Diskusije : Politika

 Komentar
Uništenje Gaze i genocidni globalni rat američkog
Popaj
10. april 2024. u 04.16
Uništenje Gaze i genocidni globalni rat američkog imperijalizma

Prošli tjedan republikanski kongresnik iz Michigana Tim Walberg pozvao je na potpuno uništenje Gaze na način „Nagasakija i Hirošime”, japanskih gradova koje su Sjedinjene Američke Države uništile atomskim bombama 1945. godine na kraju Drugog svjetskog rata.

„Ne bismo trebali trošiti ni novčića na humanitarnu pomoć”, rekao je Walberg na sastanku gradske vijećnice u Dundeeju, južno od Ann Arbora. „Trebalo bi biti kao Nagasaki i Hirošima. Da se brzo riješi”, rekao je.

Poziv jednog kongresnika na istrebljenje potpuno bespomoćnog i zatočenog stanovništva izražava ubilačke osjećaje koji su zahvatili američku vladajuću klasu. Nakon desetljeća neprestanog rata, Sjedinjene Američke Države približavaju se razini kriminala koja se dosad povezivala samo s nacističkom Njemačkom.

Izrazi hinjenog bijesa dužnosnika Demokratske stranke vrhunac su licemjerja. Predstavnica Ellisa Slotkin, jedna od vodećih „CIA-inih demokrata”, nazvala je Walbergove komentare „krajnje žalosnim.” Zapravo, republikanski kongresnik izražavao je temeljni sadržaj politike Bidenove administracije prema Gazi.

Netanyahuova vlada, uz potporu Bijele kuće, donijela je odluku sravniti Gazu sa zemljom, izgladnjivati njezino stanovništvo i protjerati one koji su ostali živi, kao dio svog „konačnog rješenja” palestinskog pitanja.

Ovo je značenje Bidenove prošlotjedne odluke da Izraelu pošalje još 1800 bombi od 2000 funti.

Izrael neće koristiti nuklearno oružje u sićušnoj enklavi Gaza, što bi učinilo sam Izrael nenastanjivim i ozračilo nekretnine na obali koje se Izrael nada zauzeti nakon što Palestinci budu raseljeni. Ali Izrael je već bacio više od 65,000 tona ubojitih sredstava na Gazu, što je tri puta veća eksplozivna snaga od bombi koje su sravnile Hirošimu i Nagasaki.

Kao rezultat toga, više od 54 posto zgrada u pojasu Gaze bilo je oštećeno ili uništeno, u usporedbi s 40 posto nakon bombardiranja Nagasakija.

Jednako značajno kao Walbergov otvoreni poziv na istrebljenje Palestinaca bilo je ono što je imao za reći o odnosu genocida u Gazi s proxy ratom SAD-a s Rusijom u Ukrajini i njezinim prijetećim sukobom s Kinom.

Nazvavši Izrael „našim najvećim saveznikom”, Walberg je rekao da bi svaki potez da se nahrani izgladnjelo stanovništvo Gaze bio dar „Iranu i Rusiji”, kao i „Kini”.

Nakon što je predložio rješenje „Nagasaki i Hirošima” za Gazu, Walberg je odmah dodao: „Tako bi trebalo biti i u Ukrajini”, izjavivši da bi cilj SAD-a trebao biti „zbrisati ruske snage”.

Walberg je kasnije izdao pojašnjenje, izjavljujući: „Što se prije Hamas i Rusija predaju, lakše će biti krenuti naprijed.”

Drugim riječima, Walbergova otvorena podrška genocidu u Gazi bila je popraćena pozivom na sveopći rat s Rusijom s ciljem da se „izbrišu ruske snage” i prisili Rusiju na „predaju”.

Walberg jasno govori ono što cijeli američki politički establišment i mediji žele prikriti. Bidenova administracija više je puta izjavljivala da Sjedinjene Američke Države nisu u ratu s Rusijom i da ne žele „sukob” s Kinom. Sve to vrijeme NATO šalje tenkove u Ukrajinu koje su preko ruske granice prebacile terorističke skupine koje financira NATO.

