Diskusije : Politika

 Komentar
Nema više ruske nafte za srbiju
novosadski_radikal
(Clan SRS)
05. oktobar 2022. u 08.35
NEMA VIŠE RUSKE NAFTE ZA SRBIJU EU ipak neće izuzeti Balkan od sankcija, od novembra neće biti goriva preko JANAF-a, a ovo su nam alternative
Novi paket sankcija protiv Rusije, koji je pripremila Evropska unija, neće uključiti i izuzeće, tj. derogaciju za Zapadni Balkan, pa samim tim za Srbiju, zbog beogradskog stava prema zvaničnoj Moskvi.

Piše: Nikola Vojnović
05.10.2022. 13:02

To praktično znači da , kako stoji u 6. paketu sankcija EU, od 1. novembra Srbija neće moći da se snabdeva preko Jadranskog naftovoda, čime se dovodi u pitanje i cena na domaćem tržištu, kao i odabira alternatvnih pravaca snabdevanja.

https://tinyurl.com/4xvdbt8b
dulebg
(posmatrach)
05. oktobar 2022. u 19.05
Има руске нафте за Србију, али ће се звати ирачка и казахстанска, врло лако и саудијска.
Power12345
06. oktobar 2022. u 00.50
n.radikal
jel tvoj vodja čanak...
-----
naftovod route i kuda se proteže je zamisao 70 god
bih..hr.srb.slovenija
---da su se voleli kao što se mrze, nebi ni dolazilo do ovog raspada

fakt..
nije ni u americi, rusiji ili africi, isto , svejedno kad se o biznisu radi..pogotovu zemlje federacija, konfederacija, republjik, državama i sa narodom multi kulti...pogleda, misli i sveg i onog zavadi pa vladaj
novosadski_radikal
(Clan SRS)
06. oktobar 2022. u 10.47
ЕУ одложила одлуку о забрани увоза руске нафте на Балкан
13:46 06.10.2022.

Европска унија је одложила одлуку о могућем изузећу Западног Балкана из забране увоза руске нафте и вратиће се овом питању пре него што забрана ступи на снагу, јавља РТС позивајући се на изјаву неименованог европског званичника у Бриселу, који је укључен у припрему санкција Русији.

Како се наводи, европски званичник је нагласио да је са становишта ЕУ „пожељно да су земље кандидати усклађене са политиком санкција, а да ће дебата показати колико ће неусклађеност Србије утицати на дерогацију, односно, одлуку о изузећу из забране руске нафте”.

Извори наводе да земље чланице треба да одлуче да ли Западни Балкан може да има „привилегованију позицију” него саме чланице у погледу увоза руске нафте, „имајући у виду да је реч о трећим земљама које су нам врло блиске”.

Извор: rts
C_A_B_OPoruka negativno ocenjena. Pokaži

C_A_B_O
06. oktobar 2022. u 14.32
E AKO i DOKLE se bude cekAAAAla „nafta” iz alternativnih ( čitaj otan kontrolisanih) izvora vozive se aVta u srbijici na disugas! Kao u RF 40-45...pa zaloZi i duvaj!
dulebg
(posmatrach)
07. oktobar 2022. u 06.18
Их шта смо се ми наизвозили руске нафте Западу и западних машина Совјетима. Ишла нафта право, само папири преко Београда. А танкери се ваљда враћали са машинама?!

Ту су се дигли: Инекс, Генекс, Југоекспорт, Југодрво, Рапид, Руднап. Уствари Руси гледали како Тито пљачка Србију и носи у Словенију, Хрватску, Муслиманију - па дај мало да контрирају. Иначе: сву нафту коју су наша предузећа задужила грађевинским радовима код Арапа - УВОЗИЛА је ИНА! Миша Броз надзирао, нафта ишла на Крк, па кроз Загреб сиротињи.

Ја мислим да су удар на Ранковића, и касније на Латинку и Никезића, били противлек - да смире превелик развој Србије. Јер у односу на остале територије СФРЈ - Србија је имала СВЕ, укључујући и образовану радну снагу. Али ми смо били вазали енглеске краљице, а Енглези не дају да се мини-Руси множе и куробецају .. тако да су нам дошли главе.

Свеједно смо им покварили рачуне 1990-тих. И до дан-данас профитирамо од тог ината.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.