Diskusije : Politika

 Komentar
Glavne ruske industrije propadaju pod teretom sank
Popaj
08. jun 2022. u 15.36
Glavne ruske industrije propadaju pod teretom sankcija

Andrea Peters
pre 15 sati
Ključni sektori ruske industrije padaju pod teretom zabrana uvoza i izvoza, deficita rezervnih delova i materijala, zatvaranja stranih tržišta i zamrzavanja finansijskih transakcija. Pojavljuju se izveštaji o problemima u svemu, od transporta do proizvodnje kartona za mleko, dok se kompanije bore da održe poslovanje.

U utorak su vodeći ruski proizvođači objavili da su u opasnosti od zatvaranja fabrika zbog odsustva inostranih kupaca i pada domać́e potražnje podstaknutog velikim delom naglim padom u automobilskoj industriji. Iako su neka preduzeća već́ smanjila proizvodnju za 30 odsto u poslednjih nekoliko meseci, skladišta su puna neprodatog olova.

Evropski potrošači su ranije činili skoro 50 odsto ukupne ruske prodaje olova, a oni su praktično odsutni sa tržišta od marta zbog logističkih i finansijskih problema izazvanih zapadnim sankcijama. Od 10. jula, EU kupovina ruskog olova biće u potpunosti zabranjena. Vodeće kompanije takođe kažu da se susreću sa velikim preprekama u dobijanju vladinih dozvola neophodnih za preusmeravanje proizvodnje u azijske zemlje.

Na industrijskoj konferenciji održanoj 7. juna, ruske teretne kompanije su izjavile da su u opasnosti od bankrota zbog naglog pada cena, visokih troškova za zamenu delova i nemoguć́nosti kupovine novih vozila od stranih dobavljača. U aprilu je EU zabranila kamionima te zemlje da uđu na njeno tlo.

Domać́a tražnja je takođe smanjena. Između marta i 1. juna, korporacije su zabeležile pad cena tereta za 13,2 odsto u proseku za 100 najboljih destinacija, pri čemu su neke glavne rute zabeležile pad od dva do tri puta već́i. Naknada za prevoz robe između Moskve i Sankt Peterburga, dva najveća ruska grada, pala je za 34,4 odsto tokom ta tri meseca. Dok je ranije 1 milion ruskih kamiona vršio 300.000 dnevnih pošiljki, sada 1,1 milion kamiona pravi samo 180.000. Vazdušni teret je takođe smanjen.

Vlada je svesna problema, a ministar saobraćaja je u maju priznao da su sankcije „praktično slomile svu logistiku u zemlji”. Omoguć́ila je bespovratna sredstva i jeftine kredite, ali kompanije kažu da to nije dovoljno. Potrebna im je pomoć́ oko troškova goriva, a preopterećeni su porezima. Pored toga, dok je ministarstvo industrije i trgovine odobrilo „paralelni uvoz” — brendirane robe koja se unosi u zemlju bez dozvole vlasnika žiga — Scania i Volvo proizvoda, nije to učinila za Mercedes, MAN, Iveco , DAF i Isuzu. Kao rezultat toga, guma neophodna za popravke kamiona, na primer, nedostaje, prenosi RBK.

Ruske luke su takođe u krizi. U martu je promet robe u Sankt Peterburgu, jednoj od najvećih luka u zemlji, opao za 41 odsto u apsolutnom obimu. Vlada je odgovorila smanjenjem zakupnina koje brodari moraju da plaćaju za korišćenje lučkih objekata, ali stručnjaci kažu da se problem ne može prevazići bez povećanja potražnje.

U toku su rasprave o stvaranju novih pomorskih veza između domać́ih i međunarodnih luka, uključujući i neke u Iranu. Ali sprovođenje ovakvih planova u delo zahteva značajna ulaganja, kao i vreme, jer u mnogim slučajevima infrastruktura za slanje ili primanje vrste tereta koji bi nosili ruski brodovi trenutno ne postoji. Nadolazeća zabrana EU i Velike Britanije za osiguranje ruskog pomorskog transporta dodatno će zakomplikovati situaciju.
https://www.wsws.org/en/articles/2022/06/08/drjx-j08.html
...
Popaj
08. jun 2022. u 15.40
...
Auto industrija takođe i dalje pati od povlačenja stranih proizvođača automobila i velikog nedostatka materijala, posebno elektronskih komponenti. Rosstat, ruska centralna statistička agencija, saopštila je u sredu da je proizvodnja automobila pala za skoro polovinu između januara i aprila. Ovo je najveći pad zabeležen u bilo kom sektoru. U aprilu ove godine, ruski proizvođači automobila proizveli su 85,4 odsto manje automobila nego u isto vreme 2021. „U ovom trenutku samo dva preduzeća proizvode automobile manje-više stabilno — uljanovski UAZ i fabrika Haval u Tuli”, izveštavaju Izvestija. 6. juna.

