Diskusije : Politika

 Komentar
Vucic sprema sankcije Rusiji, izdace i Kosovo!
pestko
(odzacar)
03. februar 2023. u 07.08
Od kada je dobio podrsku americkih ambasadora pre vise od deset godina za preuzimanje vlasti, Vucic je ostao „duzan” da isporuci zapadnim secikesama Kosovo na tanjiru. Pocelo je Briselskim sporazumom - Kosovo je navodno trebalo da da ZSO, sto nije učinila, a za uzvrat - dobili su uklanjanje srpske podrske severu, inkorporiranje preostalih Srba u sistem Kosmetske lazne države, telefonski broj i još stosta.

Vremenom, Vucic je uspeo da odlozi dalje korake na kompletiranju izdaje, koja bi legendu o Vuku Brankovicu ozivela sa novim, srednjovekovnom pesniku nezamislivim momentima koji bi predstavljali istorijski vrhunac ljigavosti, pokvarenosti i politickog kupleraja, a Judu Iskariotskog sa njegovim skudama i prokletim zlatnicima učinila simbolom principijelnosti i odanosti u poredjenju sa marionetskim predsednikom koji bi dozvolio prijem Kosmeta u UN i nemusto priznanje kvazidržave. U vreme kada se čitav licemerni Zapad savija da „pomogne” Ukrajini gurajuci ih u smrt i bratoubilacki rat dok oni trljaju ruke, i KUNE u principe teritorijalnog integriteta i nepovredivosti granica Ukrajine - od nas se ocekuje da kompletiramo krvavi posao koji su NATO agresori poceli pre četvrt veka - posao otimanja svete srpske zemlje, srpskih manastira, srpskog Jerusalima. Da li će Amerikanci traziti od Zelenskog da prizna suverenitet Donbasa? Da li bi Izrael pristao da da Jerusalim arapima na tačni? Naravno da ne bi, nikada, ali, u svojoj perverznoj antislovenskoj genocidnosti, ovdasnji satrapi zapadnih krvopija spremaju se da licemerima isporuce sve sto traže!

Vucic je savladao tehnologiju vladanja gotovo do savrsenstva. U početku je još i gresio u svom propagandnom nastupu, izigravao supermena iz Feketica, nije umeo da odmeri nivo teatralnosti prigodan za glasajuci puk. U međuvremenu, neke okolnosti su mu isle na ruku, opozicija se skroz urusila da je maltene lično morao da ih podize - u simbolicnoj dozi, po uhu i ukusu neoimperijalnih ambasadora - a on je manipulativno pateticni igrokaz doveo vezbom gotovo do savrsenstva. Iako mu po politickoj snazi nema ravnog u Srbiji, a i malo sire, iako zna majstorski kako da podmaze gorke pilule koje narod mora gutati, ovo je veliki, najveci zalogaj prokletstva, dil sa djavolom zbog koga će vecno goreti u paklu plamenom istorijskog prezira. Vucic se dovija da zamaze oci blaziranom narodu sto bolje može. Trudi se, jer, stagod rekli o njemu kao megalomanu, narcisoidnom lideru koji razjeda srpsko biće na mnoge nacine - sto bi mu se sve još i moglo oprostiti ne izda li Kosovo - Vucic je covek koji nikad nije bezao od truda i pregalastva, kakav je bio kao skolarac takav je i sada u - izdaji.

Ideja zapadnih namesnika je neumesna i perverzna - Kosovo treba opet da da ZSO koji su već dali, a mi, zauzvrat, trebamo da ih pustimo u UN i sve ostale organizacije gde već nisu. Neće insistirati zasad da ih i formalno priznamo, to će možda sacuvati za dan kada ponovo ne bude primenjivan ZSO i kada ponovo budu sikanirali ono malo Srba sto ih je ostalo.

Kako Vucic, demagog od zanata i majstor patetike bez ravnog u novijoj istoriji ovih prostora, pokusava da proda ovo - a znali smo od početka da nam se sprema - poslednje i najvece zrno izdaje? Najpre, izmišljenom i preteranom pricom o „sankcijama” koje će nam uvesti, i stopiranju „investicija” koje se spremaju Srbiji. Umesto da ukaze na neprincipijelnost u odnosu zapada prema Ukrajini, i prozove ih zbog blefa - ako uopste ima reci o sankcijama, i pusti ih da se pokazu ko su i šta su - sto kukavni EU cinovnici bez jasne provokacije s naše strane zapravo ne bi nikad učinili. Što se investicija tiče, daleko im lepa kuca - pa ne investiraju oni zbog nas, investiraju oni zbog SEBE. Sve sto ih intersuje je koliko će profitirati i koliki im je interes da ovde stave pare. A I DA SE POVUKU - pa nije Srbija prvi put se odricala zbog principa. Tokom prošlog, dvadesetog veka, nekoliko puta - i po cenu milionskih zrtava, i po cenu sankcija. Sada sve to treba baciti u vodu za saku judinih skuda - investicija od kojih profitiraju samo zapadni neokolonijalni zlotvori - i oni u vlasti cije dzepove pune jer poznato je kako te kompanije - poput Rio Tinto i ostalih - posluju u trecem svetu - a oni nas tretiraju i gore nego mnoge africke zemlje. Dakle, treba izdati i narod i crkvu i pogaziti sve principe međunarodnog prava - iste one na koji se licemeri pozivaju oko Ukrajine - i poviti se i puzati - zarad mascenja nečijih dzepova i podrske ostanku na vlasti. Pa Tito je i u svjim najgorim nastupima srbozderstva vodio vise racuna o srpskom narodu i elementarnim principima. Prica kako se iz Rusije povuklo 99% zapadnih investitora i kompanija - sto je cista laz. Povuklo se ispod 10%! Jer oni nisu tamo zbog Rusa, nego zbog SEBE - pa ako je tako u Rusiji, kojoj su uveli najgore sankcije - bezuspesno, jer svi mi znamo kako i manja zemlja pod sankcijama može da opstane - o kakvim onda sankcijama i merama oni pricaju? To je najgrublje zamazivanje ociju i pranje ruku od zločina najcrnje izdaje koji spremaju.

Pa onda kažu - moramo uvesti sankcije Rusiji. Pa kao, od nečega će eto i odustati, ali samo da mi njima damo Kosovo na tačni. Čak ni deo ne planiraju da uzmu - već da se sav trud povlacenja priznanja, sva međunarodna kampanja baci, da ih pustimo u UN i to je onda kraj. Satro, ne moramo da ih formalno priznamo - otprilike kao Severna i Juzna Koreja što se ne priznaju. Koga još briga za sankcije Rusiji? Probali su, ne ide, Rusija je ekonomski sasvim se dobro snasla. To je eventualno simboličan gest, koji zapadu na tom nivou i znaci. Ali pravi je ovde smisao distrakcija - odvlacenje paznje od onog NAJVAZNIJEG - a to je predstojeca, finalna izdaja Kosova.

Puno puta sam pisao o ovom potencijalnom scenariju, i uvek sam govorio da je to potez koji će odrediti Vucica za sva vremena vise nego bilo šta drugo. Ako zaista izda, nebitne će biti sve stvari kojima bi zeleo da se hvali, čak i one koje nisu sarena laza - a Srbija se jeste ekonomski razvila, i ja sam i o tome ovde pisao, i dao kredit za to, i za organizaciju vakcinisanja, naravno ima i stvari za kritiku - ali sve je to NEBITNO ako se izda na Kosovu.

Dosli smo u situaciju da je za srpski narod najveca uzdanica i nada - Kurti, koji može svojom tvrdoglavoscu oko ZSO da spreči sporazum ako Vucic na njega pristane. Slično je bilo sa planom Z4, koji doduse ni blizu nije bio povoljan po Srbe kao ova sarada za Albance - ali Tudjmanu se to nije bas prihvatalo - i onda je jedva docekao da Srbi odbiju sporazum, pa da krene u genocidno ciscenje Krajine od Srba. Mi nemamo bas ovakvu vojnu opciju - mada vojska mora uvek da se sprema, i dobro je da su ulagali u vojsku, jer pretnja je uvek mocnija od izvrsenja. Mada, epizoda između Azerbejdzana i Jermenije može da bude vrlo poucna - mogu se vratiti teritorije na koje imamo zakonsko pravo kada za to stupi pravi trenutak.

Radi se u stvari o tome, sto su zlotvori iz Brisela i americke duboko bolesne duboke u imperijalizam ogrezle države, osetili da im vreme istice. Rat u Ukrajini „do poslednjeg Ukrajinca” kako se često pominje, ne ide im bas najbolje, od rata će za njih još biti konacni mir gde će se NATO ekspanzija dovesti u pitanje, sankcije su im se obile o glavu, jer Indija, Kina, Brazil, čak i Saudijska Arabija - gledaju šta se desava i vide da se blizi kraj americkoj hegemoniji, ne odmah ali na neke srednje staze svakako. S druge strane, ne mogu se pozivati na principe oko Ukrajine i Donbasa, kada iste te principe su na najcrnji način prekrsili oko Srbije i Kosova. Putin voli da se poziva na presedan NATO agresije iz 1999 - i upravo je tako i obrazlozio svoj napad na Ukrajinu - pri cemu, njegovi argumenti zapravo imaju veću tezinu. Sada bi oni hteli na brzaka da zbrzaju jedan tezak problem u Srbiji, kao da se balkanski problemi mogu rešiti preko noći Pa što ne pritiskate Tursku i Grcku oko Kipra i ostale zamrznute konflikte ne prelomite preko kolena, recimo Izrael i Palestina, pa njima povlacite investicije i uvodite sankcije kojim (lažno zapravo, jer to i nije tako kako prikazuje) mase Vucic? Šta mislite, kako bi Grci i Turci i Izrael i Palestina reagovali, da ih neko tako ucenjuje? Odmahnuli bi rukom, i rekli ODBIJ!

