Diskusije : Politika

 Komentar
Зеленски делимично признаје да губе рат
BeliVuk
17. april 2024. u 15.10
Украјина ће изгубити рат против Русије ако одмах не добије знатно већу подршку Сједињених Држава. То каже председник Зеленски. У интервјуу за PBS NewsHour Зеленски даје суморну слику ситуације на фронту.

- Имају неограничен број људи и много артиљеријских граната. Користе хиљаде дронова против нас. Како да се бориш против ових хиљада ако немаш оружје да их обориш? он каже.

Зеленски наставља излагање истичући да Русија има 30 пута више борбених авиона од Украјине и десет пута више артиљеријских оружја.

– Како под тим условима можете да ратујете против Русије? пита реторички.

- Са тим условима ће нас сваки дан гурати назад.

руска офанзива

Пре месец дана, Зеленски је оптимистично говорио о ситуацији на фронту.

– Наши команданти, наша војска, зауставили су руску офанзиву на истоку Украјине, тврдио је тада.

Од тада, Зеленски је изгледа усвојио став о ситуацији свог главнокомандујућег Александра Сирског. Сирскиј, који је добио награду „Херој Украјине” за своје напоре током рата, од ступања на дужност упозорава на неодрживу ситуацију на фронту.

У изјави на Фејсбуку, Сирскиј пише да се чини да су Руси сада намерили да освоје град Часив Јар. Часив Јар, око миљу западно од Бахмута, који је Русија заузела прошлог пролећа, сматра се кључним градом за даље напредовање у Украјини.
летови у САД

Зеленски жели више оружја од Сједињених Држава, а нада се не само америчким борбеним авионима.

Он такође жели да види директније учешће у рату од стране НАТО-а и његових савезника. Украјински председник истиче да су САД, Велика Британија, Француска и Јордан помогле у обарању дронова и пројектила када је Иран напао Израел прошлог викенда.

- Да ли је Израел део НАТО-а или није? Ево одговора: Израел није НАТО држава! каже он и верује да би земље које помажу Израелу против иранских ракета на сличан начин требале да помогну Украјини да обара руске ракете.
https://www.youtube.com/watch?v=vvjcUkcKI3o
dulebg
(posmatrach)
17. april 2024. u 20.31
Страшна је судбина Украјине. Њоме већ 100 година управљају Јевреји и та држава (иако са далеко најбољим ресурсима, сјајним положајем, образованим становништвом) је већ одавно у групи „пропалих”. Зашто - због безочне пљачке ресурса и народа.

И сад им није било довољно то, него су упрегли народ у НАТО-ва кола, да гине за интерес светских мега-банкарских фондова?!
Milles_Broker
17. april 2024. u 22.31
Pa i u Rusuji ti je isto.

Ko su Ruski olirgasi ?

Pre ovih sada u SSSRu ko je bio u vrhu od Oktobarske vrevolucije 1917

KAPICE...ko će drugi :))

zoxthegreat
18. april 2024. u 02.36
pitanje je kako onu (KAPICE) vladaju srbijom
preko masonerije i podkuplivanjem korumpiranog naroda
dulebg
(posmatrach)
19. april 2024. u 04.46
ko je bio u vrhu od Oktobarske vrevolucije
--
мислим да их је Стаљин потаманио у Чисткама
они су убили 20 милиона Руса - сваког писменог или који је имао 2 козе
а Стаљин њима 700.000
зато сада иду по свету и причају како је Стаљин побио 20 милиона
dulebg
(posmatrach)
19. april 2024. u 04.51
Чуди се Зеленски да је Руса 10х више него Украјинаца?!

Па било их је и 2014-те и свих ових година док сте шиљили патку на њих. Шта сте замишљали: да ћете мало да их угризете, раскрварите, а онда ће доћи Енглез да их дотуче?!

Ево видим и Естонци, Литванци се куртше?! И они замишљају како ће Амер са бродова и из Шведске да ебе нану нанину Русима. Јер да не замишљају - ишли би прво да пипну воду у мору, да виде колко је ладна; оно јес - није нека дубина, ал ширине има за све новце ((

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.