Diskusije : Politika

 Komentar
Захтев за седницу Савета Безбедности УН
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
04. februar 2024. u 00.39
ПОЛИТИКА, Субота, 03.02.2024. у 22:42

Захтев за седницу СБ УН природни пут у одбрани државних интереса

Дипломата Зоран Миливојевић оценио је данас, поводом најаве Србије да ће тражити одржавање хитне седнице Савета безбедности УН због ситуације на Косову и Метохији, да је то природни пут у одбрани државних и националних интереса и подсећање на обавезујућу резолуцију 1244.

„Треба подсетити да је Косово протекторат Уједињених нација, да је резолуција 1244 Савета безбедности УН на снази и обавезујућа, да на Косову и Метохији делују и УНМИК и КФОР по мандату Уједињених нација и да им је главна брига безбедност и стабилност”, рекао је Миливојевић за Танјуг.

Миливојевић је оценио да су овог пута безбедност и стабилност угрожени на најдиректнији начин са могућим несагледивим негативним последицама које могу да доведу до егзодуса српског народа.

Он сматра да је након више најновијих потеза Приштине, који ускраћују право на нормалан живот, ситуација јасна и да не би требало да буде проблема око заказивања седнице.

Говорећи о процедури њеног заказивања, Миливојевић каже да је председавајући у обавези да прихвати захтев након чега се гласа у оквиру пет сталних и 10 несталних чланица, додајући да је потребна већина од девет да би се захтев Србије ставио на дневни ред.
„Однос снага је, ако говоримо о ставовима појединих држава, у овом случају неповољан за Србију зато што поред три сталне чланице Велике Британије, САД и Француске, ту су и државе које су признале независност Косова као што су Јапан, Јужна Кореја, Швајцарска, Малта, Словенија. Уколико буде жеља Запада и западних центара моћи да опструишу седницу, могу да намакну већину”, додао је Миливојевић.

Он подсећа да је председавајућа Гвајана која је, како каже, такође признала независност Косова.
Миливојевић, међутим, сматра да су околности овог пута другачије и да иду у прилог одржавања седнице што се, како каже, може видети из последњих саопштења Квинте и САД поводом последњих потеза Аљбина Куртија везано за динар.

Њихово залагање да се та мера стави ван снаге говори да су се створили објективни услови које до сада нисмо имали да би можда те земље могле да реагују у прилог седнице.

Миливојевић оцењује да постоји и опасност којој смо сведоци годинама уназад, а то је покушај западних центара моћи да приватизују косовску тему и да не дозволе да изађе из оквира њихове „надлежности на основу посредовања Европске уније”.

„Јер излазак на глобалну сцену, враћање у Савет безбедности је у овом тренутку за западне интересе неповољно, јер се тиме оснажује резолуција 1244 СБ УН и неспорна чињеница да Косово није држава. То је све што Западу не одговара”, рекао је Миливојевић.

Међутим, како каже, овога пута би могло да дође до дебате, при чему би наравно дошло до подела ставова, што није ништа ново.
„За Србију је у политичком и стратешком смислу важно да се види какво је стање на терену”, навео је Миливојевић и додао да би ванредна седница такође показала да је резолуција 1244 на снази и обавезујућа, а за Србију је то капитално важно, јер се наш најважнији аргумент заснива управо на међународном праву.

Миливојевић је оценио и да оно што се сада догађаја на КиМ јесте наставак политике која траје две године са влашћу Самоопредељења и Аљбина Куртија у покушају да се држава Косово наметне силом, одстрањивањем државе Србије и, ако је могуће, и српског народа са тих простора.

„Ово је, ја бих рекао, до сада најјачи удар. Доводи у питање директно живот српског народа. И ствара услове за егзодус. Није случајно што у последњих месеци имамо преко 10 одсто људи који су се на овај или онај начин иселили”, рекао је Миливојевић.

Како каже, очигледан је покушај Куртија да најоштријим мерама до сада, покуша да тај процес заокружи и заврши силом, због неизвесности шта би могло да буде у наредном периоду, због промена у ЕУ, због украјинске кризе, због промена у Америци итд.

Курти, како каже, не би да ризикује, јер је он до сада очигледно имао подршку за све мере и акције које је спроводио.
„Било је вербалних реакција, али никада са конкретним мерама. Курти није осетио ни једну конкретну меру која би довела у питање оно што он предузима на терену. Почео је од репресије према Србима, од упада са дугим цевима, од оних нелегитимних, нелегалних избора који су спроведени на северу Косова и Метохије, до узурпације имовине, до суђења која су противправна, без основа. Никада није било мера за заустављање свих тих активности”, приметио је Миливојевић.

https://www.politika.rs/scc/clanak/597423/Zahtev-za-sednicu-SB-UN-prirodni-put-u-odbrani-drž avnih-interesa

Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
04. februar 2024. u 01.36
SPUTNIK Србија, 3. фебруар 2024.

>>
Радници поште из Гораждевца пуштени на слободу, Куртијева полиција конфисковала новац за пензије

Радници Поште Србије, који су ухапшени јутрос у Гораждевцу, пуштени су на слободу, потврдио је за Косово онлајн директор Поште Србије за Косово и Метохију Иван Милојевић.

Док су радници пуштени након вишесатног задржавања у полицији, возило је конфисковано, а одузет је и новац који се налазио у возилу, а који је био намењен пензијама, наводи портал. Како се додаје, реч је о неколико милиона динара.

Најпре су приведени возач В. М. и његов пратилац В. П., а потом је и од управнице Поште у Гораждевцу затражено да пође у станицу и да изјаву.
Канцеларија за Косово и Метохију је претходно саопштила да је акција Куртијеве полиције спроведена како би била онемогућена исплата пензија житељима те српске енклаве, а са јасним циљем да се српском народу онемогући опстанак на вековним огњиштима.

„Куртијеви друмски разбојници у полицијским униформама сатима су у Пећи испитивали приведене раднике поште и очигледно је да је у Приштини донета одлука да се Србима до краја укину сва људска права”, наглашава се у саопштењу.
. . .

https://sputnikportal.rs/20240203/radnici-poste-iz-gorazdevca-pusteni-na-slobodu-kurtijeva-policija-konfiskovala-nov ac-za-penzije-1167265531.html
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
04. februar 2024. u 01.38
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
04. februar 2024. u 01.53
Zaharova: Srbija štiti centar Evrope od početka totalnog uništenja

Pitanje KiM nije pitanje oko kojeg treba da se gata, već je pitanje kako će rukovodstvo sprovoditi volju naroda, poručila je danas portparolka MSP-a Rusije Marija Zaharova
Smatram da Srbija štiti centar Evrope od početka totalnog uništenja, poručila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je navela da rešavanje pitanja Kosova i Metohije pre svega zavisi od stava naroda i rukovodstva Srbije i da ne bi trebalo prepustiti Zapadu da sam odlučuje o tome.

„Srbija bukvalno brani centar Evrope od početka totalnog uništenja. Pitanje je da li je moguće u centru Evrope uništiti zemlju i temelj kulture jednog naroda ili se to može sprečiti na osnovu međunarodnog prava, činjenica. Rešavanje tog pitanja nije stvar horoskopa, nego je presudan stav naroda i rukovodstva po tom sudbonosnom pitanju za Srbiju, ceo Balkan ali i šire”, rekla je Zaharova na predavanju na temu „Savremeni međunarodni odnosi: pogled iz Rusije”, koje organizuje Institut za međunarodnu politiku i privredu.

Ona je istakla da „ne treba čekati od nekoga rešenje problema koji se tiču naše sudbine, već sami treba njome da se bavimo – ”ili ćemo se njome mi baviti ili će se time za nas neko drugi baviti„.

Zaharova je rekla da svi moraju da znaju i u Srbiji, kao i u Rusiji, da su oni sa kojima se vode razgovori o rešavanju nekog pitanja istorijski bili kolonizatori, da su vodili osvajačke ratove, da su eksploatisali druge države i da su svoju politiku izgradili na lažima, manipulacijama, insceniranim situacijama.

”To se mora naučiti kao aksiom. To je prvo. Prema svim predlozima i Beogradu, Moskvi, Kišinjevu, bilo kome, treba da se odnosimo uz jasno razumevanje da to nije otvoren, pošten predlog, Vašingtona ili Brisela, nego zakamuflirani, skriveni pokušaj da se nametne svoja volja i da se ne uzmu u obzir interesi onih sa kojima razgovaraju„, objasnila je Zaharova.

Kako je rekla, mora se jasno definisati šta je nacionalni interes i to u svim perspektivama, i kratkoročnoj i dugoročnoj – i tako se mora suprotstaviti onome što se predlaže sa Zapada.

Treća ključna stvar, kako je navela, jeste čime će sporazum biti garantovan.

Zapad ne poštuje ono što je potpisano

Prema njenim rečima, za Zapad nije obavezno poštovanje dogovora koji su zapisani na papiru.

”Bilo koja zemlja, Srbija, Rusija, bilo koja, mora da zna koje su realne, faktičke garancije ako se postigne sporazum. Mogu da navedem milion primera, kao recimo kada je bivši američki predsednik Donald Tramp obećao kredite Srbiji, investicije, potpisao neke sporazume i ništa nije ispunjeno„, dodala je Zaharova.

Ona je naglasila da su ”najotvoreniji primer toga kako Zapad ne poštuje ono što je potpisano„ Minski sporazumi, koji su potpisani u prisustvu Rusije i predstavnika drugih zemalja.

”Nekoliko godina od potpisivanja ispostavilo se da Zapad i Kijev nisu ni planirali da sprovedu potpisane dogovore„, podsetila je Zaharova.

Ona je dalje istakla da ”ono što se danas dešava treba da bude nauk za sve„.

”Ukrajina je poverovala tom kolektivnom Zapadu, delegirala je svoj suverenitet SAD, Nemačkoj, Francuskoj, Britaniji i kolektivnom EU„, kazala je Zaharova.

Ona je pomenula i Iran, kada su SAD ”izašle iz tog posla, ne kako je napisano u ugovoru, već su jednostavno rekli da nije obavezno da to realizuju„.

To se, kako je rekla, dogodilo u velikom broju zemalja.”
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
04. februar 2024. u 03.52
Rezolucija i napisano imaju težinu.
I treba SB povremeno podsjećati da svi koji priznaju Kosovo priznaju mijenjanje granica nasiljem .
Ne prečesto.
keserPoruka negativno ocenjena. Pokaži

keser
(Тешем букве)
04. februar 2024. u 09.38
И сад, где је ту твоје мишљење о овоме?
C_A_B_O
04. februar 2024. u 11.24
KOLIKO siptara putuje Srbijom dnevno, KOLIKO leti aviJonom, šta se sa siptarski okupiranog KOSMETA „uvozi” ???

DA ima SRPSKE vlasti NEBI ni muva siptarska smEla preleteti!

MOžE „vlast” biti SRBE, al' NIJWE u stanju ni migrantske teroriste u sigurnu zonu OBEZBEDITI...Bitno je da gospoja Tamara salje ELENI ,ustašici,merecedes ambulante a da SRBI ne mogu ni Insulin da dobiju.

BLOKIRATI sve siptarske racune..bez obzira bili oni s ove ili one strane, uvesti 1000E osiguranje DNEVNO za ijednu siptarsku zastavu, plocu, kokosinjac, NEPLACANJE podleze konfiskaciji, OBRISATI ijednu diplomu siptara na SVIM univerzitetima,skolama i „vrticima, SVE predhodne papire proglasti NEVAZECIM a ”tvrde„ matrijale SPALITI!

SVAKI tranzit bilo kakve siptarske robe UNISTITI a |srbe” koji im pomazu kaznici odsEcanjem desne ruka na najnovijem Wuckovom stadiJonu

A posle da vidimo
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
04. februar 2024. u 11.48
keser,

Моје мишљење о овом питању сам изнео још прошле године у фебруару, у дискусији коју сам и тада покренуо и о томе сам дебатовао с тобом.
Да ли је потребно да кажем шта си тада говорио ?
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
04. februar 2024. u 12.48
keser,

Исправка: о томе смо дебатовали у јануару 2023.
keser
(Тешем букве)
04. februar 2024. u 16.23
Ок
Сећам се.
keser
(Тешем букве)
04. februar 2024. u 16.30
http://tinyurl.com/bdeaxhs5

„The German Ambassador to Kosovo is publicly embarrassing the German socialist @MiRo_SPD over Kurti’s actions.

You know it’s bad for @albinkurti when he loses German officials in his own country. https://t.co/gcA66s8rFi — Richard Grenell (@RichardGrenell) February 4, 2024”

Интересантан текст.
Ричард Гренел, немачки амбасадор у Приштини те социјалиста у Рот.
Ја се само питам шта смо богу згрешили када нас левичари свих земаља мрзе!!!
Нисмо ни зликовци, ни фашисти, ни...
А опет где год је нека левица она је против Србије.
C_A_B_O
04. februar 2024. u 22.26
Neki Srbi kažu lEvo mUdo...mozebitbidne naaaka taka lEvyca.

Inače to L-D nije ni 1920tih znacilo Ništa no raspored sEdenja u klupama!

Da mi neko neće reći da je Lenin,Zivovjev,Trocky levica...Onda je i Itled UMERENA lEvica...Cercil jaka...

