Diskusije : Politika

 Komentar
Јахачи апокалипсе
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
28. mart 2023. u 20.29
Нови јахачи апокалипсе

Пројекат глобалистичког преуређења света по замисли САД, уз подршку НАТО-а и ЕУ, изузетно асоцира на библијску причу о јахачима апокалипсе.

Чини се да је трећи светски рат зачет у главама западног света поновним уједињењем Немачке, распадом СССР-а и рушењем СФРЈ. Тада су кренули проширење НАТО-а усисавањем бивших чланица Варшавског уговора са деловима бивше несврстане СФРЈ и повампирење дугорочне стратешке идеје похода Западне Европе на исток. Овога пута под вођством САД.

Трагика оружаног фронта у Украјини последица је онога што се дешавало и што се дешава иза димне завесе САД, НАТО-а и ЕУ. Узроци рата у Украјини врло су сложени и бројни, али је чињеница да су кршењем Повеље УН на Космету (потом на северу Африке и на Блиском истоку), САД са савезницима отвориле Русији врата за напад на Украјину, која је изузетно несмотрено кренула стопама стварања једнонационалне државе и источноевропских придружења НАТО-у – дакле јачање војног савеза пред вратима Москве. Чему води војностратешко јачање и ширење НАТО-а, ако то није рат? То је и потврђено урушавањем токова снабдевања Европе енергентима преко Украјине и Балтика. Уместо подстицања и унапређивања здраве привредне конкуренције уз поштовање Повеље УН, америчка власт се осилила, зауздала западну Европу и поново води свет у пропаст. Сила је помутила разум.

Уместо да се повуку из ратне игре после потписивања Минских споразума, САД са савезницима обелоданиле су да те споразуме, као и многе пре тога, не схватају озбиљно. Свесно су увукле Украјину у рат да им олакша намерено „преуређење” Истока, па их украјинске жртве и рушевине лажно боле. Све док постоје могућности за вођење конвенционалног рата, лакше им је да шаљу наоружање и сву подршку и тиме исцрпљују и урушавају привредну моћ Украјине и Русије, него да њихова жива сила гине на украјинском фронту. С обзиром на искуства из претходних ратова, мало је вероватно да ће САД и Западна алијанса без трагедије светских размера умарширати на територију Украјине и Русије и безболно наставити даље ка истоку. Далеко је целисходније радити на заустављању рата.

Но, како се рат у Украјини све погубније одвија, стиче се утисак да свет све нелагодније спава и да ће богати олигарси, који воде ове походе, морати да се уразуме или ће свет због њихове бахатости изгорети с њима у пламену. Бројни професори универзитета на Западу, политички и други аналитичари, војни стратези и интелигенција све чешће дижу глас будне западне савести. Др Данијел Ганзер, швајцарски историчар и публициста, пише да су САД од 1945. године постигле неславне рекорде. Између осталог: повеле су највише (14) ратова у свету (Др Данијел Ганзер, „Противзаконити ратови”), бомбардовале највише држава, срушиле највише влада, изградиле највише војних база, највећи су извозник оружја у свету, имају највиши буџет за наоружање, највише су кршиле одредбе Повеље УН и имају такву олигархију у којој супербогати одређују политику широм света (исти аутор, „Империја САД”, Бескрупулозна светска сила).

Према подацима Карбон брифа, САД су највише загађења послале у атмосферу у последњих 150 година (509,1 милијарду тона угљен-диоксида), а истраживања Универзитета Браун показују да је Америчко министарство одбране (Пентагон) највећи институционални потрошач фосилних горива у свету. Од 2001. до 2017. године емитовао је око 1,2 милијарде метричких тона гасова с ефектом стаклене баште. Ово су само неки од рекорда пред којима свака иоле разумна држава мора да се преиспита, себе и света ради. Да ли су ово објективно нормалне потребе ове прекоокеанске државе или због свеукупно прекомерне потрошње мора да прекорачи своје границе и да ратним походима отима од других? Ту је и одговор ко угрожава опстанак других народа и света.

Свет је данас у далеко већој опасности, јер је реч о сукобу нуклеарних сила. Основан је страх да су могућности за дуго вођење конвенционалног рата на измаку, јер је наоружање толико технички унапређено да су тенкови, оклопна средства и класична авијација постали лако рањиви (пројектилима с осиромашеним уранијумом), па ће све више уступати места сателитској логистици и ефектно вођеним, убојитим, далекометним пројектилима. Велики су изгледи да ће узде, бичеви и мамузе јахача апокалипсе преокренути правце и смерове ратовања. Ако се то деси, имају ли јахачи апокалипсе одговор на питања: колико ће нових проблематичних назовидржава, попут „државе Косова”, настати на ратом захваћеним просторима; ко ће из њих бити прогнан и ко ће их попунити; чему, у свему томе, треба да служи неизвесна победа коју очекују САД са НАТО-ом и ЕУ? Она је, без сумње, трагична. Можда је целисходније да ослушну укључене аларме Кине, Индије, Русије и других противника западњачког макијавелизма, који уистину води ка уништењу света.

