Diskusije : Politika

 Komentar
Случај лошег лијека са трагичним исходом
CPHA
(Чувари ћирилице)
18. oktobar 2021. u 12.20
Не могу никако да се помирим апелу да се труднице вакцинишу. Ђерлек изјави данас да је у Србији умрло 10 трудница од короне. Позива их да се вакцинишу. Умирале су труднице, нажалост, и прије короне.
Не тако давно, можда се неко од вас старијих сјећа..ја познајем једну особу која има око 50 година и аномалије описане у тексту који ћу копирати.
Занимљиво је, читам у тексту, како је Канада последња повукла овај лијек из употребе!
Четири пуне године доле поменути лијек је био у употреби!

TALIDOMIDSKA TRAGEDIJA

Sedativ talidomid uveden je u upotrebu kasnih pedesetih godina. Prodavan je širom sveta od 1957. do 1961. kada je povučen sa tržišta kada je ustanovljeno da je uzrok urođenih anomalija.

Slučajevi koji su tih godina zabeleženi u Evropi smatraju se jednom od najvećih medicinskih tragedija modernog vremena.

Nemačka kompanija „Grinental” stavila je 1957. godine na tržište sedativ, u Nemačkoj poznat pod nazivom „Contergan” - novi preparat koji su uzimale trudnice protiv jutarnjih mučnina i nesanice. Do 1961. godine oko pet miliona žena u pedesetak država uzelo je više od 300 miliona dnevnih doza talidomida (pilule od 100 miligrama).

Bio je proglašen „čudotvornim lekom” za nesanicu, kašalj, prehladu i glavobolju, da je efikasan protiv mučnina...

Na tržište se pojavio nedovoljno ispitan, a o njegovom štetnom delovanju na razvoj fetusa nisu postojale kliničke studije.

Rezultat je bio veliki broj novorođene dece bez udova, bez ušiju, s teškim poremećajem unutrašnjih organa, izobličenih lica...

Procena je da je više od 10.000 beba rođeno sa oštećenima i da je oko 40 odsto njih umrlo u ranom detinjstvu zbog anomalija srca, sistema za varenje i bubrega. Deca su rođena u 46 zemalja.
intrigue
18. oktobar 2021. u 13.59
Умирале су труднице и пре цоороне , али ретко од болести која је ништа више до „мало јачи грип , зар не ?
Зајебано је време дошло , да од мало јачег грипа умиру и млади људи , а не само труднице .
Какав је то грип , мајку му јебем ? Каква је тaj ”најсмешнији вирус„ , што ономад рече велики др. Несторовић ?

Ево данаске умре једна лепа докторица из Панчева , 27 година ...кажу да није хтела да се вакцинише зато што се верила и планирала децу .
Нажалост , остаће непознато да ли се њој , због вакцине коју је примила , десило исто што и онима који су пили талидомид .

Ко бре зна и тај ивермектин , претераш са њим и сутра ти се роди дете са прасећом њушком , са рогићима на глави ...:)))

kum11
18. oktobar 2021. u 14.12
intrigue,ta „mlada doktorica” je promovisala vakcine i primila 3 doze,ne govoris istinuhttps://srbin.info/drustvo/mlada-lekarka-umrla-od-kovida-promovisala-vakcinu-i-sns-primila-i-3-dozu-foto/
kum11
18. oktobar 2021. u 14.17
Intrigue,imaš prorodni lek,vitamin D3.Cink,Quercetin,selen i naravno Ivermectin,ovi svi su dokazani!
intrigue
18. oktobar 2021. u 14.32
Србин инфо ?
аха .

има по новинама (не једним) и оваквих писанија .

Porodica, prijatelji i kolege mlade lekarke u šoku su zbog tragične vesti koja je potresla javnost. Bila je, kako pričaju, jedra, zdrava, uvek nasmejana. Bitku sa koronom izgubila je juče, a Ivana je sahranjena danas u 14 časova.

Kako pričaju njene kolege, doktorka se verila prošlog meseca, a danas, kako kažu, tuga.

