Diskusije : Politika

 Komentar
Тако се мало прича о пропасти Србије
dulebg
(posmatrach)
13. jul 2022. u 15.48
То да је Србија у 1.св.рату изгубила пола мушког становништва, да су у већини кућа остале удовице и сирочад - као да и није део историје. Историја Србије између 2 рата састоји се од страначких напуцавања и борбе са комунизмом.

Српски краљ је великодушно опростио ратну штету Хрватима, Словенцима и Србима-пречанима. Истина Срби-пречани су у огромном броју учествовали у пробоју Солунског фронта, баш као и својевремено у 1.српском устанку. И Аустро-Угарска је током 1.св.рата испробала све суровости на њима.

Невероватно је да се западне покрајине нису досетиле да помогну Србији, која је била залог њиховог ослобођења од Аустро-Угарске, већ су провеле 20 година пљујући по њој.

Каже се да се Словенија и Хрватска нису развиле за 300 година под Аустријом, колико за 20 пор Краљевином; а разлог је што су тако желели Енглези, и сви који морају да их слушају. А нипошто у некој западњачкој супериорности.

О супериорности Словенаца, па и Хрвата, над Србима - доста се дробило и у СФРЈ. Али ја нисам срео живог Словенца коме би се видела супериорност (пре обрнуто), а Хрвати су па једнако способни као Срби, само су мањег срца.

Једино по чему су испред нас је аустријски запт: да је све почишћено, затегнуто, поравнато, они то зову „куљтура”. А српска култура - то су Винча и Лепенски Вир, Немањићи, Косовски бој, гусле, хајдуци и јунаци, српски устанци и галерија славних научника, писаца, војсковођа.
Seeb-VN1700
13. jul 2022. u 18.50

„Ja jednaki prezir imam i prema američkim i prema ruskim agentima. Ne mogu očima da ih gledam. Zamislite kad vi radite protiv svoje zemlje, pa još sebe ubedite da radite za svoju zemlju tako što ustvari zastupate interese neke druge zemlje” ..rekao je Aleksandar Vučić.

-
Simo
13. jul 2022. u 18.58
Тако се мало прича о пропасти Србије„

Pa ko ti kaže da Srbija propada, Srbija je tu gde je od kada je sveta i veka i tu će ostati na vjeke vjekova.
Politika i ljudi se uzdizu i padaju, a najgora je ona politika u kojoj mladost prerano gine za ništa.
Lepsi je srpski rob nego srpski grob, iz ropstva su se mnogi izbavili a iz groba samo jedan i taj nam se gadno sveti.
CAHJAP
13. jul 2022. u 19.21
Imaju i hrvati kulturu, Srpsku, kad su bili Srbi. Neće oni to nikada priznati, već se zgražavati iako im je jezik Srpski i imena Srpska. Ta neka imena što se malo razlikuju su prisvojili kao hrvati pod austrougarskom. I reči koja se razlikuju su kasnije prisvojena. Od osamostaljenje hrvatske 90tih su promenili dosta reči.
Kralj Aleksandar, masončina je činio kako su mu englezi preko masonske loże govorili. On nije bio svestan da je time potpisao budući pokolj jer bivśi Srbin mora mrzeti Srbina da bi u svojoj psihi sebe ubedio da nije Srbin. Posle Aleksandra i novog pokolja dolazi nam tito, jesmo li mi toliko prokleti..jesmo. i dok god ovaj jedan čami na Dedinju na grbači Srpskog naroda i još nije našao za shodno da govori tečnim Srpskim jezikom a njegovi potomci još gore, a ovaj drugi u mauzoleju u sred naše prestonice leži, gde stari okoreli komunisti dolaze da svojim suzama zaliju cveće, mislim da nećemo se rešiti tog prokletstva. Ove prve treba proterati nazad za englesku, gde im je deda dobrovoljno pobegao sa Srpskim zlatom i okrenuo leđa svome narodu i rodu, oduzeti sve titule i ugasiti tu dinastiju a drugome, od maozoleja napraviti javni WC. Ovaj prvi stalno traži da mu se vrati ogromna imovina koju su mu dedovi prisvojili. Nek' ide u hrvatsku i jedan i drugi. Oni su najzaslužniji što ta genocidna tvorevina ima svoju državu i prelepo more. Srbi su tvrdoglavi, dobar deo se podelio među ovom dvojicom, jedni žale za titom i komunizmom, drugi žale za monarhijom krađađorđevića.
Bazorilo
13. jul 2022. u 19.22
Srbija je svoju sansu propustila dok je bila na 3 mora.Nije nacinjen hegemon na kome bi se gradila strategija drustva.Umesto toga živelo se na dedinom loju,tj,od slave koju su predhodna pokolenja postigla.Grcima je prepusteno da sva slavna Srpska imena prevedu na svoj transkrip i nacine ga oficijelnim pojmom.Kada smo od kontinetalne sile postali regionalna skupina,ubacili su nam Nemanjice da nas vode u Evropu.Pobise Bogumile i ostatak proterase,po principu,što ne stignes macem,isteraj zakonom-povratka nema znaj.Novi svetski poredak je uhvatio maha i od slobodarske države-Srbija na tri mora-nasta Nemanjicka patrijarsija koja povede narod u nedodjiju.Bilo je perioda nekih kraljeva,ali samo dok su hteli da dozvole Vatikansku strategiju i upliv.Dusan silni,je pokusao blagi zaokret,ali je odmah otrovan.Dalji tok dogadjaja je elegija bez kraja.
Simo
13. jul 2022. u 21.29
Cesto se cuje da nas je Pravoslavlje odrzalo.
Mora da je Hrist tamo gore veoma zauzet zavrtanjem usiju nebrojenim
gresnicima pa zato nema vremena da se već jednom vrati i
sudi živima i mrtvima kako je obecano.
zlatiborac
13. jul 2022. u 22.03
'Cesto se cuje da nas je Pravoslavlje odrzalo.'

