Diskusije : Berza

 Komentar
Kucni Budget
Prerija
04. april 2014. u 22.01
Da li vodite kucni budget i da li ga se rigorozno pridržavate?
Ja sam pocao da vodim kucni budget pre dve godine i dosta mi je pomagao da vidim gde mi novac ide i gde mogu da kresem troskove. Takođe mi je pomogao da se uzdrim kod nekih nepotrebnih kupovina.
orisni
(diskutant)
05. april 2014. u 01.22
Orisni i Partner imaju neki fajl koji se zove budget gde racunaju redovne troskove, ali na prate tu sve troskove. Teško je pratiti sve troskove kad se placaju sa vise kreditnih kartica, cekovnih racuna i kesom. No, dobro je imati neki budzet da se zna barem okvirno gde pare idu.

Šta vi stavljate u svoj budzet?
Prerija
05. april 2014. u 11.42
moj sistem je obično da uvek uzmem racun kada kupujem bilo da platim kreditnom karticom ili debit. Onda uvece prođem kroz racune i ubacim ih u fajl. Cekove kada ispisem odmah ubacim u fajl.
malimx6
(KOCOBO)
05. april 2014. u 13.41
katastrofa. na šta su ljudi spali još...

cudi me da niste zaposlili nekog advisora da vam to radi.
Prerija
05. april 2014. u 14.08
a kako znaš na šta trosis ako ne vodis evidenciju? da li memorises u glavi sve kupovine u toku meseca? Da li imaš zacrtan budget za neke troskove kao entertainment, vecere u restoranu.. i kako znaš da trosis u okviru budgeta ako ne vodis evidenciju?
ili je sve u stilu „Ima se, Može se” :)

malimx6
(KOCOBO)
05. april 2014. u 14.17
kontrolises se. znaš valjda koliki su ti mjesecni troskovi? (ili ti to neki advisor vodi?) znaš koliko zaradjujes? (ili ti i to neko vodi??) znaš valjda koliko pojedes? (to ni ne bi trebao da gledaš, zivot na usta ulazi). entertainment???? kakav entertainment? bioskopi? jesi čuo nekad za youtube? tu imaš tonu naših filmova. ili youtubeonfire?? imaš i novijih filmova. jel samo sjedis na guzici kad dodjes s posla pa ti je entertainment važan? jesi nekad razmislio da odes malo u teretanu? nekim sportom da se bavis? da prosetas sa zenom ako nisi u stanju da se bavis fizickim aktivnostima?
znaš koliko km imaš do posla i prodavnice?? koliko puta ides kod prijatelja/rodbine i koliko su udaljeni. S tim možeš da izracunas koliko km prelazis mjesecno i koliko ti treba za gorivo. Onda znaš odprilike koliko možeš da stavis svakog mjeseca na kreditnu karticu. Ako imaš nešto sto hoćeš da kupis rasporedis po svom budzetu. Nema ništa osim hrane, kuce, garderobe (koju nadam se već imaš) i prevoza da nam je neophodno za zivot. Sve osim tih par stvari su samo zelje tj. utjehe da bi se covjek „osjecao” bolje.

ne sjecam se kad sam zadnju put potrosio pare na „entertainment”. Ovo mi zvuci nešto kao ona serija 'till debt do us part jbte. Nadam se da ne koristis one tegle još LOL
Prerija
05. april 2014. u 14.28
nisam te pitao da mi opisujes šta ti smatras pod „entertainment” već kako vodis evidenciju. Ali ocigledno iz tvog pisanje se vidi da ne vodis evidenciju sto je isto OKej
malimx6
(KOCOBO)
05. april 2014. u 14.42
znam ja dobro šta si pisao, već sam bio sarkastican. Nije pravedno s moje strane sto sam tako postupio. Ali ne vidim razlog za tu evidenciju i odredjivanje para za „entertainment” i tako te gluposti. Kontrola je u pitanju. Isto kao sto debeli trebaju da se kontrolisu šta da jedu, tako svi trebamo da se kontrolisemo na šta trosimo pare. Jer ako trebamo da vodimo evidenciju koliko kalorija unosimo, koliko para trosimo, onda...bolje da prestanem sada :)
malimx6
(KOCOBO)
05. april 2014. u 14.43
svakom svoje uglavnom
fcuk
(A)
07. april 2014. u 01.15
malimx6 rusis temu bez veze, ako ti mislis da nije za tebe i da je glupo ne treba da komentarises.
orisni
(diskutant)
08. april 2014. u 08.59
@malimx6
> prosetas sa zenom
Jao, eto i Malim ozenjen. Možda zato i idu loše investicije. ;) Jesi li sa zenom pricao o tvom/vasem investicionom planu?

Salu na stranu, u cemu je problem da neko prati troskove neko vreme da bi napravio budzet? To sve ozbiljne knjige o kucnim finansijama preporucuju. Orisnog mrzi da to prati u detalj, ali ima neku okvirnu sliku gde pare idu. Trecina zarade na porez, trecina zarade na stednju i trecina zarade za troskove.
malimx6
(KOCOBO)
08. april 2014. u 09.34
fcku, šta je loše rusiti temu? ova dvojica to stlano rade.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.