Diskusije : Moj vrt

 Komentar
Puzavice
parvati
(filozof)
28. novembar 2009. u 11.47
Dakle,želim u kuci da oko stepenica sa 1 strane stavim puzavice jer stepeniste ima zgodnu kao ogradu od vertikalnih drvenih stubica,pa bi puzvice tu ogradu lepo „ususkale”.

Ono sto me zanima je koje puzavice mogu da se gaje u zatvorenom prostoru u polu senci (ne senci) jer tokom pre podneva na stepeniste uvek blago pada sunceva svetlost.Sobna temp.tu je zimi u proseku 19 do 23 stepena.Konkretno,volela bih da to liste tokom godine malo menja boju..crvenkasto itd ili nema veze..može i zeleno.

Ako znate,predlozite mi neku vrstu da znam šta da pazarim,posto u cvecarama ili neznaju ili se nadure kad ih najljubaznije pitate..

Pozdrav!
jedna_ana
28. novembar 2009. u 12.31
Da sam na tvom mestu, stavila bih na svaki stepenik po jednu biljku i potrudila se da mi izbor padne na one koje mogu rasti u visinu.
Koliko znam, puzavice mogu menjati boju listova jedino ako su napolju, tokom jeseni, ali ne i unutra (brsljan je jedan od takvih primera).

Evo linka sa velikim brojem sobnog cveca i podrobnim objašnjenjima kako se odgaja i koji su uslovi potrebni. Možda ti da neku ideju.

http://www.cvecara-neven.com/coppermine/thumbnails/album=17/page=1/sort=na.html
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.