Diskusije : Politika

 Komentar
Sapicu, spasi nam Beograd od unistavanja njegove k
Betty-Boop
(Ginekolog)
11. jul 2022. u 07.17
Sapicu, naredi obustavu rusenja zgrade u centru Beograda u kojoj je sada hotel „Dom”.Zgrada se nalazi u ulici Kralja Milutina, sagradjena je 1929.godime i bila je proglasena za objekat kulture. Zgrada je prelepa i dobro je ocuvana i stvarno je velika steta da se ona srusi i da se na njeno mesto sagradi neka skalamerija od deset spratova.

Sapicu, spasavaj nam Beograd i kulturu Beograda.
D-Man
(Analyst)
11. jul 2022. u 10.50
Ево, тек да се зна о којој згради говориш:

https://tinyurl.com/yn2s7av2

Simo
11. jul 2022. u 12.23
Vlada_Dorcol
11. jul 2022. u 13.03
D-Man, dobro je da si postavio link sa tom zgradom da se vidi kakva je ta zgrada i kolika je to zgrada. Trebalo bi samo malo popraviti fasadu a drugo je sve lepo i zaista predstavlja nam nas stari lepi Beograd. Nije bitno da li je u toj zgradi hotel ili nešto drugo, samo je važno da nam se sacuve ta predivna zgrada koja predstavlja nasu istoriju.
Jocko4
(observer)
11. jul 2022. u 13.54
Зграда је била лепа, али је очигледно запуштено њено одржавање, а разлози за то могу бити разни.
Није довољно да се гледа (и реновира) само спољаашњи изглед зграде, него и оно што је унутра, да не би било „споља гладац, а унутра јадац”.

Обратите пажњу на стање прозорске дрвенарије, буђ у купатилу, унутрашње стање зидова, ..., треба проверити у каквом је стању водоинсталација и шта треба да се замени.
Значи, том објекту је потребна озбиљна реконструкција, а не само реновирање фасаде (спољних зидова).

Сматрам да Београду, нарочито у ужем делу града, нису потребне зграде са више од 8 спратова.
А кад се ради о старијим здањима, мора да се обави детаљна стручна анализа изводљивости и коштања, пре но што се одлучи о реконструкцији, или рушењу.

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
11. jul 2022. u 15.48
Ako je nešto vrijedno i lijepo, obnavlja se makar bilo i sruseno do temelja.
dulebg
(posmatrach)
11. jul 2022. u 17.45
Не препознајем Београд и ништа ме не везује, поготово не за Центар и Врачар, сад и Нови Београд. То се изградило, дошли неки нови људи, они стари радије би да буду Американци.
vacuum
11. jul 2022. u 18.41
Зна ли неко када је Гангула овдје био задњи пут?

Иначе подржавам сачување ове зграде.
CAHJAP
11. jul 2022. u 19.19
Rušenjem starih zgrada, rušibse i deo istorije i duha grada.
Simo
12. jul 2022. u 22.58
Ovde kod mene u omrazenoj Kanadskoj državi, ne mnogo starijoj od mog dede ima jedan mali detalj koji se zove zakon „Heritage property” tj bastinska imovina.
Država je davnih dana na svaki mogući objekat te vrste stavila sapu goru od hipoteke proglasivsi aktom određeni objekat kao državno kulturno dobro pa neka si ti vlasnik sto puta. Nesmes bez njih ništa da menjas spolja a nedaj ti boze da srusis.
Osim tih objekata koji su definitivno na spisku nacionalnog blaga postoje i objekti u blazaoj formi koji su na listi mogućeg ili buduceg ulaska u prvi red, nešto kao sto i Srbija ceka na puno clanstvo u Eu.
Ako bi se tako nešto i bitno menjalo ne može se dobiti dozvola ako stanovnici min 200 m u krug nedaju saglasnast a često se slični slučajevi zavrsavaju na sudovima.
Prošle godine kod mene jedan tip kupio neki stri hotel, stariji od Kanade koji se nije mogao koristiti ali niti popraviti.
Covek resio da ga srusi ali opstina neda, a niko neće da investira u trulez. Odjednom se pojavio glavni chef iz opstine koji ima pravo da u ime bezbednosti gradjana naredi hitno rusenje, i za 24 sata nestade hotel uz svu viku i vrisku gradjana.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.