Diskusije : Politika

 Komentar
У ишчекивању новог драматичног обраћања јавности
D-Man
(Analyst)
18. avgust 2022. u 12.47
''Председник Вучић ће се сутра по повратку у Београду обратити јавности и биће то једно од његових најзначајнијих обраћања јавности„, рекао је Петковић и прецизирао да ће се Вучић обратити сутра после подне или увече.''

Извор ове вести:
https://www.politika.rs/scc/clanak/514656/Posle-vise-od-pet-sati-zavrsen-trilateralni-sastanak-u-Briselu

https://tinyurl.com/ypefn58t

Ево га, још један од најзначајнијих обраћања јавности. Наравно, морамо чекати до сутра. Колико ли их је само било у последње време?

Уместо да се одмах у Бриселу каже да шиптари не жели разговоре, да их подржава Запад, да су Косово и Метохија саставни део Србије и да је тренутно окупирано, да Србија поштује Резолуцију 1244 и да је спремна да одговори на сваку провокацију из Приштине, дакле све се то може рећи у 90 секунди, сутра ћемо опет гледати 35 минута мучења, мљацкања, облизивања усана, подизања гласа, истицаља како нове генерације на Косову и Метохији неће да трпе терор те онда истицаља како ће се Србија борити за мир, заниме ме, шта ћемо ново чути да би се то обраћање могло окарактерисати као једно од најзначајнијих обраћања јавности до сада по Петковићу.

Ево, тврдим, ни тај Петковић, ни нико у Влади а нарочито не у Скупштини, не зна како ће то обраћање јавности изгледати. То ће одлучити сам Вучић, можда ће употребити неку нову фразу а онда, обратити пажњу, почиње понављање тих његових речи у свакој емисији, у свим медијима, сваки министар ће да понавља као папагај.

И онда се неки овде питају о каквом култу личности овде многи говоре.

Уместо драматичних обраћања јавности може се једноставно и рећи да ништа није договорено и да ће се покушати наставити са дијалогом. Тачка. ”
D-Man
(Analyst)
18. avgust 2022. u 14.10
Ето, тај пример када Вучић чита шта је све најбоље је класичан пример губљења времена једног Председника.

Па све се то могло саопштити јавности у дневнику или неком јавним саопштењем у штампи.

Зар се један Председник бави таквим стварима? Зар није могао неки служеник из Владе такве ствари саопштити.

И онда, након тог прилога који је био на ударним вестима у Србији, почиње трка ко ће више да нахвали Вучића колико је само набавио уља, брашна и соли. Па, мајку му, те ствари ваљда набавља Влада а не Председник државе!?
Али код нас не може а да се не ствара тај култ личности. Прво га ствара сам Вучић јер је нон стоп пред камерама хвалишући се оним што је урадио. О свему одлучује и онда оне ситне рибе испод њега морају да му се јавно увлаче у гузицу јер од тога вероватно зависе њихова радна места.
D-Man
(Analyst)
18. avgust 2022. u 14.11
Требало је ''шта је све набављено'' уместо ''шта је све најбоље''.
Jocko4
(observer)
18. avgust 2022. u 14.26
Еве га и овај министар, култиватор личности великог воЏе. Није лако доћи до министарске фотеље, а мора да се зна и како да се она осигура.

>>
У Србији се гради десет ауто-путева и брзих саобраћајница

НИШ – Десет ауто-путева и брзих саобраћајница се тренутно гради у Србији, без обзира на ратне околности у Европи и светску економску кризу, истакао је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, приликом обиласка радова на петљи Мерошина 1, Ауто-пута мира.

„Мислим да је то важно поменути у околностима када се НАШ ПРЕДСЕДНИК БОРИ ЗА ИНТЕРЕСЕ СВОГА НАРОДА У БРИСЕЛУ”, истакао је Момировић и додао да управо изградњом оваквих пројекта шаљемо поруку да се Србија залаже за мир и стабилност.

https://www.politika.rs/scc/clanak/514640/U-Srbiji-se-gradi-deset-auto-puteva-i-brzih-saobracajnica

intrigue
18. avgust 2022. u 16.23
Уместо да се одмах у Бриселу каже да шиптари не жели разговоре, да их подржава Запад, да су Косово и Метохија саставни део Србије и да је тренутно окупирано
----------------
Коме да каже ? Па сви живи то знају и Баба Симана то зна . Јел неко мисли да је шиптарима пало на памет да „ не желе” разговоре „ , а да за то нису добили сагласност од , шта знам ...Шваба , Британаца , Амера .

