Diskusije : Kanada

 Komentar
Elementary school Kanada
arlaihu
29. maj 2013. u 18.06
trebaju mi sveske za prvi razred za pripremu dece koja odlaze za kanadu. mozete li mi pomoći molim vas da sto bolje pripremim decu za prilagodjavanje..
D-Man
(Analyst)
04. jun 2013. u 11.25
Видим да ти нико не одговара па сам решио да ти се јавим и да ти кажем да ништа не бринеш. Не оптерећуј децу припермом за школу у Канади. У Канади ти је школа до осмог разреда забава тако да, што се тиче прилагођавања, неће бити никаквих проблема.

Ако хоћеш да ти деца заврше школу у Канади (мислим, наравно, на факултет или нешто више) онда ћеш са децом морати доста радити сам јер у Канади се план и програм базирају фактички на најлошијем ученику. Другим речима, док и онај најлошији не савлада неко градиво не иде се даље тј. они бољи тапкају у месту и чекају.

Основна школа, као што си могао закључити, је изузетно лака у Канади. У средњој школи долази до нагле промене на шта се многа деца која немају радне навике не могу навикнути јер немају радне навике.

Учите енглески а што се тиче основне школе ту неће бити никаквих проблема. Када дођеш у Канаду онда ћеш брзо видети шта се учи у школи. До тебе је онда да седнеш да децом и радиш са њима тако да створе радне навике. Ако успеш у томе неће бити никаквих проблема касније када буде требало учити више у средњој школи те на факултету.
Lilu
06. jun 2013. u 16.51
Evo i ja da se javim. Mi smo dosli pre 5 godina, dete zavrsilo prvi razred u Srbiji, engleski nije znala uopste, čak sam ja otisla sa njom i rekla ucitelju da ona ne zna jezik, na šta je on rekao da nema problema. Isla je na ESL (English as a second language) casove i čim je nasla drugaricu propricala je za 3 meseca. Naravno prvih godinu dana bilo je izjava tipa : „How much is on the clock?” isl. ali je sada o.k i citanje i pisanje i pricanje. Skola kao sto je već napisano je veoma laka, nema knjiga, sveski isl. Samo kupis ranac, pernicu i lunch bag i to ti je to. Ja i ne znam bas tačno šta rade uskoli, jer mi skoro ništa ne donosi kuci do kraja godina, kad sve svoje radove donese kuci. Domaći ima vrlo retko jer njen ucitelj ne želi da ih opterecuje kako mi je rekao. Ocene vidis tri puta godisnje i posle svakog report card možeš da odes ako želiš da razgovaras sa uciteljem. Ako te interesuje još nešto pitaj, uglavnom nikakva specijalna priprema dece ti nije potrebna.
arlaihu
06. jun 2013. u 18.51
Hvala vam najlepse..Mladja ima 6 godina i ne zna ni da bekne ali znace mi vase reci podrske i iskrenosti..
D-Man
(Analyst)
07. jun 2013. u 10.25
„Mladja ima 6 godina i ne zna ni da bekne...”

Кћеркица ће ти већ након првог дана проведеног у школи почети користити многе речи на енглеском. Те прве године ћу ићи и на ЕСЛ часове (English as a second language) и са енглеским ти деца неће имати никакве проблеме. Након пар месеци нећеш моћи да верујеш како ће ти деца причати на енглеском. Врло брзо ће те, у ствари, почети мучити како да ти деца не забораве матерњи језик.
Lola_Lola
12. jun 2013. u 14.56
Naravno ova tvrdnja da je skola u Kanadi laka i da je igra odnosi se na državne skole. Sasvim je druga situacija i drugi pristup u privatnim skolama gde idu bar jedan razred ispred državnih i naravno zna se rad, red, disciplina i ucenje.
logik
16. jun 2013. u 10.59

Osnovne skole sistem ucenja u Kanadi je sličan onome u Skandinaviji. Djeca su motivisana na međusobnu komunikaciju respekt red rad, od njih se ne trazi da pokazuju međusobnu superiornost( svi rezultati se prate zapisuju-analiziraju),sistem svi za jednoga jedan za sve.

Srednja skola u Kanadi je veoma skocentrisana na red rad i nadprosjecne rezultate (nema dvojke kao prolazne ocjene,naročito u privatnim tj katholik school),mnogo je teza nego kod nas.