Moz` da bidne kod tamo neki koji ga preko noćiprihvatise i uvazise...

Inače u ranom detinjstvu se naveliko pominjalo;'pesma nas je odrzala,
njojzi hvala'.

A po pitanju Bogomladenca,njegove poslednj reci su upucene našim vrlim
Djeticima; 'Nemojte ništa radaiti - dok se Ja ne vratim'.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
14. jul 2022. u 09.38
„О супериорности Словенаца, па и Хрвата, над Србима - доста се дробило и у СФРЈ. Али ја нисам срео живог Словенца коме би се видела супериорност (пре обрнуто)”

Razlika u BDP između Slovenije i Srbije u YU je cinjenica. Od kud potice? Mislim da su oni kao narod nešto vrijedniji i organizovaniji od nas. Vjerovatno racionalniji u investicijama. Recimo investirali su u proizvodnju struje u BiH. I čini mi se da postuju vise zakone i pravila.

Primjer malog proizvodjace gumenih dijelova iz BL, 90-te: Covjek kupio masinu za proizvodnju gume i krenuo da pravi sitne dijelove (gumice za slavine, odbojnike za vrata i slično). Kaže kuburio je sa prodajom i naplatom od mnogih trgovackih kuca u BiH. Sa velikom inflacijom svi su pokusavali da ga zavrnu kasneci sa isplatom. Dok nije sklopio ugovor sa nekom slovenackom firmom. Cijena u KM, isporucuje gimice prvog, novac lijeze 15, u dinarima, po kursu na dan placanja. Imao je problema sa nabavkom sirovina i jednom kasnio. Slovenci ponude da mu oni nabavljaju sirovine i taj problem mu rijesise. On sretan, sirovine stizu na vrijeme on se bavi proizvodnjom a ne ganjanjem sirovina i naplatom, a mislim Merkator uzima dvije marze i sve funkcionise.
Power12345
14. jul 2022. u 09.53
vidite
Srbin, Hrvat, Nijemac ili Englez...sve je to suštinski isto samo malo drugačije po boji kože odgoju, kulturi ..sve zavoosi ko i kome zavrrće uši
keser
(Тешем букве)
16. jul 2022. u 02.54
Да није вас дошљака не вби се уопште причало.
Пре вас се причало о херојству и поштењу.
А када сте ви дошли о пропастима тј. катастрофама.

„Истина Срби-пречани су у огромном броју учествовали у пробоју Солунског фронта, баш као и својевремено у 1.српском устанку. И Аустро-Угарска је током 1.св.рата испробала све суровости на њима.”

Јесте када би се зезали. Само заробљени у плавим мундирима. остали у неким имагинарним бројевима .