Да им каже ”запад поржава шиптаре ?
Шта да им каже нешто што они врло добро знају...и наравно да им је то речено већ Х пута .

И то да Србија не признаје Косово , да га неће никад признати ...и да Србија Косово сматра саставним делом итд итд.
Све речено милион пута.

Како људи не сватају да је већ одавно на делу нешто што се може назвати силеџиске дипломатије коју форсира и подржава Запад , а на терену физички и са цевима имплемантирају шиптари ?
Како вам није јасно да ни оно што се дипломатски и преговорима договори шиптари не испуњавају...
А Брисел за то зна и боли их курац .

Јел ви разумете да је јединина опција коју Срби имају ...„биће како шиптари желе или ће они војно- полицики интервенисати .
А то буквално значи ознбиљну фрку , погром , хапшења , убијени људи итд .
Вучић је дотеран узазид .
И он може да бира између опције шиптари ће добити оно што желе , милом или силом...и опције да војска Србије уђе на Косово и заштити народ .
Е шта се онда дешава , са ким уствари Вучић улази у рат ?
Јел ок ући у рат са Нато , а да су Русима везане руке ?

Зато Вучић кука , драми и запомаже .
Не зна шта ће , да пусти шипце и да гледа док ови прогоне и убијају Србе или да подигне војску и да зарати са НАТОМ ?
Шта би ви урадили да сте на његовом месту , којуопцију бирате , прву или другу...трећа не постоји .

пс.
а да Супермен прави ријалити од свега , да драми , опет себе гура у први план...то је истина .
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
18. avgust 2022. u 16.51
Po svoj prilici onaj severno korejski orangutan Kim Džong Un i ovaj napaljeni psihopata i marioneta zapada koji je ničim zaslužan i na mesto predsednika Srbije su ko braća. Ne zna čovek jednostavno koji je gori od njih dvojice! I jedan i drugi vise stalno na TV ko da su oni ti od kojih sve zavisi. I jedan i drugi zaslužuju košulje sa veoma dugim rukavima i pravac psihijatrija. A također i sve one koji im se uvlače radi fotelje i radnog mesta u foteljama. Kratko a jasno.
vacuum
18. avgust 2022. u 18.19
мучења, мљацкања, облизивања усана, подизања гласа...

___

и забораио си рећи „ЖАЛОПОЉНОГ МОЉЕЊА”... „”немојте људи фино вас молимо„”..

CAHJAP
18. avgust 2022. u 18.22
Neko reče iznad da je Vučić sateran u ćošak. Ja mislim da je Srbija saterana u čošak a da to i ne vidi. Kako ne vidi, kao i uvek po našem dobrom receptu, „ udri brigu na veselje” i zanemari sve što se dešava.
Svaki ishod je isti, imamo sa jedne strane Kurtu (Kurti) a sa druge Murtu (Musliju) a narod vezan za rijaliti, tenis, karleuše, kristajane, gej paradama, dizajnersku garderobu i satove, kao mlade ispred ogledala zaboravljaju svoja porekla i šta je Srbija nekada bila, šta su im preci žrtvovali da bi i dalje postojali.
Na opštu žalost milenijumskog Srbstva, celo Srbstvo je doterano u ćošak a to ne vide niti hoće da znaju. Kakav natod, takav i naš političku garnizon.

https://youtu.be/LJHrYAiZSDo
Jocko4
(observer)
18. avgust 2022. u 22.09
intrigue,

Постоји још једна опција, која се већ показала колико-толико успешном -
Србија треба да појача (учеста) контакте са Русијом, да се чешће воде разговори (у Москви, због санкција) са Путином, Лавровом, Шојгуом, као и руским амбасадором у Београду, Боцан-Харченком.
Увек могу да се дају кратка уопштена обавештења о тим разговорима: „Имали смо корисне разговоре о даљем унапређењу билатералне сарадње ... ”.

После сличних разговора увек је ЕУ хитно реаговала неким новим понудама за Србију.

intrigue
18. avgust 2022. u 22.30
каквим и којим понудама ? нема ту среће , друже мој ...Русија не зна где јој је глава , а где гузица и скоро да не постоји начин да нам помогну .
то зна Запад , знамо ми , знају Руси , а знамо и ми .
једва нас чекају , кад не ногу ништа великим Русима да бар налупају мале Русе .

