Diskusije : Politika

 Komentar
Kanada dade još 3 milijardice Ukrajini
Starac_Foco
(--)
24. februar 2024. u 18.39
Dragi kanadski poreski obaveznici, čestitam. Slozi nam ga opet nas poglavica Jusa, danas se neocekivano pojavio u Kijevu, na „proslavi” 2 godine od početka rata, i tom prilikom dade još 3 milijarde Ukrajini...

Takođe se zakleo da će da pomaze Ukrajinu do pobjede, pa šta kosta da kosta...

Valjda na kraju (kad Jusaga skonta da je izgubio rat) u državnom budzetu ipak istekne toliko para da i kanadjanima kupi nešto od zivotne vaznosti - jedno 2 miliona satora za beskucnike. Nema sumnje da će trebati.

https://www.youtube.com/watch?v=pEe_J3U5vsg
Zorrko
24. februar 2024. u 21.32
Justin Trudeau kaže da su građanima potrebna samo DVA medija kao izvor SVIH informacija: CBC i CTV.

Svi ostali izvori su teoretičari zavjere koji vas sprečavaju da se složite s njegova dva izvora.

http://tinyurl.com/4n7cunyk
Simo
24. februar 2024. u 23.00
Ima još godinu i po da nam radi šta hoće a gde će onda cucemo.
Dokazano da je covek velikog srca em CERB em Ukrajina, ma dace on i
Rusima kad dodju na red, ima i onaj zaolenjeni avion da im vrati.
Iznenadjenjima nema kraja.
Starac_Foco
(--)
24. februar 2024. u 23.23
Jusa ne mora da ima vise od jedno 20 posto glasova od onih koji izadju na izbore, pa da ostane na vlasti. Pogotovo ako se opet uortaci sa onim mu ahbabom sa turbanom. A 20% nije teško dobiti. Za njega će glasati svi oni koji žive od nerada a takvih je već na milione, kanadske kapice (jer podržava Izrael), raznorazni neprijatelji Rusije evropskog porijekla kakvih je na milione, sve zaludjene budale spasavanja planete od globalnog zagrijavanja mjerama čini je efekat manji od porasta nivoa mora kad pisas u njega, par miliona azijskih studenata koji nikad ne bi dosli da ne bijase Jusage, itd.
Zorrko
25. februar 2024. u 01.55
Па онда добро фочо. Нема нам ником помоћи, тако је како је.

Не знам само зашто пишеш ове поруке на СЦ - у кад је ионако све свеједно?

Или се надаш да ће опет камионџије покренути неке ствари, док ти скриваш своји гузицу и кукумавчиш?
Tubby
25. februar 2024. u 05.23
Лидери земаља Г7 (водећих светских економија) саопштили су да ће руска имовина остати замрзнута док се „штета” Украјини не надокнади, наводи се у заједничком саопштењу.„Потврђујемо да ће, у складу са нашим правним системима, руска имовина у нашим јурисдикцијама остати замрзнута све док Русија не отплати штету коју је нанела Украјини”, наводи се у саопштењу, преноси РИА.
Напомиње се да лидери поздрављају правне кораке ЕУ која настоји да законом осигура коришћење руских замрзнутих средстава.
Након што је покренута Специјална војна операција у Украјини, Сједињене Државе и њихови савезници забранили су трансакције са руском централном банком и министарством финансија, блокирајући око 300 милијарди долара суверене руске имовине на Западу.
Сједињене Државе раније предложиле да радне групе из Г7 истраже начине да заплене тај новац, пренео је „Фајненшел тајмс”.
Starac_Foco
(--)
25. februar 2024. u 09.11
I to je moguće da i Jusa pomaze Ukrajinu u stvari ruskim parama. Navodno od tih 300 milijardi 19 je u kanadskim dolarima i moguće direktno pod kontrolom kanadskih banaka.