Strateski je potpuno suludo da se sada izdaje Kosovo, pusta u UN, ili čak i u UNICEF. Vreme ne radi za Albance. Kod nas su pohrlile izbeglice i iz Ukrajine i iz Rusije svakako vise nego kod Albanaca, broj Albanaca na Kosovu zapravo opada i to brze nego broj Srba - sve zajedno ako ih je nešto preko milion, nije vise. Imaju nefunkcionalnu kvazidržavu koju ne priznaje ni pola zemalja sveta (svaka cast Dacicu i svima koji su vodili kampanju otpriznavanja), grcaju u bedi, za medicinske intervencije idu u Nis i u druge gradove Srbije. Vreme radi za nas, i samo BUDALA može da dopusti da ga zbrzaju, ma šta da im je obecao. Budala i - notorni izdajnik, najgori, najcrnji - istorija neće pitati da li mu je nudjeno 5 ili 50 milijardi (ili 1% od toga u mitu, kako to već ide - kao sto nam je i rudna renta od 3% mizerna ali i zbog te mizerije ovi se odricu i zdrave sredine i rudnih blaga, i još im placaju da dodju) - u nekakvim investicijama, već da li se ili nije odrekao najvece svetinje - poslednji, i do kraja!

I zato - ko god izda, ni jedno prokletsvo koje će dostici neće biti malo! GORECE U PAKLU IZDAJNICI!
keserPoruka negativno ocenjena. Pokaži

keser
(Тешем букве)
03. februar 2023. u 07.27
Све је ово могло да стане у највише десет редова.
Један QOP.

На брзину сам преглетео текст и могу рећи да се са 90% не слажем.
То је више списак жеља и необјективних процена него истинско сагледавање проблема.
Више Ad hominem него списак идеја које би решиле положај Србије у овим тешким временеима.

PS:
Ако су САД тако лоше и пред пропашћу зашто се не бисмо преселили у С. Кореју. Пример на пример.
Ваљда свако покушава да заштити себе и предухитри могућу пропаст.
pestko
(odzacar)
03. februar 2023. u 07.37
Može to i u jednoj reci od dva slova: NE. Ne priznaju Kosova i pustanju u UN. Isto to NE stiglo bi i iz Izraela ako bi im tražili Jerusalim, i iz Grcke i Kipra ako bi im tražili da daju Turcima Severni Kipar i prime ga u UN. BEZUSLOVNO NE.

Pogledajte Ukrajince kako ginu - stagod mislili o NATO koji ih gora u rat, ili o Rusiji i njihovim pravima oko Donbasa, cinjenica je da ljudi, i Ukrajinci a i Rusi, GINU za svoju zemlju. A ovde će da se izda Kosovo zbog čega? Zbog sake Judinih zlatnika?

keserPoruka negativno ocenjena. Pokaži

keser
(Тешем букве)
03. februar 2023. u 07.37
„На брзину сам преглетео текст и могу рећи да се са 90% не слажем.”
Прегледао или прелетео нема везе :-)
keserPoruka negativno ocenjena. Pokaži

keser
(Тешем букве)
03. februar 2023. u 07.40
1. не ради се о парама( много горе ствари се ваљају од самих пара)
Овде нисмо на небу у рају где влада правда. На земљи смо која често подсећа на пакао.
2. нико неће издати.

То је моје мишљење.
pestko
(odzacar)
03. februar 2023. u 07.47
Crvena linija je prijem Kosova u UN. To je de fakto onda priznanje Kosova, i oko toga ne može biti dijaloga.

Dakle, ako Kosovo bude priznato, ili bude uslo u UN, onda je doslo do te najcrnje izdaje. Sve drugo se eventualno može pregovarati, pusteno im je već da udju u neke organizacije, eto može nešto tog tipa ali da implementiraju sve sto su se do sad obavezali, plus da daju neke nove ispregovarane ingerencije ZSO, ali nema UN i nema priznanja!
Power12345
03. februar 2023. u 08.14
interesantan je zaokret Hrv...i ko je njima (najednom)...
najbliži narod...

https://youtu.be/OER8M4CS6sA
CEKAC
03. februar 2023. u 10.35
Pestko
(odzacar)
03. februar 2023. u 07.47

Crvena linija je prijem Kosova u UN. To je de fakto onda priznanje Kosova, i oko toga ne može biti dijaloga.
--------------------------------------------------------------------------

U pravu si Pestko. Da, to bi se trebalo smatrati crvenom linijom.
I to Srbija ne smije dozvoliti. Kosovu treba DE IURE. De facto već imaju. A bogami i de iure polovicno.

Mada je Pestko u uvodnom postu vise emotivno, poetski, opisao stanje i eventualne posljedice, nazalost je duboko u pravu. Ako Kina nije priznala Tajvan, Grcka sjeverni dio Kipra i ostali primjeri, zašto bi Srbija priznavala silom oteti dio svoje , ?

I Falkadski otoci su pretezno naseljeni spanjolskim doseljenicima, zbog čega onda Engleska ne dozvoli pripajanje Argentini?

Uvodjenjem sankcija Rusiji i djelimicnim priznanjem Kosova, Srbija gubi svoj identitet...
D-Man
(Analyst)
03. februar 2023. u 11.01
Мене занима само једна ствар.

Да ли је Скупштина Србије усвојила резолуцију којом се јасно и недвосмислено каже да се Србија никад неће одрећи своје покрајине Косова и Метохија и да се никад неће сагласити са независношћу твз. Косова?

Ако таква или слична резолуција није усвојена онда се запитајмо због чега. Колико видим, Вучић то упорно избегава.

Даље, таква резолуција би била обавезујућа за сваког оног ко преговара у име Србије са шиптарима и њиховим западним менторима.

Трагично је да један Алекасандар Вучић тражи јединство али не због доношења једне такве резолуције већ само да може да каже да има легитимитет Скупштине јер је тамо разговарано.

Кесер, можеш да величаш Вучића колико хоћеш али је трагично да ти не желиш да видиш какву подлу игру игра тај човек.

Он хоће да има одрешене руке да може да ''реши'' питање Косова и Метохије на штету Србије а да истовремен може да се брани на тај начин што ће рећи да је морао да то учини да заштити Србију и народ (као да ће неко бацити атомску бомба на нас) те да је о томе разговарано и у Скупштини.

keserPoruka negativno ocenjena. Pokaži

keser
(Тешем букве)
03. februar 2023. u 13.16
Добро,
Да ја имам Русију на граници са Бугарском као 1980.г., прихватио бих много мање него што сви ви овде предлажете.
Међутим сада смо поново на ономе као пре 150 година.
Бог високо, Русија далеко.
Веома узнемиравајуће, играмо са веома лошим фигурама.
D-Man
(Analyst)
03. februar 2023. u 14.19
keser,

Нико од нас није глуп и сви ми знамо да је политичка ситуација неповољна.

Међутим, не може се и не сме једном човеку, па ма ко то био, дозволити да он вуче потезе у име државе Србије онако како он хоће.

Вучић све ради по своме. То се тако не може. Скупштина постоји да би се у њој одредиле смернице за доношење одлука од виталног значаја за државу.
Наравно, проблем је што у Србији не постоји ни Скупштина ни Влада већ је све контролисано од једног човека.

Тврдим да би притисци да Србија треба да се одрекне Косова и Метохије, који долазе са Запада, били много, много блажи када би Скупштина изгласала резолуцију у којој се каже да се Србија никад неће сагласити са независношћу тзв. Косова. То значи да иза такве одлуке стоји фактички цела држава и да смо сви одговорни за такву одлуку.
Вучић то неће, он хоће да ради по свом, хоће да се увлачи Западу, сигурно хоће и да се реши Космета али тражи покриће за то што он хоће да учини. То се види и из оног скупштинског циркуса. Он би бјанко потописан чек да може да ради шта хоће а да онда каже да има овлаштење од Скупштине. Не може то тако!
keserPoruka negativno ocenjena. Pokaži

keser
(Тешем букве)
03. februar 2023. u 16.20
То је у реду али постоји и Устав РС који то исто каже.
Да би се он променио потребна је 2/3 већина.

Блаже? 1999. је Милошевић имао скупштину иза свега што је требало. Резултат знамо. Ништа није помогло. Они ти узму када им се прохте. Како ће сада радити зависи од тога какво је расположење у САД према нама.
А изгледа да је пар пар процената боље него некада. То треба искористити ако се може.
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
03. februar 2023. u 16.22
D-man, a koja skupština, kad su tamo sve moj do mojega i koji slepo slušaju psihopatu?
Da su to iole ozbiljniji političari pa da kažu ludaku i njegovoj stranci bolesnika: stoj. To ne može tako da bude bez volje građana koje zastupamo. Rezolucija mora da se izglasa u korist Srbije i Srba, a ne za korist nacije šiptarskog stanovišta čiji je predstavnik i otac kvazi predsednika av. Sve dokle ludak vuchichi vuče poteze na svoju izdajničku ruku, po Srbiju i Srbe neće biti ništa dobro.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
03. februar 2023. u 22.11
Mislim da ne treba nikakav akt skupstine.
Ustav i predsjednikova zakletva su dovoljni:

„Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti.”

Clan 114. Bilo šta drugo je veleizdaja.

Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
03. februar 2023. u 22.41
keser,

>'Они ти узму када им се прохте.'
- - -

Ако узму без твоје сагасности, то је крађа, пљачка, отимачина и имаш ПРАВО да тражиш да ти се отето врати.

Ако то добију уз твоју сагласност, по ПРАВУ си се одрекао тога што си им дао.

Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
03. februar 2023. u 22.58
Мајстор манипулације и изврдавања одговора на делу - погледајте како је Вучић одговорио Бошку Обрадовићу. Уместо да одговори на оно што је Бошко тражио, он је све из опозиције оптужио за промашаје које су направили Б. Тадић и Ђилас, а зна се да у то време ни Двери ни Заветници нису постојали као политичка странка.
Успут, кад изнервиран губи контролу, непотребно више пута захваљује Пастору (СВМ).
Већ познатим његовим маниром одвлачи пажњу и избегава одговор, а притом и провоцира, изазива нервозу и реакцију код посланика Двери и осталих у њиховој групи, а онда их назива хулиганима.

https://www.youtube.com/watch?v=9nVYue9Q184
D-Man
(Analyst)
04. februar 2023. u 01.53
„D-man, a koja skupština, kad su tamo sve moj do mojega i koji slepo slušaju psihopatu?”

Наравно, у праву си али због тога сам и питао због чега Скупштина не усвоји резолуцију да се тзв. Косово никад неће признати од стране Србије иако ми је одговор јасан.

