Diskusije : Politika

 Komentar
You tube kratki video
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
18. jul 2022. u 01.05
https://tinyurl.com/2cbu98bw

https://tinyurl.com/pxa8epht

Naletih danas na kratke video priloge. Dva na srpskom.

Popaj
18. jul 2022. u 02.01
+++ VELIKI PLUS +++
vacuum
18. jul 2022. u 02.08
Нед'о бог никад више.

keser
(Тешем букве)
18. jul 2022. u 02.35
Јел овај у видеу озбиљно или се зеза?
CAHJAP
18. jul 2022. u 03.18
Možda bi ta jugoslavija funkcionisala da su kažnjeni oni koji su trebali biti kažnjeni, da se Srbija prostirala na svim zemljama gde je živelo Srpsko stanovniśtvo, da nije bilo tog komunizma niti tog tita, da nisu stvorene autonomne pokrajine i naseljeni seperatisti na našem tlu.
Svi ti koji pate za tom tvorevinom mora da su bili u partiji i da im je bilo dobro. Oni ne vide da jedan od velikih razloga zašto je danas Srbija manja i zašto nema više Srba na svojim vekovnom ognjištima je zbog onoga čija strvina leži u našem glavnom gradu u mermeru i cveču.
Popaj
18. jul 2022. u 08.26
Ljudi moji pa zar je to moguće? I Hrvati u četnicima?

Malo kome je poznata činjenica da je u četničkim redovima u Drugom svjetskom ratu bilo i veliki broj Hrvata-dobrovoljaca (hrvatski dragovoljaca). U svojoj knjizi sjećanja vojvoda pop Momčilo Đujić piše „Po prelasku svih naših jedinica, most na Soči trebalo je dići u vazduh, što nije bilo ni lako ni jednostavno. Tog zadatka prihvatio se jedan odvažan mladić - Milan Bilić, po narodnosti Hrvat, koji se protiv Pavelićeve zločinačke vojske borio zajedno sa Srbima. On je uspio porušiti veliki most, ali je nažalost, zajedno sa razorenim mostom otišao u dubine rijeke Soče i ostao kao heroj kod svih preživjelih boraca.” (Momčilo Đujić, Spomenica Dinarske četničke divizije, 1941 - 1945, stranica 492, Cleveland, 1995).

Prema relevantnim četničkim izvorima spomenuti Milan Bilić bio je najprije pripadnik Ljotićeve omladine iz Dalmacije, a 1942. godine se kao dobrovoljac priključio četnicima Dinarske divizije. Kada su se četnici te Dinarske divizije povlačili kroz Sloveniju prema Austriji, 3.decembra 1944. godine sukobili su se sa jakim partizanskim jedinicama kod Gorice, na rijeci Soči. Mnogo je četnika, ali i partizana izgubilo glave prilikom prelaska Soče, koju je ipak večina četnika uspjela preći. Međutim, partizani su im bili za petama, a četnici su doznali da su se partizanima uskoro trebala priključiti značajna pojačanje. Zato su četnici pokušali minirati most na Soči, te tako spriječiti partizane da pređu rijeku i krenu za njima u potjere. No, prvo miniranje čeličnog mosta bilo je potpuno neuspješno. Most se dobro zatresao, ali je ostao čitav. Tada je Hrvat - četnik Milan Bilić izvršio takozvano dobrovoljno „samominiranje”. Spustivši se pomoću konopa, postavio je eksploziv na noseće tačke mosta i detonirao eksploziv, ne želeći se ponovo popeti i spasiti. Tako se zahvaljujući pravom herojskom aktu jednog Hrvata, a u stvarnosti ubijeđenog četnika, spasila većina njegove subraće iz Dinarske divizije.
https://tinyurl.com/4u8a2ysy
Simo
18. jul 2022. u 15.53
Tito je bio kao zlo jelte, pa još dozivotno..
a šta kazete na ovog dozivotnog dragi moji Srbi.

„Ivica Dačić za TV B92: ”Spreman sam da budem premijer„

Ima ovaj će da zavrsi u kuci cveca jednog dana.
Sesće on i u Vuckovu fotelju, takva mu sudbina, mali Tićo.”
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
18. jul 2022. u 19.00
Ne mislim da je ovaj prvi u pravu, vjerovatnoca da se obnovi YU je slična vjerovatnoci da se obnovi Austro-Ugarska. Mada je i ova druga imala dobrih strana, recimo gradila je pruge, gradove. Naravno najviše Bec i Budimpestu. Slično YU za vrijeme koje se gradio Beograd. Navodno.

A na ovom govoru Tita na Sutjesci navodno mrlja je sto nije pozvao Kocu Popovica, koji je komandovao prvom proleterskom divizijom koja je probila obruc. Koco je navodno dosao svojim spacekom, saborci su mu ukazali zasluženu pocast.

https://tinyurl.com/4cza3w5f

Razlog za postavljanje je da u 10-tak sekundi koliko traju ovi kratki video zapisi, dvije poruke su poslane. Slagali se ili ne sa njima, one su tu.
CCCC
20. jul 2022. u 01.08
Uh yebem li ti Magdu ..svinjo ustaško-komunjarska
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
20. jul 2022. u 18.14
CCCC,

Ne znam ko je Magda koju psujes. Ako si mislio na Majdu, koju banjalucani znaju kao obozavateljku Colica, umrla je 2017-te.

svinja ustaško komunjarska? Ziv ti bio, i manje se nervirao zbog dva 10-sekundna videa.

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.