Миодраг Србљак

https://www.politika.rs/scc/clanak/545150/Novi-jahaci-apokalipse
ZorrkoPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Zorrko
28. mart 2023. u 20.32
------
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
28. mart 2023. u 20.29

Нови јахачи апокалипсе

Пројекат глобалистичког преуређења света по замисли САД, уз подршку НАТО-а и ЕУ, изузетно асоцира на библијску причу о јахачима апокалипсе.
---------

Jocko opet siri teorije zavjera...
ali sve je ok dok ne predje na ljude-gustere i zemlju ravnu plocu...
zupaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

zupa
(DR.MR)
28. mart 2023. u 21.27
Stvar je prosta ki pasulj,ko misli
da je jači taj pokusava da kaci dok
ga neko dobro ne potkaci.
Zato im služe primitivni narodi samo
nekoliko primera,slovenci hrvati ukrajinci
siftari poljaci,nazalost vecina su sloveni
primitivni.
marisav
(Besposlicar)
28. mart 2023. u 23.12
Vi kao da ste marksisti,,pa Marks i Engels su imali takvo mišljenje o Hrvatima, Srbima i ostalim slovenima da teško da bismo i po njima izbegli Treblinku, Sobibor, Dahau i sl...
kt61
(*BCM)
29. mart 2023. u 06.35
4 jahaca apokalipse:

• Zaraza;

• Glad;

• Rat;

• Smrt.
Power12345
29. mart 2023. u 11.19
puno texta
Gorbi je usrao motku da nije šta imao u ruci tj... napismeno
Mada zemlje Varšavskog ugovora kao i Nesvrstane uopšte nisu za Rusiju bile
Uvijek se maštalo ..slušalo , pričalo , oponašalo made in zapad..

dal je to u venama Slovena...
ili neja težnja Egzistencija,Rad..posao ..
radoznalost i da se trči u pravcu i onim koji su pucali ...
dal je to prirodno..??

Popaj
29. mart 2023. u 17.26
Jocko
„Др Данијел Ганзер, швајцарски историчар и публициста, пише да су САД од 1945. године постигле неславне рекорде. Између осталог: повеле су највише (14) ратова у свету (Др Данијел Ганзер, ”Противзаконити ратови„), бомбардовале највише држава, срушиле највише влада, изградиле највише војних база, највећи су извозник оружја у свету, имају највиши буџет за наоружање, највише су кршиле одредбе Повеље УН и имају такву олигархију у којој супербогати одређују политику широм света (исти аутор, ”Империја САД„, Бескрупулозна светска сила).”
******************************************************************
Tip je ZAKON! Skoro sve njegove video na youtube sam gledao i slusao.
Popaj
29. mart 2023. u 17.30
Ova tema bi trebala da stoji na samom vrhu, da svi vide!
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
30. mart 2023. u 00.22
Овај линк (видео) сам добио од једног пријатеља родом из Сри Ланке.
Доказ да и други знају шта се догодило у Рамбујеу.

https://www.youtube.com/watch?v=nxOQlq-pa8w&t=47s
CEKAC
30. mart 2023. u 19.45
Jocko

Доказ да и други знају шта се догодило у Рамбујеу.
--------------------------------------------------

Od saosjecanja se ne živi. A da se bilo sto učini, ne vrijedi...
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
30. mart 2023. u 23.05
CEKAC,

>'Od saosjecanja se ne živi. A da se bilo sto učini, ne vrijedi...'
- - -

Слажем се, али мислим да је важније да се још од 2000. (после агресије НАТО-а на СРЈ) у свету примећује пораст нерасположења према политици САД.
CEKAC
31. mart 2023. u 06.33
Ali ne zbog nas Jocko.
Nas je zapadna negativna propsganda dotukla. Gore nego bombardiranje.
Sada Holuvud snima filmove i negativcu su po pravilu Srbi. Kada želiš ostvariti neko svoje pravo i kažeš da si Srbin, odmah se osmjeh pretvori u „kiselo lice”.
S obzirom da smo malobrojna nacija i mala, relativno siromasna zemlja, teško ćemo promijeniti javno mijenje o nama...
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
31. mart 2023. u 13.45
Potpuno si u pravu Cekac. Još veći je problem što iako smo mala država, da su na vlasti upravo sluge onih velikih koji nam nikada nisu želeli ništa dobro. I ti veliki su postavili svoje ljude na vodećim pozicijama, tako da nas iznutra razbijaju i to velikodušno. Trude se da ispune svoje obaveze i manje više su svesni da će ih opet ti isti šefovi pustiti niz vodu čim obave svoje misije ili počnu da vrdaju.
CEKAC
01. april 2023. u 10.42


