Diskusije : Politika

 Komentar
Хоће ли нам Руси и Кинези помоћи?
dulebg
(posmatrach)
25. mart 2024. u 19.56
Прича се да би могао да избије рат, прво између косовских снага и Србије, а онда би се већ умешали остали - са циљем да сруше Србију и Српску.

Кажу да за то има 2 разлога:
1) да скрену јавности пажњу са пропасти у Украјини,
2) да организују Балкан као нову базу за напад на Русију.

Русија може да заштити Р.Српску као потписница Дејтона. А можда и Србију, ако на брзака потпишемо некакав савез.

у чему би се састојала помоћ: верујем да се Запад не би објашњавао са Русима око прелета Кинџала и сличних машина. Бугарска је ионако колебљива, те би можда дозволила и прелете авијације, тј.пуну помоћ.

А Кина и Иран би већ помогли, можда не отворено.

Штавише, мислим да је за Русе питање части и угледа да нас не окупира НАТО. А у крајњој линији - и за Кину.
Simo
25. mart 2024. u 21.02
Dule ko o cemu baba o ustipcima.
Rata ma Balkanu još neće biti a verovatno ga bar ti i ja nećemo docekati.
Kina će nas uvek vojno braniti ko god da nas napadne u to smo se već uverili prilikom bombardovanja njihove ambasade u Beogradu.
Što se tiče ruske vojne pomoći ona takodjer može liciti samo na oktobar 1944 kada ruska vojska bude jurila Nato sa obala Dunava drugacije ne mastaj, biće ti lakse.
Vuciceve snage i pomoć ostatku Srba na Kosovu je već obecana od potpisa nema ništa.
Međutim istorijska iskustva kako proglasiti pobedu imamo, Car Lazar i Milan Martic padose za Beograd na vodi i bez sinjeg mora.
Tubby
25. mart 2024. u 23.33
Савет безбедности УН одбио је да на предлог Русије расправља о НАТО бомбардовању СР Југославије. Већина чланова Савета гласала је против стављања на дневни ред ове теме, а једино су Русија, Кина и Алжир желели да се пред Уједињеним нацијама говори о НАТО агресији, док је осталих 12 чланица било суздржано. Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је након седнице да је Србија разочарана због тога што је данас спречено да се, како је навео, чује истина о НАТО агресији СР Југославије 1999. године у Савету безбедности Уједињених нација.Стални представник Русије у СБ УН, Василиј Небензја на почетку седнице навео је да се ових дана читав свет сећа жртава трагичних догађаја на Балкану чији је узрок била илегална агресија НАТО-а„Разумем да је за представнике НАТО-а за овим столом непријатно да ово чују и да се о томе расправља, али је важно о томе дискутовати, не само због тога што је било него и због тога што се сада дешава у том региону”, поручио је руски амбасадор при УН Василиј Небензја.Западне земље критиковале ову иницијативу од самог старта и поручивале да је непотребно долазити у Њујорк јер седница неће бити ни одржана. Тако се и на самом почетку седнице стављању на дневни ред ове теме успротивио се француски представник.
https://rt.rs/srbija-i-balkan/82436-ujedinjene-nacije-sednica-nato-agresija-srbija/
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
26. mart 2024. u 00.24
Представник Француске је минирао покретање дискусије у СБ УН о агресији НАТО-а на СРЈ 1999. јер, наводно, Русија није консултовала владу Србије и није добила њену сагласност.
Међутим, Небензја је показао писмо владе Србије која је дала сагласност, а и присуство И. Дачића је била потврда да изјава Француза није тачна.

То ја та „уахвална” Француска, која је после II С.Р.-а, због сарадње са немачким Нацистима, требало да буде у групи земаља губитница, али је заслугом СССР-а преведена у групу земаља победница и омогућено јој да уђе у СБ УН.
kt61
(*BCM)
26. mart 2024. u 04.15
Rekli su, za 5 godina pocinje
dulebg
(posmatrach)
26. mart 2024. u 06.55
Захвална Француска ти је ко што су сад САД захвалне Украјини: остаде без 1/3 становништва, без 2/3 мушкараца.
dulebg
(posmatrach)
26. mart 2024. u 07.03
„Вагнер” је доста комотно ушао у централо-арфичке државе и отерао Французе, сад и Американце. А ради се о огромном интересу. Просто невероватно да га нису одбранили.

У Сирији су Руси ко код своје куће. Надзиру ИСИЛ, а Иранци им чувају леђа.

Зато не треба да изненади ако се појаве и у Србији.
dr-morsPoruka negativno ocenjena. Pokaži

dr-mors
26. mart 2024. u 14.28
100god, imaš a ovuda postiras neke tvoje duboko-mislece,-nebuloze
lavandal
(perpetumobile)
26. mart 2024. u 18.59
Pročitajte nešto o prvom sv. ratu. O Francuzima i Rusima. Pa da vidite.
vacuum
27. mart 2024. u 04.11
Само да кажем да ми из Републике Српске врло добро знамо за помоћ Ирана '90-их, даље не треба.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.