Diskusije : Politika

 Komentar
Ko je canak?
lisabutterflay
16. januar 2022. u 17.12
rudar
16. januar 2022. u 17.17
Krme canak je tatko na mLogi likovi sa sc...
lisabutterflay
16. januar 2022. u 17.54
OVDE,OVDE STA GOD DA NAPISEM U VEZI SRBA...GUMICA RADI...WHY?
Simo
16. januar 2022. u 18.14
Vojvodjanin, Amerikanac, Kanadjanin je neko ko odavno nezna kome da se prikloni.
Nema mesta na karti Vojvodine a da u njemu nisam sluzbeno bio kao radnik javnog servisa SAPV.
Od sela do sela od grada do grada, govore se razliciti jezici, slave razliciti praznici zvone zvona razlicitih crkvi.
Zahvaljujuci tome kao mladi krajiski Srbin veoma sam dobro ovladao madjarskim jezikom sto je iskreno radovalo mnoge madjarske kolege.
Mihalj Kertes je veliko ime Madjara koji je svim srcem zeleo da bude Srbin samo ne i vojvodjan.
Ida Szabo je narodni heroj NORa koja se iskljucivo deklarisala kao vojvodjanka. Srbi su bili najbrojmi narod u Vojvodini ali su teško sacinjavali srpski kvorum gde god je on bio potreban.
Posle zadnjeg rata vojvodjanska demografska karta se bitno promenila
Nakon osme ofanzive 1945 usledila je deveta traktorska divizija 1995.
Madjarska granica je postala otvorena za migraciju vojvodjanskih madjara dok i mnoge druge narodnosti Vojvodine nisu mirno sedele. Najveci nacionalni kompleks imaju Rusini koji nemaju svoju maticnu zemlju pa su se nasli u troglu Srbija-Hrvatska-Vojvodina kao podeljeni pravoslavci na unijate i starokalendarce.
Canak je takoder potomak osme ofanzive a generacija kojoj i on kao i ja pripadamo nije prošla posrbljavanje već cisto Vojvodjansko podržavljavanje od 1974.
Kada sam 1976 dosao u Vojvodinu iz Hrvatske iako mlad i apolitican svakodnevno sam zapazao da ja nisam dosao u nikakvu Srbiju već u neku sasvim treću državicu i o tome sam znao pricati kad bi odlazio u zvicaj.
Oni koji su mladji od mene i koji su za vreme Slobinog svrgavanja SAPV
bili klinci teško mogu razumeti duh autonomastva i budjenje vojvodjanske svesti o državnosti kod velikog broja njenih stanovnika a za izbeglice iz Bosne i Hrvatske nacionalna struktura Vojvodine je pravo spansko selo.
Pojavom politickog pluralizma u SFRJ Nenad Canak je bio mladi populista koji je u politiku krenuo kao showmen i tu je eto ostao dan danas. Covek bez politicke zrelosti ili mudrosti, ali mnogima zabavan pa tako i opstaje.
Bazorilo
16. januar 2022. u 19.49
Ali dobro se i ususkao,ne izgleda da je se nešto zamucio.I mika(ciga)ima neku muku ,on bas nikakvu.Prica se mika bio sa svojom gospodjom u Japan.Posle nedelju dana,Ciganka mu kaže;ajd ebre muzu da uzimamo državljanstvo,ovo ti je milina,sve roboti rade,mi ćemo samo u ladovinu.Ma ti nisi normalna odbrusi joj mika.Zašto pita ona?-Pa kad nešto ukrademo,a gde ćemo da bezimo po ovolku vodu okolo.
Idemo mi u nasu Srbiju,to ti je raj za nas i politicare.Istina,nema robota,ali ima robova,koji rade po celi dan za nas koji volimo odmor.
kupressrpski
(vozac)
16. januar 2022. u 20.22
Dosad smo ji zvali potirice … takve kakav je on od sada ne znam koji će naziv zaziviti ali werbalije sa tim se u poslednje vreme Barbara…
Power12345
17. januar 2022. u 05.05
Predsednik i osnivača LSV je Nenad Čanak. Osnovni programski cilj LSV je puna autonomija Vojvodine, ali u granicama Republike Srbije.
-------

liga socijaldemokrata V. je izrasla od ex komunista ..
A bit komunista nije baš svakom lako.
Drugovi i drugarice
ako se nešto nije naučilo iz sistema lopurdi Titine države
i da je svaki član više pričao, pisao, diskutovao, lajo ko pas
pa i taj pas što laje nije sam...
što Znači samo promjeni perje, dlaku a suština je isto
dulebg
(posmatrach)
18. januar 2022. u 06.58
Чанак је нормални представник елите „генералске деце”. Сва та виша комунистичка буржоазија опстала је захваљујући томе што су слепо извршавали све налоге против српства. Они и даље дубоко верују:
- да су Срби за све криви
- да је од свих национализама најопаснији Српски
- да се великосрпска буржоазија замерила малим народићима
- да су четници исто зло као и усташе, плус се не купају
- да се са Западом може - само им треба јести из руке, ал Срби ето куртшевити па се стално замерају. А кад је већ тако - дај нека макар њима буде добро, а Србија најбоље да потоне.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.