Ako bi to bilo istina, čemu onda negativna propaganda? Ako vlada radi za njih, onda je logika da je i cijela zemlja njihova.
Popaj
01. april 2023. u 15.42
др Данијел Гансер и медијска сатанизација

Он је претходно у Базелу разговарао са новинаром Јасмином Косубеком о томе како су медији као што су т-онлине или НДР неуспешно покушавали да спрече предавање у Дортмунду негативним извештајима.

Лорд градоначелник Дортмунда Томас Вестфал (СПД) је такође безуспешно покушао да спречи предавање. Управни суд у Гелзенкирхену пресудио је 8. марта 2023. да градоначелник нема право да ограничава слободу изражавања. Градоначелник није хтео да прихвати пресуду и отишао је на следећу инстанцу. Као резултат тога, Виши управни суд Северне Рајне-Вестфалије у Минстеру такође је у последњој инстанци 23. марта 2023. године прогласио да градоначелник не сме да ограничава слободу изражавања. Култура отказивања је стављена на чекање.

Гансерово предавање 10. маја 2023. у Нирнбергу такође је првобитно блокирао градоначелник Нирнберга Маркус Кениг (ЦСУ). Али после одлуке у Дортмунду, ОБМ Кениг је схватио да му то није дозвољено. Кениг је 30. марта 2023. повукао раскид уговора о закупу дворане Меистерсингерхалле у Нирнбергу. То је учинио захваљујући јасној одлуци Вишег управног суда у Минстеру. Суд исправно каже да слободу изражавања не смеју арбитрарно ограничавати локални политичари.

https://www.youtube.com/watch?v=1uk4qs5SxCM

Popaj
04. april 2023. u 16.43
PUTIN VAS JE UPOZORIO, SAD IMATE RAT! Švajcarski političar RASKRINKAO licemerje SAD, Evropa BAČENA na kolena, služenje Vašingtonu će joj DOĆI GLAVE?!
SAD i NATO žele da oslabe Rusiju podržavanjem Ukrajine, rekao je član Švajcarskog nacionalnog saveta Rodžer Kopel za list Misl Polska.
- U interesu Sjedinjenih Država je da vojno podrže Ukrajinu, da je približe NATO-u i tako oslabe ili izvrše pritisak na Rusiju. Ovo je hladnoratovska spoljnopolitička taktika SAD koja ima za cilj da oslabi Moskvu - rekao je političar.

Prema njegovim rečima, takva geopolitička strategija SAD uzrokovana je materijalnim interesima. Vašington zarađuje mnogo novca od rusko-ukrajinskog sukoba - dosta oružja Kijevu, prodaje oružje Evropi, a kao rezultat sankcija, takođe snabdeva energijom EU, kaže Kopel.

- To znači da je, pored zaraćenih naroda, u ovom sukobu najviše izgubila Evropa - rekao je on.

Amerikanci su napravili veliku grešku ignorišući bezbednosne aspekte Rusije nakon završetka Hladnog rata, nastavlja političar. On je napomenuo da je ruski predsednik Vladimir Putin više puta rekao da je Ukrajina crvena linija, i da ako Zapad pokuša da je potčini, to će dovesti do sukoba.

- Sankcije nisu slomile Rusiju, ova strategija ne funkcioniše. Lično ne verujem da ova zemlja može biti poražena na bojnom polju. Prema tome, po mom mišljenju, ne može biti drugog rešenja osim mira. Prilikom njegovog zaključivanja, bezbednost Rusije i njeni interesi se takođe moraju uzeti u obzir - kaže Rodžer Kopel.

Pored toga, podsetio je kako je Zapad pre osam godina izjavio da želi da postigne mir kroz sporazume iz Minska.

- A šta sada kažu oni koji su u to vreme bili na vlasti? Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel, bivši predsednik Francuske Fransoa Oland, bivši šef ukrajinske države Petro Porošenko: „Nikada nismo želeli mir sa Rusijom, samo smo želeli da se kupi vreme za modernizaciju i obuku ukrajinske vojske.” Ko će pregovarati sa zemljama čiji su lideri lagali?„ – zaključio je političar.

https://informer.rs/planeta/vesti/776125/ukrajina-rat-rusija-pregovori-amerika-evropa-mir
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.