„То да је Србија у 1.св.рату изгубила пола мушког становништва, да су у већини кућа остале удовице и сирочад - ка”

А онда су дошли Личани и оно мало преосталих Шумадинаца са по три метка у фишеклији победили.
И тако остварили једину војну победу у историји на коју су поштено речено приморани од хрватских бандита у врховној команди.
keser
(Тешем букве)
16. jul 2022. u 02.57
„О супериорности Словенаца, па и Хрвата, над Србима - доста се дробило и у СФРЈ.”

Пречанске ниско интелигентне фашистичке теорије.
Ко је поредио народ у то време? Па нико осим вас и ваших усташких комшија.
Мада они мање а ви много више.
keser
(Тешем букве)
16. jul 2022. u 08.47
„Lepsi je srpski rob nego srpski grob, iz ropstva su se mnogi izbavili a iz groba samo jedan i taj nam se gadno sveti.”

Симо, слажем се са свим што си написао довде :-)
Не мора ни гроб ни роб ако се паметно ради.
Jocko4
(observer)
16. jul 2022. u 15.02
keser,

>'„То да је Србија у 1.св.рату изгубила пола мушког становништва, да су у већини кућа остале удовице и сирочад - ка”
- -
А онда су дошли Личани и оно мало преосталих Шумадинаца са по три метка у фишеклији победили.
И тако остварили једину војну победу у историји на коју су поштено речено приморани од хрватских бандита у врховној команди.'
- - -

Није јасно ово што си рекао и да ли се односи на цитат који си поставио.
dulebg
(posmatrach)
17. jul 2022. u 04.03
Кесеру, сви Шумадинци и цела Западна Србија су Ерцови, мање-више. Вуков говор из Лознице је чисти „ИСТОЧНОХЕРЦЕГОВАЧКИ” ијекавски. Не знам откуд у теби та мржња спрам својих - опет неко енглеско масло: да мрзимо своје сународнике, а не своје крвнике?

Запамти: Србија је докле има Срба, а не шта је Тито нацртао. И унутар те Велике Србије - нема дошљака, само преселица.

То што неки љубе Тита и комунизам је израз неверице у Цркву: тражили су изворно хришћанство, а руски комунисти су им га понудили.
dulebg
(posmatrach)
17. jul 2022. u 04.04
Кад је 6.личка стигла у Србију, већ у њој није било Личана. И то што је Тито водао биле су „дечије војске” 12-16 година, позната пракса револуционара.
dulebg
(posmatrach)
17. jul 2022. u 04.09
И након распада СФРЈ Словенцима и Хрватима је дато да контролишу Србе. Велике западне фирме, са ћеркама по Сло и Хр, купују предузећа и ресурсе по српским крајевима, а Злоувенци и Кроати им добро дођу јер су одани и послушни, а знају језик: причају српски па све пршти!

Зато се у Словенији одржава стандард. У Хрватској се већ мање види - одоше на Запад сви који не могу да преживе од туризма. Како познаш Хрватску: по њивама у парлогу ((
dulebg
(posmatrach)
17. jul 2022. u 04.19
Кесеру,
мој је деда (од Билеће), са 2 брата, дошао из Америке на Солунски фронт. Ратовали, преживели, па су ова двојица добила земљу на Косову, а мој деда наврх Баната. Ако би ти данас имао 3 чисте да се јавиш на фронт - онда ти поштујем сваку коју изговориш, али нисам убеђен да би ??((

Иначе аустроугарска војска није слала Србе на Србе (или је можда покушала?) јер је било очито да ту од напредовања нема ништа. Ни Чеси нису хтели да пуцају на Србе. Него су Србе слали на Италијане и на Русе(?!). Ово са Русима се ратовало негде по Пољској, Галицији и јесу наши богме добро изгинули.

--

Мој мајстор за Фолксвагена - руски је добровољац на Вишеграду. Па ми понешто заебе, упропасти, 3 године ми је дуговао 150Е, већ и Бог заборавио... Вратио евре, а ја му кажем: та ти си Рус и добровољац - ти Србима не дугујеш ништа?
dulebg
(posmatrach)
17. jul 2022. u 04.22
Кесеру,
да ли Личани - солунски добровољци, имају право да живе у Србији? Или веће право имају домаћи који су избегли мобилизацију, него злостављали удовице и продавали брашно са песком?

Зашто се после 1.рата није судило издајницима и аустроугарским злочинцима?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.