Diskusije : Berza

 Komentar
Za Janka i Malima - šta pratiti?
orisni
(diskutant)
26. jul 2015. u 01.35
@janko-toronto
Da li imate neku preporuku koji sektor treba pratiti
____________________________________________________
Ne pratimo sektore i ne držimo cackalice.

Za ovo prvo za sektore ti ozbiljno savetujem da procitas neku knjigu sa ove liste http://www.bogleheads.org/readbooks.htm Prerija i ja volimo knjigu „Four Pillars”. Ona ti objašnjava kako možeš da investiras na jednostavan način i da imaš garantovane natprosecne rezultate nakon troskova. Neki drugi forumasi odavde investiraju na druge nacine, ali ne mogu da objasne ni na jednostavan ni na komplikovan način kako to rade, a rezultate nikad ne prikazuju javno. Moje rezultate za proteklih 8 godina i 9 meseci (tačno u dan) možeš da vidis na http://www.economy.rs/diskusije/viewtopic.php?id=2598&p=2

Za ovo drugo za cackalice ako imaš vremena za trosenje možeš da vidis https://youtu.be/t1oSgidrUA4?t=1343 ili https://youtu.be/uRSDQ9Wd84g?t=88 ako meni ne verujes.

@malimx6
Non stop pratim zlatoni naftu.
______________________________
Ne pratimo sektore i ne držimo cackalice. Zar ti ne bi bilo bolje da vreme i energiju trosis na nešto sto ti može doneti vise para ili zadovoljstva? Za investiranje ti ne treba mnogo vremena da budes garantovano iznad proseka: samo procitas neku dobru knjigu i investiras jednostavno kroz indeksne fondove. Prerija i ja volimo knjigu „Four Pillars”. Ti si i sam napisao pre mesec dana: „u principu, ono sto ja shvatam za berzu je ono sto orisni i tvrdi sve vrijeme...”
malimx6
(KOCOBO)
26. jul 2015. u 18.44
jeste, samo sto ti zaboravljas da ja to već radim kroz penzioni fond. ostalo sve ide u kredit za kucu. to što imam malo u tfsa, to je to za igranje.
kapis?

i ne treba mi knjiga da čitam da bi investirao u penzioni fond...zbog mojih godina, koliko se sjecam, vecina para mi je na berzi, prosijek je negdje oko 10% godisnje do sada, i to bi bilo to.
ovo ovamo pratim jer kad vidim sansu, uleticu, pa ako zaradim dobro biće super. inače ako te bas interesuje, pored posla, uzimam i neke casove, tako da radim ono sto bi trebao da radim.

nadam se da sam bio jasan :)

Taurus
14. avgust 2015. u 14.44
Janko: Da li imate neku preporuku koji sektor treba pratiti?
0risni: Ne pratimo sektore i ne držimo cackalice.
----------------------------------
Da je pitao koje indexe pratite, ja se nebi ni javljao, ali smetalo ga docekao na noz.
I ode i Janko !

Upisi još jednu recku, da se ne zaboravi.

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.