Diskusije : Politika

 Komentar
Prva Republička Banka na ivici propasti
Popaj
21. mart 2023. u 10.02
First Republic Bank, Credit Suisse je postala posljednja banka koju je pogodila aktuelna bankarska kriza. Cijena dionice je pala za 90% uprkos tome što je u proteklih 10 dana primila pomoć od skoro 150 milijardi dolara od Fed-a i drugih američkih banaka. Investitori i klijenti su veoma zabrinuti i ovu zabrinutost nije ublažila Banka najavljujući da uprkos ubrizgavanju fondova za spasavanje ima samo 34 milijarde dolara u gotovini. Ova kriza dolazi nakon kolapsa SILICON VALLEY BANKE, Signature banke i likvidacije Silvergate banke. U ovom videu gledam trenutnu situaciju za Republic Bank, razmatram implikacije nedavnih promena u pravilima bankarstva u SAD, pružam detalje o prekookeanskim delovima SVB poslovanja i razmatram implikacije na globalnu ekonomiju.

https://www.youtube.com/watch?v=ARIKXOaFNJ4&t=62s
C_A_B_O
21. mart 2023. u 11.39
A kol'ko je državva sa KRSTOM na zastavi ostampala „sWicaraca” neki dan?

JUDA je nagradjen 77 puta i NE sJekiraj se za njegove slEdbenike,ukljuciv i WYCKYJA
Popaj
21. mart 2023. u 12.03
Još 186 banaka je „u opasnosti od propasti”, a to bi nas moglo gurnuti u sledeć́u veliku depresiju

31,139 pregleda 21.03.2023
Oni očajnički pokušavaju da zapuše jedno curenje u sistemu za drugim, ali šta se dešava ako se ceo sistem iznenada sruši svuda oko njih? Još 4. januara sam posebno upozorio da će se naši problemi „znatno ubrzati u narednih 12 meseci”, a to se upravo i dogodilo. Sada smo usred najteže bankarske krize od 2008. godine, a uskoro bi mogla da se pogorša. Već́ smo bili svedoci drugog i trećeg najvećeg propadanja banaka u čitavoj istoriji naše nacije, a sada se javlja da je još 186 banaka „u opasnosti od propasti”…
Usled kolapsa banke Silicijumske doline ranije ovog meseca, još 186 banaka je u opasnosti od propasti čak i ako samo polovina njihovih štediša odluči da povuče svoja sredstva, pokazala je nova studija.
Kolaps Silicijumske doline banke i banke Signature ovog meseca izazvao je poplavu depozita regionalnih zajmodavaca u najveće banke u zemlji, uključujući JPMorgan Chase & Co. i Bank of America Corp. Klijenti preplašeni propadanjem banaka sklonili su se u firme za koje se smatralo da su prevelike da bi propale.
Ako federalna vlada odjednom bude potpuno garantovana za svaki bankovni račun u Americi, začuće se džinovski usisni zvuk dok bogati pojedinci izvlače svoj novac iz evropskih banaka u kojima velika sredstva nisu u potpunosti osigurana.
Evropski bankarski sistem se već́ nalazi na ivici kolapsa. U stvari, upravo smo saznali da je najveća švajcarska banka, UBS, pristala da kupi svog posrnulog rivala Credit Suisse u hitnom sporazumu o spasavanju koji ima za cilj da zaustavi paniku na finansijskom tržištu izazvanu propasti dve američke banke ranije ovog meseca.
Naša ekonomija se zasniva na hipotekama, auto kreditima, kreditnim i debitnim karticama.
Ako banka upadne u nevolje, protok kredita iz te banke je ograničen.
A ako banka propadne, tok kredita iz te banke potpuno prestaje.
Ako mnoge banke počnu da propadaju u ovoj zemlji, ekonomska aktivnost će se značajno smanjiti i zaista ćemo se suočiti sa „još jednom velikom depresijom”.
Nadamo se da će se naći način da se bankarski sistem stabilizuje, jer su ekonomski uslovi već́ sigurno dovoljno loši.

https://www.youtube.com/watch?v=xtadbOJjdh8&t=13s
C_A_B_O
21. mart 2023. u 12.07
cOVJECE...opaSSulji se ! NISU banke u opasnosti no DržavE i LJUDI!

KAD NE znaš pokriJ se dekicom i SUTI!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.