Diskusije : Politika

 Komentar
Зеленски планира да преда Пољској западне делове У
novosadski_radikal
(Clan SRS)
23. maj 2022. u 08.32
Руска Дума: Зеленски планира да преда Пољској западне делове Украјине
13:50 23.05.2022. 0

Посланик руске Државне думе Михаил Шеремет изјавио је да украјински председник Владимир Зеленски, схватајући неминовност распада Украјине, жели да њене западне територије преда Пољској.

„Он је схватио да је распад Украјине неминовност, будући да је југоисточни део земље већ у потпуности изгубљен. Због тога се заложио за то да фактички преда Пољској да контролише њене западне територије. Пољској, која је одавно већ планирала да те земље окупира. Данас се очигледно створио одговарајући тренутак да се све то изведе и прикрије наводном бригом о украјинском народу”, казао је он.

Шеремет је уједно и упозорио Пољску да не предузима непромишљене кораке који би успели да засметају Русији да спроведе до краја план по питању демилитаризације и денацификације Украјине.

„Пољска својом русофобијом и мржњом, као и подршком украјинских неонациста, угрожава целу Европску унију”, додао је.

Претходно је Зеленски најавио да ће Украјина и Пољска потписати споразум о поједностављењу преласка граница рекавши да те две земље не би требало да уопште имају било какве границе или баријере.

Поред тога, како су пренели медији, Зеленски је најавио и да ће Врховној ради поднети нацрт закона којим би се пољским држављанима у Украјини доделио специјални статус.
sirchullePoruka negativno ocenjena. Pokaži

sirchulle
(CAD Designer)
23. maj 2022. u 08.54
Hoće on, znam ja njega odavno. Sve u cilju da se napakosti Rusiji. Ne daju se Rusi prevariti pa su zato napali Ukrajinu da ne bi delovi Ukrajine pali pod vlast Poljske. Da nije Rusija napala Ukrajinu Poljska bi je raspracala nacisto i ostale bi samo froncle od Ukrajine. Ovako Ukrajina je sigurna pod okriljem bratske ljubavi koja nema odakle drugo da dodje osim iz Moskve. Sigurna i celovita.
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
23. maj 2022. u 10.22
Sirćasti, jer si ti svaki dan ovako izluđen ili samo povremeno? Reci svom dileru da ti ne meša previše razne narkotike.
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
23. maj 2022. u 10.24
Ako Poljska dobije neke delove Ukrajine, onda će se i Mađari podići i tražiti i oni naravno „svoj” deo. Svašta pada na pamet tom klovnu od kvazi predsednika zelenog majmuna.
novosadski_radikal
(Clan SRS)
23. maj 2022. u 11.41
ZAHAROVA OSULA PALJBU PO ZELENSKOM: Gde to ima da predsednik jedne države predaje teritoriju građanima druge države, a ne daje im državljanstvo?!
Kijevski režim građanima Poljske „predaje teritoriju svoje države” time što im dodeljuje posebna prava, a time ujedno legalizuje zauzimanje Ukrajine, napisala je na svom Telegram kanalu portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova
- Ne separatisti, već sam predsednik predaje građanima druge države prava na teritoriju svoje države, ne dajući im državljanstvo Ukrajine. Dok navodno čuva sopstveni identitet kijevski režim ga osam godina uništava otvarajući vatru na svoje, a sada i radeći neverovatnu stvar - legalizujući de-fakto zauzimanje svoje države - objavila je Zaharova, prenosi Sputnjik.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je u Vrhovnoj radi izjavio da je postignut dogovor sa rukovodstvom Poljske o pojednostavljenom režimu prelaska granice između dve države i dodao da je sadašnja situacija „nevoljno naterala Ukrajinu i Poljsku da zaborave na sporove oko zajedničke prošlosti”, navodi Sputnjik.
novosadski_radikal
(Clan SRS)
23. maj 2022. u 13.13
БИВШИ ПОСЛАНИК ВРХОВНЕ РАДЕ: Хоће ли Зеленски и Дуда договорити предају запада Украјине Пољској?
23-05-2022 16:55 Фокус 8 Свет Планета

„Пољски председник Анджеј Дуда допутовао је у Кијев да са украјинским колегом Владимиром Зеленским разговара о могућем преносу контроле над западним регионима земље на Варшаву”, написао је на свом Телеграм каналу бивши посланик у Врховној ради Иља Кива.

„Дуда жели да уђе у историју као онај који је вратио Лавов Пољској. Украјина, као држава, проживљава своје последње месеце”, оценио је Кива, позвавши се на извор у кабинету Зеленског.

Кива је 5. маја рекао да је Пољска започела прву етапу анексије запада.

Дуда ће постати први шеф стране државе који ће говорити у украјинском парламенту након почетка руске специјалне операције за заштиту Донбаса.

Помоћник председника Руске Федерације, шеф руске делегације на преговорима са Украјином Владимир Медински, изјавио је да ће Пољска првом приликом заузети западноукрајинске земље.

Крајем априла је и директор Спољне обавештајне службе Руске Федерације (СВР) Сергеј Наришкин рекао да Вашингтон и Варшава раде на плановима за успостављање војно-политичке контроле Пољске над „историјским поседима” у Украјини.

Више о изјави хрватског европарламентарца ОВДЕ.

Извор: Факти
Vartolomej
(Student)
23. maj 2022. u 23.40
I Ukrajinu i Poljsku vode ljudi koji nisu dorasli svojim funkcijama. Ovo je dobra vijest za ukrajince koji su se odrekli svog ruskog nasljedja. Samo me interesuje kako će se izjasnjavati kada nestane Ukrajine a to je već proces bez povratka.
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
24. maj 2022. u 02.28
Nisu dorasli ni veliki big bos vuchichi, ni ostala gamad. Svi su oni samo pioni u rukama globalista i masona. Danas biti političar koji je pravdoljubiv, pošten i posvećen svojem narodu i državi je velika retkost. A takve ostali političari niti podržavaju niti cene i kao takve ih ne šišaju ni dva procenta
dulebg
(posmatrach)
25. maj 2022. u 18.34
Питање је да ли ће Руси дозволити?

Пољска је погурана за 100-тинак км на Запад на рачун Немачке, а у корист СССР - као наплата ратне штете од Немачке. Тако да сад не може да се врати, јер то је власништво СССР, тј.Украјине.

Иначе Западну Украјину су Пољаци освојили од Царске Русије кад је ова упала у револуционарни хаос. Прича се да су побили можда 15.000 руских „кадета”, због чега је Стаљин наредио 1941, кад је повратио те крајеве, да се у Катинској шуми стреља 1200 пољских официра (мада неки тврде да је ово са Катинском шумом фејк)

Царска Русија освојила је Западну Украјину у 18.веку, када Аустрија, Пруска и Русија поделиле између себе краљевину Пољску.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.