SRBE NIKADA nisu „pomagali” ni lEvi ni dEsni..no RETKO i POJEDINACNO LJUDI.

Do danas ih se može nabrojati stotinjak ALI se MORA pomenuti Imeratorsko Velicanstno N2, ono nekoliko bolnicarki ww1, A.Reiss, General S D Gaulle ...

Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
05. februar 2024. u 00.51
SPUTNIK Србија

>>
Овим темпом Срби ће нестати са Косова: То је „решење” и за ЗСО – неће нам више ни требати

Курти је прво укинуо докумената и таблице па је дошао до динара. Са оваквим темпом Срби ће нестати с КиМ и онда нам неће бити потребна ЗСО. Скоро су и у Бриселу рекли: ако има Срба имате проблем, ако сведете Србе на испод један одсто, немате проблем. Нећу да се враћам на завете али Срби су трпели Турке 500 година, па су вратили оно што је њихово.

Овако за Спутњик најновији потез Приштине коменатарише некадашњи потпредседник Владе Србије Небојша Човић.

Он наглашава да је за сарадњу са свима али да није за то да се намештамо историјским непријатељима и да мислимо да ће бити на нашој страни. У политици, додаје наш саговорник, нема искрености, већ само интерес, али истовремено и пита – имамо ли ми наше интересе? Заодевени у плашт доласка и останка инвестиција, западне земље нам узимају део државне територије, истиче наш саговорник.

Човић каже да нема проблем са инвестицијама али се плаши да ће то у појединим тренуцима бити злоупотребљено.
„Потребно је да економски будемо опорављени али треба да се запитамо ко нас је највише економски уништио почевши од бивше Југославије? Када разгрнете кадрове на глобалном нивоу, видите да нема значајних лидера, али српско руководство не сме да одустане од разговора ни по коју цену али треба и да затегне одређене ствари колико може,” рекао је он.
. . .

https://sputnikportal.rs/20240204/ovim-tempom-srbi-će-nestati-sa-kosova-to-je-rešenje-i-za-zso--neće-nam-vise-ni - trebati-video-1167275027.html

http://tinyurl.com/mwz7fmy2
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
05. februar 2024. u 01.09
>>
Nestorović se obrušio na Vučića i Dačića: U toku je bespoštedni teror na KiM!

Na Kosovu i Metohiji, prema grupi „MI – Glas iz naroda”, trenutno se odvija nemilosrdni teror protiv preostalog srpskog stanovništva, čiji su organizatori zapadne sile, predvođene SAD, Velikom Britanijom i Nemačkom, uz pomoć „novog albanskog vođe” Aljbina Kurtija.

Grupa „MI – Glas iz naroda” smatra da su saučesnici ili, bolje rečeno, kolaboranti u ovoj situaciji vladajuća SNS-SPS koalicija. Upoređujući sa Drugim svetskim ratom, naglašavaju da je tada bilo jasno ko su bili okupatori i agresori, a ko kolaboranti.
...
Grupa „MI – Glas iz naroda” tvrdi da je državni vrh Srbije u velikoj zabludi ako misli da će pasivno prihvatiti konstataciju da će zemlje Kvinte biti „direktni saučesnici ukoliko dođe do egzodusa srpskog naroda sa KiM.” To smatraju pokušajem prebacivanja odgovornosti i izgovorom za nečinjenje i nemo posmatranje „etničkog čišćenja” srpskog naroda.

Pozivajući se na potpisivanje Briselskog sporazuma, grupa „MI” smatra da je to direktno dovelo do današnje „terorističke okupacije severa KiM.”

Zahtevaju od nosilaca vlasti, posebno predsednika Vučića, da hitno iznesu konkretni predlog odbrane srpskog naroda i teritorijalnog integriteta na Kosovu, koji ne podrazumeva samo pisanje diplomatskih nota, već svestranu mobilizaciju i aktivno uključivanje prijateljskih sila u odbranu srpskih interesa. Navode, da vlast koja ne brani zemlju gubi legitimitet.

https://webtribune.rs/wp-content/uploads/2019/01/nestorovic2-310x165.jpg

http://tinyurl.com/22a8bhz9
cicero99
(historia est mater of studioru)
05. februar 2024. u 01.40
Keser napisa :„ Ричард Гренел, немачки амбасадор у Приштини” ??
Grenel je bio bivši usra ambasador u nemackoj!!!!
Šta se ovde piše???
Ako je greška u pisanju neka pisac ove tvrdnje to ispravi! Posteno?
keser
(Тешем букве)
05. februar 2024. u 06.06
„Ричард Гренел, немачки амбасадор у Приштини те социјалиста у Рот.”

Мислим да је очигледно да je у питању набрајање особа чије су изјаве наведене у тексту.
С,тим што су Гренел и Немачки амбасадор на једној а Социјалиста Рот на другој страни.
Бар на речима о чему свако може имати своје мишљење.
keser
(Тешем букве)
05. februar 2024. u 09.55
http://tinyurl.com/yhckxfch

У тексту, изнад, наглашава се да су домети писна УН-у мали а ризици веома велики.
Дакле отворићемо рат против оних од којих зависимо а нећемо ништа постићи што би се могло постићи тихом дипломатијом.

То је баш исто оно што сам прошле године покушавао да објасним.
Политичари су чекали да то Вучић прво уради па да тек онда пичу шта су ризици и шта се лоше може догодити.
Јер, није то преиод хладног рата када сте имали Варшавски уговор који је био подједнако можан као НАТО и који је могао да стане на вашу страну.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
05. februar 2024. u 23.15
ПОЛИТИКА, 05.02.2024.

Вучић: Предали смо захтев, али искрено не верујем да ће заказати седницу Савета безбедности

„Увек имате концентрисану ракетну паљбу – туци по Вучићу сваки дан. Нападају ме што чувам и штитим Србију.

Данас је предат захтев и искрено не верујем да ће сазвати седницу Савета безбедности. Наше је да покушамо да кажемо да желимо мир и стабилност. То је најпрљавије и најподмуклије етнично чишћење, кад људима чините живот несносним. Боримо се да нашем народу доставимо новац, што засад и успевамо” – објаснио је детаљно председник на Хепи телевизији.

https://www.politika.rs/scc/clanak/597708/Vucic-Predali-smo-zahtev-ali-iskreno-ne-verujem-da-će-zakazati-sednicu-Sa veta-bezbednosti
- - -

Као и обично, монолог у коме Вучић себе представља у позитивном светлу и истовремено „објашњава” зашто га нападају.

Премда је захтев за одржавање хитне седнице СБ УН поднесен после „само” годину дана отезања (ако занемаримо да је и раније било оправданих разлога за подношење таквог захтева), Александар Вучић гласно исказује неверицу да ће седница бити заказана !?

Да ли је баш морао то да каже и како ће његови западни „партнери” то да протумаче ?
D-Man
(Analyst)
06. februar 2024. u 10.32
Прво ћу рећи, да не би било забуне, да је опозиција у Србији ужасна и да управо због тога што су такви какви су, Вучић ће да влада доживотно.

Друго, Вучићева политика се своди на један наратив за домаћу јавност пре подне а онда поподне сасвим други који је намењен међународној заједници тј. западним амбасадорима којима мора да објашњава због чега је рекао нешто што је рекао за домаћу јавност. Ту се, наравно, убаци и онај трећи према руској страни где онда руском амбасадору објашњава га Запад пристиска са свих страна.

Дакле, та политика није мудра већ, напротив, бедно глуматање које пролази само због тога што Запад подржава то глуматање јер им такав Вучић и одговара.

Пазите, подносите захтев за ванредном седницом СБ (а неко већ рече пре мене како тај захтев касни најмање годину дана) а онда одмах износите своје мишљење како тај захтев вероватно неће бити прихваћен.

Ако неким чудом буде прихваћен онда ће се наратив променити у правцу како се ОН, врховни ВоЏа, борио свим силама да се захтев нађе на ванредној седници.
Ако не буде, наравно, врховни ВоЏа је већ објаснио како се он борио али, јбг, шта то он сам може против великих сила. А, не заборавите, он не може САМ јер се он, јадан сам бори док сви други само гледају са стране.

Ето, то је тај наратив који сваком нормалном човеку иде на живце. Проблем је само што у опозицији немате нормалног човека који би све те Вучићеве махинације, хвалисање и очигледну болест (човек дефинитивно показује симптоме и карактеристике нарцисоидног психопате) против њега и искористио те на изборима преузео власт.

О томе какве је све уступке Вучић учинио шиптарима нећу ни да говорим овде јер је већ речено милион пута. Када год је неколицина нас указала на штетност тих Вучићевих потеза били смо дочекани на нож од дежурних заштитника лика и дела великог нам ВоЏе.

Међутим, пре месец, два, и сам велики ВоЏа је признао да је изигран у једном наступу беса и, признајем, од тада су се некако и заштитници лика и дела великог нам ВоЏа мало примирили.
Јбг, њима Вучић треба да каже како нас је Запад вукао за нос и они то тек онда почињу да верују. Наравно, нико од њих се не запита а како је уопште могуће да он, велики ВоЏа, то није уочио на време и шта ћемо сада са свим оним силним уступцима шиптарима. Појела маца, јбг!
keserPoruka negativno ocenjena. Pokaži

keser
(Тешем букве)
06. februar 2024. u 16.06
Кажу да једино Путина нису изиграли.
Или су га вукли за нос једно 20 година.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
06. februar 2024. u 22.54
Седница СБ УН ће бити одржана у четвртак, 8. фебруара у 21 час по времену Србије. Још се не зна да ли ће бити отворена, или затворена за јавност.
Надајмо се да ће Русија и Кина да инсистирају да седница буде отворена за јавност. То би требало да захтева и Александар Вучић.

https://www.politika.rs/scc/clanak/597912/Na-zahtev-Srbije-zakazana-vanredna-sednica-Saveta-bezbednosti-U N-o-KiM-za-četvrtak-u-21-cas

C_A_B_O
07. februar 2024. u 15.57
i STA će biti...zahtEv će biti oDBIJEN zbog nedovoljne i neblagovremene taksene marke :-)
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
07. februar 2024. u 17.42
C_A_B_O,

Решено је - седница ће бити отвореног формата.

https://www.politika.rs/scc/clanak/598098/Milivojevic-Značajno-sto-će-sednica-Saveta-bezbednosti-biti-otvorena-da- bi-se-čuli-argumenti-Srbije
C_A_B_O
07. februar 2024. u 21.32
I STA će poslE biti? Ako se IKAKVA rezolucija izglasa biće NEOBAVEZUJUCA za siptare
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
07. februar 2024. u 23.07
C_A_B_O,

Не верујем да ће бити усвојена нека нова Резолуција, него ова седница СБ УН треба да раскринка преварантско понашање колективног Запада / Америке и нагласи важност поштовања Резолуције 1244 СБ УН. То значи да би током расправе могло да се инсистира да КФОР мора да ради по налогу СБ УН, а не да се повинује налозима НАТО-а.

Уколико би ипак била усвојена Резолуција СБ УН, она би била обавезујућа и за Шиптаре, а ако би они узвратили да се она њих не тиче, аутоматски би залупили себи врата у покушајима да добију столицу у УН.

Важно је да се у СБ УН развије дискусија, а не да се, као до сада, илузорно надамо да ће се колективни Запад добровољно приклонити Међународном Праву и поштовати суверенитет Србије на целокупној њеној територији.

Да би добио исцрпнији одговор, отвори линк који сам приложио у горњем јављању и прочитај шта је говорио Миливојевић.
keser
(Тешем букве)
08. februar 2024. u 08.42
Да се раскринка!?

Шалиш се? Коме? Шта још има што није познато свима?
keser
(Тешем букве)
08. februar 2024. u 09.36
И да додам,
не бих се много батргао око динара.
Истерали војску, полицију а ми се сада ухватили динара.
Једноставно замени у евре па њаљи.

Има много важнијих ствари за сазивење великих сила на окуп од валуте.
Паљевине, пребијања, људска права, итд.
о територији не можеш разговарати са неким ко ти је одузео.
Просто!!
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
08. februar 2024. u 12.48
keser,

Поводом твог првог коментара - не шалим се, а ти размисли зашто и како.

Поводом другог твог коментара - седница ће бити отворена за јавност и имаћемо прилику да чујемо о чему ће све Вучић говорити, свакако не само и једино о укидању динара на „Косови”, тако да је тај твој коментар преурањен и показује необавештеност.
Пре но што поставиш коментар, најпре прати шта се извештава по овом питању, па се јави.

Знам да си и пре годину дана био против подношења захтева за покретање расправе у СБ УН, али си до сада имао времена и прилике да схватиш да је то једини начин да се питање КиМ врати под окриље УН.
D-Man
(Analyst)
08. februar 2024. u 13.02
„...ова седница СБ УН треба да раскринка преварантско понашање колективног Запада / Америке и нагласи важност поштовања Резолуције 1244 СБ УН. То значи да би током расправе могло да се инсистира да КФОР мора да ради по налогу СБ УН, а не да се повинује налозима НАТО-а.”

Јоцко, могао бих да се кладим у велике паре да Вучић уопште неће инсистирати на Резолуцији 1244 на начин како си ти навео нити ће да инсистира да КФОР мора да ради по налогу СБ УН. Вучић то апсолутно неће тражити!