Полтронима није дозвољено да мисле својом главом или да кажу нешто уколико то велики ВоЏа није одобрио.

Због тога је и цела та седница била циркус. Вучић је дошао само да има покриће да се као о КиМ разговарало и у Скупштина.
Битанге ће да уради шта је и наумила а за све ће кривити опозицију јер, као,није било јединства у Скупштини па је он онда морао да спашава народ и државу.
CPHA
(Чувари ћирилице)
04. februar 2023. u 05.08
Заједница српских општина није добро рјешење.
Лијепо наброја човјек, заборавила сам презиме, шта је све изгубљено након доласка предсједника патолошког болесника..
Изгубљено:
Полиција
Војска
Степен слобода
Народу је било колико толико лакше и боље
Није било оволико напада на дјецу, Србе
Газиводе
ЕПС
Изгубили смо и Оливера Ивановића који је био за све ово горе наведено и који је имао већину народа уз себе.
Не може се 1/3 Срба на КиМ „изаћи у сусрет” оснивањем ЗСО на штету 2/3 Срба на КиМ који и даље ЖИВЕ на светој српској земљи.
Поздрав свима.
Телефонија, Репубљик Косова добило позивни број
Таблице

Tarpe-
04. februar 2023. u 06.14
A jel se vi secate da je Rusija 1993.g. glasala u Savetu bezbednost OUN da se Srbiji uvedu sankcije koje su posle trajale punih 7 godina. Ne samo da nije stavila veto na takvu odluku već je glasala da se uvedu sankcije Srbiji.

Samo molim vas nemojte sad ovde da isticete kako tada nije bio Putiiin već je bio Jeeeelcin. Evo, i Putin sada često pominje Kosovo i upoređuje ga sa Krimom. Da li je to fer. Pa nije.
keser
(Тешем букве)
04. februar 2023. u 06.26
„Vucic sprema sankcije Rusiji, izdace i Kosovo!”

Зар није издао пре десет година?
zlatiborac
04. februar 2023. u 09.39
'Зар није издао пре десет година?'

Pre deset ili danas - ne menja stvar. Jednom izdajnik vise nego dovoljno.

P.s. sam se pitas sam si odgovaras, pa prema tome...
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
04. februar 2023. u 12.16
keser,

Да ли знаш шта је асимптота ?
Шта значи 'асимптотско приближавање' ?
Да ли знаш шта је екстраполација ?

Зна се да је издаја почела пре но што је А.Вучић постао премијер, а касније Председник Србије. Али се зна и да је он самовољно преузео да води преговоре и после 11 година његови преговарања, Србија је много изгубила и преговарачки позиционо много слабија, а самопроглашена „Косова” добила још више атрибута државности, не испуњавајући ништа из прихваћених обавеза.
Нормално би било да је А.Вучић условио даље преговоре захтевајући да Приштина најпре спроведе претходне тачке споразума, али он то није чинио. Уместо тога, пристајао је на нове тачке и наметнуо Србији обавезу да и њих спроведе.
И све то случајно ?

Пред одлазак у Вашингтон, на преговоре са Хотијем, А. Вучић се напрасно сетио и скупштина је 24 сата пред његов полазак збрзала неку резолуцију (на пола стране), као платформу за преговоре. А тамо је потписао и неке ствари које немају везе са тематиком преговора.

А.Вучић је СВОЈИМ одлучивањем и поступцима код многих изгубио поверење. Није важно само слушати шта он изјављује и шта обећава, него и шта после таквих обећања ради. Чак и у његовим изјавама могу да се примете двосмислености и противуречности.
D-Man
(Analyst)
04. februar 2023. u 12.18
„A jel se vi secate da je Rusija 1993.g. glasala u Savetu bezbednost OUN da se Srbiji uvedu sankcije koje su posle trajale punih 7 godina.”

А сећаш ли се ти да је тада Србија увекла санкције браћи са западне стране Дрине?
Немој само рећи да то нису биле озбиљне санкције јер су након тих санкција Срби у РС и РСК остали и без муниције, горива те да не набрајам даље.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
04. februar 2023. u 12.39
„Нормално би било да је А.Вучић условио даље преговоре захтевајући да Приштина најпре спроведе претходне тачке споразума, али он то није чинио.”
Potpisujem.

Kome i zašto se zuri?
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
04. februar 2023. u 12.43
Pogledah malo skupstinu i pitam se zašto niko ne pominje Albance sa KiM?
Sa njima treba pregovarati. Ako Kurti neće, uvodis mjere koje će Albancima pokazati da je KiM u okviru Srbije bolja opcija.

Bez akcija u tom smislu sve je farsa. KiM je srpska zemlja, ali bez vas?
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
04. februar 2023. u 13.01
Nije mi jasno zašto se u skupstini raspravlja o nečemu sto nije objavljeno?

Jel' bilo neko glasanje?
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
04. februar 2023. u 13.31
Tarpe- ,

>’Samo molim vas nemojte sad ovde da isticete kako tada nije bio Putiiin već je bio Jeeeelcin. Evo, i Putin sada često pominje Kosovo i upoređuje ga sa Krimom. Da li je to fer. Pa nije.’
- - -

Не може да се занемари да је у време Јељцина, после рашчлањивања СССР-а, Русија била у неком свом минимуму и да је то условљавало њену политику.

Узми у обзир и то да Србија данас може да рачуна на подршку и помоћ Русије (и Кине), а на кога је 1990-тих могла да рачуна Русија ?
Јељцин је страховао од нуклеарног сукоба са Америком, која је у то време била војно-технолошки напреднија. Ипак, у време Јељцина, Русија је завршила изградњу подземног командног центра испод Урала, а касније је склопљен споразум о војно-техничкој сарадњи са Кином. Тек тада је било јасно да је у плану реанимација и реафирмација Русије као суперсиле.

Путиново поређење „Косове” и Крима на известан начин није у реду, али се у образложењу наводи да је на Криму одржан референдум, док на КиМ није било референдума. Указује се и на чињеницу да се одвајањем од Украјине Крим после 70 година вратио у састав Русије (РФ), а „Косова” насилним одцепљењем од Србије нема где да се врати, јер није била у саставу неке од околних земаља.

Дефинитивно, случајеви „Косове” и Крима су процеси супротног смера, а Путиново поређење служи више да би се Америци и НАТО-у гурнуло под нос да су на КиМ прекршили одредбе Међународног Права, док је на Криму то урађено у сагласности са Међународним Правом.

Међутим, ако би Србија сада, због ондашње лоше политике Јељцина, као реванш, увела санкције Русији, највећу штету би учинила себи (због могућег губљења подршке у СБ УН), а уследило би и губљење угледа Србије у многим другим земљама.
D-Man
(Analyst)
04. februar 2023. u 13.59
„Jel' bilo neko glasanje?”

Не, Пјер, колико је мени познато у Скупштини није било никаквог гласања. Она опозиција, без обзира каква је и шта о њој мислили, је тражила да се изгласа резолуција по којој Србија никад неће признати тзв. Косово.
То, наравно, није било први пут. Прошлли пут су тражили да се пошаље писмо у СБ УН на исту тему, Вучић је рекао да ће то учинити али прошло је неколико месеци и он то, наравно, није учинио.

Нико из власти није смео ни да реч каже ни на овој последњој седници јер је тамо седео и велики ВоЏа а онај Алексић их је све питао:

''Јесмо ли сви за то да се КиМ никад не призна?''.

Уместо да се сви дигну са својих седишта и акламацијом потврде ту резолуцију, нико није смео ни реч (од оних из власти) да прозбори. Наравно, Вучић неће такву резоллуцију јер га она обавезује и ту онда нема петљања и лагања.

Не желим ни да говорим о чињеници да Председник Скупштине (колико сам ја могао да схватим из неких снимака) није ставио ни тај предлог на гласање. Скупштинска процедура је и на такав начин прекршена, прилично сам сигуран у то што кажем.

Не, јбт, у Србији су и Скупштина и Влада Вучићева прћија и он са њима ради шта хоће.

Цензус је смањино на 3% да би имао какву такву опозициу у Скупштини иако они буквално не могу ништа да учине. Владајућа већина само чека шта ће им Вучић рећи па да онда поступе по његовоом наређењу. Она минијатурна опозиција је привид некакве демократије.

Вучић дође на заседање да задовољи неку форму и да онда може бесомучно да лаже и спинује како је о КиМ разговарано у Скупштини. То ће му, ваљда, бити довољно да донесе одлуке какве он хоће а онда да поново лаже о томе како је спашавао и државу и народ.

Не заборавите, Вучић је укинуо све институције државе Србије на Косову и Метохији. То је учинио на своју руку а од Скупштине никад није добио одобрење да чини то што чини. Али, Вучић је и Скупштина и Влада!

Све ово је трагедија у више чинова а завршни чин се, чини ми се, вртоглаво ближи.

keser
(Тешем букве)
04. februar 2023. u 15.52
Значи да чекамо још десет година?

ПС:
Јоцко одговорићу на питање у једном каснијем посту. Имам сада нешто друго.
Popaj
04. februar 2023. u 18.42
Isti oni koji su lupali u lonce, palili Skupstinu i prodali Slobodana Milosevica NATO zločincima danas napadaju predsednika Srbije? Dokle vise, dojadili ste i bogu i vragu, skinite nam se s grbače svi skupa!!!
zlatiborac
04. februar 2023. u 19.50
'Isti oni koji su lupali u lonce, palili Skupstinu i prodali Slobodana Milosevica NATO zločincima danas napadaju predsednika Srbije?'

Nije sporno - ali i međutim...

Ovi isti koji su sve gorepomenuto radili - bili su ko leva ko desna ruka
S.M. kojeg su otpremili na put bez povrataka u memljivi Hag.

Šta će biti sa ovim ovdasnjim koji 'trepce ko svraka na jugovini',
koluta i prevrce ocima gledajuci u tavanicu - umesto one kojima se
obraca - sedi,klati na klimavoj stolici i kaziprstom vraca naocare
u početni polozaj, umesto da ustane kako to dolikuje svakom besedniku,
nije daleko do narodnog suda - reklo bi se...
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
04. februar 2023. u 22.36
Александар Вучић: Срби су криви за Први Светски Рат !

