Diskusije : Politika

 Komentar
Vreme za povratak Istre Italiji
KINTEC
27. septembar 2022. u 00.31
https://youtu.be/9lQkVPiF6wM
-----------------------------
Sad je vreme za Srbe Krajisnike da se osvete hrvatima jer ko se
se ne osveti taj se ne posveti.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
27. septembar 2022. u 00.54
Не, него је време да се прати шта ће бити следећи корак Италије, како ће да се одвијају расправе између Италије и Хрватске и да се одреди какав би став Србије требало да буде у том случају.
KINTEC
27. septembar 2022. u 01.36
Prvo treba podrzati Italijane da povrate otetu imovinu u Istri Dalmaciji i ostrvima.Zato Srbi Krajisnici trebaju insistirati da
Im se prvo vrati imovina a onda statut Naroda.
cicero99
(historia est mater of studioru)
27. septembar 2022. u 01.45
Kintec bez ljutnje da podsetim, i nadam se da se ne ljutis, Srbi su Srbi ma odakle bili!!! Srpski svet je nacionalnii interes svih Srba !!! Za krst casni i slobodu zlatnu !!!
C99
marisav
(Besposlicar)
27. septembar 2022. u 09.43
Odavno sam, pre mnogo godina ja ovde zagovarao italijansko-madjarsko-srpski sporazum o urazumljivanju hrvata,,pre svega svodjenju VELIKE HRVATSKE NA NORMALNIJU RAZINU..to podrazumeva vracanje teritorija svim trima zemljama,,,a ovima se mogu postepeno pridruzivati i svi pravdoljubivi Slovenci i bosnjacki muslimani,,ovom peterovalentnom zahtevu da se hrvatska razlozi na potrebne delove nebi dugo odolevali ustaški pacovi,,,brzo bi bili svedeni na pravu mjeru...na zalost, sa srpske strane, od Selakovicevog vasarskog tima teško je to ocekivati uskoro..još će mnogo Malonijevih primadona morati proćiitalijansku politicku scenu...SRBI poput onih zagorskih brega iz Krlezinih prica mirnijem snom spavaju,,doduse cuje se poneki lavez pasa...
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
27. septembar 2022. u 18.06
KINTEC,

>'Zato Srbi Krajisnici trebaju insistirati da Im se prvo vrati imovina a onda statut Naroda.'
- - -

Срби из Крајине треба да траже да им се врати имовина без обзира на изјаве ове Италијанке, Ђорђе.
Није ми јасно на какав statut Naroda мислиш, тј. шта под тим подразумеваш ?
СтатуТ је правни документ, који се користио уместо Устава у аутономним покрајинама.
Можда си мислио на СТАТУС народа, али Срби су историјски и социолошки познат и признат народ - тај статуС нико не може да им поништи.
Или си мислио на конститутивни статуС Срба у ондашњој СР Хрватској.

У целој заврзлами која може да се догоди, важно је водити рачуна о редоследу корака, да нам се не би десило да брзоплетим реаговањем изгубимо и оне територије које иначе имамо право да потражујемо. Наиме, добар део Далмације (јужније од Задра) би требало да припадне Србима, а ако исхитрено безрезервно подржимо италијанске апетите према Далмацији, може да се деси да смо пуцали себи у ногу.

KINTEC
27. septembar 2022. u 20.47
Katolička crkva u Beču prelazi u ruke Srpske pravoslavne crkve za 200 tisuća eura
---------------------------------------------------------------------
Ovo je naslov iz ,,vecernjeg lista,,,
Interesantno je procitati komentare ,,pucansva,,
Kad procitas te umobolne komentare odmah ti postane jasno sve sto
se dogadjalo celi 20 vek.
Zato treba svakom pomoći ko je protiv ovih umobolnika.
dulebg
(posmatrach)
28. septembar 2022. u 17.50
Нека Истре Хрватима, јер треба Немцима. Српски историчар Момир Степић предлаже: уколико се ми Срби нађемо на победничкој страни - да се поништи ширење Хрватске на основу геноцида. Она треба да се подели у 2 државе:
- Хрватска и Славонија, под контролом Немаца и
- Далмација под контролом Италијана.
- са српским земљама између.
Српске земље простирале би се до Сиска, па кроз Лику до Обровца и Задра до Шибеника са припадајућим острвима, Далмација би се сместила у троуглу Шибеник-Травник-ушће Неретве, јужније би опет било српско, укључујући Пељешац. Територије РСК у Славонији присајединиле би се Србији.

Степић сматра да Немцима треба оставити луке Ријеку и Копар, али да им је Сплит превише. А шта је хрватско/словеначко - то је наравно немачко; па нису они њих „ослобађали и даровали им независност” за не знам чије бабе здравље?! Док ће Далмација бити под заштитом Италије.

За муслимане предлаже аутономију унутар Велике Србије, исто и за Македонце. Ја бих само на то додао: и Северна Албанија дуж новог ауто-пута.
e_da
(oʞɐdoɐu)
28. septembar 2022. u 23.51
Ništa se od toga neće desiti.
Tito je uzeo debele pare za Trst i Istru.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.