Иначе, биће, по обичају, мљацкања и облизивања те некаквих молби управо НАТО пакту да заведе ред. Ево, живи били па видели.

Не кажем да није требало тражити хитну седницу, наравно да је требало и то много пре, али такве седнице су бесмислене уколико управо Србија тј. Вучић не тражи оно што си ти навео. А да се ништа слично неће тражити то сви знамо.

Све ово је програм за домаћу употребу. Важно је да се покаже како је наш супермен након ''историјског и конструктивног'' састанка са немачким министром, ето, стигао и у Њујорк. То што је немачки директно у лице скресао Вучићу да (тзв.) Косово има право да спроводи своје законе само доказује бесмисленост бројних Вучићевих састанака.
keser
(Тешем букве)
08. februar 2024. u 13.15
Имаш горе линк из данаса.
Изгледа да ниси прочитао.
Стручњаци кажу да су ризици превелики у односу на користи.
Тако се то отприлике поставља када се одлучује неком потезу.
Трошкови и добити.
Ако је јасно да је ово друго мало да трошкови могу бити неконтролисано велики онда је то коцка.

Државе које одлучују су признале независниост КиМ-а и то неће променити бар следећих 30 година. Истерали су нам полицију. Војску.
А ко би желео да нам помогне тешко да ће моћи.
Русија има проблеме, бори се за свој опстанак.
Кина је са друге стране увек опрезна и неће ризиковати своје односе са западом због нас. Њена подршка је више вербална.
Дакле ко ово разуме не треба му много објашњавати шта ће се вероватно десити на тој седници.
Ок, биће мало пропаганде у нашу корист али нико неће ризиковати због нас. Не само Кина.
Што се мене тиче не морам да будем у праву.
Волео бих да буде баш ово како ти кажеш да имамо среће у овом коцкању, и да имамо неку конкретну корист из свега.

Међународно право је право јачега. А ми смо овде слабији чак заједно са Кином и Русијом. Па њих заједно прегласају сваки пут када им то одговара.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
08. februar 2024. u 13.54
keser,

Да ли је коцкање, или не, мање је важно, јер је досадашње вишегодишње оклевање и снисходљиво попуштање већ показало да Србија константно губи.
Ако се овако настави, а Курти ће свакако да убрзава и појачава провокације, доживећемо или прогон преосталих Срба са КиМ, или ће Србија бити принуђена да реагује војно, што би у садашњој ситуацији било баш оно што „међународна заједница” жели и покушава да изазове.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
08. februar 2024. u 14.12
D-Man,

И ја се тога прибојавам, јер смо већ толико пута видели/чули да Вучић у првом делу својих изјава и наступа демонстрира одлучност, решеност да штити суверенитет и интегритет Србије и српског народа на КиМ, а све што је рекао поништава тако што ставља плех на своје доопе и каже да је за мир и стабилност.
Тиме као да бодри тзв. власти у Приштини да наставе.

Уместо тога, боље би било обрнуто - да у уводном делу каже да је Србија за мир и стабилност, а у разради (уз навођење бројних аргумената) да елаборира и нагласи да ће Србија бити принуђена да заштити свој народ, ако треба и војно, и да ће сва одговорност због кршења Резолуције 1244 СБ УН и последица бити на рачун УН, КФОР-а, УНМИК-а и Еурофора.

Међутим, имаћемо прилику да чујемо његов говор, па ћемо онда моћи да коментаришемо конкретно.
D-Man
(Analyst)
08. februar 2024. u 14.26
Највероватније ће се све на крају свести на следеће:

''Молимо наше западне партнере и НАТО да заштите српски народ до Аљбина Куртија''.

Волео бих да грешим али не верујем да ћу пуно погрешити са тим што сам написао изнад.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
08. februar 2024. u 14.29
D-Man,

Ако уместо КФОР-а буде рекао НАТО, тиме ће направити суштинску штету Резолуцији 1244 СБ УН.
Tubby
08. februar 2024. u 17.51
Ако уместо КФОР-а буде рекао НАТО, тиме ће направити суштинску штету Резолуцији 1244 СБ УН. *** jocko, pa njega su i unajmili da pravi stetu. ne znam da li se secas ovih izjava:

„Novi stan za 280 evra po kvadratu”
„Brzi voz do budimpeste, do 2018.”
„Srpski ”mercedes„ je naš ponos i dika”
„Hram svetog Save koji 100 godina nismo mogli da napravimo, pa smo ga sad napravili.
”Ne pada mi na pamet da budem predsednik Srbije„
”Garantujem da se neće smanjivati penzije„
”Dovedite mi petoricu opoziconara na TV duel„
”Izgradićemo Nacionalni stadion do 2018.„
”А када је то Путин био у Србији пре него што смо га ми довели - никада. Путин никада није био у Србији пре„.
”пензионери неће платити ни један једини динар. Они тешко живе и они су своје пензије зарадили„
''Ni Bog me neće spojiti sa Dacicem’'
у Ћирилици, 2021, године рекао ”ја не гостујем често по телевизијама.„ ”
keser
(Тешем букве)
08. februar 2024. u 18.09
Ево завршено.
Чини се да смо били у праву у вези домета.
Остало наредних дана, недеља.
Више коментара сутра. Овде поноћ :-)
C_A_B_O
09. februar 2024. u 14.34
ZIVOT je malo jednostavniji i JASIJI> KAD i AKO neko navali na moju „kucu” i porodicu..ocul' cekati da njih 20 udje i da s eoNAK branim..kao „zakon” kaže //il' ću ih POLECI ispred i poredati pre no nazovem TV ..a kad ONI zavrse onda MelEciju!

KO place ...BIJU ga jAčE...a ko još prima pare od agresivaca da joj jac e place...NIJE mu mEsto ni u Patagoniji!
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
10. februar 2024. u 16.51
ПОЛИТИКА, 10.02.2024.

>>
РЕАГОВАЊА НА СЕДНИЦУ САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ
Свет чуо истину о страдању Срба на Косову и Метохији

Председник Вучић је чекао прави тренутак да тражи седницу СБ УН на којој би могао да покаже да су на КиМ неподношљиви услови за живот, ставио је фокус и на МКС и тиме показао да то што Курти ради представља злочин против човечности, каже Ана Брнабић
. . .

Коментари:

gaga
Istorijski govor im je održao predsednik.
Одговори | Препоручујем 54

gaga
Neka je ceo svet saznao za nas i našu situaciju!Kurti je posle Vučićevog govora bio na aparatima.
Одговори | Препоручујем 58

gaga
Kurti je jedan običan terorista, i on pokusava da se opere od ovog haosa koji je on napravio.
Одговори | Препоручујем 66

gaga
Vučić razboličio laži. I objasnio im.
Одговори | Препоручујем 0

gaga
Srbija podržava Vučića u njegovoj istrajnoj borbi za našu zemlju u Savetu bezbednosti UN. Njegove reči o nezavisnosti i slobodi odražavaju snagu naše nacije.
Одговори | Препоручујем 54

gaga
Vučić je imao savršen govor u UN,ovo je još jedna pobeda Srbiju pred celim svetom, nadam se da će ih još biti!!!
Одговори | Препоручујем 40

gaga
U UN-u, Vučić je jasno stavio do znanja da je Srbija slobodna i nezavisna zemlja koja sama donosi svoje odluke. Njegova hrabrost je inspiracija za sve građane.
Одговори | Препоручујем 46

gaga
Srbija je pokazala sebe u pravom svetlu pred celim svetom!!
Одговори | Препоручујем 54

gaga
Vučić je hrabro branio suverenitet Srbije u Savetu bezbednosti UN, naglašavajući našu nezavisnost i samostalnost. To je trenutak ponosa za sve nas.
Одговори | Препоручујем 43

gaga
Srbija podržava Vučića u njegovoj odlučnoj borbi za našu zemlju u Savetu bezbednosti UN. Njegova izjava o slobodi i nezavisnosti odražava duh naše nacije.
Одговори | Препоручујем 68

gaga
Svi ljudi sa KiM veruju Vučiću i zahvalni su što je u ovakvim trenucima on vodi Srbiju.Dobro je da je došlo do sednice UN, idemo dalje sad
Одговори | Препоручујем 60

gaga
Vučić je dostojanstveno predstavio Srbiju u Savetu bezbednosti UN, naglašavajući našu slobodu i samostalnost. Njegove reči su odjek slobode širom naše zemlje.
Одговори | Препоручујем 49

gagaи
Kurtijeva inicijativa za eliminacijom dinara direktno utiče na srpske institucije koje su duboko ukorenjene u platnom prometu domaće valute.
Одговори | Препоручујем 76

gaga
Kurti je ljubomoran na Vucica. Svaka cast presedniku sto je razotkrio laži Kurtija.
Одговори | Препоручујем 57

Nenad
I zato će svet stati uz Boga i Srbe.
Одговори | Препоручујем 63

gaga
Vučić je iznosio istinite činjenice o stanju na KiM, sada je na drugima da pokazu pravo lice.
Одговори | Препоручујем 52

gaga
Obraćanjem predsednika sve je rečeno na najbolji mogući način, sada možemo da se uzdamo u pravdu
Одговори | Препоручујем 56

gaga
Sve dok Kurtija EU ne opomene, sa terorom nad našim narodom na KiM prestati neće! EU nakon sednice podhitno treba da reaguje!
Одговори | Препоручујем 45

gaga
Ukidanjem dinara, Kurti oštro udara na srpske institucije čije su osnove građene na platnom prometu unutar Srbije u dinarima.
Одговори | Препоручујем 63

Slavka
Transparentno i javno uz iznošenje činjenica i dokaza, hronološki, o svim dešavanjima na KiM od Vučića pred prisutnima na sednici SB UN.
Одговори | Препоручујем 43

Jovan
Vucic je hrabro izneo istinu o nasilju koje trpi srpski narod na KIM.
Одговори | Препоручујем 68

Petar
Vucic je na pravi način predstavio svetu s kakvim se problemima suocavaju Srbi na KIM.
Одговори | Препоручујем 51

Mila
Predsednik je doneo kao i uvek pravu odluku i u najboljem trenutku je tražio sednicu UN, ceo svet je čuo ko je i kakav je Kurti
Одговори | Препоручујем 113

dr-mors
11. februar 2024. u 17.39
c_a_B_O,

ajd probaj ponovo ali bez muuuukanja...
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
13. februar 2024. u 01.49

Zaharova: Srbija štiti centar Evrope od početka totalnog uništenja
----

Cuj ti molim te te Zaharove?!...Vucicevog sendvicara!
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
13. februar 2024. u 03.01
Nestorovic i ostali kibiceri is coska
---------
Zahtevaju od nosilaca vlasti, posebno predsednika Vučića, da hitno iznesu konkretni predlog odbrane srpskog naroda i teritorijalnog integriteta na Kosovu, koji ne podrazumeva samo pisanje diplomatskih nota, već svestranu mobilizaciju i aktivno uključivanje prijateljskih sila u odbranu srpskih interesa. Navode, da vlast koja ne brani zemlju gubi legitimitet.
----------

Naravno,..u svakoj sahovskoj partiji trebaš posteno da protivniku NAJAVIS 2-3 unaprijed poteza, ako ne toliko a onda bar onaj sljedeci tvoj!!! POSTENO

a ne ko suntavi Vucic:
Вучић: Предали смо захтев, али искрено не верујем да ће заказати седницу Савета безбедности

veli Skljocko na to
Као и обично, монолог у коме Вучић себе представља у позитивном светлу и истовремено „објашњава” зашто га нападају.

a potvrdjuje mu ahbab D- Man(Anal- yst) sa mudrim:

Прво ћу рећи, да не би било забуне, да је опозиција у Србији ужасна и да управо због тога што су такви какви су, Вучић ће да влада доживотно.
Друго,, та политика није мудра већ, напротив, бедно глуматање које пролази само због тога што Запад подржава то глуматање јер им такав Вучић и одговара.

i zakljucuje po 50 put ovde
О томе какве је све уступке Вучић учинио шиптарима нећу ни да говорим овде јер је већ речено милион пута.

a nije daga bar nisam pitao jedno ...ajde 6 puta da nabroji bar tri od tih milion! Naravno nije ni jedan nabrojao,..A MILION yebote ih ima,...ali jelteo tome „нећe ни да говори овде”

i tako ti tutmez „divani' i sto reko Zuko (mu neki rodjak garant) Dzumhur ”aksamli naprdjuje„

elem ne lezi vraze,...progura yaj 'glumac' Vucic(ajde budimo posteni pomogo je tu i Dacic) i UN sjednicu i DA BUDE OTVORENOG TIPA

a Zuko tj D-Anal--yst) će kiselo
Све ово је програм за домаћу употребу.

ZaboraviJo D-Anal,...(ono 'yst' sve dalje i dalje)
da je ВоЏа prije samo par mjeseci ubjedljivo pobijedio na izborima ” за домаћу употребу„ i da mu ovo ”glumetanje -за домаћу употребу, fakat ni ne treba
Al ajde

Tu ti se onda razocarano i pokunjeno javi još par alter-ego-a„, neki baljo(al sa pametnom upuceno onom sa Srskom Bajdenu što se vabi CABO, i ajmo dalje.

Nadoveze se Skljocka-Skljocka-Skljockica sa copy/paste vucicevih botova

I?? ...I?!

