Diskusije : Politika

 Komentar
Вучић:Тражићемо резолуцију о страдању Срба од Немa
BeliVuk
18. maj 2024. u 03.34
Вучић: Тражићемо резолуцију о страдању Срба од Немаца и усташа Председник Александар Вучић изјавио је данас да је српски народ на КиМ изложен бруталном прогону и да никада нећемо прихватити независно Косово, а најавио је да ће због доношења резолуције о Сребреници наша земља тражити и доношење резолуције о страдању Срба од Немаца у Другом светском рату, као и од усташа у Јасеновцу.
https://www.politika.rs/scc/clanak/615156/Vucic-Trazicemo-rezoluciju-o-stradanju-Srba-od-Nemaca-i-u staša

Боље икад него никад.
CEKAC
18. maj 2024. u 08.52
Odbrana Srbije na buducoj sjednici Generalne skupstine, prilikom rasprave o genocidu u Srebrenici, nazalost izgleda prilično infantilna.
Jednim zločinom ne opravdavas drugi. Generalna skupstina može usvojiti razloge Srbije za raspravu o genocidu nad Srbima, ali to nije meritum za oslobadjanje od eventualne odgovornosti za Srebrenicu.

Kljcna stvar za oslobodjenje Srnije od bilo kakive odgovornosti je slijedece:

1.- Niti jedan državljan Srbije nije ucestvovao u izvrsenju tog zločina;
2.- Zločin se nije dogodio na teritoriju Republike Srbije;
3.- Državni organi Srbije nisu znali, niti naredili izvrsenje tog zločina.

O istoj stvari rjesavao je nadlezni sud, kojega je za te svrhe osnovala Generalna skupstina UN i nasao da Srbija nije odgovorna za taj zločin. Buduci da se eadi io presudjenoj stvari, rasprava o tom slučaju u GS UN mora biti obustavljena...
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
18. maj 2024. u 08.57
Mislim da nije dobro za Srbiju da svojim novim inicijativama produzava pricu o genocidu.
Jednako kao što se iz ove rezolucije neće ništa promijeniti na bolje. Čak šta vise. Dodavanjem novog „genocida” na listu stvarnih genocida će se razvodniti formulacija i strahota te vrste zločina.
Zamjenom termina genocid terminom zločin, koji je blizi prirodi onoga što se desilo u Srebrenici, bi se otvorio prostor da se oba naroda priblize i zajedno obiljezavaju, prenose djeci i primjerom pokazu kako se radi na tome da se ne ponovi.

No pesimista sam, razum zadnjih godina gubi bitku.

Tekst, koga interesuje:
https://tinyurl.com/2f3v9fuc
CEKAC
18. maj 2024. u 10.16
I dalje smatram da pravni tim, koji savjetuje predsjednika Vucica, loše se snalazi u ovoj zamrsenoj situaciji.
I ti Pjer primjetio si da bi bila sada greška isticati genocid protiv Srba, Jer taj genocid ne opravdava zločin u Srebrenici. Čak, stovise, ukazuje na uzrok tod zločina, što ne treba posebno dokazivati.

Smatram da su ono kljucni razlozi, koje sam naveo u prethodnom postu,
za eventualno oslobodjenje Srbije za zločin u Srebrenici.

Ukoliko su Srbi u Srbiji odgovorni za pocinjeni zločin u Srebrenici, onda su i Svajcarci odgovorni za Hitlerove zločine, jer su po nacionalnosti Nijemci...
dr-mors
18. maj 2024. u 13.30
Вучић:Тражићемо резолуцију о страдању Срба од Немa
BeliVuk
=======

koji su to Немa??
CEKAC
18. maj 2024. u 14.56
Werba

Jedini tvoj suvisli post je onaj kojim Srbe optuzujes za genocid. Da bi nešto bilo okvalificirano kao genocid mora sadzavati sve elemente definicije genocida iz međunarodne rezolucije o genocidu. Ukoliko nedostaje bilo koji element iz definicije, taj zločin ne može biti genocid, nego se kvalivicira kao neki drugi zločin predvidjen drugim rezolucijama ili konvencijama.
Kuzisw?
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
18. maj 2024. u 16.36
CEKAC,

Ја сам разумео да је Вучић рекао да ће после завршетка предстојеће дебате о Сребреници у ГС УН тражити Резолуцију о геноциду који су починиле Немачка и НДХ.

>>
Вучић је пред разговор са патријархом српским Порфиријем и председником Републике Српске Милорадом Додиком рекао да ће усвајањем резолуције о Сребреници бити отворена Пандорина кутија.

„Јер ће Руси ускоро покренути захтев да се прогласи геноцидом немачко убијања руског и совјетског народа током Другог светског рата. Ми ћемо то тражити исто за оно што су Немци чинили у Србији и за то што су хрватске усташе радиле у Јасеновцу. Али да не говорим да ће то да отвори и многа друга питања и за Турску и за неке друге западне силе, од староседалаца америчких до многих других”, рекао је Вучић. ##

CEKAC
18. maj 2024. u 18.42
Jocko

To je trebalo davno prije traziti, a ne dopustiti da se velicina tog zločina zamagli rezolucijom o Srebrenici.

Ne znam koliko sam bio razumljiv kada sam napisao da raniji zločin ne može eskulpirati kasniji. Pozivanjem na raniji zločin, kao opravdanje kasnijeg, ukazuje na osvetu, a osveta je takodjer jedan od elemenata genocida.

Nervira me kada ljudi raspravljaju o genocidu, iako nikada nisu procitali niti jedno slovo iz konvencije i pojma rođenog nemaju sto ustvari predstavlja genocid.

Za mene „oluja” predstavlja primjer genocida. Ako pogledas popis stanovnistva prije II svjetskog rata i onaj prvi nakon, utvrditi ćeš da je Tudjman smanjio broj Srba daleko vise od Pavelica. Zanimljivo je da je Hrvatska clanica EU, iako su svi znali što se dogadjalo u Hrvatskoj u zadnjih 80 godina. Namece se zakljucak da je prema tome i eu fasisticka tvorevina, ili bolje receno nastavak politike nacisticke Njemacke samo u drugom pakovanju...
Kraj_Sveta
(socijala)
18. maj 2024. u 21.35
„Zanimljivo je da je Hrvatska clanica EU, iako su svi znali što se dogadjalo u Hrvatskoj u zadnjih 80 godina.”

Možda bas zato što su znali... Pripada njihovom drustvu.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.