Ako SAD žele voditi ofenzivni rat protiv Rusije kako bi je natjerale da se „preda” – i uspiju tamo gdje Adolf Hitler nije uspio – to će neizbježno zahtijevati razinu masovne smrti i razaranja kakva nije viđena od Drugog svjetskog rata.

U tom kontekstu, genocid u Gazi je uvodni čin globalnog sukoba čiji će se broj mrtvih mjeriti desecima, pa čak i stotinama milijuna.

Najveći užasi 20. stoljeća: svjetski rat, genocid i mogućnost nuklearnog holokausta, ponovno se pojavljuju.

https://www.wsws.org/sh/articles/2024/04/07/awna-a07.html
dr-mors
10. april 2024. u 10.12
Vode se dva rata, veoma uspesno.
Rusi peglaju ukrajinske fasiste,
dok jevreji, peglaju teroristicke hamas dzvalje.
Popaj
10. april 2024. u 12.29
Koliko je malih Danki osakaćeno ili ubijeno u Gazi od izraelskog monstruma???
dr-mors
10. april 2024. u 14.47
kakve veze ima danka, sto izraelci peglaju hamas-dzvalje?
Uzgred, idi tamo pa prebrojavaj i objašnjavaj ko je doticno dete...
-uh bas sam ganut...
Erich_von_DanikenPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Erich_von_Daniken
(Konobar)
10. april 2024. u 14.52
Long live Israel!!
Samo rokaj glavosjece!!
Power12345
10. april 2024. u 21.05
vidi ti konobara i werbalije ...na stranicama SC i šta marva škraba ..Mamicu vam poganu
Popaj
11. april 2024. u 07.02
Lazzarini je pozvao na hitan prekid vatre kako bi se zaštitila djeca Gaze. Izrael vodi razoran rat u Pojasu Gaze od 7. oktobra 2023, u kojem su do jučer ubijena najmanje 31.184 Palestinca i ranjeno više od 72.880, od kojih su većina djeca i žene.
dr-mors
11. april 2024. u 12.31
-ko je „bistriji”.. popaj ili saVO,- odlucio bi foto finish.

dr-mors
11. april 2024. u 15.06
Iz var sobe javljaju: 'foto finis ne reaguje, jer dva pomenuta lika, (popaj-savo) još od ranije poseduju naučno uradjenu dijagnozu koja glasi:

*bistri su k'o voda u kanalizaciji*..-prosto pucaju od bistrine...

Erich_von_Daniken
(Konobar)
11. april 2024. u 18.19
popaj, može 2 pitanja?

Da li su Srbi pocinili genocid u Srebrenici i drugo, po tvojim izvorima koliko je pobijeno muslimana tada?

Nek nam živi Izrael!!
dr-mors
13. april 2024. u 08.37
popaj je zauzet..ali zato je saVO tu,-sace on, samo da izadje iz brazde..
Erich_von_Daniken
(Konobar)
14. april 2024. u 03.31
Tako sam i mislio..on vjerovatno vjeruje u tu bajku da su Srbi pocinili genocid ubivsi nekakvih 8000+ balijanera. Pa isti oni(muslimani) koji su izmislili tu cifru izmislili su je i sada i za Gazu!Odakle mislite da dolaze te informacije o poginulim Palestincima, pa direktno od Hamasa! Stvarno treba biti naivan ko francuska sobarica pa povjerovati da je izginula 31 hiljada Palestinaca.S tim vise sto su ih Izraelci unaprijed obavjestavali o rokanju!

Ruku na srce, ne vjerujem ni Jevrejima da ih je izginulo u onom napadu preko hiljade, svako je od njih imao i ima razlog da laže.u svakom slučaju,Arapi su ga dobro ispushyli.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.