Y----------------------
E a ko je šta zakljucio iz svega ovoga,..u UN?!
Šta se to tamo desilo i kakve su implikacuije?!

ma ko ga yebe...

Cekali smo da Vucic popusi u UN nekako i da ga caknu sa nokta ko slinu iz nosa i OBZNANE kao nekompetentnog jer mu neće dati ”sednicu„,..a kad dadose da se bar pocastimo da ne bude javna,..JEL TAKO?! TAKO JE

Kad se i to nije desilo,...opet ispade da se ”majku mu„ taj Vucko nekako srećno provukao,..I SVE ODGLUMIO ”3а домаћу употребу„...a statisti, montaza, rezija, glumci, kaskaderi i strartisti u tom 'njegovom filmu' su bili komplet UN!!!
Yeben taj glumac,...YEBEEEEN!

Elem

tu i stade svo interesovanje I DOMET šta se u UN to zbilo!!
Marva sitna zuba je zakljucila da to prestaje da bude fokal njihovog interesovanja...jer je Vucic ipak uspio da izvrda ”glumom za domaću upotrebu„ i ne popusi u Njujorku

Kako mu je uspjelo,..šta je uradio,...ma ko ga yebe ..BRE

Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
13. februar 2024. u 12.54
vantika,

Прво, смири живце и покушај да дискутујеш без увреда, јер си 20% коментара испунио увредама.

Друго, Немој да фалсификујеш изјаву Захарове, јер је рекла Србија, а не Вучић. Добро је да Русија подржава Србију.

Треће, наведи КОНКРЕТНО шта је Вучић постигао на седници СБ УН ?

Можда се нисам јављао јер сам био разочаран Вучићевим наступом, начином брзог-брзог-брзог читања (па преводилац како-тако преведе присутнима и ко од присутних шта укапира) и његовом неспремношћу да ефектно разбије више од једне провидне Куртијеве лажи. Показало се да је Вучић слаб у дебатама, а јак само у монолизима (за које сам смишља питања и своје одговоре).
D-Man
(Analyst)
13. februar 2024. u 14.22
Вантика,

Толико провокација и увреда у једном посту може да напише само човек који је психички болесник.

Шта да ти човек каже? Да се спуштам на твој ниво?

Јбт, хиљаду пута овде написано које је све уступке Вучић учинио шиптарима а ти и даље овде лажеш сам себе како нико никад нема ни једну чињеницу или доказ о томе!!!???
Дакле, или се слеп поред очију па не видиш шта су други наводили или су глуп да разумеш шта људи пишу. Можда је и треће а то је страшан безобразлук и игнорисање свега оног што други пишу.

И, ајде сад, не мораш ти да читаш шта ја напишем али када кажеш да никад нисамо навео све Вучићеве уступке онда те то чини још и тешким лажовом. Некако иде руку под руку са понашањем оног главног нарцисоидног психопате којем стално љубиш и руке и ноге.

Али, ето, ја ћу и поред тога шта Вучића сматрам нарцисоидним психопатом бити толико поштен па признати да у опозицији нема никог ко би га могао скинути са власти. Вучић ће са оваквом опозицијом владати доживотно. На твоје огромно задовољство.
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
13. februar 2024. u 14.46
Škljocko ..a jesi li ti ta Srbija o kojoj Zaharova govori,..a kad Vučić nije?
Nije onda ni Putin jelte Rusija,...a upravo te ovaj D(Anal- yst) opovrgava kao i sopstveni postu u onom „Putin i ja” topiku

Kod vas konjusara vazda đed vodi porijeklo od unuka
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
13. februar 2024. u 15.27
D-(Anal-yst),...ne! Nikad nisi naveo ni jedan taj ustupak Vučića šiptarima (od milion koliko kažeš da ih ima)
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
13. februar 2024. u 17.20
tikvane,

>'Škljocko ..a jesi li ti ta Srbija o kojoj Zaharova govori,..a kad Vučić nije?'
- - -

На основу чега си тако „паметно” закључио да сам мислио на себе кад сам рекао да је Захарова рекла 'Србија ...' ?
Ако се већ позиваш на нечију изјаву, немој да је кривитвориш; да је хтела да каже 'Вучић ...', тако би рекла.

Узгред, СВИ руски званичници су увек наглашавали да Русија подржава оно што је у интересу Србије и српског народа.
Зато немој да китиш Вучића перјем које му намењено.
***

>'Nije onda ni Putin jelte Rusija,...a upravo te ovaj D(Anal- yst) opovrgava kao i sopstveni postu u onom „Putin i ja” topiku'
- - -

Наравно да Путин није Русија, али без Путина Русија не би успела да се усправи и ојача.

Наведи где и како ме D-Man upravo opovrgava ?

Било би ми изузетно пуно веома много драго да цитираш тај мој пост из дискусије „Путин и ја”.
Није први пут да бркаш дискутанте и то је већ забрињавајуће, премда ниси у Бајденовој позицији.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
13. februar 2024. u 17.21
Исправка:

... перјем које му НИЈЕ намењено.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
13. februar 2024. u 17.23
vantika,

Још ниси одговорио на питање које сам ти горе поставио, па да те подсетим:

Треће, наведи КОНКРЕТНО шта је Вучић постигао на седници СБ УН ?
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
13. februar 2024. u 18.44
Samo pitam jesi li yi i ovaj ti ahbab D Srbija na koju Zaharova misli.
Što se ljudis?
I ako može da nam kažeš
Ko je ta Srbija na koju Zaharova misli? I ,,,
Šta oni(ti na koje Srbe ti mislis) TačNO i UPRAVO rade da
„štite centar Evrope od početka totalnog uništenja”
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
13. februar 2024. u 21.53
vantika,

По начину дискутовања, пре ће бити да се ти љутиш.

Батали та питања по моделу 'инквизиторске клацкалице' - јасно је да држава нисам ја, а не знам шта ти је то ахбаб. Пробао си да кривотвориш изјаву Захарове да би поткрепио величање твог идола и то је то.

И, да идемо редом, наведи шта је Вучић КОНКРЕТНО постигао у СБ УН ?
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
13. februar 2024. u 22.25
vantika,

Још ниси навео како ме је D-Man upravo opovrgao.
И где ја тај мој пост из дискусије „Путин и ја” ?

Да видимо да ли знаш шта причаш.
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
14. februar 2024. u 01.21
Samo te pitam na koju to „Srbiju” Zaharova misli

Ništa ja ne „krivotvorim”. Ti se ne slazes sa onim šta ja mislim a to je na politiku kojom VUCIC SRBIJU VODI i to je ok što se ne slazes i tvrdis da srbiju neko drugi vodi i predstavlja i stoga Zaharova ne misli na Vucica,..sad te ja pitam

Na koga ona to misli?
Valjda kad zbbas ko nije, de nam reci ko jeste!
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
14. februar 2024. u 01.27
vantika,

Рекао сам ти да идемо редом, а ти и даље избегаваш одговоре на моја питања и тражиш да ти одговорим.
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
14. februar 2024. u 01.34
na koga je zaharova mislila?
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
14. februar 2024. u 01.42
...i koliko se sjecam naše zadnje konverzacije. Ti nikada nisi odgovorio ni na jedno jedino pitanje a koje sam te fino pokusao pitati,..samo si vrludao sa novim. Glumis neki stav ovde a glup si ko qurac.
Još onda sam ti rekao,..na mene je sljedeci put red da pitam

Ako nećeš da odgovoris...pridruzi se svom AHBABU D-Analu--baliji drugu(to znaci)

i on kao i ti ima „milion primjera Vucicevih ustupaka siptarima”
kad ga pitas „navedi jedno” ode ko i ti u 'semantiku'

dakle,..ako nećeš da ogovoris, to je sasvim OK,...ali ovo ti je 6-ti put da seres a nećeš da sam to lizes nego se nadas da će neko drugi

Ok,..ponovo, nije problem
Al nemoj misliti da ti se ja neću srati po labrnji kad pisas okolo a tvrdis da je letnja kisica

Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
14. februar 2024. u 01.57
vantika,

Пронађи мој коментар од 13. februarа 2024. u 12.54.

Наведи шта си ме питао и када пре тог датума у 12:54.
D-Man
(Analyst)
14. februar 2024. u 11.10
''Nikad nisi naveo ni jedan taj ustupak Vučića šiptarima (od milion koliko kažeš da ih ima)''

Наравно да јесам али ти си особа која аутоматски заборавља оно што му не одговара и онда наставља да прозива друге због својих аномалија.

Мени само није јасно због чега модератор трпи вулгарности које пишеш.
D-Man
(Analyst)
14. februar 2024. u 11.50
Али, да не буде забуне шта сам до сада више десетина пута написао о Вучићевим уступцима шиптарима, ево да ти поновим само због тога да ти избијем из главе тај твој безобразлук.

Србија је Вучићевим потписивањем Бриселских споразума апсолутно изгубила све атрибуте државности на Косову и Метохији. Србија је тамо имала надлежност над српском полициојом, српским судством и тужилаштвом, електричном мрежом, телефонијом а сада то више нема.

Исти тај Вучић је натерао Срба са Косова и Метохије да учествују на изборима по косовским законима чиме су ти Срби, на жалост, признали независност тзв. Косова.

Газиводе су биле потпуно контролисане од стране Србије а данас то више није случај.

Јариње и Брњак су били тзв. административни прелази а Вучићевим потписима у Бриселу то су постали прави гранични прелази. Ако не верујеш, обиђи мало тај крај доле па ћеш да видиш.

Тзв. Косово данас има чак и свој међународно признати телфонски број 383 а до Вучићевог потписа ко год да је звао тзв. Косово из света је морао да бира 381 позивни број Србије.

Том истом Вучићу, пре неколико дана, немачки министар каже у сред Београда у лице како (тзв.) Косово има право да спроводи своје законе на својој територији а Вучић на то може само да се облизује и мљацка.

Видиш, јадниче, када ти неко у твојој кући тако нешто каже онда му лепо кажеш: ''Господине, овај разговор је завршен јер не поштујете државу која вас је угостила''.
Навео сам само последњи пример оног што западни политичари чине већ више од 10 година у сусретима са Вучићем и он на такве ствари уопште не реагује.

Све што је изнад написано је само краћи садржај свега оног што је Вучић до сада учинио на Косову и Метохији. Вучић не реагује ни на константно навођење ''добросуседских'' односа које западни политичари стално користе.

Управо је Вучић подигао и то на своју руку, ниво разговара између Србије и тзв. Косово на ниво Председника док је пре Вучића све било на нивоу разноразних представника.
Видиш, велика је разлика када Председник и Премијер учествују у разтоворима од разговора на нивоу неких изасланаика.

И све ти то врло добро знаш али се правиш блесав.

Добро знаш и да је фамозна Заједница српских општина ништа друго до културна аутономија али, ето, шиптари ни ЗСО не дозвољавају јер су видели да нема разлога ни да преговарају о културној аутономији а камоли о другим стварима пошто Вучић чини уступке на своју руку а све са намером да га Запад сматра неким фактором мира и стабилности.

Е, треба бити начисто и јасно свима да тај фактор мира и стабилности је потпуно укинуо сваки, ама баш сваки, атрибут државности Србије на Косову и Метохији.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
14. februar 2024. u 13.07
D-Man,

>'Наравно да јесам али ти си особа која аутоматски заборавља оно што му не одговара и онда наставља да прозива друге због својих аномалија.'
- - -

И погрешно памти. Мене је, нпр., већ 2 пута набедио због нечега што су му рекли други дискутанти.
D-Man
(Analyst)
14. februar 2024. u 13.49
Такво ''заборављање'' не одликује само тог Вантику. Постоји још пар типова који се редовно јављају и који исто тако ''заборављају'' јеси ли им или ниси одговорио по стоти пут.
Можда се ради о истој особи под разним именима у овој кафани.
abvgd
(Morski)
14. februar 2024. u 18.38
Вучић је - Шиптар.
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
14. februar 2024. u 22.36
D-Anal

krembilu, koliko ti se puta treba reci i uputiti te u doba yebenog interneta da provjeris

1) Vucic Ništa potpisao nije u Berlinskom Sporazumu
2) BORKO STEFANOVIC(sa Tadicem) i IVICA DACIC kada je bio dio te vlasti PRIJE SNS i Vucica su parafirali I potpisali Briselski Sporazum(-----2011------)...(Ivica Dacic je 2013 samo potvrdio svoj potpis). VUCIC Ništa POTPISIVAO NIJE

3) Jarinje i Brnjak prelaze je potpisao BORKO STEFANOVIC(Tadic)(2011)

4) Gazivode nikome NISU PREDATE nego njihova policija upada protiv 1244 sporazuma na Sjeveru KiM i preko KFORA

Tadić je pristao na uvođenje misije EULEKS u pokrajinu – najgrublje kršenje Rezolucije 1244 i srpskog zakonodavstva.(2008)

Sva dokumenta SA POTPISIMA dostupna DOC.file
http://tinyurl.com/4w7hkeak

Dalje
Том истом Вучићу, пре неколико дана, немачки министар каже у сред Београда у лице како (тзв.) Косово има право да спроводи своје законе на својој територији а Вучић на то може само да се облизује и мљацка.

Tvoj komentar o 'mljackanju' ne predstavlja ništa o predaju ničega.

