Diskusije : Politika

 Komentar
Криза празних пословних простора
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
24. februar 2024. u 00.55
Примио сам овај имејл од једног пријатеља.

>>
Video sam neke americke ekonomske izvestaje koji su zanemareni ali potencijalno ozbiljni. Kažu da u Americi ima 35% praznog kancelarijskog prostora posle korone i da mnoge kompanije uopste ni ne pomišljaju da se vrate. To su ogromne luksuzne zgrade sa mnogo spratova i sada zjape prazne. Vlasnici koji imaju hipoteke sad još nekako drže glavu iznad vode ali sledeće godine mnogi moraju da obnove hipoteke po novim kamatnim stopama i morace da bankrotiraju. Kad se to desi, postoji mogućnost da će i banke koje su njih finansirale otici u PM a to može biti problem za obične ljude koji će biti iznenadjeni i izgubice svoj ulog ako je veci od garantovanog dela. Kad banke preuzmu te bezvredne zgrade one neće moći da uh unovce i imace samo gubitke. Sad ima toliko praznog prostora da ako nekom treba za neke svrhe može lako da ga dobije i za male pare ali potraznje nema. Potraznje ima samo za stambeni prostor ali da bi se te zgrade preuredile u stambene to kosta kao da gradis iznova. To je već dokazano u praksi i u tome nema zarade. Taj aspekat privrede skoro niko ne prati i tu može biti gadnih iznenadjenja. Slično je i ovde u Kanadi. I dok se ta ekonomska kriza praznog prostora precutkuje, more ljudi sirom Kanade zimuje u satorima i gazi po snegu čim otvori cipzar svog satora. Da paradoks bude još veci, Dzastin Trudo i sakom i kapom salje teski kapital u Ukrajinu da i te ljude ostavi bez krova i bez glave ali u Rusiji sa sličnom klimom niko ne živi u satorima ni u leto ni u zimu. Rusija ratuje ali njeno stanovnistvo je zbrinuto pa sad razmišljajte ko svoju državu vodi bolje i ko se boji izbora.
Popaj
24. februar 2024. u 05.07
U Sjedinjenim Državama, broj beskućnika u januaru 2023. bio je više od 650.000.
dulebg
(posmatrach)
24. februar 2024. u 08.13
У Београду има доста празног пословног простора, који би по мени могао да се преуреди у станове за издавање. Кирије су и тако злочиначки високе, без икаквог разлога - осим што су дошли Руси дубоког џепа.

Тржни центри, који су издавали простор малим власницима, поклекли су пред мега-центрима у којима продају светски ланци; и сада зјапе празни - страх те погледати.
Starac_Foco
(--)
24. februar 2024. u 10.17
Popaj je već sugerisao šta bi bilo korisno da se desi. Te ogromne poslovne zgradurine po velikim gradovima svakako su napravili oni koji su imali planine lako stecenih para, preko ledja običnih smrtnika. Pa ako i propadnu, kako doslo tako i otislo... U kom slučaju vlasnistvo nad tim bi trebala da preuzme država i uz relativno mala ulaganja napraviti stanove za siromahe kojih već ima skoro trecina populacije... Ali ne za siromahe koji neće da rade, za njih me zaboli, već one koji se slomise radeci a ne mogu da sastave kraj sa krajem - a upravo zbog gramzivosti istih tih cije ogromne zgrade sad zjape prazne.
C_A_B_O
24. februar 2024. u 14.22
Visak prostora je samo pokazatelj „stanja” ekonomije a nE rada odkuce!..Inače svi ti neboderi se MOGU koristiti za tretman beskucniiika...Pusti ,i ZATVORI!Bar će srati u zatvorenom a ne na ulici. ISO i za ove bajedijeve imigrante...upusti, zatvoroi i angazuj drmolition..Smece izvezes u Indiju, to plati troskove i naprEd u svEtlu buducnos'
keser
(Тешем букве)
24. februar 2024. u 14.34
Интернет!
Zorrko
24. februar 2024. u 20.54
ja bih te prazne poslovne prostore iskoristio za masovna PCR testiranja.

Ima li šta vaznije od toga?

a sve na teret poreznih obveznika, dabome...

da vidis onda kako će ekonomija procvjetati !
Zorrko
24. februar 2024. u 21.02
i da se svaki pozitivni zakljuca na 15 dana u prazne kancelarije, a sve na svoj trosak !

pogotovo oni asimptomatski slučajevi, ti su najgori.
Takvi da plate duplo !

A djecu, bili pozitivni ili negativnu na PCR testu, (a djeca su dokazani ubojice baba i deda), možemo i besplatno zakljucati... brigu o njima će preuzeti trandje, volonterski, naravno...

za dobro sire drustvene zajednice...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.