Diskusije : Politika

 Komentar
Украјина гађа нуклеарну централу
keser
(Тешем букве)
12. avgust 2022. u 16.54
Покушавају да изазову реакцију света.
Оптужиће Русију наравно.

Нека суманута глава у Вашингтону наговара Украјину на ово.
какви су то лудаци који имају моћ у данашњем свету?
Ако падне бомба где не треба сви смо готови. Цела европа ће бити озрачена и нико не реагује као да су дрогирани.

https://tinyurl.com/yzkbcur2
D-Man
(Analyst)
12. avgust 2022. u 17.29
Оног лудака нико не мора да наговара са стране. Он сматра да ако изазове нуклеарну катастрофу да ће свет реаговати у његову корист.

Он је изгубљен човек. Он је почео да режи чак и на своје савезнике. Шта ће тек бити када схвати да они гину за туђе интересе? Можда је то и схватио па хоће да уништи целу Европу.
Jocko4
(observer)
12. avgust 2022. u 23.09
Очигледно је да је Zеленски опасна дрогирана будалетина и да нико не мора да га наговара на глупе одлуке.

Међутим, ако се Америка и Британија не слажу са његовим сулудим поступцима, они би га већ укротили и ракетирање нуклеарке „Запорожје” би престало. Вероватно у нападима (ракетама и дроновима) на нуклеарку учествују и инструктори из те две земље.

Зна се да је глобална атмосферска циркулација у појасу географских ширина између +30 и +60 степени преовлађујуће WNW (запад-северозапад). Али да повремено (у распону од неколико дана) има и одступања и аномалија, тако да може да надјача утицај струјања из појаса +60 до +80 степени г.ш., одн. да се у појасу +30 до +60 степени формира преовлађујуће Е струјање.
Због тога очекивања америчких и британских „стратега”, да би нуклеана катастрофа највише погодила Украјину, Русију и околне европске земље, нису реална ни нормална.

С друге стране, кад видимо какве сумануте одлуке се доносе на Западу, не би требало да занемаримо да су спремни и на сценарио катастрофе, после чега би оптужили Русију.

Из те Америке и Британије су стално стизала упозорења Русији да не гађа нуклеарку, што је против сваке логике, јер је руске снаге обезбеђују и Руси нису ни блесави ни блентави да доводе себе и своје сународнике у ризик од катастрофе. То указује на синхронизовано деловање западне и Кијевске пропаганде.

Сад, кад је Небензја у УН упозорио да западни спонзори треба да обуздају кијевске лудаке и тражио да се што пре пошање међународна комисија за испитивање стања нуклеарке (чему се Кијев противи (ахаа!), можемо да очекујемо да ће западна реторика да буде заустављена.
dr-mors
13. avgust 2022. u 02.10
nebi me cudilo da kreten zelenski i 2/3 njemu sl.ukrajinaca,(isti su k'o ustaše) drže obesenu hitlerovu sliku po spavacim sobama...
keser
(Тешем букве)
13. avgust 2022. u 04.24
„Jocko4
(observer)
12. август 2022. у 23.09

Очигледно је да је Zеленски опасна дрогирана будалетина и да нико не мора да га наговара на глупе одлуке.

Међутим, ако се Америка и Британија не слажу са његовим сулудим поступцима, они би га већ укротили и ракетирање нуклеарке ”Запорожје„ би престало. Вероватно у нападима (ракетама и дроновима) на нуклеарку учествују и инструктори из те две земље.”