Dalje
To da li predsjednik REAGUJE ili ne reaguje je opet tvoje lično majmunarenje. Idi tamo i REAGUJ sam
Zaustavio dalja priznanja i Otpriznato je KosovA od 29 zemalja za Vucica. Sprijecio ulazak KosovA u UNESKO i Interpol. „Gotova stvar” 2012 je vracena za sto. itd itd
dakle RADI I REAGUJE

0-------------------

dakle istu pricu opet LAžeš kao i prije 2 mjeseca.
I onda sam ti isto napisao. Uputio te da provjeris na internetu, Dao ti link za Dokumentaciju
I OPET lažeš...ali LAžeš covjece

Pricas laži
Da li si glup, debilan, neobavjesten ili cisto lažeš me ne zanima.
Imaš na internetu

Dakle u komplet tekstu iznio si tek par LAžI, i ni jednu jedinu cinjenicu da je JEDAN JEDINI USTUPAK Vucic dao a kamo li šta POTPISAO ili POREDAO „siptarima”..čak nisi sastavio JEDAN ustupak, a ne predaju od MILION kako si napisao

vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
14. februar 2024. u 22.50
Što se tiče
Србија је Вучићевим потписивањем Бриселских споразума апсолутно изгубила све атрибуте државности на Косову и Метохији. Србија је тамо имала надлежност над српском полициојом, српским судством и тужилаштвом, електричном мрежом, телефонијом а сада то више нема.

Okidač za proglašenje jednostrane nezavisnosti bilo je Jeremićevo predavanje održano 27. decembra 2007. godine u „Lauder školi za vladu, diplomatiju i strategiju” Univerziteta Rajhman u Izraelu.

Jeremić je svega sedam mjeseci nakon što je postao ministar spoljnih poslova Srbije na pomenutom predavanju praktično poručio da na Kosovu ne treba da bude prisutan srpski dinar(TO STO SE DANAS DESAVA), kao ni srpska vojska ili policija, već da Kosovo treba da ima svoja predstavništva u svijetu, kao i da bude član međunarodnih sportskih federacija i finansijskih organizacija.
Nepuna dva mjeseca nakon njegovog govora, 17. februara 2008. godine, Albanci su proglasili jednostranu nezavisnost.

2011- vlast koju su sacinjavali Tadic, Jeremic, Borko Stefanovic, Dacic, Djilas, Dinkic ...su PARAFIRALI I POTPISALI
Briselske Sporazume(Dacic samo potvrdio sopstveni iz te 2011te za 2013 kada je u koaliciji usao u novu vlast).

Dakle Ništa Vucic nije
ni PREDAO
ni dao USTUPKE
ni POTPISAO

ni granice ni posatu ni gazivode,...bilo šta

DO samih Vasingtonskih Pregovora kada je sa Trampom potpisao gradnju auto-puta kroz juznu Srbiju do 'administrativne linije' a da od administrativne linije do Pristine izgradnju auto-puta, gasovoda i kanalizacione mreze finansira EU i USA iz svojih fondova koji će ići trasom koje prolaze KROZ SRPSKE ENKLAVE

Jedino TO je Vucic POTPISAO a u vezi Kosova sa strancima, topuzino
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
14. februar 2024. u 22.53
1) Vucic Ništa potpisao nije u Berlinskom* Sporazumu

ispravka *Briselskom
D-Man
(Analyst)
15. februar 2024. u 10.33
Vantika,

Са својим чобанским речником и увредама само доказујеш да си идиот. Јбте модератор који те трпи са таквим речником.

Бриселске споразуме је потписао Вучић а то шта је Јеремић причао на неком форуму 2007-е окачи мачку о реп.

До када ћете се ви Вучићеве подгузне муве а и сам Вучић скривати иза прошле власти која је сишла са сцене још 2012-е!?

Заборавио си, наравно, Вучићево мљацкање и облизивање када је потписивао Бриселске споразуме а садржај тих споразума дуго нисмо могли видети него само нагађати шта је тамо потписано.

На свако питање да ли је могуће да је потписано то и то, он је кривио прошлу власту у стилу: ''Они су започели а ја као озбиљан политичар не могу да негирам него морам да испуњавам обавезе које имамо према међународној заједници'' или отприлике нешто слично у том смислу.

Ти си превише плитак да схватиш да је итекако могао поништити све оно што су прегорварали Борко Стефановић и Вук Јеремић.

Још си плићи да схватиш да су Борко и Вук обични државни службеници. То што су они преговарали је ништавно у међународном праву јер су они најобичнији преговарачи. Да је оно што су они испреговарали верификовано у Скупштини то би била друга ствар.

На несрећу, Вучић је ниво преговора дигао на ниво Председника државе а то што потпише Председник једне државе постаје међународна обавеза једне државе. Ту чак није ни потребан верификација у Скупштини иако би Скупштина могла да прогласи ништавним те документе. Наравно, Скупштина то није учинила јер је под пуном Вучићевом контролом.

Дакле, престани да се кревељиш и правиш паметан јер ниси. Вучић је огроман проблем у Србији а то што је опозиција гора од њега не може и не сме да оправдава то што он чини.

Иде, човече, лечи се и научи већ једном да се понашаш културно а не као каква најобичнија мрцина.

Стави испред себе све оно што је потписао Вучић и упореди са оним што је испреговарано пре Вучићевих потписа.
Па чак ни онај кретен Тадић није себи дао за право да ниво преговора са шиптарима диже на ниво Председника већ је тамо слао преговарачке тимове са небитним државним службеницима чији преговарачки потези нису обавезивали државу док Вучићеви јесу.
Да ли ти уопште имаш мозга да то схватиш?
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
15. februar 2024. u 11.51
vantika,

Ако Вучић није ништа потписивао у Бриселу, колико пута и зашто је тамо одлазио, шта је тамо радио 11 или 12 година ?
Одлазио у Брисел само да би ћаскао са Ештонком, Тачијем, Хотијем ?

Још ниси одговорио ни на моја претходна питања.

P.S. И на другом форуму (под другим ником) наступаш неуротично и вређаш друге коментаторе.
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
15. februar 2024. u 12.45
Opet Skljocko pitas pitanja.
Pitanja sam sa tobom zavrsio...i sa tim takvim imbecilnim i glupim i sa regularnim
dr-mors
15. februar 2024. u 12.47
vatikanac,izes murac...
-po novom, ne treba ništa da se potpisuje između dve sytane u pregovorima.

Dovoljna je usmena saglasnost..a koju je Vucici-Picousti dao.
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
15. februar 2024. u 12.49
D..anal

Ma koliko puta verglao sopstvenu laz, ona neće postati istina. Ponovo...imaš internet pa se idi obavjesti paorčino neotesana.
Nemoj po (CN)N1, Nova SS, i InfoSerb

Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
15. februar 2024. u 13.43
vantika,

Научи да се у српском не каже 'pitas pitanja'.
Разуми да својим опхођењем према саговорницима једино показујеш да си обична чворновата сировина и да им аутоматски дајеш за право да ти узврате истом мером. То што се неки устручавају, не значи да не могу и да си испао велики машан, не, него им је испод части и не желе да се спуштају на твој психопатски ниво.

Ниси ти ништа завршио, него си ударио главом у зид - не смеш да одговориш на питања и неуротично прибегаваш вређању да прикријеш да си испушио лушу и показао колика си будала. Пратећи твоје досадашње коментаре, тврдим да би и те како одговорио на моја питања да су неоснована.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
15. februar 2024. u 13.46
vantika,

>'Nemoj po (CN)N1, Nova SS, i InfoSerb'
- - -

Да ли су документоване и снимљене изјаве Вучића прихватљив избор ?
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
15. februar 2024. u 15.50
Ma napusi se qurca budalo.

Kako ti ovo godi, budalo?!

Mislim postoje razni nacini ophodjenja i nivoi ali sa vama kretenima kad se već spusta covjek na vas nivo drugacije ne može,...nazalost ali je tako
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
15. februar 2024. u 21.43
vantika,

Твој ниво је одавно запажен, такав да можеш само да се попењеш на наш
... ниво , ако ти дозволимо.
keser
(Тешем букве)
17. februar 2024. u 03.16
Три лоша убише Милоша. :-)

„Јеремић није имао право да одлучује.
Стефановићево се не рачуна”
итд.
бла, бла ,бла.

Ко је преместио одлучивање о КиМ у ЕУ? Наравно да су Јеремић и Стефановић.

За шта их не треба осуђивати онако од ока јер је то све много дубље.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
17. februar 2024. u 08.11
Šta god ko pricao, KiM je danas dalje od Srbije nego 2012 kad je Vucic dosao na vlast. Toliko o njegovom radu.
keser
(Тешем букве)
17. februar 2024. u 10.30
Пјер,
не бих да се правим паметан
али морам да питам,
дали би КиМ био „ближи” Србији да је неки други политичар на власти?
У случају да мислиш да би, који?
И наравно како?
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
17. februar 2024. u 17.21
keser, taj mali Le Tvor smrdo samo provocira ko i obično sa svojim konstatacijama. Inače laže, izmišlja, insinuira, kenja kvaje i glumi ovde Srbina ko i ovi ostali seratori.

Naravno da je Srbims gore.
Bilo im je bolje na onom pogromu 2004, na odvaljivanju KiM od Srbjje i drugom pogromu 2008..ksd dunih siptari ganjali i ko zeceve ubijali.

..sli zato im je sad mnogo gore
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
18. februar 2024. u 00.38
Pjer је рекао оно што је очигледна чињеница.
Вучић је наставио тамо где је Тадић стао и глупо је његово стално вађење и правдање грешкама претходне власти.
keser
(Тешем букве)
18. februar 2024. u 05.07
Ок,
Jоцко.
ово ти је коректно.

Ја нисам тај који тврди да је Вучић непогрешив.
Борим се само против вашег пречанског катастроифалног односа према српским политичарима где бисте клали вола због 100 г меса.

Све остало се може разматрати.
за мене Вучић није Србија али је тренутно изабрани председник као што је Тадић био.
Дакле био сам задовољан када је Тадић сменио оно внаго из Народне библиотеке. Није ми било пријатно када је она црногорчина рекла да би цивилизацијско решење била она бомба где су сви српски политичари.
ово само да бисмо разумели као треба.
Државу су моју муком створили а сада би ови несрећници из „шесте личке и друге црногорске” да сруше за пет дана.
Е неће моћи.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
18. februar 2024. u 14.33
keser,

>'Борим се само против вашег пречанског катастроифалног односа према српским политичарима ...'
- - -

Да ли и Београђане сврставаш у пречане ? Нисам пречанин и не сматрам да је то толико битно.
Никад нисам подржавао 'жуте', нисам гласао за Б.Тадића, Т. Николића, био сам против Сутановца, против преношења решавања питања КиМ из окриља УН у Брисел, нисам подржавао споразуме из преговора које су водили Б. Стефановић и други пре А. Вучића, а потписао И. Дачић, не подржавам ни ово што је А. Вучић наставио у тим преговорима и на осталим састанцима, на којима је Србија корак по корак посзиционо слабила, не подржавам 'Отворени Балкан'.

Мислим да су сви они показали бескичменост и да нису смели да пристану на наставак преговора, док и Приштина не испуни претходну/е тачку/е споразума. Бити спреман на преговоре не значи обавезно бити спреман на једнострано прихватање и испуњавање договореног.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
18. februar 2024. u 14.34
Исправка: *против Шутановца
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
18. februar 2024. u 21.09
Prije Vucica nisu postojali nikakvi „pregovori” nego samo PLATFORME koje su svi potpisivali.
Prije Vucica svi su redom priznavali KosovA do broja 116 da bi se posle Vucica vratilo na broj 87 i ne samo zamrznulo priznavanje nego pocela otpriznavanja.
Prije Vucica su se desila
-CIJEPANJE KosovA
-DVA POGROMA SRBA NA KOSOVU
-Od 2004-2012 pobijeno je preko 380 Srba a
-ISELILO SE 70% preostalih Srba od 2004 (Ne racunajuci 1999-tu nego nakom prvog pogroma 2004)
-Prije Vucica su stvoreni Jarinje, Brnjak kao granica
-Izbaceno pitanje KiM iz UNa a predato EU(gdje nemamo Kinu i Rusiju)

Neka oba preseratora što se vabe Skljocko i taj gore Le Tvor objasne TačNO kako je gori status Srba sada i cime se ogleda.
Možda sto su promijenili tablice na autima KOJE SU OPET ISPOTPISIVANE 2010 a do sada ih Srbija i Vucic kocili?
Šta je to gore A STA JE VUCIC pogorsao?

Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
19. februar 2024. u 00.56
vantika,

Прво научи да да дискутујеш нормално и одговори на постављена питања која сам ти горе поставио.
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
19. februar 2024. u 01.42
Pusi qurac majmune
keser
(Тешем букве)
19. februar 2024. u 04.02
Јицко,
У реду је да будеш против нечег.
Али ипак то мора да буде без нереалних очекивања. Морамо да мислимо као одрасле особе.
Да су Руси у Бугарској, Румунији и Мађарској као некада могли би наши политичари да се понашају као Тито.
Да их уцењују и да се осећају сигурно.
Овако је једна сила свуда около, која се по некада понаша као слон у стакларској радњи те не можеш очекивати од оних који су тренутно на власти и врше те функције да испуне сва очекивања. Чак шта више да ли уопште могу да испуне било каква очекивања.
Ја покуђавам да се користим емпатијом. Замислим себе на њиховом месту. Могу ти рећи да је лакше бити премијер у Немачкој него у Србији.

