Diskusije : Berza

 Komentar
Kanadske banke?
orisni
(diskutant)
25. mart 2023. u 05.20
Korisnik pod imenom „Profesor” je često pricao kako treba investirati u kanadske banke, jer je to „sigurna investicija” koja „ne može da omane”. Nazalost, kanadske banke su prilično negativne, kao i dosta drugih banaka ovih dana. Konkretno za četiri najvece banke u poslednjih godinu dana:

* Royal Bank of Canada -18,68%
* Toronto Dominion -30,79%
* Bank of Nova Scotia -34,89%
* Bank of Montreal -29,40%

Nadam se da niste izgubili mnogo para slusajuci „Profesora”.

Kako idu cene nekretnina u Kanadi? O tome se isto bilo pricalo kao o investicijama koje „ne mogu da omanu”.
stef
(zgubidan)
26. mart 2023. u 03.23
Mislim da ovde grešiš sinak. Kad sve krene na dole idu i kanadske banke. Međutim to Je slučaj bacanje dece sa posteljicom. Kanadske banke su sad fantastična investicija. Ja kad sam produžio hipoteku na 5 godina sa 1.1% kamate morao sam da dokažem da sam u stanu da plaćam 5%. Nema defaulta ovde. Što se tiče nekretnina I one su pale 15-20% u ceni u zadnjih godinu dve, ali sa milion novih imigranata nema zime. Sa -20% zadnjih 2 godine samo su se triplirale cene od 2010 godine..Evo mene u beogradu tek je ovde ludilo. Cena kvadrata u regularnim starim zgradama 3-4000 evra!!
orisni
(diskutant)
01. april 2023. u 22.22
> Mislim da ovde grešiš sinak.

Šta sam pogresio? Koji je procenat bio netačan? :) Samo sam naglasio da su i kanadske banke pale, kao i mnoge druge! Nije sve palo toliko koliko i banke. Diverzifikacija pomaze. Ne bih nikome savetovao da ulozi sve svoje pare u samo jednu stvar, kao sto takosamozvani „Profesor” savetuje.

Uzivaj u Beogradu. Hoćeš li da kupis neku nekretninu da tamo investiras? :) Ili ćeš da kupujes akcije Navipa, koje su takođe svojevremeno bile pumpane na ovom forumu. :(
stef
(zgubidan)
03. april 2023. u 12.24
ovde imam nekretninu već. Rekoh ti, idem za Panamu.
Gresis da su kanadske banke rizicna investicija. Jednostavno nije tako. Slazem se da svaka pojedinacna kompanija ima neki rizik, ali kanadske banke su skoro posebna kategorija.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.