- Ne znam kako se zarazila, pričala je da je želi da rađa, pa nije bila sigurna treba li da se vakciniše. Moguće je da se zarazila na radnom mestu, to nećemo nikad znati - rekla je Ivanina koleginica.

Шта ћемо сад ?
Како то да су информације опречне?

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/mlada-doktorka-ivana-27-umrla-od-korone-u-utorak-je-bila-pozitivna- u-nedelju-je-nije/g3cqx2z

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3790483/uzas-mlada-doktorka-27-preminula-u-pancevu-veril a-se-pre-mesec-dana-sada-je-nema-lekari-je-ozivljavali-pa-izgubili-bitku

Ах да , сетио сам се , то је зато што су све новине у Србији под контролом режима .(читај Вучића) :))
kum11
18. oktobar 2021. u 14.40
naravno nasao si njzuce novine u Srbiji,Kurir i Blic,najveci rezimski propagandisti i poznati po svakodnevnim lazima i ko to cita ,ne znam šta da kaže,Srbin info uz Balkan info su medije za veliko postovanje!
kum11
18. oktobar 2021. u 14.45
evo ovde možeš naći izjavu našeg strucnjaka koji predaje mikro biologiju na univerzitetu Calgary,Canada, Tomislavu Terzinu,koji govori o vakcinamahttps://www.youtube.com/watch?v=HpBSQAi2hLU
intrigue
18. oktobar 2021. u 15.02
џаба Куме изгор'ла ти кеса ! :))

све новине режимске , а Србин инфо опозициони , јел то ?
и треба им се веровати .
или су оно баш независни ? :))

каква бре Канада и шупљажа наших стручњака , још мало па ће тамо натерати на 85% вакцинисаних дуплом дозом .
неслуша их народ , јебига. :)
MaxBunker
18. oktobar 2021. u 15.46
Људи вакцинишите се . Немој да се зајебавате и да се правите паметни.
Jocko4
(observer)
18. oktobar 2021. u 16.23
СРНО,

>'Не могу никако да се помирим апелу да се труднице вакцинишу. Ђерлек изјави данас да је у Србији умрло 10 трудница од короне. Позива их да се вакцинишу. Умирале су труднице, нажалост, и прије короне.'
- - -

А да ли можеш да се помириш са апелом да се и остали вакцинишу ?
Јесу ли труднице биле оволико угрожене док је сој алфа био доминанатан ?
Нису и није било апеловања да се вакцинишу.

По већ познатом шаблону, и ти своје мишљење засниваш и оправдаваш на непровереним сумњама, чак поредиш са провереним штетним талидомидом, а не желиш да се помириш са чињеницом да је, како је јављено, до сад у Србији због Ковида страдало 10 трудница. И тако твоје сумње имају већи значај и тежину, него чињеница да их је 10 умрло и да су и неке бебе страдале.

Не знам шта би рекла да имаш снају, или ћерку трудницу - да ли би им саветовала вакцинисање, или би их од тога одвраћала ?
CPHA
(Чувари ћирилице)
18. oktobar 2021. u 16.30
Имам снајку која је ушла у девети мјесец. Нема шта да је наговарам.
Напротив.
Млада, образована жена, медицинске струке.
А мислиш да је од појаве делта соја, прошло довољно времена да се испита утицај вакцине на плод?
intrigue
18. oktobar 2021. u 16.37
опа Баки , не хвалиш се , честитам ! :)) сад ће да ти говоре: лепа и млада баба ,
доброджећа ! :))

Jocko4
(observer)
18. oktobar 2021. u 16.44
СРНО,

Мислим да је твоја снаја стручнија од мене и да боље зна да ли је већ касно да се вакцинише, или би било боље да се о томе посаветује са гинекологом.