>>
10 septembra, 2021

https://tinyurl.com/2p8rjskz
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
04. februar 2023. u 22.49
D-Man,

Ево снимка о Резолуцији коју је предложио/поднео Алексић:

https://tinyurl.com/3ccvtjck
keser
(Тешем букве)
05. februar 2023. u 06.39
Знамо Бареш.
Ти би судио свим Србима који су говорили ружно о Усташама и Муслиманима у то време.
Већ смо разумели.
Ал неће моћи.
zlatiborac
05. februar 2023. u 07.42
Знамо Бареш.
Ти би судио свим Србима који су говорили ружно о Усташама и Муслиманима у то време;

Ajde... casna piJonirska?
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
05. februar 2023. u 10.33
Hvala Jocko. Alesic je bio vrlo konkretan. Cutanje AV indicira u kom pravcu on razmišlja.

Nedostaje mi analiza opcija.
1. Ne priznati nikad, cilj je povratak Kosova sa velikom autonomijom
raditi na pomirenju između Albanaca i Srba
tretirati gradjane KiM kao gradjane Srbije, skolovanje u Srbiji,
zdravstvena zastita, dokumenta omogućiti narodu izbor...
ukinuti kontrolu na pokrajinskoj granici
Srbi sa KiM aktivno i pozitivno da rade unutar pokrajinske vlasti
zločine na nacionalnoj bazi pokretati pred međunarodnim snagama
iste u Srbiji strogo i efikasno sankcionisati
poboljsati uslove za Albance u opstinama gdje ih ima značajnije
unutar Srbije
Albanski jezik izborni u skolama na teritoriji Srbije
pruzati konzularne usluge gradjanima KiM, besplatni pasosi na
osnovu KiM ličnih dokumenata, priznavati KiM lične karte
Promovisati ostanak na KiM povlasticama i ekonomskim mjerama

2. Priznati, pod uslovom da se gradjani izjasne na referendumu ZA.
Da se granice odrede referendumom. Opstine koje glasaju u vecini NE ostaju u Srbiji. Ukljuciti u referendum i opstine u Srbiji gdje su Albanci vecina.
Rizicno zbog eskalacije nezadovoljnika sa obe strane.
Ali posteno, da se mirnim putem Srbi i Albanci razgranice i okrenu saradnji ravnopravnih
keser
(Тешем букве)
05. februar 2023. u 10.45
Оде ти Пје ру аут.
Никада не признати.
Језик не може нарочито не ван КиМ.
Злочини?
Па то је већ све завршено када су Срби у питању.
Остају само Шиптари .
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
06. februar 2023. u 02.11
Зашто Александар Вучић не сме да тражи учешће Русије и Кине у преговорима о питању Косова и Метохије ?

Зашто је одустао од захтева да се у СБ УН дебатује о кршењу Резолуције 1244 ?

Зашто А. Вучић не одговара на конкретна питања и критике посланика опозиције, него, по већ уобичајеном маниру, отрцава опозицију и вади се на грешке и промашаје претходне власти ?
А зна се да је СНС на власти још од кад је Тома Николић био Председник Србије, а Вучић био премијер.

Зашто А. Вучић није смео да прихвати предлог Алексића о изгласавању Резолуције о непризнавању независности „Косове” у две тачке ?
Премда се та Резолуција, суштински, своди на његову заклетву да ће поштовати Устав Републике Србије.

Одједном су се огласили неки фантомски „Срби из региона”. Фантомски, јер се не зна, али може да се претпостави, ко иза њих стоји.

D-Man
(Analyst)
06. februar 2023. u 10.22
„Зашто А. Вучић није смео да прихвати предлог Алексића о изгласавању Резолуције о непризнавању независности ”Косове„ у две тачке?”

И ја сам поставио исто питање и на њега, више мање, сам дао одговор.

Вучић не жели никакву званичну платформу Скупштине за преговоре са шиптарима и међународном заједницом јер би га та платформа обавезивала док ово његово лелемудање води у правцу у којем само он жели да иде.

Наравно, та званична платформа је морала у Скупштини да се донесе још када је СНС дошао на власт и без те платформе се нису смели наставити преговори које је започео још Тадић и други олош из тзв. демократске Србије.

Међутим, Вучић је од првих дана на власти показивао да му је и до Скупштине и да Владе стало ко до лањског снега јер за њега постоји само апсолутистичка власт у којој се један човек пита за све и свашта.

Знаш када ће он да тражи изјашњење Скупштине? Када донесе одлуку о Косову и Метохији која за нас неће бити повољна и онда ће искористити своје подгузне муве у Скупштини да гласају за и тако ће добити легитимитет за своју скандалозну политику. То треба бити одлука за коју ће се гласати на брзину праћена свим могућим претњама домаћој јавности како би се гласање Скупштине лакше прихватило.

Ето, због тога он неће да ЊЕГОВА Скупштина сада гласа јер би јавност видела да управо он не жели да Скупштина каже ''Не'' независности тзв. Косова а, наравно, било каква другачија одлука Скупштине сада би оставила пуно простора јавности да схвати где његова политика води.

Када кажем скандалозну политику онда управо на његово хистерично понашање, наметање своје воље целој држави, апсолутну контролу свих државних полуга у Србији и понашање због којег би свако други већ одавно завршио на психијатријском испитивању.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
06. februar 2023. u 13.54
Пар пута сам у овим дискусијама поменуо да ће Вучићево инсистирање на оснивању ЗСО, на чему су почели да инсистирају и ови из „петорке”, довести Србију у ћорсокак, јер ће се Србији поновити исто што и СР Југославији у Рамбујеу.

Ево, данас је Курти одједном променио став:

Политика, Понедељак, 06.02.2023. у 17:19
>>
Курти: Прихватамо предлог ЕУ за нормализацију односа Београда и Приштине
...

Истовремено Вучић изјављује:

>>
Вучић: Остали смо сами, спреман сам да идемо на изборе
...

>>',,Боље је да одемо у опозицију него да нам партијски и приватни интереси воде државу. Спреман сам да идем на изборе као кандидат за премијера, али нећу попустити под уценама - ни Запада, ни СПС-а, ни лажних десничара„, рекао је Вучић, преносе београдски медији.ћ
- - -

Ето докле је Србију довела политика коју је самовласно и самовољно водио 'ја па јајац' - до краја је утерао државу у политички ђорсокак и још намерава да се кандидује за премијера.

Србији је потребна велика чистка, јер је Вучић завладао свим институцијама државе и треба очистити сав коров који се уврежио током његове владавине, а он треба да одговара за велеиздају.
CEKAC
06. februar 2023. u 18.35
Isti oni koji su lupali u lonce, palili Skupstinu i prodali Slobodana Milosevica NATO zločincima danas napadaju predsednika Srbije? Dokle vise, dojadili ste i bogu i vragu, skinite nam se s grbače svi skupa!!!
--------------------------------------------------------------------

Odradjuju posao Popaje za koji su placeni.
Mijenjaju tekst ali na i gazde...
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
06. februar 2023. u 23.24
Umnije glave od mene:
https://www.youtube.com/watch?v=YZHUaA0yovM

Utisak nedelje sa Viskovicem, Jankovicem i Bakicem.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
07. februar 2023. u 00.14
RT BALKAN, 6. Februar 2023. 18:53

Курти: Прихватам француско-немачки план; Замка за Београд као у Рамбујеу?

Премијер привремених приштинских институција навео је да предлог ЕУ сматра „солидном платформом за напредовање”

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти прихватио је предлог Европске уније за нормализацију односа „Косова” и Србије, који се, како наводи „Албанијан пост”, не фокусира на признавање, већ регулише неке друге аспекте између потписница према повељи Уједињених нација.

Куртијево изненадно прихватање француско-немачког плана, мења позицију Београда, који је сада доведен у ситуацију предлог прихвати, или одбије.

Упадљиво је да се све ово дешава баш на годишњицу почетка преговора у Рамбујеу 1999. године, када је Србија, у сценарију сличном овом најновијем у коме је Курти у главној улози, тада упала у замку Запада.

Тада је, наиме, Америка, „иза кулиса” преговора, инструисала представника косовских Албанаца Хашима Тачија како да се понаша.
Према изјави Албанца Ветона Суроија, који је такође био укључен у преговоре у Рамбујеу, америчка државна секретарка Медлин Олбрајт саветовала је Тачија на следећи начин: „Она му је говорила, ти потпиши, Срби не потписују, ми бомбардујемо. Ти потписуј, Срби не потписују, и имаћеш НАТО унутра. Дакле, све је на вама.”

https://rt.rs/news/18296-kurti-prihvata-francusko-nemacki-plan/


Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
07. februar 2023. u 00.33
15. Јануар 2023.

Otvoreno pismo Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću – Nekada si se zalagao za „Veliku Srbiju”, a sada učestvuješ u stvaranju „Velike Albanije”

Neposredan povod da ti se javno obratim je izgradnja vojno-policijske baze na samo 500 metara od moje porodične kuće u naselju Gornji Jasenovik, opština Zubin Potok. Odluku o gradnji ovog vojnog objekta donela je vlada samoproglašene republike Kosovo.

Uz ovaj objekat na istoj sednici je doneta odluka da se izgrade još dve vojno-policijske baze u selima Banje i Gornje Padine u istoj opštini.
Predsednik „Srpske liste” i ministar u separatističkoj vladi Goran Rakić kao član vlade glasao je da se izgrade ovi vojni objekti kao i da se ekspropriše zemlja od Srba za tu namenu. Poznavajući Gorana Rakića lično sumnjam da je ova njegova odluka doneta samostalno već uz tvoj blagoslov.
...

https://webtribune.rs/otvoreno-pismo-predsedniku-srbije-aleksandru-vucicu-nekada-si-se-zalagao-za-veliku-srbiju-a-sa da-ucestvujes-u-stvaranju-velike-albanije/
D-Man
(Analyst)
07. februar 2023. u 12.41
Jocko4,

То што сада Курти прихвата тај план није ни толико битно колико је битно шта пише у том плану а то, изгледа, осим Вучића у Србији нико не зна.

Иначе, и ти и ја годинама овде пишемо о томе како је ЗСО један најобичнија навлакуша и превара. Не могу да кажем да је то Вучић смислио и да је његов план да призна тзв. Косово али ако то није случау онда је он највећи глупан и идиот јер ЗСО је нешто што би било под пуном контролом тзв. државе Косово и Србија са ЗСО не би имала никакве везе. Иначе, само да подсетим, управо је Вучић укинуо са територије КиМ апсолутно све институције државе Србије.

