Diskusije : Kanada

 Komentar
Bure za kiseli kupus
crvena_paprika
29. novembar 2013. u 15.33
da li neko zna gdje mogu da kupim plasticno bure za kiseliti kupus? Do jedno 50 litara.

Nasao sam par buradi okolo ali su sve koristena pa mi bas nije svejedno uzimati neko bure koje je koristeno a ko zna šta je bilo unutra. Najbolje da je bure novo i da mu piše da je food grade bure sto znači da se može koristiti za hranu
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
30. novembar 2013. u 19.54
U kom si gradu?
crvena_paprika
30. novembar 2013. u 20.49
u torontu, ali za dobro bure isao bih i u drugi grad.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
01. decembar 2013. u 13.50
Daleko si... :)

Ovdje u Windsor-u nekoliko italijanskih firmi prodaje burad od 60-100 l u kojima dobiju grozdje za vino. Plava burad sa poklopcem, naplacuju 15-20 CAD. Navodno je plastika „food grade”, mada se ne bi zakleo, iako koristim jedno već 5 godina.

Ali ako ti je kanta od 30-tak litara dovoljna (u nju stane 3 glavice) probaj u lokalnim restoranima. Mnogi kupuju BBQ i paradajz sos u njima i bacaju ih.
D-Man
(Analyst)
09. decembar 2013. u 15.07
Некад су студенти по студентским домовима киселили по главицу, две купуса и у најобичнијим пластичним врећицама.

Када у Канади тражиш да купиш буре за кисељење купуса онда те сви гледају испод ока као да си пао са Марса па према томе нема ни користи постављати такво питање. Међутим, у многим деловима Канаде праве вино и за то користе буради па се може потражити буре за вино које се онда може искористити за купус.

Тешко је наћи и Food Grade пластично буре па тако многи киселе купус у најобичнијим пластичним бурадима које, наравно, добро оперу. Не знам колико је то сигурно али један ми рече (он се нешто разуме у хемију) да није проблем јер се купус кисели зими а пластичне буради обично испуштају одређене штетне састојке само при високим температурама. Нисам баш сигуран у то његово објашњење али се тешим пошто и сам користим обично пластично буре.

На крају, ако су некад студенти киселили купус у најобичнијим пластичним врећицама онда ваљда неће нашкодити и ако неко укисели купус у пластичном бурету на којем не пише Food Grade.
Међутим, у сваком случају бих волео ако би неко могао да напише нешто о штетности кисељења купуса у обичним пластичним бурадима.
cenim_ja
21. decembar 2013. u 09.33
http://tinyurl.com/kz3gnbp

evo ovaj covek prodaje plasticnu burad food grade...ima ih na stotine i svakakvih velicina...ja sam bas neki dan isao da kupim jedno manje 30 gal.(do sada sam koristio 50 ali mi je preveliko)...burad su extremno cista...šta god je bilo zapakovano unutra bilo je u plasticnoj vreci ,tako da nikad ništa nije dodirnulo unutrasnjost bureta,a cena bureta je 20 dolara...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.