Diskusije : Politika

 Komentar
Бокан: одбацити Југословенство-Тито нам се смејао
keser
(Тешем букве)
15. avgust 2022. u 09.40
https://youtu.be/isz-H2qyaww

Бокан паметно као и увек.
о Југословентству као пропалом пројекту и клопци које треба да се ослободимо.
Погледати, нису га прекидали што је реткост на нашим ТВ.
dulebg
(posmatrach)
15. avgust 2022. u 10.35
Југословенство је обавило посао за који је створено: да сузбије Србе. Резулзовало је Јасеновцем, иживљавањем над Србима између 2 светска рата и све до краја 20-ог века. Укинути су Срби-мухамеданци, Срби-католици. Црногорци и Македонци проглашени за нације, Шиптари добили државу, Мађари телевизију. Срби протерани одасвуд, осим још из Србије, Српске и дела ЦГ. Истовремено све мањине у Хрватској и БиХ проглашене Хрватима.
D-Man
(Analyst)
15. avgust 2022. u 10.48
Бокана увек радо погледам јер човек говори из душе. Сваком нормалном Србину се лако сложити са оним што Бокан говори.

Међутим, проблем је са онима које је Бокан и у овој емисији именовао. То су они Срби који се због свог личног интереса одричу српства.
То су они које и данас препознајемо. Данас су то већином образовани људи, такозвани интелектуалци, који у први план гурају све друго осим српства. То су они који се осећају некаквим грађанима света. То су они који подржавају глобализам који просто меље све пред собом а највише мале народе.

Ево, примера ради, мени је изузетно драго да је Бокан толико отворено говорио о грешкама начињеним након Првог светског рата када смо уместо да створимо српску државу ми створили заједницу са Хрватима и Словенцима.

Дакле, та идеја југословенства не долази од комуниста и Тита већ од нашег српског Краља. Наравно, оно у што Бокан није улазио дубље је анализа због чега је то учињено. То је све за једну посебну емисију у којој би се говорило о енглеским притисцима на Србију који су били ужасни. Ти исти Енглези су нас натерали да напустимо северну Албанију коју смо били заузели. Србија је имала Драч, излаз на море и луку на мору али је морала да напусти тај Драч у периоду од 1910 до 1912.

Није чудо да се Бокан дотакао и прогласа Краља из Лондона тамо 1944-е или 1945-е када је позвао све да се придруже новој власти која се формрала. Ко је стајао иза тог прогласа? Па исти они Енглези који су Краља натерали и 1918-е да створи заједницу са Хрватима и Словенцима уместо да се омеђи српска земља како је Краљу предлаго Војвода Мишић.

Под притисцима смо стално. Тако је и данас. У праву је Бокан када каже да оно што ми видиом данас је само врх пирамиде у мору а да се све закулисане радње дешавају испод површине.
Да, треба нам јединство. Али, оно што је нама изузетно неопходно је јака национална идеја у целој Србији коју ми још увек немамо.

Бокан је у праву да на Вучића сви врше притисак али Бокан неће да покрене питање да ли је добро да у рукама једног јединог човека стоје све полуге власти. Знам да Бокан сматра да је то апсолутно погрешно али Бокан то неће да каже због мира у кући. Бокан то неће да каже због тога што жели да, пре свега, види добре ствари.

Међутим, проблем је што смо ми, генерално као народ, склони култу личности и препуштамо једном човеку судбину целог једног народа. Они који би могли да се укључе то не чине јер су забављени својим себичним интересима. Исти такви ће се врло лако пребацити у неку нову странку или партију уколико буде требало.

Али, дуга је то прича. О овим стварима би се могло писати сатима што и ми у овој кафани чиномо већ годинама. У деловима. Тему по тему.

Simo
15. avgust 2022. u 10.57
„Југословенство је обавило посао за који је створено: да сузбије Србе”
---
Šta su ono bile poslednje Acine reci ?
Cuvajte mi Jugoslaviju Kralja Petra i Mariju.
keser
(Тешем букве)
15. avgust 2022. u 11.05
Полуге власти у Русији вс полуге власти у Србији

Да ли су баш сви образовани против српства?
Наравно да су такви у мањини. Друго је што неко верује пропаганди антисрпских медија па долази до таквих закључака.

наравно да је и краљева грешка која међутим не особађа Србе титоисте.
Па зашто мниги ипак нису били Титоисти. И они су могли као и други.
Свако може
D-Man
(Analyst)
15. avgust 2022. u 11.11
Титоисти су били опортунисти који, иначе, постоје у сваком друштву и систему.

За обичног човека, радника, земљорадника, оног који хлеб зарађује својим тешким радом, такав опортунизам је недостижан. И, срећом, ми смо таква заједница да је таквих много више па се онда једноставно нису могли искварити до те мере да забораве на своје корене, породицу и да, колико толико, остану на здравим ногама што се тиче вере, традиције и културе.
keser
(Тешем букве)
15. avgust 2022. u 11.23
Шта је то опортуниста? Неко ко искоришћава могућности, користи прилике.
Када се напише на српском онда је то огољено и јасно је да се ради о издаји.
Наравно издајниока је било у сваком друштву,
ал нешто много мало 1914.
Како то?

( Можда Туцовић Димитрије који је остао да чека Немачку и Бугарску радничку класу)
dulebg
(posmatrach)
15. avgust 2022. u 18.35
Југославија је енглеска творевина.
CCCC
15. avgust 2022. u 21.38
Gospodin Bokan je nacionalno blago Srpskog naroda.