Да прокоментаришем још и ово:

Odradjuju posao Popaje za koji su placeni. Mijenjaju tekst ali na i gazde...

Јбт, стварно!? Па Милошевић је својом неодлучношћу дозволио да РСК нестане са лица земље (да не понављам сада хронолошки све догађае који су томе претходили).
За многе је Милошевић био издајник управо због тога. Дејтсонски споразум је потписан након многобројних територијалних уступака које је управо Милошевић дао у уме Републике Српске.
Дакле, један део људи у Србији је био против Милошевића због тога. Човек се играо рата уместо да је ушао диреткно у рат када је тај рат већ почео.
То што су се на све то придодали још неки елементи унутар Србије који су хтели да му виде леђа је сплет околности.
На крају је завршио у Хагу где никако није смео бити испоручен. Дакле, ја сам био против Милишевића али га никад не бих испоручио Хагу. Уверен сам да огромна већина људи размишља управо овако као и ја. То мене не чини нечијим слугом на Западу.

Што се тиче Вучића, он је један најобичнији манипулатор и лажов, аутократа који је приграбио сву власу у своје руке. Човек буквално ради шта хоће. За њега не постоји ни Скупштина ни Влада већ само он и само он. И треба да будем за таквог човека? Па он буквално лаже чим зине.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
07. februar 2023. u 13.30
D-Man,

Ovo je vise od Vucica. Narod su zasitili neprekidnom pricom do tacke kad gotovo ne mari vise. A trebalo bi.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
07. februar 2023. u 22.58
Политика, Понедељак, 06.02.2023. у 17:19
>>
Вучић: Остали смо сами, СПРЕМАН САМ ДА ИДЕМО НА ИЗБОРЕ
...
,,Боље је да одемо у опозицију него да нам партијски и приватни интереси воде државу. СПРЕМАН САМ ДА ИДЕМ НА ИЗБОРЕ КАО КАНДИДАТ ЗА ПРЕМИЈЕРА, али нећу попустити под уценама - ни Запада, ни СПС-а, ни лажних десничара„, рекао је Вучић, преносе београдски медији.

https://www.politika.rs/scc/clanak/536361/Vucic-Ostali-smo-sami-spreman-sam-da-idemo-na-izbore

SPUTNIK Србија,
18:55 07.02.2023 (Освежено: 19:56 07.02.2023)

Вучић: Не мислим да су избори у овом тренутку добро решење за нашу земљу
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да НЕ МИСЛИ ДА СУ У ОВОМ ТРЕНУТКУ ИЗБОРИ ДОБРО РЕШЕЊЕ ЗА НАШУ ЗЕМЉУ. Мој посао као председника је да бринем о држави још неко време, НИСАМ НИКАДА ИЗГОВОРИО ДА ЖЕЛИМ ДА ПОНОВО БУДЕМ ПРЕМИЈЕР, поручио је Вучић. Да ли ће избора бити до краја године то је друга ствар”, додао је.

„НИСАМ НИКАДА ИЗГОВОРИО ДА ЋУ ДА БУДЕМ ПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ НИТИ ДА ЋУ ДА СЕ КАНДИДУЈЕМ ЗА ПРЕМИЈЕРА КАО ШТО СУ НЕКИ РЕГИОНАЛНИ МЕДИЈИ ПРЕНЕЛИ”; нагласио је Вучић. „Да ли ће избора бити до краја године то је друга ствар”, додао је.

https://tinyurl.com/6se66dcx
- - -

Коме сад да поверујемо, Вучићу, или медији ?

D-Man
(Analyst)
08. februar 2023. u 11.40
Вучић и медији су најгора могућа комбинација. Лаже он, лажу медији.

Иначе, већ деценијама тврдим да су медији највеће зло на свету. Како код нас тако и у свету где су медији западних државе зло које се речима уопште не може описати.
Продужена рука тзв. дубоке државе тј. великих интересних група које користе западне медије за лажну пропаганду којом припремају и своју и светску јавност за акције које чине против других држава, влада, организација и свега другог што пожеле како би остварили своје грамзиве и често болесне циљеве.
D-Man
(Analyst)
08. februar 2023. u 11.42
''Ovo je vise od Vucica. Narod su zasitili neprekidnom pricom do tacke kad gotovo ne mari vise. A trebalo bi.''

Пјер, ко је главни кривац за то засићење народа? Ко је главни узурпатор медија преко којих шири дефетизам, уздиже себе, омаловажава друге, лаже, петља, мути?
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
08. februar 2023. u 23.28
Ko li bi to mogao biti? ;)

ZorrkoPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Zorrko
12. februar 2023. u 21.33
-------
D-Man
(Analyst)
08. februar 2023. u 11.40

Вучић и медији су најгора могућа комбинација. Лаже он, лажу медији.
-------

mediji lažu? mediji lažu?
pa to je nemoguće !

Jesi li ti ravnozemljas? Vjerujes u ljude gustere?

Ne, kod medija je sve istinito i transparentno !

vidjeli smo to tokom kovid ujdurme da mediji i autoriteti samo govore istinu !

Ali, prokleti antivakseri su se udruzili protiv postenih medija, da postenom narodu ogade sve vrste vakcina...

a sve sa prokletom namjerom da uvedu svoju strahovladu i prodaju milijarde antivakcina!

Sva sreća da još uvijek postoje intelektualne velicine poput tebe, da razotkriju tu demonsku zavjeru prokletih antivaksera...
ZorrkoPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Zorrko
12. februar 2023. u 21.38
-------
D-Man
(Analyst)
08. februar 2023. u 11.42
''

Пјер, ко је главни кривац за то засићење народа? Ко је главни узурпатор медија преко којих шири дефетизам, уздиже себе, омаловажава друге, лаже, петља, мути?
--------

pa to je jasno:
to su prokleti antivakseri koji su odlucili ogaditi svim ljudima sve vakcine, a sve iz cilja da da uvedu totalnu kontrolu i prodaju milijarde antivakcina.
Oni imaju apsolutni kontrolu nad medijima.

A ko drugi?

ocito si ih prokljuvio... alal vera inteletualna velicino !
D-Man
(Analyst)
13. februar 2023. u 01.40
Ти си болестан човек.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
13. februar 2023. u 13.53
Ђура Јакшић
Отаџбина
И овај камен земље Србије,
Што претећ сунцу дере кроз облак,
Суморног чела мрачним борама,
О вековечности прича далекој,
Показујући немом мимиком
Образа свога бразде дубоке.
Векова тавних то су трагови,
Те црне боре, мрачне пећине;
А камен овај, ко пирамида
Што се из праха диже у небо,
Костију кршних то је гомила
Што су у борби протиб душмана
Дедови твоји вољно слагали,
Лепећи крвљу срца рођеног
Мишица својих кости сломљене, —
Да унуцима спреме бусију,
Оклен ће некад смело презирућ
Душмана чекат чете грабљиве.
И само дотле, до тог камена,
До тог бедема —
Ногом ћеш ступит можда, поганом!
Дрзнеш ли даље? ... Чућеш громове
Како тишину земље слободне
Са грмљавином страшном кидају;
Разумећеш их срцем страшљивим
Шта ти са смелим гласом говоре,
Па ћеш о стења тврдом камену
Бријане главе теме ћелаво
У заносноме страху лупати!
Ал један израз, једну мисао,
Чућеш у борбе страшној ломљави:
„Отаџбина је ово Србина!”

replika na defetizam.
D-man: Šta bi ti radio?
D-Man
(Analyst)
13. februar 2023. u 14.40
Пјер, на шта конкретно мислиш са тим питањем?
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
13. februar 2023. u 18.18
D-Man,

Mislim na to šta bi ti radio po pitanju KiM. Dobrog rjesenja nema ni za Srbe ni za Albance. Koji bi put po tebi bio najmanje los?
Zorrko
13. februar 2023. u 19.32
-----
D-Man
(Analyst)
13. februar 2023. u 01.40

Ти си болестан човек.
--------

zašto?
zato što koristim tvoju argumentaciju?

Nisi li upravo ti tvrdio da su antivakseri (i teoreticari zavjere) jedini problem, jer sire svoju propagandu i ljudima ogadjuju sve vakcine?
Sto znaci po tebi da korumpirani mediji nisu problem, i da je sve u redu sa takvim medijima.

A sad tvrdis da mediji lažu?

U kontradikciji si sam sa sobom...

pa sad ne znam ko je bolestan...
D-Man
(Analyst)
13. februar 2023. u 21.31
„pa sad ne znam ko je bolestan...”

Ја сам о медијима увек негативно писао а то што ти, у својој глави, повезујеш медије са вакцинацијом је нешто од чега ти хронично болујеш. Иначе, то што и ти и ја имамо негативно мишљење о медијима довољно говори о тим истим медијима али, јбг, то теби није довољно јер из своје главе не можеш да избијеш

Међутим, не постоји тема у коју се ниси убацио са својим негативним ставовима о вакцинацији. Просто је невероватно докле иде та твоја оптерећеност. Самим тим, мислим да је прилично јасно ко је болестан.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
14. februar 2023. u 15.52
D-Man,

Можда знаш онај виц о сексуално преоптерећеном пацијенту на прегледу код психолога. Он се жали психологу да свуда око себе види peachku, а да би га испитао, психијатар му показује разне фотографије (слонова, високоспратница, пејсажа, цвећа, ... и пита шта је на сликама. Одговор је увек исти. На крају је слика локомотиве и одговор је „Видим п***у”. Психијатар већ очајан пита: „Како, бре, п***а?”, а пацијент каже: „Па нисам ја крив што ми Ви стално показујете пи**е”.

Тако у овој и другим темама Зоррко у свему увек види ЈЕДАН И САМО ЈЕДАН узрок и тврдоглаво ремети токове дискусија. То се одавно претворило у минирање тема и модератор би 'ладно требало да му обрише постове који се не односе на постављену тему.
Zorrko
14. februar 2023. u 19.59
D-Man
(Analyst)
13. februar 2023. u 21.31

Ја сам о медијима увек негативно писао
-------

OSIM u slučaju kovid ujdurme.