шипци су једноставно осетили свој тренутак , подршку имају и не јебу 5 %.
види ово :
https://informer.rs/vesti/politika/728237/brisel-aljbin-kurti-ricard-grenel
Power12345
19. avgust 2022. u 01.38
Ovo i sa Vučkom koliko ulja, pirinča..riže na lagerima stoji, ima je stvarno preterao... koga izabrat ...nekoga ala
Dejan Lučić ..
Čovu sa leptir mašnicom ...muvatora,Lažova...
a tih i takvih je u srbiji puno..

keserPoruka negativno ocenjena. Pokaži

keser
(Тешем букве)
19. avgust 2022. u 07.51
хехе,
„Драматично обраћање.”
Проста математика али не за свакога.
Па човече, када ти постанеш Председник ти изабери начин који ти хоћеш или немој се уопште обраћати.
Ако те људи изаберу мораће те трпети четири године.
просто бем му зеца.
D-Man
(Analyst)
19. avgust 2022. u 10.46
''Шта би ви урадили да сте на његовом месту , којуопцију бирате , прву или другу...трећа не постоји .''

intrigue, трећа опција је итекако постојала али је намерно избачена из оптицаја.

Видиш, тај подли и трули Запад се потпуно против нас, јавно и отворено, окренуо почетком деведесетих прошлог века. Да, чинили смо ми неке грешке у корацима које можда нисмо требали али други су били још гори од нас али то Западу није било битно.

Тада смо добро осетили на својој кожи шта је нама Запад. Укратко, на један силеџијски и бруталан начин нам нису дозволили да створимо српску државу по распаду СФРЈ на територијама које су биле са етнички већинским српским становништвом.

Онда је 1999-е тај исти Запад бомбардовао и Србију. Осиромашеним уранијумом. То је злочин, то је покушај геноцида на дуге стазе!

Онда су нам отели Косово и Метохију и стаћу овде јер нема потребе да наводим више стравичних примера које су починили над нама Србима.

Управо тамо негде почетком овог века Русија почиње да се уздиже економски, поново јача њен утицај на светској политчкој сцени, та иста Русија све чини да нам помогне у УН и преко свог утицаја на Савет безбедности.

И шта ми чинимо? Прво бесомучно, преко Тадића, трчимо за ЕУ. То лудачко трчање за ЕУ се наставља се још већом жестионом доласком Вучића на власт у Србији!

Да ли смо ми као народ нормални? За чим ми то трчимо док нам је са друге стране понуђена рука пријатељства и сарадње од моћне државе која нас сматра не само пријатељима већ и браћом!

Тада је била прилика за ту трећу опцију. Потпуни пакт са Русијом. Руске војне базе на територији Србије, дакле, не једна већ бар 3. Али, наше политчком руководствo, укључујући и овог нарцисоидног психопату Вучића, о томе уопште није размишљало.

Данас се сетимо Руса када нам загусти и гори под ногама. Касно је сада за то. Каснимо бар десет година, минимум, ако не и више!

Кад чујем коментаре како нема избора јер смо окружени НАТО државама мени увек дође да повраћам од муке. Па и Калињинград је окружен НАТО државама па ником не пада на памет да се поиграва са тим градом.
Тако би било и са Србијом да смо на време стали на праву страну. Али, коме ја то причам?
intrigue
19. avgust 2022. u 14.59
Добро добро...ал'Вучко , која је његова 3 опција ? има ли је , постоји ли ?
keser
(Тешем букве)
19. avgust 2022. u 15.34
„Кад чујем коментаре како нема избора јер смо окружени НАТО државама мени увек дође да повраћам од муке. Па и Калињинград је окружен НАТО државама па ником не пада на памет да се поиграва са тим градом.
Тако би било и са Србијом да смо на време стали на праву страну. Али, коме ја то причам?”

Еј, да ли си чуо за земљопис и да ли знаш где је Калињинград. Чиме је окружен?
Да ли знаш да постоји нека разлика између Русије и Србије?

Ил си провокатор који нас провоцира да пишемо нешто што сви виде или...????
D-Man
(Analyst)
19. avgust 2022. u 15.41
intrigue,

Па зар Вучић ту трећу опцију није имао када је дошао на власт? Када то оно беше?

Трећа опција постоји и сада, зар не!? Међутим, сада би било сттрашно безобразно, некултурно, нељудски и дрско молити Русе за неки савез који би нам гарантовао бар очување статуса кво на терену.

Вучић је диктатор, ради шта хоће и никог не пита ни за шта. Само по његовом наређењу главни медији уопште не смеју да коректно извештавају о литији која је одржана против европске параде педера.