Знам да не знам да ли вакцине против Ковида утичу на плод, али вести о заразности соја делта показују да напада и млађе особе и да су на удару и труднице, а тиме и бебе. Једноставно, размишљам по ономе да од два ризика треба изабрати онај мањи.
intrigue
18. oktobar 2021. u 16.54
јебига , ако ћемо поштено није свеједно одлучити да се вакцинишеш кад си у другом стању . до јуче андол нису смеле да попију , а данас би требале да се вакцинишу .
да сам у ситуацији као Срна учинио би све да ми се снајка не зарази , све могуће мере предострожности...а да се не вакцинише .
CPHA
(Чувари ћирилице)
18. oktobar 2021. u 17.20
Снајка је али није директна.
:-)))
Млади су ови моји.
Мада бих вољела да се ожене што прије. Бар као што им је отац 🤣
intrigue
18. oktobar 2021. u 17.30
па добро , снајка је снајка , честитам у сваком случају .
на прву сам помислио „где Срна да буде бака” , млада жена , и плус срна ...па се сетих да је моја ташта постала бака са 42 . :))
CPHA
(Чувари ћирилице)
18. oktobar 2021. u 17.33
Па ти само мало млађи од таште.
🤣
intrigue
18. oktobar 2021. u 17.40
чекај да срачунам , 13 година . ми смо више другари него зет и ташта . :))
kum11
18. oktobar 2021. u 18.31
Jocko,dobice dobar odgovor od rezimskih doktora kojim je zabranjeno da govore za sebe u celom svetu,kao kod vas u Ontariju.Gag order issued in March for any individual doctor to speak against(truth) „vaccines.Gag orders issued in all provinces with job loss and licence revoked.U Kvibeku hoće da ponistavaju diplome 10 hiljada medecinskih sestara koje su odbile vakcine,rok produzen za 30 dana.Gestapo za ove ovde u S.Americi i Australiji je mačiji kasalj.Još da pocnu zute trake da forsiraju na nevakcinisane.Kao sto member of Joe Biden cabinet said,”natural immunity is right wing conspiracy„.Pogledaj interview Dr.Sanjev Gupta(CNN)' lap dog with Joe Rogan couple days back! ”
kum11
18. oktobar 2021. u 18.34
Nije mi jasno za vas „vakcinisane” zašto propagirate toliko za vakcine,posto ste ih primili vi ste zasticeni,jel tako?Vi možda mislite da ste primili vakcineali vam dolaze booster shots,4-ta doza i tako dok vas totalno ne dokrajce.Pa jel stvarno iko od vas misli da će oni stati na dvije,već daju treću,pa psle 6 meseci četvrtu.U Izraelu ko nije primio 3 vakcine „passport” ne vazi vise
geriatrikus
(zvakac karamela)
18. oktobar 2021. u 18.44
СРНО, имао сам прилику да „из прве руке” пратим случај једног ужасног антибиотика који су потплаћени „експерти” из FDA са фалсификованом документацијом гурали на тржиште иако су знали за смртне и друге посљедице узимања тог антибиотика. Моја кућна пријатељица(преко супруге) врсни љекар и стручњак, у то вријеме запослена у FDA на одобравању лијекова, мајка троје дјеце, није могла прећи преко тога. И ту су настали њени проблеми. Бојала се за свој живот, па је заштиту потражила у откривању истине јавности. Могло се о томе читати у Њујорк Тајмсу између осталих „великих” новина. Ствар је дошла и до Конгреса и тражили су да се наша пријатељица као свједок појави у сенату.
Она је ускоро напустила FDA и отворила приватну праксу, и данас је врло успјешна и даље мисли, са чиме се апсолутно слажем, да јој је излазак у јавност тада спасио живот.
Ево нешто мало о томе:
>> An emergency meeting of FDA senior managers resulted in a public announcement that the FDA regarded Ketek as safe; this announcement cited study 3014 as part of the evidence the FDA had relied on in approving the drug. References to this fraudulent study soon started to creep into the biomedical literature.
In February 2006, I and other reviewers alerted FDA senior management to the irregularities in the Ketek case. FDA management took no substantive actions. In an internal e-mail, one senior manager, though aware of the fraud in study 3014, defended the agency's citation of it, stating that the review division responsible for Ketek had used it. (Three days after a Congressional hearing on Ketek, in February 2007, the FDA finally removed any mention of study 3014 from its Web site.)