Тачно то!!!
Ништа тај не ради сам.
Ја сам озбиљно забринут. У Европи сам али ово је много веће од Чернобиља и ако се нешто догоди може да дође и до Канаде.
Simo
13. avgust 2022. u 08.05
Ima li još koja opcija oko granatiranja nuklearke osim da je gadjaju neke budale koje eto ne umeju da je pogode.
Gadjanje može imati dve namere, veoma kontrolisano zastrasivanje ili
odlucnost za rusenje i izazivanje katastrofe.
Do nas ne dolaze tacne informacije naročito ne one tehnicke.
Ko, kako i sa kojom preciznoscu i namerom vrsi ovu
opasnu igru ili igranje sa vatrom u baratuani?
Ne mislim da iko ima nameru da je pogodi na pravo mesto, to je bar lako.
Ova nuklerka je bas zgodna stvar za prepucavanje imajuci u vidu
iskustva sa Cernobilom i meni ipak lici na igru očajnika sto ugrzava i moju ličnu bezbednost ma gde god se nalazio u ovom trenutku.
Kraj_Sveta
(socijala)
13. avgust 2022. u 10.05
Ima informacija, zavisi gde se trazi.
naći, nuklearka, odnosno sam reaktor je zasticen i može da izdrzi artiljerijsko-raketne udare.
Najveci problem je skladiste iskoriscenog nuklearnog goriva koje se nalazi pored, a nema tako jaku zastitu. Direktan pogodak može da izazove kontaminaciju, odnosno klearnu katastrofu. Rusi uspevaju da obaraju dronove i poneke rakete, ali dosta toga prođe.
Sada se razmatra premestanje nuklearnog otpada, verovatno u Rusiju, oni imaju negde oko Urala skladiste za to.
Jocko4
(observer)
13. avgust 2022. u 12.09
Премештање нуклеарног отпада је операција која може безбедно да се спроведе у мирнодопским условима, па и тада уз посебно обезбеђење.
Укро-нацисти не би презали да ракетирају, или гранатирају, или на било који начин саботирају измештање нуклеарног отпада и ипак изазову радиоактивну контаминацију.

https://sputnikportal.rs/20220812/gadjaju-zaporozje-da-bi-okrivili-rusiju-i-uveli-nato-u-ukrajinu-olivera-ikodinovic -1141004843.html
Simo
13. avgust 2022. u 12.26
Tokom gradnje ondasnje naše nuklearke Krsko imao sam priliku tokom njene gradnje biti ni manje ni vise nego na mestu gde se instalira njeno srce tj reaktor.
Iako je bilo već podavno još uvek se secam enormne kolicine betona i još stosta. Što se tiče fizicke bezbednosti najviše se raspravljalo o opasnosti od zemljotresa sto su tadasnji strucnjsci maksimalno umanjivali.
Pošto je to bilo vreme kada se verovalo u slobodarsku buducnost niko nije spominjao artiljeriju, međutim secam se da je bilo reci o njenoj visokoj otpornosti čak i na atomsku bombu osim direktnog pogotka u sam reaktor.
Da se podsetimo, ta atomska centrala je gradjena istovremeno kada i mnogobrojna atomska sklonista sirom Jugoslavije.
Jocko4
(observer)
13. avgust 2022. u 12.32
kesere,

>'Ја сам озбиљно забринут. У Европи сам али ово је много веће од Чернобиља и ако се нешто догоди може да дође и до Канаде.'
- - -

Најугроженије би биле Украјина, Русија, Белорусија и Пољска.

У ширем прстену биле би угрожене СВЕ земље централне, источне, јужне, југоисточене Европе, као и Турска, а вероватно не би биле поштеђене ни Немачка, Данска и Аустрија.

С обзиром на повремене промене у смеру атмосферске циркулације, биле би угрожене балтичке и скандинавске земље, а вероватно и Британска острва.
(Балтичке земље и Шведска су осетиле појачану радијацију у време хаварије нуклеарке у Чернобиљу, а ова нуклеарка „Запорожје” је највећа у Европи).
Било би контаминирано и Црно Море, тако да би због радијације више година морала да се обустави пловидба.
Зависно од струјања, последице радиоактивне контаминације осетиле би се и у северном Ирану, а могуће и у Либану, Јордану, Израелу и Сирији.

Најмањи степен угрожености би био у Француској, Шпанији и Португалији.

Северна Америка не би била у ризику и зато мислим да је ово њихово масло.

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.