Međutim, tu izgleda ima mali problemcic, jer zapad još nema pravni mehanizam da otme pare ruske centralne banke deponovane kojekuda po „demokratiji”, a dodatni problem je da bi ostavilo i jako los utisak kod drugih zemalja koje drže pare kod demokrata - da bi i one mogle lako ostati bez njih. Dok im je pravno mnogo lakse oteti pare pojedinica, ruskih tajkuna, i njima finansirati rat u Ukrajini što se u stvari već i dogadja:

a judge in Manhattan federal court recently ordered the confiscation of $5.4 million from sanctioned Russian oligarch Konstantin Malofeyev. The forfeited funds will be transferred to the State Department to provide assistance to Ukraine.

Ja za ovog Konstantina nikad ranije čuo nisam, i ko zna koliko takvih Konstantina ima kojima bi se moglo oteti po jedno 5-6 milijardi a koji su to opet oteli od Rusije kad se Sovjetski savez raspade...

Doduse, ni rusi nisu u tako losoj poziciji za otimanje... Npr, prilično davno sam radio u jednom rudniku i u fabrici zlata, bukvalno na kraju svijeta, na Cukotki. Ta nalaziste je još iz sovjetskog vremena, ali tada nije bilo atraktivno, jer bilo je povoljnijih lokacija za rudnike. Nalaziste je svojevremeno od države oteo Abramovic još za ranog Jeljcinova zemana. Da bi ga kasnije prodao jednoj kanadskoj kompaniji koja je tu napravila rudnik i fabriku. Možda je doslo vrijeme da se to tako gotovo i razradjeno. vrati državi... A ovo je samo jedan o brojnih takvih primjera šta se zapadne kompanije imaju po Rusiji.
C_A_B_O
25. februar 2024. u 11.16
Neki dan jedan on kongresmena javno izrece u washingtonskoj mocvari da od poreza MI možemo samo pokriti: Socijalnu { sigurnost},maricare, Madicade and Food stamps! ZA sve ostalo,,,SVE OSTALO posudjujemo..od vojske do naše...i TO nebi NINAJEDNIM vEEEstima...i vas Fidelov sin sigurno „finansira” svoje oameti primarnom emisijom -posudjivanjem.OCITO je da je posudjivanje jača droga od bilo koje.
Starac_Foco
(--)
25. februar 2024. u 11.31
Tako nekako, „primarna emisija” su pare koje ne postoje, čak ni kao bezvrijedne papirne novcanice. To su samo virtuelne nule u kompjuteru kanadske centralne banke. Međutim, ono sto nije nimalo virtuleno je kamata koju mucenik obični placa na te virtuelne pare, a koja se odradjuje iskljucivo - ledjima.

I tek će... Naime u ovoj i sledećih godina oko 80% kredita za nekretnine u Kanadi pristize na „renewal”. A to je bar jedno 10 miliona duznika... Nekima će zbog toga rata kredita porasti i za 50%. Zato samo gore i naveo da se nadam da će Joso makar da obezbjedi jedno 2 miliona satora za te koji vise neće moći da placaju...
Simo
25. februar 2024. u 18.55
Bank of Canada to cut interest rates in half by end of next year
Canadians can expect the Bank of Canada to start providing some respite this spring as the central bank „slowly but surely” moves towards its first interest rate cuts, says Desjardins Group.
Verujem neverujem...
Starac_Foco
(--)
25. februar 2024. u 19.52
Simeune, ne znam šta će biti niti šta da vjerujem, ali znam da je ono sto je bilo do prije jedno 2 godine bilo vise bajka a ne realnost. Narod se zaduzivao po kamati od 2%, a tako niska kamata nikad ni nije bila realna. Inflacija je tipicno bila 2%, a oni ti posude pare po 2%, to znači da im je realna zarade od kamate bila negativna. Čak i da je bila deflacija od 2% a ne inflacija, kamata od 2% bi i dalje bila nerealno niska. A deflacije u Kanadi zadnjih 30 godina nije bilo. Prije 20 godina kad je inflacija bila 1-2%, kamata je bila oko 6%, sto je dalje niska kamata ako posuđuješ pare koje zaista postoje. Sad je inflacija još uvijek 4-5% a oni ugovaraju da skinu kamatu ispod toga... To je jedino moguće ako centralna banka dokuca u kompjuter još nula, pa javi komercijalnim bankama, ovako: mozete davati sad pucanstu po 4% je ima para ko pljeve... Svima smo vam na racun dopisali po jednu nulu na ono sto su do sad imali...
Simo
25. februar 2024. u 22.29
Ja verujem da oni imaju sve uzdine u rukama a nama ostaje da i dalje plivamo kroz i sam znaš šta pa kroz zube sapucemo ne talasaj.
Kamijondzije su se lako predali jer nije im bilo doslo do guse.
Test je bio koristan obostrano pa nema sumnje da će biti sve učinjeno
da ne potonome ni mi ni oni.
Onu Mazuranicevu, harac harac rajo treba, hljeba, hljeba gospodaru ne vidjesmo davno hljeba ipak nećemo docekati, vremena su drugacija.
xzy
(ing)
26. februar 2024. u 12.54
ragi kanadski poreski obaveznici, čestitam. Slozi nam ga opet nas poglavica Jusa, danas se neocekivano pojavio u Kijevu, na „proslavi” 2 godine od početka rata, i tom prilikom dade još 3 milijarde Ukrajini...