U intervjuu za Ridus.ru, stručnjak za industriju Sergej Aslanjan objasnio je dubinu krize. „Nemamo fabrike elektronike, nemamo od čega da pravimo motor. Imamo ”Nivu„, staru 45 godina, 20 odsto čini uvoz”, rekao je on govoreći o jednom modelu ruskog proizvođača Lada. Ali, dodao je, „Ima klipove i klipne prstenove američke korporacije Federal Mogul. A sada nećemo imati ni od čega da sklapamo Nivu. Od čega ćemo praviti sisteme vazdušnih jastuka? Ko će nam pokloniti vazdušni jastuk? Niko. Nemamo čak ni veze.”

Izgledi da će nacionalni program zamene uvoza, koji Kremlj forsira, popuniti praznine je san, tvrde stručnjaci. „Čak ni sovjetski arhaični Moskvič [model automobila] danas ne može da se oživi. Gde mogu da ga nabavim? Nestalo je davno. Bojim se da se čak i dokumentacija može naći samo u muzeju. Nemoguć́e je udahnuti život mrtvima”, rekao je za Ridus.ru Jang Hajcer, potpredsednik Nacionalne automobilske unije.

Industrije podataka, računarstva i telekomunikacija, koje održavaju sve sektore privrede, sada su bez poluprovodnika, mikročipova i servera koji su im potrebni za rad i širenje. Domać́a preduzeća nisu bila u stanju da pariraju kapacitetima memorije, obrade i propusnog opsega stranih proizvođača. Oni su u velikoj potražnji jer prekomorske korporacije više ne pružaju usluge u oblaku ruskim firmama.

U Tatarstanu, sa populacijom od više od 3,8 miliona, Ministarstvo za digitalni razvoj je moralo da odustane od planova za proširenje 4G/LTE na 61 grad i umesto toga bilo je u moguć́nosti da pruži uslugu samo na 30 novih mesta. Jednostavno mu je nedostajao potrebni materijal. Sličan problem se desio u Saratovskoj oblasti, u kojoj živi 2,4 miliona ljudi.

Krajem maja, Udruženje ruskog čelika saopštilo je vladi da se suočava sa poteškoćama zbog naglog pada domać́e tražnje i snage rublje. Pored toga, pošto je EU zabranila uvoz, proizvođači su bili primorani da Kini i drugim azijskim zemljama „prodaju robu sa popustom, au nekim slučajevima čak i ispod cene”, objasnio je šef ruskog čelika Aleksej Sentjurin.

Njeni članovi će pretrpeti velike gubitke i moraće da smanje proizvodnju, saopštila je organizacija, osim ako vlada ne smanji svoje poresko opterećenje i ne radi na devalvaciji rublje. „Preduzeća crne metalurgije suočavaju se sa ozbiljnim rizicima od smanjenja broja zaposlenih”, dodaje RBK na osnovu razgovora sa Sentjurinom.

Ruska poljoprivreda se takođe suočava sa problemima zbog velikog oslanjanja na uvozno seme, koje u nekim slučajevima čini već́inu ili čak ceo proizvod koji koristi — na primer, suncokret (70-77 procenata) i šećerna repa (100 procenata) . Dok stručnjaci kažu da je neposredna kriza sprečena jer je industrija izgradila rezerve semena, nejasno je šta će se dogoditi sledeć́e godine.

Jevgenij Ivanov iz Instituta za proučavanje tržišta poljoprivrede objasnio je za Zol.ru: „Po pravilu, sve kompanije u svetu koje se bave semenom šećerne repe gaje ih u severnoj Italiji i južnoj Francuskoj. U Rusiji su samo neke oblasti u blizini Sočija i na Krimu pogodne za ove svrhe. Krim je, međutim, u centru rata u Ukrajini, a Kijev je počeo da prekida snabdevanje vodom regiona, koji nema adekvatne sopstvene resurse, čak i pre ruske invazije. Ali, kako je primetio Ivanov, ”tamo je nemoguć́e uzgajati šećernu repu bez navodnjavanja„.

U teškoćama se suočava i šumarska industrija. Šef autonomne oblasti Hanti-Mansi dobija veliki broj pritužbi od drvoprerađivača da zbog zabrana izvoza nemaju gde da prodaju svoju robu. Nekadašnja velika tržišta, poput Uzbekistana, sada su zatvorena.