Нисам лично чуо али неко рече како је наводно Вучић рекао да је било само 4650 људи на литији.
Јбт, па колона је била дуга од Патријаршије па све до споменика Романову! Огромна маса људи је пролазила поред камермана 20 минута и човек је то све лепо снимао а онда неко из врха државе (Вучић, колико сам чуо= каже како је било 4650 људи. По ценама објективнијих било је минимум 20 хиљада људи а неки кажу и до 50 хиљада.

До када ћемо се ми увлачити у гузицу Западу са свим и свачим?

Па, јбт, тих неколико држава које називају земљама квинте и пре дан, два у Бриселу захтевају да Србија призна тзв. Косово! А ми тим истим педерчинама треба да су увлачимо у дупе тако што ћемо организовати параду европских педера! Па коме то уопште треба? Да ли је ко питао огромну већину грађана Србије да ли такво нешто желе?

Видиш, Вучић је имао већ скоро десетак година да се окрене трећој опцији. Да јесте, нити би нам се данас шеткали педери по Београду, нити би КиМ био угрожен толико колико је данас.

Дакле, није ти уопште фазон да питаш коју то опцију Вучић има ДАНАС. Шта је радио до сада? Где је то силно визионарство о којем лапрдају сви његови дупелисци и подгузне муве?

Надам се да ће у Београду 28ог авугуста на улице да изађе бар двеста хиљада људи па да видимо до када ће се игнорисати огромна већина људи који су против неморала.

Па није Вучић добио бланко чек да може да ради шта хоће тим што је добио највише гласова на изборима!

D-Man
(Analyst)
19. avgust 2022. u 15.51
„Еј, да ли си чуо за земљопис и да ли знаш где је Калињинград. Чиме је окружен?”

Ти мене питаш за земљопис и да ли знам где је Калињинград!!!??? Па ти си стварно дрзак и безобразан! Погледај где је па ћеш ваљда видети чиме је окружен тај град. Јбт, о чему ти то уопште причаш!?

''Да ли знаш да постоји нека разлика између Русије и Србије?''

Као и обично, нити прочиташ шта други пишу, нити размишљаш! Да се Србија на време определила за сваку могућу заједницу са Русијом, дакле, војном, политичком, економском, између РУсије и Србије не би било никакве разлике јер би на Србију Русија гледала као да је део Русије ако уопште знаш на шта мислим. Немој само да сада кажеш како сам рекао да Србија треба бити део Русије!
Србију једино, на сваки могући начин, може да заштити само Русија. Запад би само да је черупа.
А Вучић, као, тек пре месец, два схватио (и о томе смо писали на једној од тема).
keser
(Тешем букве)
19. avgust 2022. u 17.03
Да знаш земљопис било би ти јасно да калињинград има излаз на море.

Да је Србија ушла у неки војни савез са Русијом имала би ембарго као 1999.
Черупање и отворен лов.

ПС: зашто Лавров није дошао у Србију?
intrigue
19. avgust 2022. u 17.13
Дакле , 3 опција је била Руске базе у Србији , не једна већ 3 ...и одустајање од ЕУ .

И то би решило проблем ?
Дакле , тараба из ЕУ , нема рапа , помоћи о бесповратне помоћи , нема улагања ...нема ништа -
Изолација и разне врсте санкција . Мрак .
Сталне тензије , звецкање оружјем , предратно стање , провокације , сукоби ...и могући рат 2 НАТО-а и Русије на нашој територији . Бомбардовање ?

Србија , ми као народ , смо спремни за то , како јуче тако и данас ?
Да није било овог рата у Украјини могли смо о нечему да причамо ...закува се , Руси кажу чекај мало , не може то тако и ови повуку ручну.
Шта сад да се ради ?
Ови све раде на силу , намећу на силу ...нуде ти 2 опције , прихвати или ћеш на тракторе , као ономад .

Понављам , Србија, нажалост , има само 2 опције ...или се предај или уђи у рат . Треће нема .
Ономад је то било , или се предај или уђи у рат , али са Русима иза леђа...
И тсад се о томе могло размишљати .
Данас можеш у рат , али без Руса ...и у првој опцији би нам шансе биле мале , а увој другој су никакве .