E, kod kovid ujdurme su mediji i „autoriteti” svakako u pravu, a oni koji cinjenicno i argumentirano pobijaju umobolnu propagandu i ocite laži su kojekakvi antivakseri i teoreticari zavjere, koji su tako iz cista mira odlucili da ljudima ogade sve vakcine, i samo zbunjuju posten narod.

Da, bas si kozistentan u svom pristupu...
kako se to naziva? hipokrizija je preblaga riječ...

---------------
Међутим, не постоји тема у коју се ниси убацио са својим негативним ставовима о вакцинацији. Просто је невероватно докле иде та твоја оптерећеност.
---------

s obzirom da ovo često ponavljas, možeš li nam KONACNO, dati cinjenice i brojeve za ovu tvrdnju?
Dakle od ukupno objavljenih tema u recimo zadnjih 6 mjeseci, na koliko sam se ja od tih ubacio sa negativnim stavovima o vakcinaciji?

Dakle, da vidimo konkretne brojeve, a ne samo suplje generaliziranje !
Zorrko
14. februar 2023. u 20.05
-------
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
14. februar 2023. u 15.52

Тако у овој и другим темама Зоррко у свему увек види ЈЕДАН И САМО ЈЕДАН узрок и тврдоглаво ремети токове дискусија.

--------

Jocko i tokovi diskusija...
🤣

https://tinyurl.com/mpf6dakf
---------
То се одавно претворило у минирање тема и модератор би 'ладно требало да му обрише постове који се не односе на постављену тему.
---------

da li se i ostali tvoji odbjegli nikovi slazu s ovim?

zašto se i oni sami ne jave?
Šta npr. misli DankaDubajic iz Ontarija o minusiranju i miniranju diskusija?
A sansui?
Zorrko
14. februar 2023. u 20.15
------
Zorrko
14. februar 2023. u 19.59

s obzirom da ovo često ponavljas, možeš li nam KONACNO, dati cinjenice i brojeve za ovu tvrdnju?
Dakle od ukupno objavljenih tema u recimo zadnjih 6 mjeseci, na koliko sam se ja od tih ubacio sa negativnim stavovima o vakcinaciji?
---------

da ustedim muku DManu, znam da ima problema sa cenjenicama i brojevima...

Od ukupno 39 tema koje se meni trenutno prikazuju kad otvorim forum politiku, ja sam se javio na ukupno 5.

5 od 39.

A Dman tvrdi da ne postoji ni jedna na kojoj se ja nisam javio sa negativnim stavom o vakcinanciji?

KO ovdje ocigledno laže?
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
14. februar 2023. u 23.16
Zorrko,

Значи 'Данка Дубајић' је из Онтарија ?
Изгледа да је моја претпоставка била основана, да се иза тог ника скривао један познати дискутант, који је често мењао никове. (Он се из Онтарија вратио у Србију; нажалост, изгледа да није више међу живима).
A sansui је презаузет, контролише Pentiuma4.
Даље не бих, да не кварим Пестку тему. The End!
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
15. februar 2023. u 00.06
Вархељи: Неусклађена спољна политика није критеријум за замрзавање преговора са Србијом

https://sputnikportal.rs/20230214/varhelji-neuskladjena-spoljna-politika-nije-kriterijum-za-zamrzavanje- pregovora-sa-srbijom-1150953708.html

Ускоро ћемо чути да није ни критеријум за увођење неких санкција Србији.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
15. februar 2023. u 00.19
Захарова открила који је прави циљ Запада према Србији

Циљ Вашингтона и Брисела према Србији је да сломе политичку вољу српског руководства и натерају га да се придружи санкцијама Русији, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Доследно подржавамо Београд који се бори за суверенитет и територијални интегритет, у борби за део своје земље – АП Косово и Метохију. ИНСИСТИРАМО ДА СЕ КОСОВСКИ ПРОБЛЕМ, КОЈИ ЈЕ КЉУЧАН ЗА СРБЕ, РЕШАВА НА ОСНОВУ МЕЂУНАРОДНОГ ПРАВА У ОКВИРУ РЕЗОЛУЦИЈЕ 1244 САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ УН. ДАЈЕМО ПОДРШКУ НАШИМ СРПСКИМ ПАРТНЕРИМА КАДА ЈЕ ПОТРЕБНО ДА СЕ ОДБИЈУ ЛУКАВИ И АГРЕСИВНИ ПОТЕЗИ ЗАПАДЊАКА, КОЈИ ПОКУШАВАЈУ ДА УМЕСТО РЕШЕЊА ПРОБЛЕМА ПОДМЕТНУ ЛАЖНЕ КОМПРОМИСЕ”, РЕКЛА ЈЕ ЗАХАРОВА.


https://tinyurl.com/yw5ew5zz
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
15. februar 2023. u 00.28
Изгледа да је Захарова, за сваки случај, нацртала Вучићу и Дачићу, ако им није јасан смисао Харченкових порука у неколико интервјуа.

>>
Захарова открила који је прави циљ Запада према Србији

Циљ Вашингтона и Брисела према Србији је да сломе политичку вољу српског руководства и натерају га да се придружи санкцијама Русији, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Доследно подржавамо Београд који се бори за суверенитет и територијални интегритет, у борби за део своје земље – АП Косово и Метохију. ИНСИСТИРАМО ДА СЕ КОСОВСКИ ПРОБЛЕМ, КОЈИ ЈЕ КЉУЧАН ЗА СРБЕ, РЕШАВА НА ОСНОВУ МЕЂУНАРОДНОГ ПРАВА У ОКВИРУ РЕЗОЛУЦИЈЕ 1244 САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ УН. ДАЈЕМО ПОДРШКУ НАШИМ СРПСКИМ ПАРТНЕРИМА КАДА ЈЕ ПОТРЕБНО ДА СЕ ОДБИЈУ ЛУКАВИ И АГРЕСИВНИ ПОТЕЗИ ЗАПАДЊАКА, КОЈИ ПОКУШАВАЈУ ДА УМЕСТО РЕШЕЊА ПРОБЛЕМА ПОДМЕТНУ ЛАЖНЕ КОМПРОМИСЕ”, РЕКЛА ЈЕ ЗАХАРОВА.


https://tinyurl.com/yw5ew5zz
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
15. februar 2023. u 00.47
За оне који до сада нису успели да схвате да је Русија најзад морала да активира своју дипломатију против малигног утицаја Запада на воЏу (па и Дачића), ево довољно прегледа вести, да им то олакшају.

Можда ће, овде познати, индоктринисани следбеници лика и дела великог воЏе имати извесних тешкоћа у схватању дипломатских порука и сигнала, па нека читају полако и пажљиво и нека све упореде са дефетистичким изјавама Вучића протеклих пар недеља.

ПОЛИТИКА

>≫
12.02.2023 У 10:13
Харченко: Русија је подршка Београду – нема праведног решења за КиМ без нас и Кине
БЕОГРАД – Око косовског питања Русија је доследно посвећена Резолуцији 1244, не признаје Косово и остаје на принципу подршке Београду, рекао је…

10.02.2023 У 17:53
Боцан-Харченко: Хил открива праву немеру Вашингтона да буде главни на КиМ
Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оптужио је данас америчког амбасадора у Беогаду Кристофера Хила да форсирањем француско-немачког…

10.02.2023 У 12:18
Боцан-Харченко: Србија зна да се одупре притисцима
Амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко изјавио је данас да је његова земља свесна притисака на Србију да уведе санкције Руској…

09.02.2023 У 16:33
Боцан-Харченко: Статус Косова и Метохије ће бити решен по завршетку сукоба Запад–Русија
Амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко изјавио је данас да ће коначан статус Косова и Метохије бити дефинисан у другим геополитичким…

27.01.2023 У 19:10
Боцан-Харченко реаговао после изјава Хила: Осветничка политика Запада према Србији
Амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко оценио је данас, у коментару изјаве амбасадора САД Кристофера Хила да је Србија већ почела да плаћа…

27.01.2023 У 16:04
Боцан-Харченко: Србију западњаци уцењују
Осветничка политика искључиво западна, а не руска метода
ЧЛАНАК

27.01.2023 У 14:46
Ђедовић и Боцан-Харченко о енергетској сарадњи
- Сарадња Србије и Русије у области енергетике и билатерална сарадња биле су теме данашњих разговора министарке рударства и енергетике Дубравке…

25.01.2023 У 20:28
Боцан-Харченко: Заштитити легитимна права Србије у вези са Косметом
Амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко поручио је данас да Србија увек може да се ослони на Руску Федерацију, која ће наставити…

D-Man
(Analyst)
15. februar 2023. u 12.28
„OSIM u slučaju kovid ujdurme. E, kod kovid ujdurme su mediji i ”autoriteti„ svakako u pravu, a oni koji cinjenicno i argumentirano pobijaju umobolnu propagandu...”

Зашто лажеш? Зашто измишљаш?

Медији нису никакви ауторитети већ струка која је стајала иза вакцинације.

Како су то медији преносили је нешто савим друго. Медији зарађују новац због бомбастичних вести.
Мислиш да мени није сметало што медији претерују али то је до медија а не до струке!

О каквим ти чињеницама и аргумиентованом побијању умоболне пропаганде уопште причаш?

Сто пута сам рекао да се осврнеш око себе и приупиташ своју породицу, родбину, комшије, пријатеље, познанике колико их је имало негативне последице због вакцинације. Ево, прилично сам сигуран да највероватније нико ниије имао негативне последице.
Наравно, као и сваки антиваксер ти ћеш рећи: ''Видећеш за пар година''. Након пар година ће, наравно, сви заборавити о томе шта сте писали јер за тих пар година ништа се драстично неће дешавати у вези са том вакцинацијом која се већ сада прошлост.

Да ли је неко могао без вакцинације? Наравно да јесте. То нико не негира.

Који ку$%ц стално копаш по информацијаме које постављају баш они најгори антиваксери који су исти као и они јавни медији о којима говоримо. И једни и други шире панику само што се, у овом случају, ради о дијаметрално супротним ставовима.

Струка је рекла своје и по хиљадити пут ти кажем да огромна већина људи више верују у мишљење 99% доктора у односу на 1%.