Друго, није моје да се мешам али ипак да приметим да ти је Вантика набројао неке чињенице а ти опет тражиш да ти одговори. Зар то није одговор?
Popaj
19. februar 2024. u 07.19
vantika
19. februar 2024. u 01.42

Pusi qurac majmune
******************************************************
Prosim, ali ni v tem lokalu prepovedano kaditi?
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
19. februar 2024. u 12.07
keser,

Изгкеда не знаш на која питања мислим. Зна он која су то питања, а чињенице које је он набројао коментарисаћу кад одговори на питања која сам му више пута поновио претходних дана.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
19. februar 2024. u 12.16
ПОЛИТИКА, 17.02.2024. у 14:47

>>
ОБЕЛЕЖЕНО СРЕТЕЊЕ, ДАН ДРЖАВНОСТИ
Слобода Србије нема цену


Коментари:

Gaga
Vučić je istakao najbitnije,nasa sloboda i nezavisnost nema cenu.

Gaga
Vučić se bori za Srbiju,mir i stabilnost je zagarantovana.

Gaga
Srbija sad ima i mir i stabilnost.

Gaga
Sa Vučićem mir i stabilnost je zagarantovana.

Gagaп
Nasa sloboda nema cenu .

Gaga
Vučić vodi slobodnu politiku u kojoj narod odlučuje .

Gaga
Srbija napreduje zahvaljujući politici koju vodi Vučić, slobodna i nezavisna je država.

Gaga
Zahvaljujući Vučiću Srbija napreduje.

Gaga
Vučić je istakao najbitnije.

Gaga
Ponosim se Srbijom kakva je danas. Zahvaljujući Vučiću Srbija je slobodna i nezavisna država.

Gagaпре један дан
Ponosim se Srbijom kakva je danas.

Gaga
Zahvaljujući Vučiću,Srbija ima i mir i stabilnost.

Gaga
Nasa himna je najlepša.

Gaga
Srbija napreduje zahvaljujući politici koju vodi Vučić.

Gaga
Zahvaljujući Vučiću,Srbija napreduje.

Gaga
Nasa sloboda i samostalnost nema cenu.

Gaga
Sloboda nema cenu,Srbija je zahvaljujući Vučiću, slobodna i nezavisna država.

Gaga
Srbija je moderna zemlja zahvaljujući Vučiću.

Gaga
Srbija napreduje, nezavisna je zahvaljujući Vučiću.

Gaga
Srbija je slobodna i nezavisna država.

Gaga
Srbija napreduje zahvaljujući Vučiću.

gaga
Srbija je slobodna država.

gaga
Srbija zahvaljujući Vučiću je nezavisna država.
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
19. februar 2024. u 15.00
🤣🤣🤣Majmun sjedi na nekoj kanadskoj grani hiljadama kilometara daleko od Srbije i raspreda šta ko kaže na virtualnom internetu i to postira kao nečega argument.
A napredak Srbije koji se fizicki vidi u samoj Srbiji, u socijalnom i zdravstvenom davanju koji je 130 puta veci nego 2012te, u stabilnoj ekonomiji, dinaru...u putevima, bolnicama, prugama, infrastrukturi, platama, penzijama, u ulaganju i napredku namjenske kao i vojske i policije

...ma to majmun koji visi na nekoj kanadskoj grančugi virtualno pojma nema,...ali je zato bitno i relevantno šta besposlicari ko i majmun dam komentarisu
D-Man
(Analyst)
20. februar 2024. u 11.52
Што се тиче тога колико је држава признало тзв. Косово те колико их је повукло то признање до сада, Србија тврди једно а тзв. Косово нешто друго.

Вучић је поновио више пута како је данас тзв. Косово признато од 84 државе а наводи и број од 114 или 115 држава које су признале тзв. Косово па је онда дипломатском офанзивом Србије и Вучића неких 30ак држава повукло то признање.

Иначе, постоји интернет страница која објављује статистичке податке те врсте а која наводи следеће:

Countries that Recognize Kosovo as an Independent State:*
Category # of countries Total
Recognized Kosovo in 2008 54 54
Recognized Kosovo in 2009 11 65
Recognized Kosovo in 2010-2011 19 84
Recognized Kosovo in 2012-2014 25 109
Recognized Kosovo in 2015-now 10 119
Recognized, but withdrawn 20 99

https://worldpopulationreview.com/country-rankings/countries-that-recognize-kosovo

Дакле, по подацима те организације до доласка Вучића на власт 84 државе су признале тзв. Косово. Након доласка Вучића на власт тај број држава које су признале тзв. Косово се попео на 119.

Наравно, не треба уопште да чуди што је дошло до нових признања тзв. Косово за време Вучића пошто је 2013е потписан први Бриселски споразум у којем пише (параграф 14) да Србија и тзв. Косово неће спречавати другу страну на путу према ЕУ.

Дакле, само тим параграфом Србија се обавезала да неће спречавати тзв. Косово на путу ка ЕУ иако Србија сматра тзв. Косово својом покрајином које се зове Косово и Метохија. Ајде, да не цепидлачим има ли тај параграф било какве везе са логиком али ево и дела који се односи на фамозну Заједницу српских општина.

По том споразуму ЗСО ће се интегрисати у правни систем тзв. Косова уз 2 гаранције:

1) Сва судска питања су по закону Косова али косовски Срби морају бити већина одређених судских већа. Веће окружног суда у Косовској Митровице мора да заседа у Косовској Митровици, и

2) Сав рад полиције треба да обавља Полиција Косова али регионални командант полиције у областима са већинским српским становништво мора бити косовски Србин изабран са листе коју достављају општине косовских Срба.

Наравно, Вучић се касније дозвао памети па је почео да лобира код неких држава на отпризнавању тзв. Косова. Све у свему, данас је тзв. Косово признато од стране 99 држава што је свакако много боље (20 држава мање) него 119 али исто тако и горе (15 држава више) од броја признатих држава када је Вучић дошао на власт (84).

Ово је само један доказ како Вучић манипулише бројевима држава које су признале тзв. Косово али капа доле за чињеницу да је тај број ипак смањен са 119 на 99.

Иначе, појединим протувама које, наравно, неће поверовати у горе наведене податке, препоручујем да пре него што почну да се опет брукају својим коментарима, прочитају текст Бриселског споразума из 2013е који се може сада видети и на страници Владе Србије:

https://www.srbija.gov.rs/cinjenice/283757

Тим истим протувама бих скренуо пажњу на следеће:

7. На Косову ће постојати јединствене полицијске снаге које се зову Косовска полиција. Сва полиција на северу Косова ће бити интегрисана у оквир Косовске полиције. Плате ће исплаћивати само Косовска полиција.

10. Судске власти биће интегрисане и функционисаће у оквиру правног система Косова.

Дакле, Србија није изгубила своје надлежности над полицијом и судством захваљујући оном кретену Тадићу већ нарцисоидном психопати Вучићу.

О чему је Вучић размишљао када је на такве ствари стављао свој потпис мени није јасно. Неки кажу да је куповао време. Можда и јесте, не знам али знам да је и усмена сагласност Предесдника једне државе обавезујућа а камоли потпис.

Дакле, где смо данас што се тиче тзв. Косова у односу на 2012у? Формално правно смо у много неповољнијој ситуацији данас јер смо се управо Бриселским споразумом из 2013е одрекли надлежности над полицијом и судством.

Оно што је заиста фасцинирајуће у вези са ЗСО је чињеница да је та заједница замишљена на такав начин да функционише потпуно у оквиру уставно правног оквира тзв. државе Косова те да нема никакав, ама баш никакав политички утицај али Вучићи и његови полтрони тај ЗСО данас величају на сав глас пошто Курти неће да прихвати чак ни ту и такву ЗСО. Шта ће бити уколико једног дана Курти прихвати ЗСО?
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
20. februar 2024. u 14.13
Da li je moguće da sve to što i sklopio i toliko natrpao je laž do laži.
Imaš li ti zrno stida?
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
20. februar 2024. u 14.48
Iskren da budem, krenuo sam da napisem repliku red po red na svaku tu poluistinu, laz i izvučeno iz konteksta sto si odnekle prepisao,...ali iskreno...KOME?
Tebi?..Vama? Toliko puta jesam i sad mi se prosto ne da, a niste ni bitni.

Srbija sve bolje napreduje...a psi lajte i dalje virtualno, ko vas yebe.
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
20. februar 2024. u 15.00
Da li postoji neki moderator foruma ovde?
Kako može ovako nešto da se dogodi da jedan podlac, lažov i mutivoda ovde psuje i vredja druge diskutante? Jer to po uzoru na velikog mu voDju koji laže i maže srpski narod? Kad je ovaj diskutant sateran u ćošak, on divlja ovde vređajući druge?

Citat tog diskutanta:
vantika
19. februar 2024. u 01.42

Pusi qurac majmune
____________________________________

Koliko god da se čovek nervira, ipak ovde nije mesto za psovke i ovakvo posve nisko ponašanje gde samo pokazuje svoje pravo lice.
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
20. februar 2024. u 15.32
Pusi qurac majmune 2, mada tebe zovem gofno 1
keser
(Тешем букве)
21. februar 2024. u 09.24
Политика нешто о томе.
Ја не нападам опозицију нити СНС јер су вероватно тако морали.
Овде у линку има нека анализа и хронологија потписивања а затим примене споразума.
Значи није све Вучић већ постоји неки континуитет. Како, зашто итд...

https://www.politika.rs/scc/clanak/600463/Ko-je-upropastio-srpske-interese-na-Kosovu-i-Metohiji
keserPoruka negativno ocenjena. Pokaži

keser
(Тешем букве)
21. februar 2024. u 10.33
„D-man
Дакле, Србија није изгубила своје надлежности над полицијом и судством захваљујући оном кретену Тадићу већ нарцисоидном психопати Вучићу.”

Moram da pitam kada je Srbija izgubila ovo i gde? Da li se misli na KiM?
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
21. februar 2024. u 11.07
keser,

>'Moram da pitam kada je Srbija izgubila ovo i gde? Da li se misli na KiM?'
- - -

???
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
21. februar 2024. u 12.44
ПОЛИТИКА, 20.02.2024.

>>
Боцан-Харченко: Русија подржава иницијативу да се решавање питања КиМ врати пред Савет безбедности УН

Амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Боцан-Харченко поручио је данас на свечаном пријему у амбасади поводом обележавања руског државног празника Дана браниоца Отаџбине, да Русија подржава иницијативу да се решавање питања КиМ врати пред СБ УН и подсетио да је Русија подржала последњи захтев Србије за одржавање ванредне седнице СБ УН.
„Русија као стална чланица Савета безбедности Уједињених нација је одмах без икаквих размишљања подржала иницијативу за одржавање ванреде седници Савета безбедности у Косову и циљ да се питање Косова врати у Савет безбедности, организацију Уједињених нација”, рекао је Боцан-Харченко током свог поздравног говора на пријему.
Он је додао да је Русија свесна напада и притисака запада да Србија уведе санкције Русији и да поштује одлуку Београда да их не уведе.
„Овај датум обухвата сву славну историју Русије, тешку, али херојску, сачињену од победа. Обухвата нашу традицију, наше вредности и нашу будућност. Ми смо уверени да смо у праву и верујемо у нашу будућност. Ми поштујемо наше војнике који су на бојишту и са ризиком по свој живот бране нашу безбедност, безбедност Руса наше вредности и безбедност наше државе”, навео је Боцан-Харченко.
Пријему су присуствовале бројне високе званице међу којима министри у Влади Србије Ивица Дачић, Милош Вучевић, Даница Грујичић, Зоран Гајић, некадашњи председник Србије Томислав Николић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, потпредседник Српске напредне странке СНС Владимир Орлић, државни секретар у Министарству одбране Миле Јелић, в.д. директора Поште Србије Зоран Ђорђевић, епископ бачки Буловић, представници дипломатског кора, СПЦ као и многи други представници културног и политичког живота Србије.

Домаћин скупа у Амбасади, уз Боцан-Харченка, био је изласланик одбране генерал-мајор Андреј Киндјаков.
. . .

https://www.politika.rs/scc/clanak/600260/Bocan-Harcenko-Rusija-podržava-inicijativu-da-se-resavanje-pitanja-KiM-vr ati-pred-Savet-bezbednosti-UN
keser
(Тешем букве)
21. februar 2024. u 15.02
Колико је познато, војске, судства и полиције нема на Косову од 1999.
Тамо је НАТО
D-Man
(Analyst)
21. februar 2024. u 15.25
„Da li je moguće da sve to što i sklopio i toliko natrpao je laž do laži. Imaš li ti zrno stida?”

О чему ти то, господине Вантика? Па, лепо сам ти навео текст Вриселског споразума из 2013е и чак ти оставио и линк на којем то пише (Влада Србије). Ваљда знаш читати!?