Kraj_Sveta
(socijala)
19. avgust 2022. u 19.35
Da ne zaboravimo na sigurnu mogućnost izazivanja haosa, diverzija i demonstracija na ulicama, da je javno receno da hoćemo savez sa Rusijom i odustajemo od EU. A to bi znacilo nasilnu smenu vlasti. To se desilo u Ukrajini, 2014. Kada su uspeli da u jednoj takvoj zemlji koja se granici sa Rusijom i vise od polovine stanovnika je ili ruskog porekla, ili naklonjeno Rusiji organizuju Majdan, šta mislite kako bismo mi prošli? Ili, možda, kod nas nema elemenata koji bi sproveli takav scenario?
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
20. avgust 2022. u 07.11
I šta bi? Da li je predsjednik u radio nešto da se popravi zivor ljudi na KiM? Smanje tenzije između Albanaca I Srba?
keser
(Тешем букве)
20. avgust 2022. u 09.23
„Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
20. август 2022. у 07.11

I šta bi? Da li je predsjednik u radio nešto da se popravi zivor ljudi na KiM? Smanje tenzije između Albanaca I Srba?”

И шта ти мислиш о томе? Је ли је?

sine_bane
20. avgust 2022. u 10.21
Nedelja u 13.30h, dramaticne, snažne i jake poruke, to će da bude dozivljaj koji ne sme da se propusti. Koji bre derbi Zvezda-Partizan uspavanka, ja sam se ,,naoruzao,, sa kokicama i cajem(za pivo sam zakasnio već je razgrabljeno). Uzivaj te!!!
Jocko4
(observer)
20. avgust 2022. u 11.33
'Мека окупација' Србије је почела одмах после 5. октобра, кад је још постојала СР Југославија. (У ствари, преврат 5. октобра је зато и режиран да би се постигло оно што НАТО није успео 1999.).

Од З. Ђинђића, до Б. Тадића, до Т. Николића и последњих 10 година А. Вучића (најпре као премијера, па председника) позиција Србије је све слабија. (Наравно, томе су допринели и други, као нпр. Вук Драшковић, Ч. Јовановић, Чанак-олизац и слични, а ојачавале су разне НВО и некакви „центри” за евро-атлантске интеграције).

Оно што је за поменуте председнике и премијере Србије у преиоду после 5. октобра заједничко је да су подржани, или постављени од стране западних амбасада, а избори су били фарса. Наиме, у предизборним кампањама су давали разна велика и нереална обећања (уз прећутну сагласност страних амбасада), само да би палили масе, а одмах после избора се видело да су то биле шупље приче.

Зато не можемо да критикујемо само А. Вучића, али може да се критички разматра оно што је он урадио од кад су Тома Николић и он напустили СРС и превукли део чланства у СНС, у који се убацила и гомила прелетача из Тадићеве странке.

Да ли су Т. Николић и А. Вучић могли да раде боље и да ли су били у стању да предвиде куда воде Србију њихове погрешне одлуке ?

Теоријски, могли су, а да ли су стварно могли другачије, ако се зна да су о њима (као и о В. Драшковићу) западне службе већ имале формиране фајлове из периода док је трајао рат у БиХ ?

Да ли је премијер А. Вучић баш морао да распусти делегацију Србије за преговоре у Бриселу и лично преузме улогу преговаача ?

Да ли је касније, председник А. Вучић опет морао да буде главни преговарач Србије у Бриселу ?

Да ли је А.Вучић морао да наставља преговоре, а да не тражи да Приштина спроведе тачке споразума које су већ претходно договорене ?

Зашто А. Вучић инсистира само на формирању ЗСО, а не и на споровођењу
тачака из Кумановског споразума и Резолуције 1244 СБ УН о повратку избеглих 250 000 Срба на КиМ ?

Лако је сада рећи да је касно за неке захтеве, али треба да се анализира шта је све „непогрешиви” воЏа урадио протеклих 10 година и тиме довео Србију и српски народ у ћорсокак.

keserPoruka negativno ocenjena. Pokaži

keser
(Тешем букве)
21. avgust 2022. u 05.05
„Да ли је премијер А. Вучић баш морао да распусти делегацију Србије за преговоре у Бриселу и лично преузме улогу преговаача ?”

Пре тога је Тадић био критикован јер пребацује одговорност на другога па су Тома и Вучић решили да преузму личну одговорност.
У овом послу је да како год се окренеш педу ти позади.
dr-mors
22. avgust 2022. u 04.40
dramo-ser vucici in action!!!
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
22. avgust 2022. u 09.42
Werba, da li možeš molim te bez toliko vulgarnosti da pišeš? Niko normalan ne voli ni vuchichija ni njegovo izdajničko poslovanje u kojima svakodnevno Srbiju gura u sve veću bedu i propast, ali smanji sa vulgarnostima ako je moguće.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.