То што су медији искористили ковид да дижу свој тираж а фармацеутска индустрија да згрне огромну лову је други пар опанака. Али, причати о томе како сада због вакцинације ''милиони'' умиру је толико болесно да се то не може речима објаснити.

Указао сам ти онај текст где се говорило о смртности деце ове зиме и онда онај један антиваксер ''генијално'' закључи (парафразирам):
''Не зна се да ли су сва та деца била вакцинисана против ковида али је реално претпоставити да јесу!''.

Јбт, прешао си преко тога претварајући се да или ниси видео или да сматраш да је то небитно.

Ето, таквим болесним триковима се служите ви анитваксери како би људе натерали да буду против свих вакцина. То антиваксер прижељкују већ деценијама и сада користе све ово што се дешавало око ковид вакцинације да додатно утичу на људе.
То што ће се вратити неке изумрле болести, јбг, није битно. Жалосни сте, човече, и болесни!
dr-mors
15. februar 2023. u 16.18
CPHA
(Чувари ћирилице)
04. februar 2023. u 05.08

Не може се 1/3 Срба на КиМ „изаћи у сусрет” оснивањем ЗСО на штету 2/3 Срба на КиМ који и даље ЖИВЕ на светој српској земљи.
===================

Vidis da im se može *izaci u susret!
Zašto?

Ta 1/3 potrebni su psihopati vucicu (P.icousti) kao paravan-zajednica, za veoma sumnjive poslove koje tamo vodi njegov pobratim Andrej, zvani *Bata, gde im je Rakic logisticar a vojnika na terenu Radojcic, koji sluzi za uterivanje straha neposlusnima.
Daklena, *Bata se bavi svercovanjem marihuane. (posao preuzet od Vulina i Kuluvije)
Vulina je psihopata postavio na celo BIA ali stvarni sef BIA je tata Andjelko.

Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
15. februar 2023. u 17.59
D-Man,

Антиваксери су сигурни да „знају” шта ће се вакцинисанима десити у будуће 4 године, а не признају чињеницу да је због Ковида до сада у свету умрло 6 784 873 људи.
Дакле, „знају” шта ће бити, а негирају оно што јесте !?

Па онда крену приче о коморбидитетима, па заступљености умрлих по старости, итд., а они који су умрли са коморбидитетима и у старости, умрли баш у време кад су оболели од Ковида !?

Па онда приче о бустерима и против њих, што нормално показује да су постојеће западне вакцине слабе ефикасности и да лапе после 3-5 месеци, али нема везе, иако су излапеле, оне ће да нас побију у року од 4 године !?

Зоррко је манијакална језичара свађалица, која тражи статистику његових ометања других дискусија (!?), као да неко нема друга посла него да се бави статистичком обрадом његових јављања у оним темама у које је покушавао да се утрпа - виде се из авиона.

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
15. februar 2023. u 18.07
„Dakle od ukupno objavljenih tema u recimo zadnjih 6 mjeseci, na koliko sam se ja od tih ubacio sa negativnim stavovima o vakcinaciji?”

Percepcija je da gdje god si se javio skretao si temu ka Kovid-u. ;)
Zorrko
15. februar 2023. u 19.49
-----
D-Man
(Analyst)
15. februar 2023. u 12.28

Медији нису никакви ауторитети већ струка која је стајала иза вакцинације.
-------

koja to struka? Fauci, Tereasa Tam i dr Konj?
To nije struka, nego beskrupulozna karijeristicka lazljiva stoka.
Prava struka je maksimalno cenzurirana.

-------
Сто пута сам рекао да се осврнеш око себе и приупиташ своју породицу, родбину, комшије, пријатеље, познанике колико их је имало негативне последице због вакцинације.
----------

Davno prije ti sto puta ti je receno да се осврнеш око себе и приупиташ своју породицу, родбину, комшије, пријатеље, познанике колико их је имало негативне последице zbog KOVIDA.

--------

Наравно, као и сваки антиваксер
------------

a antivakseri su ko?
milijarde ljudi koji ne pristaju da ih autoriteti prisiljavaju na ubrizgavanju netestiranih supstanci koje dokazano ne stite od ničega, ali zato mogu izazvati stavaranje krvnih ugrusaka, i ko zna šta još?

--------------
Струка је рекла своје и по хиљадити пут ти кажем да огромна већина људи више верују у мишљење 99% доктора у односу на 1%.
-------

struka? nije to nikakva struka rekla nego korumpirani masmediji i autoriteti koji su ti isprali mozak.

------
Али, причати о томе како сада због вакцинације ''милиони'' умиру је толико болесно да се то не може речима објаснити.
-------

oh, za sad nisu milioni, nego SAMO hiljade mladih i zdravih ljudi. ALi kog briga za njih, jel' tako?

-----
Ето, таквим болесним триковима се служите ви анитваксери како би људе натерали да буду против свих вакцина. То антиваксер прижељкују већ деценијама и сада користе све ово што се дешавало око ковид вакцинације да додатно утичу на људе.
-------

nikako da nam objasnis motivaciju tih tzv vaksera kako bi ljude natjerali da budu protiv svih vakcina? i to decenijama?

ono, miljarde ljudi se jednog jutra probude i iz cista mira pocnu ogadjivati drugim ljudima sve vakcine?
da bi im valjda prodavali milijarde antivakcine?
ili uvodili lokdaune i antikovid pasporte?
Ili totalnu kontrolu i cenzuru onih koji se ne povinjavaju njihovim zahtjevima?
Zorrko
15. februar 2023. u 19.58
------
D-Man
(Analyst)
15. februar 2023. u 12.28

То што ће се вратити неке изумрле болести, јбг, није битно. Жалосни сте, човече, и болесни!
-------

kako će vratiti, ako su izumrle?

ustace iz groba?

Pa se zato treba vakcinisati kovid vakcinama, koje ne stite od kovida, ali možda mogu zasttiti od izumrlih bolesti?

Tako su ti to objasnili „strucni autoriteti”?
Ili si sam dosao do takvog zakljucka?

😂

da, ja sam čuo sam da kovid vakcine ne stite od kovida ali pomazu kod platfusa, hemoroida i urokljivih ociju...
Zorrko
15. februar 2023. u 20.04
------
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
15. februar 2023. u 17.59

Антиваксери су сигурни да „знају” шта ће се вакцинисанима десити у будуће 4 године, а не признају чињеницу да је због Ковида до сада у свету умрло 6 784 873 људи.
Дакле, „знају” шта ће бити, а негирају оно што јесте !?
---------

6 784 873 људи u 3 (TRI) godine, sto je ukupno 0,08 % globalne populacije, a sto je na nivou statisticke greške.

Od toga broja, 70% NAKON početka spasonosne masovne vakcinacije.
Od tog broja barem 80-90 % sa staroscu od 80 godina i 2-3 smrtonosna komorbiditeta.

Dakle, sve zajedno smrtnost od smrtonosne kovid pandemije je ispod nivoa statisticke greške.
Zorrko
15. februar 2023. u 20.07
-----
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
15. februar 2023. u 18.07

Percepcija je da gdje god si se javio skretao si temu ka Kovid-u. ;)
--------

percepcija nekog pojedinca je jedna stvar, a cinjenice su sasvim druga stvar.

ali neki pojedinci se uporno drže svojih percepcija (ma koliko bile suplje i nelogicne) , a od cinjenica bjeze ko vrag od tamjana.
Zorrko
15. februar 2023. u 20.51
-----
D-Man
(Analyst)
15. februar 2023. u 12.28

Али, причати о томе како сада због вакцинације ''милиони'' умиру је толико болесно да се то не може речима објаснити.
------

samo u posljednja 2 dana objavljeni su članci o 4 fudbalera koji su iznenada umrli. Imaju 17, 19, 21 i 25 godina. Jedan je umro u snu, jedan je pronađen mrtav, a druga dvojica umrla su tokom utakmice.

Dr. James E. Olsson

https://tinyurl.com/4643ta6z
Zorrko
15. februar 2023. u 21.20
i šta kaže tzv. struka na koju se D-Man poziva, o ovim iznenadnim smrtima mladih i zdravih ljudi u zadnje 2 godine?

Ništa? maca pojela jezik?

naravno, to se moglo i ocekivati od takve „struke”...
D-Man
(Analyst)
15. februar 2023. u 21.24
Ајде мало пробај да пронађеш тог стручњака негде на интернету. Ко је, шта ради и чим се бави?
Невероватно чиме се служите!

Био би ред да започнеш неку тему о ковиду и да престанеш да сваку другу узурпираш антиваксерским тезама.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
15. februar 2023. u 23.28
D-Man,

Па он само такве теме и покреће, а о Ковиду утрпава коментаре и кад се јавља поводом других тема. Модератор му је обрисао последње две теме о градоначелнику Торонта, јер је и ту смарао о Ковиду, али он и даље крља и дрља. Сад је упао и у ову тему и опет врти у круг оно што је већ сто пута расправљано и до бесвести понавља исте „аргументе”.
D-Man
(Analyst)
16. februar 2023. u 00.35
Jocko,

Мука ми је од тих патетичних лажова. Невероватно са чим се све не служе.

Иначе, за оне који знају енглески (заиста немам времена да преводим а и какве користи од превода када антиваксерима ни 2+2 није 4):

https://www.factcheck.org/2023/01/scicheck-no-surge-in-athlete-deaths-contrary-to-widespread-anti-vaccine-claims/

https://tinyurl.com/35uyrnju

https://www.mcgill.ca/oss/article/medical-critical-thinking/young-athletes-dying-vac cines-thats-hoax

https://tinyurl.com/4df3vdyj

Наравно, патетични антиваксери ће рећи како Office for Science and Society of McGill University није поуздан извор али, јбг, тамо неки човек којег нигде не можеш пронаћи је неко коме они верују. Наравно, исти ти патетични антиваксери ће рећи како му није дозвољен приступ интернету.

Млади спортисти ништа чешће не умиру данас него што су у прошлости. Колико је само било таквих случајева и пре ковида али то антиваксерима није битно јер они гурају ту своју болесну причу по сваку цену.
Никако не могу заборавити онај бисер од једног познатог антиваксера:

''Није утврђено да ли су сва деца била вакцинисана али је реално претпоставити да јесу!''
Што је најзанимљивији, он је себе оградио тим коментаром да се ради о претпоставци али Зорку и њему сличнима такве ствари ништа не значе.
Zorrko
16. februar 2023. u 10.35
D-man nikako da nam objasni koji su motivi i ciljevi tzv. antivaksera... (odnosno milijardi ljudi koji se opiru nasilnom ubrizgavanju netestiranih supstanci, a za koje se zna da ne stite od kovida, ali mogu izazavati stvaranje krvnih ugrusaka i ko zna čega još).

ali zato postavlja linkove za fartchecker?