---------------------------------------
ne vidim da se niko ne buni - dakle imamo para, možemo, malo je dao...
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
28. februar 2024. u 23.41
Slusam danas najnoviji zakon koji će NDP izgurati, jer kao koalicioni partner neke stvari su dogovorili: lijekovi za poviseni secer će se finansirati iz budzeta.
Na povrsini odlično, kanadjani će placati manje za lijekove koji su nužni. Mjera koja podize popularnost vlasti. Vidite kako radimo za narod. ;)
U sustini:
1. ja već danas placam samo 2CAD za lijek jer GreenShield (dodatno osiguranje koje placa firma) pokriva ostatak. Dakle u mom slučaju korist će imati osiguravajuca kompanija, ne ja.
2. Ono bitno je da je zdravstvo u nadleznosti provincija. Qvebek i Alberta su već najavili da oni već imaju to pokriveno i ako se zakon donese trazice da dobiju direktno dio novca namjenjen za to. Dakle petljanje u nešto za sto federalna vlast nije nadlezna i prelijevanje novca iz supljeg u prazno. Od jednog dijela populacije u one sa visokim secerom koji nemaju osiguranje za lijekove. A sve zarad poboljsanja rejtinga kod onih koji cuju samo „vlas' će placati lijekove”, a ne negative strane te inicijative. Idemo dalje.
Starac_Foco
(--)
29. februar 2024. u 08.27
xzy
(ing)
26. februar 2024. u 12.54

---------------------------------------
ne vidim da se niko ne buni - dakle imamo para, možemo, malo je dao...

****
Kako malo, pa ovo mu je ko zna koji put već da daje, dogurao je do 11 milijardica Ukrajini, ukupno...

A to da se niko ne buni je ocigledno tačno. Ovo je ustrojena populacija. Imigranti kao mi makar gundjaju, a „originalni” kanadjani misle da tako treba, ne samo finansirati rat protiv RUsije već i po pitanju ostalih Jusinih budalastina, i ne primjecuju koliko brzo brod tone. Taman da Jusa uvede ferman da nas sviju po tri puta dnevno crnci sa kitom od pola metra ima da karaju, vecina bi rekla, suti, dobro je to, sve dok u Costco ima onih velikih tegli vazeljina da se kupi...
xzy
(ing)
29. februar 2024. u 10.19
Foco ono je bio sarkazam a u vezi ovog sto si ti opisao ispod.
Svi sute i niko se ne buni ni zasta. Ni za pare koe trosimo na sve strane (ukrajina ukljucena i oko 13B ukupno), ni woke gluposti, ni obrazovanje koje je ni za ##$%. Djeca uce o promjeni pola a ne o matematici, fizici i sl, itd, itd.
Dakle, niko se ne buni = covjek dobro radi
PS: Ajde da se kladimo da će vecina omladine i dobar dio žena da glasa za njega opet
PPS: Nisam siguran da će puno bolje i ovaj drugi da uradi ako njega izaberemo...

