Diskusije : Politika

 Komentar
Eskalacija ili kraj
CAHJAP
01. mart 2024. u 01.01
Rat Rusije sa Ukrajinskim naći režimom priblažava se kraju. Već je očigledno da Ruska superiornost je skoro totalno uništila Ukrajinske snage. Dali će se amerika sa njenim satelitima (slugama) pomiriti sa tom činjenicom i prihvatiti geopolitičke promene što znači i terminacija nato pakta, barem u istočnom i većem delu Evrope je znak pitanja.
Pola miliona Ukrajinaca je pobijeno u ovom proksi ratu i već se govori o mogućnosti da se nato direktno umeša, pre svega Poljska. I Makron je pre neki dan javno izneo da se razmatra i vode razgovori o slanju natoa direktno u Ukrajinu.
13 Marta Poljski predsednik i premijer idu na razgovor u beloj kući. Poljska masovno naorużava svoje snage i dosta sredstava je odvojila za vojsku.
Pozadina svega je novi svetski poredak, globalna elita koja će izazvati nuklearni rat kako bi sačuvala svoju moć i ideale. Velika i jaka Rusija sa svim svojim bogatstvom, mineralima i energentima su najveća prepreka tome. Elita i najbogatiji su izgradili luksuzne podzemne bunkere gde imaju dovoljno hrane i sveže čiste vode da prežive mnogo godina. U bunkerima je ugrađena tehnologija koja je daleko superiornija od komercionalnih tehnologija koja mi koristimo. Uslovi u bunkerima su takvi da u potpunosti preslikavaju nadzemni svet, dakle hologramski plafoni koji liče na nebo i svetlost koja je slična sunčevoj. Oni su postavili svoje režime i vlast u skoro svim drżavama. Nijedan predsednik, pre svega američki ne donosi odluke već prima naređenja koja moraju da sprovode. Četiri američka predsednika su ubijena jer su se suprotstavili idealima. Ništa u svetu nije slučajnost, sve je izrežirano kao deo dugotrajnog i postepenog plana sprovođenja novog svetskog poretka. I sa ovim sokoćalama koja svi nosino u džepu olvrši se potpuni nadzor nad nama. Svet je zapravo jedan veliki zatvor, gde svi verujemo da smo slobodni i da imamo nekog izbora ali zapravo nemamo istinsku slobodu. Svako ko predstavi pretnju svetskoj eliti biva uklonjen ili ubijen.
Kako vama deluje ova situacija, dali je kraj rata sa Ukrajinom na pomolu ili su teška ili je ovo tek početak teškoh i kobnih vremena koja su pred nama?
dulebg
(posmatrach)
01. mart 2024. u 06.22
Та елита влада последњих 500 година над целим светом. Али изгледа да је потпуно утонула у сатанизам и да сече грану на којој седи.
Simo
01. mart 2024. u 08.39
Bojim se da na ovom forumu ima malo onih sa realnim sanasama da docekaju kraj rusko uskrajinske krize.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
01. mart 2024. u 14.13
Можемо ми овде да пишемо оно што на Западу медија безуспешно покушава да сакрије, а то је пораз Украјине, можемо да износимо све што бисмо желели, да Русија најзад успешно заврши СВО, да хунта у Кијеву капитулира, да укронацисти буду поражени и онеспособљени за следећих 50 година, да се народ у Украјини побуни против унутрашњих и спољних грабљиваца, ... , да колективни Запад буде поражен и да се анахрони НАТО расформира.

Али, реално је очекивати да они, који већ 5 векова покушавају да загосподаре светом и који располажу великом војном силом распоређеном по целом свету и који су спремни да за остварење својих планова жртвују и >50% својих народа, неће тек тако да одустану.

Конкретно, у Украјини су западне корпорације и разни приватници купили или закупили више од 40% обрадивог земљишта, од кога је велики део управо у Донбасу.
Од осамостаљења Украјине, а нарочито после преврата у Кијеву 2014, појачавала су се улагања колективног Запада у јачање војних капацитета у тој земљи, са очигледним циљем да она постане чланица НАТО-а и буде ударна песница против Русије. Планови за то су постојали још од раније, пре осамостаљења Украјине.

Мало је вероватно да ће Запад (Америка) лако прихватити пораз својих дугорочних планова и помирити се са губитком огромних финансијских средстава уложених у овај војни сукоб. Наиме, победа Русије би довела до тога да остатак Украјине (ако га уопште буде) не би могао да врати Западу све што је исти уложио. Победа Русије је све извеснија, а Запад сваким даном показује да се понаша као коцкар који повећава улог, у нади да ће успети да поврати оно што је изгубио.

Русија је била приморана да предузме ову СВО и мора да истраје до краја у остварењу проглашених циљева операције. Ако би сад попустила и пристала на евентуалне нагодбе са Западом, насела би на превару и у року 5 до 10 година би се нашла у тежој, безбедносно опаснијој ситуацији, јер глобалисти, као што се види, могу да буду заустављени једино силом.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.