Diskusije : Politika

 Komentar
Турско истребљење хришћана
BeliVuk
24. jul 2022. u 11.01
Турци славе истребљење хришћана Примери потлачених хришћанских мањина су Асирци, Сиријци, Халдејци и Јермени. Између 1914. и 1927. године хришћански број се смањио за око 3.000.000 људи, односно за око 94%. Током ових година, између 1 и 2 милиона Јермена је убијено, око 1,5 милиона Грка је насилно депортовано у Грчку, а преостали скоро сви су убијени. Након геноцида, у Турској је остао остатак Јермена, Асираца, Сиријаца и Калдејаца. Турци су им окупирали и отели земљу.

Такође се процењује да има око 2 милиона људи јерменског порекла који данас крију свој јерменски идентитет или који су га изгубили када су прешли на ислам. Јерменски новинар у Турској недавно их је позвао да „изађу као Јермени”, због чега му прети затворска казна. У Турској се хвале и они који су учествовали у геноциду. статуа на Топал Осману са натписом: „поништио Понт, Јермене и бацио Грке у море у бици код Захарије”.

Данас су хришћанске мањине у Турској систематски угњетаване. Један проблем је што војни „Савет за националну безбедност” мора да призна сваки појединачни курс језика и немате право да читате „стране језике” у државној школи. Мањине стога не могу предавати на свом језику. Од 5. јуна 1935. мањинама је забрањено поседовање имања, што отежава реновирање итд. Турска је направила модификацију закона где се право својине мора доказати пред Саветом министара, што је само игра за галерије.

Још једна потлачена мањина у Турској су Асирци, Сиријци и Халдејци, који су наследници колевке цивилизације Месопотамије и живели су у Турској много пре Османског царства. Иако Турска гарантује права немуслиманских мањина у Лозанском мировном споразуму из 1924. године, Асирци, Сиријци и Халдејци нису званично добили ништа од турске државе. Напротив, п.г.а. Прогон је оставио Асирце, Сиријце и Калдејце у Турској и побегао у разне европске земље, Сједињене Државе и Аустралију. Данас је више Асираца, Сиријаца и Халдејаца у иностранству него у њиховој матичној земљи. Ако се тако настави цели народи и хришћанска култура ће у великој мери нестати са мапе Блиског истока. Срамота да запад подржава геноцидну творевину Турску, докле ће?

When Turkey Destroyed Its Christians​
https://www.wsj.com/articles/when-turkey-destroyed-its-christians-11558109896
Simo
24. jul 2022. u 12.12
dulebg
(posmatrach)
24. jul 2022. u 15.24
Вуче, тачно је - али то је било време преселења „свака тица своме јату лети”. Из Грчке, Бугарске и Југославије такође је отишло много муслимана. Неке новине пишу како у Турској има 10 милиона људи којима је матерњи „српски”??! Колико је само муслимана отишло из БиХ након аустријске окупације?

У Грчкој је било 700.000 Срба, где су Грци побили 150.000. Солун је био српски град, богами прилично и српско-муслимански. Где су сад ти Срби? Грци им не дају мањинска права, школе, нису им дали чак ни да говоре српски на јавном месту.

А то се дешавало и у ратовима 90-тих: свак је тежио своме јату. Мада су се после неки вратили: у Републици Српској има стотинак хиљада (?) Муслимана, дочим у БХ-федерацији практично нема Срба, а Хрвати су се преполовили.
semperaliquem
25. jul 2022. u 07.49
„Између 1914. и 1927.”

Соц револуција у Русији где су комунисти радили исто то што и Турци.
а Турци су само искористили повољну прилику која им се указала поводом револуције јер су знали да нема ко да подигне глас против овога.
Лењин је прогласио Турке за највеће савезнике СССР-а

Данашњи Турци су ипак сазрео народ.
Најразвијенија демократија у исламском свету а једна од најразвијенијих међу демократским земљама.
Тренутно та опасност више не постоју. Кажем тренутно јер се људи и државе мењају.
mona_liza
25. jul 2022. u 23.33
Možda je to i razlog sto ih neće u EU !
zoxthegreat
26. jul 2022. u 01.19
obrezani lenjin i trocki proglasili druge obrezane za najvece saveznike,
pa naravno šta si ocekivao
dulebg
(posmatrach)
26. jul 2022. u 06.43
Одлазак Грка договорен је након 1.балканског рата: Турска се повлачи из Европе, тада је ваљда предала и Сирију и Ирак, а врши се размена становника са Грчком.

Турци јесу искористили прилику за геноцид над Јерменима и православцима. А миг су им дали Енглези, који су се увек трудили да остане што мање православаца, које рачунају у руске савезнике. Данас им већ смета сваки хришћанин на Блиском Истоку.

Па и голгота Срба преко Албаније и пропаст на Крфу - резултат су енглеских налога. Да су они рекли „НЕ” - не би ни Бугари пресекли пут српској војсци, бродови би донели помоћ у храни, џебани и склоништу - а они све то нису учинили.
bezdomni
(maestro)
26. jul 2022. u 15.07
Sve ovo male cifre u odnosu koliko su Nemci hrišćani pobili drugih hrišćana u prvom i drugom svetskom a i koliko su sami izginuli od hrišćanske ruke...
To nisu milioni nego desetine miliona znaci nivo iznad...
Nemci su ocisceni od strane Titove klike sa teritorije SFRJ a živeo je tu nemali broj Nemaca pa Arapi iz Spanije Srbi iz Hrvatske i sa KiM, domorodci Australije i Amerike ...
Puna je Istorija tih etnickih ciscenja i bez Turaka..
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.