Иначе, нисам ништа друго ни очекивао од тебе па сам ти и у претходном коментару написао следеће:

Иначе, појединим протувама које, наравно, неће поверовати у горе наведене податке, препоручујем да пре него што почну да се опет брукају својим коментарима, прочитају текст Бриселског споразума из 2013е који се може сада видети и на страници Владе Србије:

https://www.srbija.gov.rs/cinjenice/283757

Тим истим протувама бих скренуо пажњу на следеће:

7. На Косову ће постојати јединствене полицијске снаге које се зову Косовска полиција. Сва полиција на северу Косова ће бити интегрисана у оквир Косовске полиције. Плате ће исплаћивати само Косовска полиција.

10. Судске власти биће интегрисане и функционисаће у оквиру правног система Косова.

Дакле, Србија није изгубила своје надлежности над полицијом и судством захваљујући оном кретену Тадићу већ нарцисоидном психопати Вучићу.

Да ли си, господине Вантика, прочитао тачке 7 и 10 Бриселског споразума из 2013е и да ли знаш шта те тачке уопште значе?

Толико о томе ко је предао српску полицију и судство шиптарима. Понављам, није онај кретен Тадић (о којем не могу рећи ништа лепо, ама баш ништа) већ Вучић (којем, ипак, признам да се у последњих неколико година кроз Србију граде и путеви и железнице али се надам да нас финансирање тих пројеката неће дебело коштати у блиској будућности).

Ти у свом хвалисању Вучића немаш никакве мере. Он као да је за тебе Бог па мислиш да је савршен а чињеница је да није и да је срећан што је опозија гора од њега, то народ види и онда бира мање зло.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
21. februar 2024. u 15.26
keser,

Реч је о полицији и судству на северу, о полицајцима Србима у оквиру полиције „Косове” и судијама из редова Срба.
keser
(Тешем букве)
21. februar 2024. u 15.27
Ма чисте они то као патос.
Било је само питање времена када ће доћи на ред.
Живиш тамо па треба да знаш.
D-Man
(Analyst)
21. februar 2024. u 15.31
„Moram da pitam kada je Srbija izgubila ovo i gde? Da li se misli na KiM?”

Кесер, оставио сам линк већ два пута где лепо пише када је Србија изгубила надлежност над полицијом и судством на Косову и Метохију. Вучић их је предао шиптарима 2013е потписујући Бриселски споразум. Обрати пажњу на тачке 7 и 10.

https://www.srbija.gov.rs/cinjenice/283757

7. На Косову ће постојати јединствене полицијске снаге које се зову Косовска полиција. Сва полиција на северу Косова ће бити интегрисана у оквир Косовске полиције. Плате ће исплаћивати само Косовска полиција.

10. Судске власти биће интегрисане и функционисаће у оквиру правног система Косова.

Дакле, о чему ми причамо уопште? Оно што ми страшно иде на живце је то што Вучић и за све глупости које је лично починио увек окривљује претходну власт а која још од 2012е нама никакав утицај у Србији.

Јесте да су Тадић и компанија били очајни али, брале, не можеш ти њима натрпати и нешто што је Вучић потписао у Бриселу 2013е. То ти пише и у тексту споразума и линк није према тамо неком сумњивом сајту већ је линк према Влади Србије.
D-Man
(Analyst)
21. februar 2024. u 15.40
''Ма чисте они то као патос. Било је само питање времена када ће доћи на ред. Живиш тамо па треба да знаш.''

Не схаватам тачно шта хоћеш да кажеш али Вучић је на своју руку буквално предао и српску полицију и српско судство у састав тзв. државе Косово. Наравно, ради се о северу Космета где је Србија до 2013е итекако имала надлежност и над полицијом и над судством.

А ЗСО није ништа друго до, једноставно буди речено, некаква кулутурна аутономија у оквиру уставно правног система тзв. Косова. Вучић нам свима испира мозак, пљује по сваком другом а и сам можеш да видиш шта је потписао 2013е.

Пази, једно је рећи народу да си натеран да нешто потпишеш и народ ће то можда и схватити. Али, брале, потписивате неке ствари на своју руку, код куће се курчити и ударати руком по столу а у сусрету са политичарима са Запада бити мањи од макова зрна и онда за све још кривити бившу власт није ништа друго до иживљавање над становницима Србије.

Ето, то је због чега је реагујем на то невероватно идолопоклонство многих према Вучићу.
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
21. februar 2024. u 15.53
Opet lažeš ko pas kakav jesi.
Fino sam ti napisao mislim 10 puta
Vucic Ništa nije potpisao u vezi Briselskog sporazuma i Briselski sporazum je potpisan 2011 od Borka Stefanivica i Ivice Dacica koji su tada bili vlast.
2013 Ivica Dačić kao clan opet sad nove vlasti je RATIFIKOVAO sopstveni potpis od 2011

Šta tebe sad tu nije jasno, tuljane.
Šta Vučić ima s tim?

A smrdo di zato što i svu situaciju izvlacis i komplet konteksta.
Demokratska vlast tkz. je uradila sve šta je bilo u njenoj moći da oslabe poziciju Srbije,a u vezi KiM.

Ne serendas o tome da su izmjestili pitanje KiM iz UN u EU,...PA TI JE TAKO I DOSLO DO BRISELSKOG na prvom mjestu. Da su im 2011 urucili granicu na Brnhaku i Jarinju, Poštanski i tekefonski međunaridni broj...a sad serendate o 2013 kojanije ništa drugo nego bastala obaveza Srbije.

Lazete ko psi
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
21. februar 2024. u 17.03
vantika,

>'Da su im 2011 urucili granicu na Brnhaku i Jarinju, Poštanski i tekefonski međunaridni broj...a sad serendate o 2013 kojanije ništa drugo nego bastala obaveza Srbije.'
- - -

Radio Slobodna Evropa

>>
14. novembar, 2016.
Kosovo dobija pozivni broj: I država i oblast

Zvaničnici Kosova pozdravljaju briselski sporazum o telekomu koji će Kosovu omogućiti međunarodni pozivni broj 383. Kako kažu, to će učvrstiti poziciju Kosova na međunarodnoj sceni.

U Srbiji međutim navode da će Međunarodna unija za telekomunikacije izdati pozivni broj samo za geografsku oblast kojim će raspolagati Srbija i dodeliti ga Prištini na korišćenje.

Bilo kako bilo, Kosovo bi od 15. decembra trebalo da dobije pozivni broj 383, a time će se, kako je rekla kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri, ugasiti „svi ilegalni operateri koji su radili bez dozvole”, a takvi su uglavnom srpski na severu. Pored pozivnog broja 381, prestaće sa radom i pozivni brojevi kao što su 377 i 386.
...

https://www.slobodnaevropa.org/a/kosovo-pozivni-broj/28115578.html
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
21. februar 2024. u 17.11
MONDO,

>>
Kancelarija: Ništa od pozivnog broja za Kosovo
05.01.2016. / 14:58

IZVOR Tanjug

Priština nije ispunila obaveze iz Sporazuma o telekomunikacijama i neće moći da dobije pozivni broj dok to ne učini, kažu u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

i U Kancelariji istuču da će to biti pozivini broj za geografsku oblast u Srbiji, a ne za državu.

„Sporazumom o telekomunikacijama koji je potpisan 25. avgusta u Briselu jasno je definisano da Kosovo ne dobija pozivni broj za države, već Srbija pribavlja još jedan pozivni za geografsku oblast Srbije, koji će se uz +381 koristiti za teritoriju KiM kao broj za geografsku oblast”, rečeno je Tanjugu u Kancelariji za KiM, nakon što je Austrija Međunarodnoj organizaciji za telekomunikacije (ITU) predala zahtev za pozivni broj za Kosovo.

Naglašeno je da Priština do sad nije ispunila svoje obaveze u vezi sa licenciranjem Telekoma i da će Kancelarija za KiM nastaviti da prati i insistira na punom sprovođenju svih elemenata tog i ostalih sporazuma.

U aneksu Sporazuma Beograda i Prištine o telekomunikacijama, koji je potpisan 25. avgusta prošle godine, navedeno je da će Kosovo u tehničkim aneksima biltena ITU biti pomenuto kao Kosovo sa zvezdicom i fusnotom: „ovaj naziv je bez prejudiciranja stavova o statusu, i u skladu je sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o deklaraciji o nezavisnosti Kosova”.
...
Podseća se da su srpski i kosovski premijeri postigli sporazum u septembru 2013. godine po kome Kosovu treba dodeliti trocifreni pozivni broj u skladu sa standardima i principima i rasporedom Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU).

„Obe strane su se takođe dogovorile da će međusobno prihvatljiv modalitet biti nađen u vezi sa ovim procesom, uz posredovanje EU prema potrebi”, navodi se u pismu.

U Kancelariji za KiM kažu da će sporazum o telekomunikacijama od 25. avgusta prvi put od 1999. godine Telekomu biti omogućeno nesmetano funkcionisanje i poslovanje na teritoriji Kosova i Metohije u oblasti fiksne i mobilne telefonije.

Navode da će građanima Srbije biti obezbeđeno pozivanje brojeva na KiM po ceni lokalnih poziva i bez pozivnog broja, kao i da će Srbija prištinskoj strani ustupiti na korišćenje trocifreni pozivni broj za geografsku oblast, uz statusno neutralno navodenje Kosova sa zvezdicom i fusnotom u dokumentima Medunarodne telekomunikacione unije.

Prema akcionom planu, ITU će početkom maja 2016. priključiti pozivni broj za Kosovo.

Ministarka za dijalog Edita Tahiri rekla je ranije danas da se Austrija prijavila Međunarodoj organizacii za telekomunikacije (ITU) za pozivni broj za Kosovo u skladu sa sporazumom iz Brisela.

Novi pozivni broj za Kosovo će biti, kao što se najavljuje već godinama, + 383, objavio je portal Kosovapress.

https://mondo.rs/Info/Srbija/a863255/Tahiri-Kosovo-dobija-telefonski-pozivni-broj.html

vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
21. februar 2024. u 17.16

I šta sad treba da znači taj tvoj post?
Ne, al fakat?!

PretposTAVLJAM,...ali pretpostavljam(a ti ili neko ovde da me ispravi) da je poenta ta godina 2016ta kojom bi trebalo da pokazes da je za vrijeme vlasti Vucica doslo do IMPLEMENTACIJE dijela obaveze Srbije iz Briselskog sporazuma

(((Obrati pažnju na riječ IMPLEMENTACIJE.
To je upravo OBAVEZA SRBIJE koju je NJENA vlast POTPISALA 2011 A ratifikovala 2013te, pa je samo IMPLEMENTIRALA tu obavezu 2016te)))

Jel to bio smisao tvog posta?

Da li si ti realan?
Ali ne?!...fakat se ne zayebavam

Da li si ti fakat REALAN?!...ili si toliko bezobrazan da me samo zayebavas jer toliko glup ipak ne možeš biti!

vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
21. februar 2024. u 17.31
I one tablice na autima su i potpisane i dogovorene 2011te,...a tek neki dan 2024te IMPLEMENTIRANE
Srbija se opirala jer KosovA ne ispunjava SVOJ DIO OBAVEZA IZ Briselskog sporazuma pa nije ni to htjela da implementira ...ali kako KFOR dopusta da siptari terorišu Srbe na sjeveru,..DA BI KUPILI VRIJEME I MIR i to smo implementirsli jer nas ucjenjuju...i to će raditi sve dok se nešto ne promjeni...ili Rusi dodju ili Tramp pobijedi u USA..ili bilo šta...ali sada ne možemo niti smijemo da talasamo
POGOTOVO STO ZAPADNIM FASISTIMA KOJI PUŠE U UKRAJINI (a bome i u Gazi im ne ide sjajno) JE POTREBNA NEGDJE NEKA POBJEDA I DA SE ISKALE NA NEKOME.
Izbjegavamo da to ne budemo MI.
Zapad bi najsretniji bili kada bi mi sada poslali vojsku u S.Mitrovicu da malo imaju
povoda da pomognu kampanju Bajdena i skrenu oci javnosti sa geopoliticke i ekonomske pušione u koju su upali.
Samo čekaju


D-Man
(Analyst)
22. februar 2024. u 15.25
Имамо на сајту Владе Србије текст Бриселског споразума који је потписао Вучић 2015е године.

Ево и текста споразума који је 2011е потписао Борко Стефановић (не дај Боже да неко помсили да је браним Борка Стефановића јер сам га те 2011е године критиковао немислордно исто као и што данас критикујем Вучића који целокупну јавност у Србији вуче за нос):

Sporazum o slobodi kretanja iz 2011. godine

1. Stanovnici svake strane treba da budu u mogućnosti da slobodno putuju u okviru ili preko teritorije druge strane.

2. Svaka strana će primenjivati, čim to bude bilo operativno izvodlјivo, sistem ličnih karata za putovanja stanovnika druge strane preko granice/administrativne linije.

3. Svaka strana može primenjivati sistem kojim će lične karte biti praćene pisanim ‘ulaznim/izlaznim’ dokumentima za stanovnike druge strane koji žele da tranzitno putuju u treću zemlјu.

4. Kao prelazno rešenje, svaka strana će omogućiti stanovnicima druge kupovinu graničnog/administrativnog osiguranja. Pod pokrovitelјstvom Evropske unije, strane će nastaviti rad usmeren ka postizanju komercijalnog aranžmana o uzajamnom pokriću osiguranja vozila, tako da sva vozila budu pokrivena sa obe strane granice/administrativne linije što je pre moguće.