In the face of Congressional subpoenas and unfavorable publicity, reviewers at the FDA were warned at a June 2006 meeting by Andrew von Eschenbach, then the acting FDA commissioner, not to discuss Ketek outside the agency. By this time, 23 cases of acute severe liver injury and 12 cases of acute liver failure, 4 of them fatal, had been linked to Ketek...<<
Zorrko
18. oktobar 2021. u 20.04
-----
intrigue
18. oktobar 2021. u 14.32

Србин инфо ?
аха .

има по новинама (не једним) и оваквих писанија .
--------

aha?

evo ti link na NJENU fejsbuk stranicu, pa procitaj njene objave:

https://www.facebook.com/ivana.latovljev

fanaticna vakserica, još od Aprila poziva na vakcinacije...

Evo post iz Jula:

--------------
Kovacica-Info RS
J1pocunlyl or24f ·
Covid 19: Dobili smo jednu bitku, ali rat nije gotov
Vakcinacija je jednostavna preventivna zdravstvena mera koja na bezbedan i efektivan način sprečava pojavu Covid 19 i čuva živote ljudi.
I dalje se građani mogu vakcinisati protiv kovida, i to bez zakazivanja na portalu eUprava informisanjem na broj telefona 063/102-04-13.
Dostupne vakcine za vakcinaciju su Sinofarm i Fajzer.
Radno vreme vakcinalnog punkta u Kovačici radnim danima je od 8 do 18 časova, a vikendom od 8 do 12 časova.
Kako epidemiolozi navode, važno je da se vakciniše što više mladih ljudi koji se najviše kreću i ostvaruju najviše kontakata.
Vlada Republike Srbije najavila je brojne benefite za sve građane, posebno za mlade, koji se vakcinišu i na taj način pokažu odgovonost.
Cilj vakcinacije je da se razvije otpornost na bolest slična onoj koja se stiče nakon dolaska u kontakt sa njenim uzročnikom, odnosno nakon prirodne infekcije.
Od presudnog je značaja da se što veći broj ljudi zaštiti vakcinom kako bi, zajedno sa onima koji su nakon preležane bolesti COVID-19 stekli prirodni imunitet, stvorili i kolektivni imunitet.
#dapobedizivot #pobedimokoronu💪👊 #coronafree
--------------

izgleda da je treca doza bila kobna...
intrigue
18. oktobar 2021. u 20.28
како се жове та жена , јел „Kovacica-Info RS” ?

где пише да је примила вакцину , прву , другу ...или трећу ?
Jocko4
(observer)
18. oktobar 2021. u 20.57
intrigue,

Чуди ме да си вакцинисан, а нису умро, а говориш о вакцинисању, а стотине хиљада вакцинисаних помреше. ;о)))
А они што су оболели од Ковида и настрадали, у ствари су умрли само због коморбидитета - иначе не би им Ковид могао ништа.
Zorrko
18. oktobar 2021. u 21.10
-----
intrigue
18. oktobar 2021. u 20.28

како се жове та жена , јел „Kovacica-Info RS” ?
------

Kovacica je Dom Zdravlja u kojem je radila. Teško za shvatiti?
Treba malo citati?

-----------
где пише да је примила вакцину , прву , другу ...или трећу
----------

zar na ovo treba komentar?
fanaticna vakserica, jok, nije primila barem dvije doze?

osim ako nije vakserica ko Jocko, koji se sam ne usudi vakcinisati, ali bi bockao djecu i trudnice?

uglavnom, intriga, tebi se uskoro blizi treca doza... a već si dobio kovid nakon prve dvije doze...
opusti se i uzivaj...
Zorrko
18. oktobar 2021. u 21.14
------
Jocko4
(observer)
18. oktobar 2021. u 20.57

intrigue,

Чуди ме да си вакцинисан, а нису умро
--------

Jocko,
cudi me da nisi vakcinisan a nisi umro?
intrigue
18. oktobar 2021. u 21.24
Kovacica-Info RS je na lokaciji Opština Kovačica.
23. rujna u 06:22 · Kovacica, Vojvodina, Srbija ·
🍂🍂🍂Veliki oktobarski koncert! 🍂🍂🍂
Koncert Dženana Lončarevića zakazan je za subotu, 02. oktobar u Kovačici sa početkom u 21. čas u dvorištu mesne zajednicei!
Pored Dženana, publiku će zabavljati i DJ Djuka i DJ Grule!