Koledze/Uni, takođe red rad istrazivanje analiziranje, traže se nadprosjecni rezultati (nema trojke kao prolazne ocijene), sa prolaznom ocijenom 70/100 minimum, u nekim Koledzima 90/100 je minimum.

Kod nekih zajednica izrazeni su komplexi vise nize vrednosti,smatram da nas to čini manje vrednim kompetentnim, a vise nesretnim i neproduktivnim i agresivnim ljudima.

rem1187
18. jun 2013. u 00.09
Sto je logik napisao NIJE TOCNO.

Srednja skola u Kanadi je igranje(znam posto sam zavrsio). Fizika i hemija što se kod nas ucilo u sedmom razredu u Kanadi pocinje u trecem srednje. Matematika jako slaba isto tako i hemija. Engleski dosta slab. Slabo uce gramatiku.

E sad srednja skola slabo pripremi za koledz ili univerzitet. Da bi ucenki mogao da bude koliko toliko dobar u nastavku skolovanja mora u srednjoj da ima bar 90%. Ako nema imace problema kasnije. Znam posto sam prosao kroz ovo.

Nigdje na koledzu ili univerzitetu prolazna ocijena nije 90%. Dje sam ja isao bila je 60% i još uvije je tako.

Osnovna skola je igranje.

Kod dovodi malu djecu ne treba da se brine posto djeca brzo pokupe jezik i sve u skoli.
Problem je u tome da bi nešto naucili mora da se radi kod kuce sa njima.

kumashin
19. jun 2013. u 22.23
Ja kakve gluposti napisane od „superiornijih”balkanaca u vezi skolstva.Ovo iznad napisano o osnovnoj i srednjoj skoli je totalno netachno i za smejanje.Osnovna skola je da se uce osnovne stvari a ponajvise odnosi dece između i da nauche da misle za sebe a ne da bubaju razlomke na pamet kao u nasoj„superiornojoj”balkanskoj i nadasve „naprednoj”državi poznatoj u svetu po nazadluku.Fakulteti su mesta za pravo obrazovanje i znanje.Zapamtite jednu stvar„ekonomija bilo koje zemlje je odraz njenog skolstvaaa'a svi znamo kakva je balkanska ekonomija od 1918 godine do dan danas.Nema ni jedan fakultet u bivšoj Jugoslaviji koji je u prvih 500 u svetu pa vi i dalje pametujte i mlatite praznu slamu.
Lilu
24. jun 2013. u 14.50
Stvarno nije tačno da se mnogo radi u srednjoj, ja sam zavrsila par predmeta koliko mi je trebalo za diplomu i uopste nije teško. Šta reci kad je meni iz engleskog ocena bila 95%, a ucila sam francuski u skoli, engleski znam iz filmova. Na koledzu je prelazna ocena bila čini mi se 55%, i ni koledz nije nešto preterano tezak (ovo zavisi i od toga šta studiras). Jedino ti negde za posao traže da vide koliki ti je prosek bio na koledzu ili GPA, pogotovo ako nemas iskustva.
Azdaya
(bedno piskaralo)
29. jun 2013. u 17.08
To što se prica kako je skola laka u Kanadi, najviše ima veze sa odnosom nastavnika prema ucenicima. Filozofija u Srbiji je da djaci postoje zbog profesora i da je profesor bog i batina. Insistira se na autoritetu baziranoom na strahu. Pa skoro je bio u novinama clanak o tom koliko studenata ne može da polozi poslednji ispit. Keve ti, da nisu možda glupi?
E, a u Kanadi je profesor tu zbog djaka i u njegovom je intresu da ucenici prodju kurs/razred. Na kraju krajeva kakav si ti profesor ako nisi u stanju da svoje ucenike naucis nešto i da im ucenje bude uzivanje i pesma, a ne nocna mora?
A sto neko pomenu ranije vidi se i po ekonomskom razvoju države gde je ko.
Što se tiče postavljane teme, ne treba da se plasite, niste vi ni prvi ni poslednji imigranti koji su ovamo dosli. Postoje ESL (english as a second language) programi i nastavnici kojima je posao da pomognu deci da savladaju jezik i uklope se u sistem.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.