Pateticno...
D-Man
(Analyst)
16. februar 2023. u 10.48
Зорко,

Рекао сам ти већ сто пута да ћу ти радо одговорити на свако твоје питање уколико ти одговориш на само једно:

Да ли си ти само против ковид вакцинације или против свих вакцина?

Ето, до тебе је. Онда можемо о томе шта су циљеви антиваксера и о било чему другом.

Zorrko
16. februar 2023. u 10.53
ziiiijeeev.

odgovoreno već milion puta, ali se neki uporno prave da to ne vide, i beskonacnim ponavljanjajem istog supljeg pitanja pokusavaju zamagliti cinjenice...
Zorrko
16. februar 2023. u 10.55
BTW:

DMan, jesi li ovo pitanje provjerio na fartcheckeru?

------
D-Man
(Analyst)
08. februar 2023. u 11.42

Ко је главни узурпатор медија преко којих шири дефетизам, уздиже себе, омаловажава друге, лаже, петља, мути?
-------
Zorrko
16. februar 2023. u 11.03
------
D-Man
(Analyst)
16. februar 2023. u 00.35

Млади спортисти ништа чешће не умиру данас него што су у прошлости. Колико је само било таквих случајева и пре ковида али то антиваксерима није битно јер они гурају ту своју болесну причу по сваку цену.
---------

Poznati fudbaler (28) doživeo TROSTRUKI MOŽDANI UDAR! Lekari ga oživeli defibrilatorom na treningu

Vest objavljena: 21:13 - 13.02.2023

Oleg Dančenko, desni bek AEK-a koji trenutno igra na pozajmici u Zorji, je doživeo trostruki moždani udar i nalazi se u kritičnom stanju na intenzivnoj nezi.

Neki mediji su preneli da je doživeo trostruki moždani udar, dok drugi pak tvrde da je u pitanju bio srčani udar. O stanju igrača nema mnogo inoformacija, a situacija nije baš najjasnija, s obzirom na to da još uvek nigde nije izdato zvanilno saopštenje.

https://tinyurl.com/yfpsszc5
Zorrko
16. februar 2023. u 11.10
CBC news -

Smrtnost mladih od srčanog udara porasla je za 30%

https://tinyurl.com/5ftcfpct
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
16. februar 2023. u 11.50
Ave Zorrko, morituri te salutant!

У преводу, поздрављамо те ми, који ћемо сви помрети од вакцина, ако не за 4, онда у року од 40 година.

Кад је твој отац преминуо, он је био један од 8 милијарде. Можда би неко рекао да је то статистичка грешка, али за тебе и твоју породицу није.
Твоје тенденциозно скретање са податка о броју преминулих због Ковида и приказивање тих смртних случајева у процентима, уз лаконско проглашавање једног броја њих за статистичку грешку је морбидно и наводи на помисао да си аутистичан.

Више пута сам тражио, али ниси смео да наведеш колики је однос броја умрлих због вакцине и броја умрлих због Ковида.
На крају сам ја навео тај податак.
Однос је:
1 (један) здравствено тешко оштећен, или умрли, наводно због вакцине (проверено-непроверено) према 62 (шездесетдва) умрла због Ковида.

После тога си се накратко ућутао, а затим, као аутоматски џу-бокс, кренуо из почетка, гебелсовски у круг, у круг, ...

П.С. Ако немаш шта да кажеш поводом ове Песткове теме, немој да реметиш дискусију и умишљаш да ће неко да се бави сттатистиком твојих утрпавања и минирања дискусија.
Zorrko
16. februar 2023. u 14.42
-------
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
16. februar 2023. u 11.50

У преводу, поздрављамо те ми, који ћемо сви помрети од вакцина, ако не за 4, онда у року од 40 година.
-------

koliko je ono stotina miliona ljudi pomrlo od smrtnosnog kovid virusa, a kako si ti prognozirao?

pa su zato bila neophodna zatvaranja, unistavanja ekonomije, onemogućavanje slobode govora i kretanja, kovid ausvajsi, te spasonosne vakcine koje ne stite od ničega, ali zato izazivaju krvne ugruske i ko zna šta još?
pa se sad mladi i zdravi ljudi iznenada ruse od srcanih problema dok se bave sportom?
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
16. februar 2023. u 15.39
Zorrko,

Мислиш да ћеш упорним понављањем лажи нешто да постигнеш ?

Ни прва ни друга прогноза нису тако гласиле.
Поготово друга (од 27. децембра 2021.), у којој сам детаљно навео услове и оганичења прогнозе.

Ево тих ограничења које сам навео у завршном делу те друге прогнозе:

>>
У овој прогнози НИЈЕ узето у обзир да сој омикрон може да превлада, а делта опадне и буде занемарљиво присутан сој, као и да има изгледа да је омикрон мање смртоносан (патоген), тако да број умрлих следећих 16 месеци може да буде знатно мањи од наведеног. Утицај омикрона ће моћи да се узме у обзир касније, кад буде довољно података за разматрање.
...
Напомена:

Прогноза коју сам горе навео НЕ узима у обзир следеће:

- нови препарати за лечење оболелих од Ковида, који могу значајно да скрате време лечења и смање број хоспитализованих и умрлих,
- могућност да, после великог броја мутација, вирус постане ослабљен у својој убитачности, што би могло да доведе до изласка из кризе у којој смо сада;
- лошији сценарио, да у следећим мутацијама вирус постане још опаснији.
Због наведеног биће неопходна нова прогноза.
<<
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
16. februar 2023. u 16.08
Zorrko,

А у уводном делу обе прогнозе јасно је писало:

>>
(За прву ...)
АКО БИ ШИРЕЊЕ ПАНДЕМИЈЕ СЕ НАСТАВИЛО ДОК СВИ ЉУДИ ОБОЛЕ,
а ПОД УСЛОВОМ да су сви једнако не/отпорни на Ковид-19,
МОГЛО БИ ЛИНЕАРНО да се ПРОГНОЗИРА ДА БИ преминуло око 271 440 000.

(За другу ...)
АКО БИ СЕ ширење пандемије наставило ДОК СВИ ЉУДИ (на Земљи) ОБОЛЕ,
а ПОД УСЛОВОМ да су СВИ једнако не/отпорни на Ковид-19,
МОГЛО БИ ЛИНЕАРНО да се ПРОГНОЗИРА ДА БИ преминуло око 153 260 000.
<<

Значи, ДОК СВИ ЉУДИ (на Земљи) ОБОЛЕ ...
До данас је од Ковида регистровано 678 178 197 заражених.
Јел' то 8 милијарде људи, или много мање ?

Према томе, Ћоррко, твоје фалсификовање прогоноза које сам тада поставио је обично глупирање и тупљење.

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
16. februar 2023. u 18.38
Koji od vas dvojice prvi prestane da prica o toj prognozi ima pivo. ;)
Zorrko
16. februar 2023. u 19.27
--------
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
16. februar 2023. u 18.38

Koji od vas dvojice prvi prestane da prica o toj prognozi ima pivo. ;)
-----------

zbog takvih prognoza su se desavala zatvaranja, unistavanja ekonomije, onemogućavanje slobode govora i kretanja, kovid ausvajsi, te spasonosne vakcine koje ne stite od ničega, ali zato izazivaju krvne ugruske i ko zna šta još?

zbog takvih prognoza se sad mladi i zdravi ljudi iznenada ruse od srcanih problema dok se bave sportom...

sve zajedno, riječ o zločinu protiv covjecnosti...

ali, bolje da o tome ne pricamo, nego da zabijemo glavu u pijesak?
Zorrko
16. februar 2023. u 20.08
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
16. februar 2023. u 22.21
Pjer,

Нисам намеравао да дискутујем о мојој прогнози, али сам опет морао да реагујем, по ко зна који пут, због Zorrkovе лажне интерпретације.
Он је исти као западна пропаганда, која се привремено ућути после демантија њихове лажи, а после месец дана поново гебелсовски објављује исту лаж, јер рачуна на кратко памћење читалаца/слушалаца. И тако у круг.

П.С. Раније сам од тебе добио пиво због истог разлога, а овај пут би могао да понудиш вино. ;)
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
17. februar 2023. u 05.38
Zorrko,
taman posla da prestanemo da pratimo situaciju. O cemu bi pricali? ;)
Pivo je bilo samo da prestanes opet potezati neku Jockovu prognozu od prije godinu-dvije. Ono što ne možemo promijeniti je manje važno od onoga sto možemo.

Jocko,
Imaš ponudu vino, zinfandel kalifornijski. Stara sorta. Virtuelna.

Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
17. februar 2023. u 11.39
Pjer,

Договорено.
Године 1976. два класића и ја свратили смо у ресторан „Турист” у Брежицама. Поручили смо нешто за мезе и флашу Траминца. Конобар се нешто задржао и после неког времена донео прашњаву литарску флашу тог вина прекривену паучином. Извињавао се да је једино њу пронашао у подруму.
Кад смо погледали, нисмо могли да верујемо - вино је било старо око 12 година ! Нажалост, то је била последња флаша Траминца у подруму (која је некако годинама била затурена) до следеће испоруке коју је ресторан очекивао.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
17. februar 2023. u 15.51
Živio. I smanji reagovanje. ;)

Popio kalifornijski, otvaram ovaj:
https://tinyurl.com/32bjx3m3

Dobar sajt za vino. Na mobilnom posebno.

Zorrko pridruzi se.
Zorrko
17. februar 2023. u 20.39
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
17. februar 2023. u 22.02
Živio Zorrko,

Bolje bi bilo da si nazdravio nekim picem. No nikad nije kasno.

Za Brezice me vezu krempite u motelu sedamdesetih. Zadnji put kad stadoh nisu bile kao nekad. Do narednog puta...

Zamolio bi moderatora da izbrise ovo besmisleno trolovanje teme zadnjih nekoliko postova. Pa da nastavimo na temu.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.