Diskusije : Politika

 Komentar
Poštovani profesore Nestoroviću
Power12345
24. mart 2024. u 10.58
Poštovani profesore Nestoroviću,

Želim vam se obratiti s izvesnim razmišljanjem koje mi je nedavno palo na pamet dok sam razmišljao o vašem doprinosu medicini i nedavnom zaokretu ka politici. Kao neko ko nije samo stručnjak za dečije bolesti, već i potencijalni sagovornik kada su u pitanju šire zdravstvene teme, zainteresovan sam za vaše mišljenje.

Vaša predanost medicinskoj praksi i važnost koju ste imali u oblasti dečije medicine je neosporna. Vaša ekspertiza je bila svetionik mnogim roditeljima i deci koji su se oslanjali na vaše znanje i iskustvo. Vaša odluka da se okrenete politici, dok razumem da je možda motivisana željom za promenom i željom da doprinesete društvu na drugi način, izaziva neizvesnost i pitanja među onima koji su vas doživljavali kao ključnu figuru u medicinskoj zajednici.

Tokom nedavnog razmišljanja o zdravstvenim temama, posebno alergijama, primetio sam značaj stručne podrške i specijalizovanih centara za lečenje ovih stanja. Razmišljao sam o nedostatku takvih centara u našem regionu, posebno u poređenju sa razvijenijim zemljama poput Sjedinjenih Američkih Država tj Kalifornije .

Razmišljanje o ovome dovelo me je do zaključka da bi vaše znanje i iskustvo mogli biti od ključne važnosti u stvaranju takvih centara kod nas. Vaša stručnost u oblasti medicine, posebno kada je u pitanju dečija medicina, može biti od ogromne koristi u pružanju vrhunske zdravstvene nege deci i njihovim porodicama.

Uvažavajući vašu bogatu karijeru u medicini, želim vas podstaknuti da razmislite o povratku vašim korenima i fokusirate se na oblast u kojoj ste već dokazali svoju vrednost i stručnost. Vaše znanje i iskustvo su neprocenjivi resursi za naše društvo i zaštitu zdravlja mnoge dece.

Hvala vam na vašem doprinosu medicinskoj zajednici
A temu u POLITICI ili o politici ...
tu temu ne Želim ni spomenuti..

dulebg
(posmatrach)
24. mart 2024. u 12.45
Алергије су „болести чистих руку”. У те болести спадају и: рак, шећерна болест, штитна жлезда, реуматизам, артритис и ко зна шта још не... То сус ве болести непознате у сиромашном свету!

Јављају се зато што је имуни систем НЕРАЗВИЈЕН, па не препознаје уљеза, већ напада сопствени организам. неразвијен је из јасних разлога: што се није калио. Швеђани су пре 50 година причали како за један оброк својој деци не перу руке; али изгледа да је то била само прича. До имунитета се нажалост долази инфекцијама: да би га развило - дете мора да одболује поприличан број болести; па зар не мећемо здраво дете уз оно које болује од заушки - да то одболује у детињству, а не недајбоже са 20?

Међутим ми све патолошки чистимо и стерилизујемо. Ту намс ад помажу машине за судове и веш, стерилизатори свега и свачега, филтери за ваздух и воду, а околину смо истребили од инсеката. Па ће нам бити како нам буде.
Power12345
24. mart 2024. u 14.07

Dule,

Tvoja razmišljanja su zaista intrigantna i imaju smisla. Kada se osvrnemo na prošlost, shvatamo koliko su ljudi bili manje izloženi alergenima u poređenju s današnjicom. Sada je situacija potpuno drugačija, s porastom broja alergija, što nas navodi na dublje razmišljanje o uzrocima, ne samo kod djece, već kod svih.

Da li je to genetska modifikacija hrane i promjene u načinu života?

Izvor alergija može biti raznolik, uključujući prašinu, grinje, polen, dlake kućnih ljubimaca, hrana, posebno orahe, insekte i lijekove.

Vjerujem da hrana ima ključnu ulogu u razvoju alergija, a genetski modificirana hrana i razni aditivi mogu biti okidači za alergijske reakcije.

Također, nedostatak kontakta s bakterijama i drugim prirodnim elementima može oslabiti naš imunološki sistem. Postavlja se pitanje kako podići svijest o ovom problemu i istražiti načine kako bismo vratili ravnotežu u okruženju... i da li je moguće da se vratimo prirodi, koliko je to izvodljivo u današnjem modernom svijetu?

Što se tiče alergija na orahe, čini se da je situacija slična. U Srbiji ima malo stručnjaka za tu oblast ili gotovo i nema, dok su u zemljama poput Švicarske, Austrije i Kalifornije ti centri za liječenje alergija isto rijetki. Činjenica da čak ni u Njemačkoj, kao jakoj industrijskoj zemlji, nema mnogo stručnjaka za tu oblast, zaista je zabrinjavajuća.

Jel ko šta čuo ili zna i da li postoji neko kod nas ko se bavi liječenjem alergija na orah i njegove srodnike ?

Moja prethodna poruka profesoru Nestoroviću bila je inicijativa. Otvoriti centre ili posebne vrte klinika za liječenje djecijih bolesti , takođe alergija, umjesto bavljenja politikom,

... nije nije mi jasno zašto se i profesor Nestorović nedavno počeo time bavit.

Pozdrav,

Tehnicar
(Tehnicar)
24. mart 2024. u 16.51
Za početak da se zaustavi neshvatljiva prodaja otete i zdrave srpske djece u inostranstvo. Pretpostavlja se da se u zadnjih deset godina na hiljade naše djece prodato neprovjerenim parovima u svedsku.

https://www.youtube.com/watch?v=N_JNIOPkxDk
jacutikazem
(arhivar)
24. mart 2024. u 18.51
Profesoru Nestoroviću je drago da mu moderator sc Power12345 postavlja pitanja ali treba da se javi zvanično da bi dobio odgovore.

Kraj_Sveta
(socijala)
24. mart 2024. u 23.51
Ja bih uveo kupanje samo subotom. Ostalim danima samo se plahne posle fizickih aktivnosti.
dulebg
(posmatrach)
26. mart 2024. u 07.13
Гласаћу за Несторовића, барем док се не буде видело да је корумпиран.
dr-morsPoruka negativno ocenjena. Pokaži

dr-mors
26. mart 2024. u 15.00
Nestorovic, da li je to ona goFnara, koja sluzi P.icoustom...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.