A onaj gore sto lupeta kako Bokan „trpi” Vucica radi mira u kuci, mala regresija bekane
Ti ili nikada nisi čuo ranije za Bokana ili si čuo da je neki 'četnicki koljac zakrvavljenih ociju sa zadahom rakije brlje„,...
sve dok sam Vucic nije omogućio Gospodinu Bokanu da se sve vise, sve glasnije i sve cesce cuje sirom SRPSKOG SVETA!

kao sto je sam I SAMO Vucic omogućio, podstice i gura, njeguje i finansira SVE POMENE SRPSKIH ZRTAVA I NJIHOVA STRATISTA koji se se decenijama i državno i medijski gurali u sjenu i zapecke, zataskavali se sa gnusanjem se odbijalo da se i pominju a kamo li obiljezavaju.

kao sto je Vucic osmislio tezu, osnovao je, utemeljio, povezao i pomaze sav SRPSKI SVET, zatiruci pokusaje odvajanja i usitnjavanja svih dusmanskih stecenih u SFRJ ili nametnutih za vrijeme i posle razlika među Srbima

tako su ljudi od kojih je jedan i Gospodin Bokan isplivali iz medijskog mraka, nepoznanice i iznijeti na svijetlo dana pred Srbe,..UPRAVO I SAMO ALEKSANDROM VUCICEM

a ti sad nastavi da blejis...i glumi upoznatog srpskog patriJotu koji zna šta se desava”
keser
(Тешем букве)
16. avgust 2022. u 04.01
СССС, наравно да је то горе нетачно. Вучић је запослио и дао одрешене руке Бокану. То доводи до нервног слома Југокомунисте међу Србима.

А Вучићу подршка без обзира на то да ли гласамо за њега, све док поштује Устав Р. Србије а то је да више нема право да се кандидује.
Бар не одмах после овог мандата.

Не бих волее да то прекрши. Иначе одличан Пресседник. Бољега тешко да смо имали.
dr-mors
16. avgust 2022. u 12.35
Бољега тешко да смо имали.-
------------

tako je.. ali pre svega običnog ulicnog lazova, koji je patentira da izrecenu laz, pokrije sa 3 nove laži..i najvaznije, sto je siptarima prepisao sve ono, sto Borko nije hteo...

samo osmotri bolesnika..
u kukovima sav rasrafljen, cosav a na licu nosi p.icu...
I onda se ljuti (kao fol-gol)kad mu skandiraju:
vucicu pederu-vucicu pederu-vucicu pederu...


CCCC
16. avgust 2022. u 16.48
Tako je keseru

Bez Vučića mi bismo i dan danas sjedili online i jeli ta govna jesu li partizani ili četnici mogli ovo il ono. Saputalo bi sejavno o Jasenovcu. Bio bi onaj autoput od 10km otvoren još jedno 15 puta. Srbija bi bila svačija yebanovina.Ne bi postojao zdravstveni radnik unjoj. Pola nacije bi bilo iseljeno. Nebo nad Srbijom bi „branili NATO avioni” jer Srbija nebi imala ni jedan jecini. Vojska ne bi postojala jer bi im prvo čizme falile,pa ostalo.

Ono šta je ostalo u toj Srbiji zabavilo bi se o svom jadu da bi im zadnje bilo da pominju nekakve prošle žrtve i stratista. Mafija bi vladala policijom,a javni dug umjesto sadasnjih 52% GDP bi bio preko 200%

Određena govna sa SCa kad bi skuckali peMziju il pomoć da odu u Srbiju bi mogli da se qurče i nastupaju ko da Boga drže za bradu...i da se za sitnu lovu napokon ogrebu za snosaj sa nekom siroticom. Ovako danas u samoj Srbiji djeluju ko bijednici, paih mnogo boli
CAHJAP
17. avgust 2022. u 06.56
D-man

Ево, примера ради, мени је изузетно драго да је Бокан толико отворено говорио о грешкама начињеним након Првог светског рата када смо уместо да створимо српску државу ми створили заједницу са Хрватима и Словенцима

_____________●○●____________

Nismo mi to stvorili. Mi smo sve oslobađali i dali mnogo mladih života za to oslobađanje. To su stvorili englezi preko svojih masona karađorđevića a posle tita. Mi smo bili naivni i teškog srca ću reći „glupi” što smo prihvatili da naši neprijatelji žive sa nama pod identitetom svojih kvazi država koje su postale države i opet uz blagoslov engleza proterali skoro sve Srbe.
Šta sad imamo od toga što neki o tome govore kad su oni ispunili sve što želeli na mašu opštu štetu, još nas nazvali krivim i proglasili genocidnim.
Kome o tome pričati kada vidim
u Srbiji kao da nikoga nije briga svega što je Srbija doživela. Kome pričati kada pljujemo po svim našim precima, postavljajući lezbaču za premijera i održavanjem najvećeg svetskog skupa pedera, lezbača, transodnih nakaradnih spodoba koji će posećivati škole i crkve i pripovedati kako je njihova pogana bolest ponos.
Kome pričati kada tu strvinu držimo u našem glavnom gradu u tzv kući cveća koji mnogi i dan danas zalivaju suzama svojim. Kome pričati kada na grbači naroda držimo prestolonaslednika koji i posle više od 2 decenije u Srbiji nije savladao naš jezik niti njegovi nasledbici.
Kada očistimo svo smeće iz prošlosti, možda će nam se Bog smilovati i zaustaviti dalju propast Srbije.
keser
(Тешем букве)
18. avgust 2022. u 03.11
Читам данас поводом неке пронађене слике како је Тито спречио да се нека чувена домаћа слика покнпни Нехруу.
Дакле нека далабу из маршалата да поклони оно што се не поклања а маршал спречио.
Није му било тешко да поред толико неписмених српских идиота у врху КПЈ показује своју доброту.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.