Postoji zabrinutost zbog snabdevanja bakterijama za fermentaciju dobara poput jogurta i kefira, jer ruski proizvođači mlečnih proizvoda uvoze 80 odsto onoga što im je potrebno. Neko vreme je u prodavnicama u delovima zemlje vladao deficit mleka jer se finski proizvođač kartona na koga su se oslanjali ruski proizvođači povukao. Industrija liftova takođe ima problema sa proizvodnjom.
...”
Popaj
08. jun 2022. u 15.52
...
Čak je i ruska industrija nafte i gasa, koja beleži rekordne profite uprkos zabranama izvoza u EU i SAD zbog skoka cena energije i povećane potražnje iz Kine, Indije i drugih mesta, ograničena činjenicom da je izgubila pristup uvezenoj tehnologiji, softveru, i ljudski kapital koji mu je potreban za razvoj novih bunara i gasnih polja na ranije neiskorišćenim mestima, kao što je, na primer, Barencovo more. Bez rešenja za ovo, kao i izgradnje novih cevovoda do azijskih tržišta, ona će se boriti da se održi i razvije.

Ruska vlada pokušava da prikrije dubinu krize, tvrdeći da je nezaposlenost, navodno od samo 4 odsto, najniža ikada, da će njeni programi smanjiti siromaštvo 2022. godine, a ekonomska politika obezbediti realne prihode stanovništva. Predsednik Putin je u utorak izjavio da je inflacija stavljena pod kontrolu.

Kremlj je duboko zabrinut da gnev naroda zbog kolapsa ekonomije neće biti usmeren samo protiv Zapada zbog njegovih kažnjavajućih sankcija, već́ i na državu zbog njene katastrofalne invazije na Ukrajinu i bednih posledica 30 godina kapitalističke restauracije. Ali manipulacija brojevima nezaposlenih, povišice za vladine službenike koje iznose nekoliko stotina dolara godišnje i lažne tvrdnje o cenama osnovnih roba i usluga ne mogu da promene stvarnost sa kojom se suočava ruska radnička klasa.

Sa svoje strane, SAD i njeni saveznici iz NATO-a slave uništenje Rusije. Medijski nalozi u zapadnoj štampi uglavnom sa jedva potisnutim oduševljenjem beleže produbljivanje krize.
Power12345
08. jun 2022. u 18.43
Popaj

...A šta misliš da ovi drugi ili na zapadu imaju sve..

Lorka
(поета)
08. jun 2022. u 18.59
https://www.youtube.com/watch?v=fDZzn9MOKlo

Богме, овај видео у коме говори Видојевић, тврди и бројкама доказује обрнуто од овог текста који си ти Попај поставио.
dituartu
(eng)
08. jun 2022. u 23.15
POPAJE OVAKVIH TEKSTOVA IMaš VEC 3 MESECA KONSTANTNO TOLIKO DA MOžeš DA SA NJIMA DOOOPE BRISES
CAHJAP
09. jun 2022. u 00.24
Rusi propadaju, gube rat, gube ljudstvo i naoružanje, Putin poludeo i umire i još mnogo toga su isključovo izvoru zapadne propagande. Barem mi Srbi, ako niko drugi, bi trebali malo bolje znati, jer smo bili i još uvek smo žrtve iste propagande.
D-Man
(Analyst)
09. jun 2022. u 11.23
Највећи циркус у тим свим причама је она прича о томе како ће Запад пронаћи друге изворе снабдевања за гас и како неће зависити од руског снабдевања.

Да, наравно, можеш ти пронаћи изворе снабдевања можда и у Тунгузији али колики ће бити трошкови куповине тог гаса из Тунгузије.
Када једног дана рат стане, а мора да стане као и сваки други рат, онда ће тај исти Запад моћи да бира између течног гаса који им продају Амери по четвероструко већој цени и оног руског који је јефтинији, вероватно боље квалитете а, поред тога, лакше је и снабдевање због већ постојећег гасовода.

На Западу се све мери кроз зараду и тај исти Запад ће врло брзо да се врати на јефтинији извор снабдевања. Е, због тога, да се то не би десило, управо Амери имају разлога да овај рат у Украјини продужавју у недоглед.
Radnik
(TeTe)
09. jun 2022. u 22.17
Ovi sa World Socialist Web Site su mi počeli ići na onu stvar od onog momenta kad su odbacili dio radničke klase u Americi zbog njihovih „desničarskih” uvjerenja. Pa zar se socijalisti ne predstavljaju kao šampioni radničke klase? Doduše, zapadni „socijalisti”, kao sto je Andrea, su odrasli i društvu ekskluzivnosti i ako nisi „socijalista” odmah te otpisuju. Andrea je jedna od takvih.
Bez sumnje je da Rusija osjeća posljedice sankcija. Svaki razlaz je bolan pa tako i ovaj. Pročitah da će se ruska ekonomija smanjiti za 7% zbog sankcija. Rusija će to osjetiti ali im opet ostaje 93% kapaciteta koji će razvijati saradnjom sa ostatkom Svijeta. Rusiji je takodjer bitno da se konačno oslobodi okova dolara i da pokaže Zapadu i kojekakvim psihopaticnim Ursulama da se nije s njima zayebavat.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.