Diskusije : Pravopis

 Komentar
Међународно Писмо
Persival
(Ma, nista...)
09. april 2016. u 09.39
Међународно Писмо је пројекат који има за циљ да мноштво писама која постоје у разним језицима, сведе на једно једино писмо под мотом: сви језици света - једно заједничко писмо.

Суштина међународног писма је у томе да представља сет најчешће коришћених гласова разних језика света повезаних са потпуно новим словним знацима, што даје могућност да буде прихваћено од стране свих народа света, без бојазни да ће њихов национални идентитет бити поништен кориштењем туђег писма. Значење речи представља лакши део учења неког језика јер се учи кроз разговор и животне ситуације, граматика зависи од језика - у неким је лака, док у другим захтева одређено време како би се схватила његова граматичка структура.

Због великог броја различитих писама која су у употреби, те правила изговарања слова и дифтонга, писање и читање представљају тежи део учења и чине скоро 60% неког језика. А замислите да у старту знате 60% свих језика света - коришћењем међународног писма знатно би се олакшало учење страних језика, побољшала комуникација, размена идеја и културе између нација.

На линку се налазе аудио фајлови за свако слово Међународног писма: http://iscelenietravm.ucoz.ru/index/medjunarodno_pismo/0-356
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.