5. Svaka strana će preduzeti sve neophodne mere da omogući stanovnicima druge strane da slobodno putuju u okviru ili preko teritorije druge koristeći vozačke dozvole koje su izdale njihove vlasti.

6. Kao privremena mera, vlasti na Kosovu će produžiti važenje KS registarskih tablica za početni period od pet godina, nakon čega će dve strane ponovo razmotriti ovo pitanje (uz posredovanje EU ukoliko bude potrebno).

7. Svi vlasnici automobila sa prebivalištem na Kosovu će koristiti RKS ili KS registarske tablice za vozila (u skladu sa stavkom 6 gore). Izdavaće ih nadležni organi na Kosovu, a biće distribuirane uz posredovanje EULEKS-a ako je to potrebno. Svaka strana će uložiti maksimalne napore da obezbedi sprovođenje gore navedenog.

8. Kao privremena mera, vlasti u Beogradu će omogućiti vozilima sa Kosova koja imaju KS registarske tablice da slobodno putuju na njegovoj teritoriji ili preko nje.

9. Kao privremena mera, za svako vozilo čiji vlasnik to bude želeo, biće dostupne privremene registarske tablice na relevantnim graničnim/administrativnim prelazima.

10. Što se tiče readmisije, a uzimajući u obzir obaveze Prištine u ovoj oblasti, gorepomenuti aranžmani neće stvoriti nove obaveze za Beograd u pogledu prihvatanja zahteva za readmisiju lica sa kosovskim dokumentima u kontekstu postojećih sporazuma o readmisiji između Beograda i EU.

11. Do sredine jula biće oformlјena grupa za implementaciju, kojoj će predsedavati EU i koja će početi pripreme s cilјem da se svi gore navedeni aranžmani i sve neophodne naknadne radnje sprovedu čim to bude operativno izvodlјivo, dok će se aranžman pod stavkom 7 primenjivati od 1. novembra 2011.

Дакле, Вантика и остала господо која упорно брани лик и дело Александра Вучића, да вас нешто питам.

Где се у том споразуму из 2011е говори о преласку полиције и судства из надлежности Србије у надлежност тзв. Косово? Нигде јер се тај споразум 2011е односи на слободу кретања. Ајде, будимо реални, ако КиМ сматрамо својом покрајином онда је и сасвим логично да се омогући слободно кретање.
Руку на срце, ја не бих на тај споразум потписао са шиптарима али овде говоримо о томе ко је причинио већу штету Србији потписујући разноразне споразуме са шиптарима.

Вантика, ако хоћеш да дискутујемо о оваквим стварима онда ајде да упоређујему тачку по тачку сваког споразуму који је потписала прошла власт (о којој могу рећи све најгоре) и ова Вучићева власт па да видимо чији споразуми су гори по Србију.

Дакле, пронађи негде текстове споразума претходне власти са шиптарима и постави их овде па да идемо од тачке до тачке. Ето, ја пронађох тај споразум о слободном кретању из 20113 а ти се потруди да пронађеш неке друге.

Али, да не заборавимо и чињеницу да је Уставни Суд Србије 2012е године ставио ван снаге тај Борков споразум јер није у сагласности са Уставом Србије. Истовремено је Уставни Суд наложио Председнику Владе Дачићу и потпредседнику Владе Вучићу да тај споразум ставе ван снаге али ни Дачић ни Вучић то никад нису учинили већ су, напротив, наставили са још горим, по интересе Србије, уступцима шиптарима да би све кулминирало предајом и полиције и судстава и тужилаштва под окриље тзв. Косова. То ти, човече, пише и на сајту Владе Србије. Ако се и даље правиш слеп поред очију онда шта да ти човек више каже.
vantikaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vantika
22. februar 2024. u 16.59
Iskreno sve šta postiras je ili insinuacije ili izvuceno iz konteksta ili poluistina.
„Daj djavolu Bibliju i on će i u njoj naći opravdanje svojih nedjela”

Ipak Istina je prilično jednostavna.
98% Srba u KiM je glasalo za Aleksandra Vučića.
Ako ti koji si se 'noge ufatio' i pobjegao na zapad sad bolje znaš i tabiriš Istinu o KiM, od ljudi koji bukvalno žive na KiM i ulazis u tematiku ko je tim ljudima veći prijatelj i radi i želi im dobro,..to je tvoj perogativ,..ili si glup ili neobavjesten ili zloban.
Ja mislim da si kao i očaj ti drugar ZLOBAN
Boli vas qurac i za KiM i za ljude tamo, vi samo na nekoj diskusiji hocete da ispadnete da ste u pravu i da progurate zarad ega svoga to svoje.
Vas ne interesuju ti ljudi i taj KiM i doticete se toga samo da imate platformu sa koje će da pljujete po tom Vučiću

Iluzorno je raspravljati se sa takvim šljamom kao vi i trosenje je i vremena i energije.

crni_jaguar-bec
(Saobracajni inzenjer)
23. februar 2024. u 08.38
Pa taj isti đavo koji je u vuchichu opravdava svoje katastrofalne pogreške pokusavajuchi da optuži druge a i svoje predhodnike. Demokrate su zapocheli rasparchavanje i rasprodaju Srbije i svih firmi, poljoprivrede, zdravstva, sudstva, i ostalih delatnosti i pravaca a on dokusurio i dalje nastavlja tempom razbijanja sveg srpskog.

Svaki njegov potez je dobro promišljen od strane zapada chiji je on sluga i potrchko ispunjavajuchi njihov demonski plan.
Dovoljno je pogledati realno okolo sebe u Srbiji i videti da je vechina propagande koju vladajucha stranka jedna velika šarena laž i prevara.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
24. februar 2024. u 01.35
SPUTNIK Србија, 23.02.2024

>>
БОЦАН-ХАРЧЕНКО: БЕОГРАД МОЖЕ ДА РАЧУНА НА БЕЗУСЛОВНУ ПОДРШКУ РУСИЈЕ ПО ПИТАЊУ КИМ

Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко изјавио је да Русија не признаје тзв. Косово и подржава територијалну целокупност и суверенитет Србије, као и да Србија може да рачуна на безусловну подршку Москве по питању КиМ, пре свега у Савету безбедности УН, где је Русија стални члан.

„Београд може да рачуна на подршку Русије. Нема ту никаквих услова. Наравно, за нас је веома важна подршка пријатељском народу, али Русија уз то, пре свега, полази од норми међународног права”, рекао је Боцан-Харченко у интервјуу за Танјуг.


https://sputnikportal.rs/20240223/bocan-harcenko-beograd-može-da-racuna-na-bezuslovnu-podrsku-rusije-po-pitanju-kim -1168026910.html

http://tinyurl.com/bzptx6cs
keser
(Тешем букве)
02. mart 2024. u 04.49
Лепо од руског амбасадора.Али
Они имају проблема са својим суверенитетом. Тако да има ја држим палчеве, а понекада запалим с већу у цркви и пожелим да успеју у одбрани своје земље.

НАТО држи плаету и то је то.

Хоћемо ли главом у зид или не...
Видим на форумима људи хоће али туђом главом.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
02. mart 2024. u 14.16
keser,

>'Они имају проблема са својим суверенитетом. ...

НАТО држи плаету и то је то.'
- - -

Да ли би могао ово да објасниш ?
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
02. mart 2024. u 16.22
AV: Za sve loše su krivi oni od prije!!
Je li taj covjek ISTA radio zadnjih 12 godina? ;)

Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
02. mart 2024. u 16.58
Pjer,

>'Je li taj covjek ISTA radio zadnjih 12 godina? ;)'
- - -

Како да није, кувао је жабе и неке је потпуно раскувао.
keser
(Тешем букве)
03. mart 2024. u 08.02
Држи. Имали смо у једном тренутку 120 држава које су признале КиМ.
Нећу о Африци и Ј. Америци јер је т очигледно.
Осим пар драва велика већина прати Америку.
Довољан је само један позив из Вашингтона да сви подвију реп.

Дакле да причамо о Кини. Вероватно је то једна од држава на које мислиш.
Све раде да имају добре односе са НАТО државама. Када немају никакада није до њих.
Русија је исто желела сарадњу али је НАТО хтео рат.

НАТО контролише кога хоће и постиже шта жели
Надам се да у Украјини неће јер нису у праву али се бојим да ће бити веома тешко.

Даље савет безбедности игра како НАТО каже. Било је чак близу да Русију избаце напоље.
Захваљујући прагматичној политици НАТО то до даљњег није учињено.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
03. mart 2024. u 12.15
keser,

Питање сам поставио поводом овога што си написао:

>'Лепо од РУСКОГ амбасадора.Али
Они имају проблема са својим суверенитетом.'
- - -

На моје питање поводом тога, одговорио си:

>'Држи. ...[Ко држи?]
Дакле да причамо о Кини. Вероватно је то једна од држава на које мислиш.'
- - -

Откуд сад Кина ?
Јасно је да се питање односило на Русију, а не на Кину.
***

Друго питање је било поводом онога што си рекао, да НАТО држи планету.
И то објашњаваш:

>'НАТО контролише кога хоће и постиже шта жели'
- - -

НАТО је савез држава ПОТЧИЊЕНИХ Америци, а њен утицај у свету има тенденцију слабљења.
НАТО има и организационе проблеме.
***

>'Надам се да у Украјини неће јер нису у праву али се бојим да ће бити веома тешко.'
- - -

Америка/НАТО није био у праву ни у многим претходним случајевима, а постизали су оно што су хтели само захваљујући сили.
У Украјини неће моћи, али не зато што нису у праву, него су наишли на 'тврд орах', на силу која може да им парира.
***

>'Даље савет безбедности игра како НАТО каже. Било је чак близу да Русију избаце напоље.
Захваљујући прагматичној политици НАТО то до даљњег није учињено.'
- - -

Овде си све смућкао.

Не све, него само поједине чланице НАТО-а су такође чланице СБ УН, а у СБ УН су и Русија и Кина.
У време Јељцина, у УН и СБ УН се играло како је Америка свирала.

Јесте било планова и колективни Запад је тражио неке рупе и кваке у Повељи УН, да би некако испословали избацивање Русије.

Међутим,
Русија није могла да буде избачена ни из УН, ни из СБ УН, не због прагматичности политике НАТО-а, него зато што је било јасно да би на такву одлуку Русија и Кина ставиле ВЕТО.

У случају да је колективни Запад, предвођен Америком, на подвалу и прекршај избацио Русију из УН, или СБ УН, постојала је велика вероватноћа да би дошло до распада те светске организације и да би велики број земаља, заједно са Русијом и Кином, основао нову светску организацију, пандан УН. У том случају, питање је колико би чланица остало у садашњим УН.

keser
(Тешем букве)
04. mart 2024. u 05.12
ја само хоћу да кажем да су многе ствари изнужене због позиције коју имамо у свету.
Исто да нам Руси за сада не могу помоћи.
Њихова подршка је вербална.
Чак ни Министар Лавров није могао да посети Србију.
За Путина је јасно.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
04. mart 2024. u 12.31
keser,

>'Чак ни Министар Лавров није могао да посети Србију.'
- - -

А шта спречава Вучића да оде у Минск и Москву ?

Ено, Додик био у Белорусији и Русији и нормално се вратио кући.
***

>'Исто да нам Руси за сада не могу помоћи.
Њихова подршка је вербална.'
- - -

Та „вербална” подршка је дипломатска и изузетно је важна управо у СБ УН, где је Британија пар пута покушала да нас неосновано прогласи геноцидним народом, а Русија и Кина су то спречиле.

Што се војне помоћи тиче, ако би евентуалн наступила општа гужва у Европи, Русија може да нам помогне и тога су свесни и у околним земљама. У таквом сценарију би не само Србија, него и цео регион претрпео велика разарања и људска страдања.
D-Man
(Analyst)
04. mart 2024. u 17.14
''Исто да нам Руси за сада не могу помоћи.''

Па, човече, помажу нам годинама и они и Кинези. Да није Русије и Кине данас би тзв. Косово било и звенично признато а сигурно не би постојала ни Република Српска. У најбољем случају оно што би данас остало од РС је реч Српска у имену који би сигурно био промењен у нешто попут Репбулика Срба, Хрвата и Бошњака.

Страшно је колико неки људи могу да понављају стално небулозе о томе како нам Русија не може помоћи. Без Русије питање је шта би данас било и са Србијом.
Само нам Русија (и Кина донекле) одржава тај простор у којем можемо бити независни и слобдни. Без Русије би био потоп и мени никако није јасно како то поједини Срби не схватају.
Popaj
12. mart 2024. u 17.13
Celi govor Slobodana Miloševića na Gazimestanu 1989.
https://www.youtube.com/watch?v=vdU6ngDhrAA
Popaj
12. mart 2024. u 18.07
Slobodan Milošević predsednik SRJ, govor iz 2 oktobra 2000. godine, predviđanje daljeg razvoja događaja posle demokratskih promena.

https://www.youtube.com/watch?v=BcE1zJ6U0aY

P.S. SLOBODAN LEGENDA, Nostradamus da se sakrije!
Popaj
12. mart 2024. u 19.47
„posle demokratskih promena” ili bolje rečeno, restauracije kapitalizma!
Popaj
24. mart 2024. u 15.58
Jeljcin je bio u partnerskim odnosima s Klintonom!
https://www.youtube.com/watch?v=e2SYdK_b05Q

P.S. Odgovor na sva pitanja!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.