ludnica koja se neće zavrsiti bez revolucije koliko vidim
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
29. februar 2024. u 18.34
„Ajde da se kladimo da će vecina omladine i dobar dio žena da glasa za njega opet”

Izgubio bi. Ako bi moja djeca glasala za njega, kontramjera bi bila da iznajme stan i kupe kucu. Znam, mogu verbalno da se slazu sa mnom, a glasaju za njega jer im je dao „pare od GST”. No ako iko može reći da zna svoju djecu, toliko ih vecina nas zna: Za koga navijaju u politici. ;)
Zorrko
29. februar 2024. u 20.29
-------
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
29. februar 2024. u 18.34

Izgubio bi. Ako bi moja djeca glasala za njega, kontramjera bi bila da iznajme stan i kupe kucu.
-------

pjer, da nisi ti neki obiteljski nasilnik i bully?
Starac_Foco
(--)
29. februar 2024. u 21.14
xzy
(ing)
29. februar 2024. u 10.19

Foco ono je bio sarkazam a u vezi ovog sto si ti opisao ispod.
Svi sute i niko se ne buni ni zasta. Ni za pare koe trosimo na sve strane (ukrajina ukljucena i oko 13B ukupno), ni woke gluposti, ni obrazovanje koje je ni za ##$%. Djeca uce o promjeni pola a ne o matematici, fizici i sl, itd, itd.
Dakle, niko se ne buni = covjek dobro radi

****
Zno sam da je bio sarkazam, a pokusao sam slično da uzvratim ali izgleda zvucao sam previse ozbiljno.

Nije Juso „zasluzan” što se niko ne buni. Obrazovni sistem koji pravi poslusnog kanadskog roba nije smislio ni Juso ni njegov otac. To traje ko zna od kad već, makar od 2SR, ali polako, metodom kuvanja zabe, da bismo na kraju evo dogurali da su najvaznije stvari na svijetu taj woke i LGBTQQIP2SAA+...

Iako je izuzetno dugo, 3 sata, preporucujem gledanje, Tuckera intervjuise Lex Fridman, ruski kapica, doktor IT nauka, strucnjak za AI, ali se zadnjih godina vise bavi podkastom na youtube i intervjuisanjem poznatih i bogatih.

https://youtu.be/f_lRdkH_QoY
xzy
(ing)
29. februar 2024. u 22.02
taj Lex generalno nije los ali ima monoton i dosadan glas do bola
Starac_Foco
(--)
29. februar 2024. u 22.32
To je tačno, ali ako se koncentrises da ga slusas, pametno zbori. Premda ne prica mnogo, tako da mu ne možeš znati bas šta misli. Ko i vecini kapica :).
xzy
(ing)
01. mart 2024. u 12.51
dosao do pola. Lex obozava zelenskog i nevolu putina uopste koliko ja vidim i čitam iz njegovih komentara i pitanja
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
01. mart 2024. u 15.16
Zorko,
Opet se bavis diskutantima, a ne temom.
Hiperbola, hiperbola covjece. ;)
Starac_Foco
(--)
02. mart 2024. u 00.38
xzy
(ing)
01. mart 2024. u 12.51

dosao do pola. Lex obozava zelenskog i nevolu putina uopste koliko ja vidim i čitam iz njegovih komentara i pitanja

****
Tipicno za ruske kapice. Ja sam ih upoznao nekoliko, maternji jezik im je ruski (Lex je ocigledno dosao mlad, nema akcenat ili ga ja ne čujem), ali i oni sa najtezim akcentom i koji su možda bili 20 generacija u Rusiji prije nego su se iselili, bukvalno nemaju nikakav osjecaj pripadnosti toj državi. Nula.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.