Видиш ли ти то ...Жена не само да је агитовала да се примају вакцине , већ је заједно са рајом из Ковачица -Инфо РС агитовала и да иду слушати Џенана Лончаревића .

има ту још „агитовања” , све зависи, да ли су у дом здравља стигла санитетска возила или неки специјалистички прегледи .

„аготовала” је и за масу ствари које је радила општина .

пс.
све све , али неки људи губе разум због вакцина и вакцинисања .
рекао сам већ , оде маса држава и народа у рацку .
нестаће са планете земље , све због вакцина и вакцинисања .

а главна ми је прича кад о интелектулцима и образованим који су масовно на страни антиваксера .
па погледаш папир у Бг вакцинисано (лупам) 65% људи ...а у Рашкој области 22% . интелектуална елита са Пештера , из Тутина , Сјенице , и
Новог Пазара , све провалили бре .
и они „избосне” ...Калесија , Турбе , Фојница , Кисељак ...све интелектуалци и образовани .

:))
Zorrko
18. oktobar 2021. u 21.26
13-godišnji dječak umire dva sata nakon druge doze Pfizer vakcine; Pokrenuta istraga

https://tinyurl.com/2z9cstjh
Zorrko
18. oktobar 2021. u 21.29
intriga, već ti se blizi treca (doza). a treba zivjeti i pjevati:

------
STOPA BOLESTI OD COVID-a MEĐU VAKCINIRANIM PREMASUJE ONE NEKACINIRANE U SVIM DOBIM GRUPAMA PREKO 30 U UJEDINENOJ KRALJEVINI

Prema najnovijim podacima Agencije za zdravstvenu sigurnost Ujedinjenog Kraljevstva (UKHSA) uključenim u Izvješće o nadzoru cjepiva protiv Covid-19 od 40. tjedna ove godine

https://tinyurl.com/4k3xu63t
--------
intrigue
18. oktobar 2021. u 21.30
Сморрко , ближи ти се и жени друга доза . Свидело јој се .

И , коњуждрино једна болесна , жена само што се упокојила , како те није срамота !?
Чуј „фанатична ваксерица” ?
Није болест све што боли .
Zorrko
18. oktobar 2021. u 21.32
intriga, da li si i ženu zarazio, ili samo rodbinu?

Irska u dilemi oko cijepljenja: većina zaraženih Covidom 19 u bolnicama je cijepljena

https://tinyurl.com/u5t2nkuh
Zorrko
18. oktobar 2021. u 21.35
Ode i Colin Powell od korone.

iako je bio dvostruko vakcinisan:

His family said that the retired four-star general died from Covid-19 complications.
He was fully vaccinated against the disease.

https://tinyurl.com/sj7h38sr
intrigue
18. oktobar 2021. u 21.43
чију жену , твоју !? нисам части ми , немам ти ја тих полних болести , питај је .
:))
Zorrko
18. oktobar 2021. u 21.56
intriga, opusti se i uzivaj...

nemoj da brigas, uskoro će i treca doza...
intrigue
18. oktobar 2021. u 21.58
хвала друже , уживамо , причаће ти ...
:))
Jocko4
(observer)
19. oktobar 2021. u 00.24
intrigue,

Ови антиваксери и негатори Ковида имају неисцрпну машту - у својим „предвиђањима” превазишли су оне са трећим оком (позади), а ни путници кроз време им нису равни. ;)
Jocko4
(observer)
19. oktobar 2021. u 01.02
https://www.novosti.rs/vesti/drustvo/1045976/doktorka-27-preminula-pancevu-utorak-bila-pozitivna-koronu-nedelju-nije-bil o-sahranjena-danas

DOKTORKA PREMINULA OD KOVIDA: Slušala antivaksere
Izvor: Nportal
|
18.10.2021.
|
21:28
U UTORAK je doktorka Ivana Latovljev (27) bila pozitivna na korona virus, a u nedelju je već preminula.
Doktorka je bila stomatološkinja u Domu zdravlja Kovačica. Tragična vest je potresla javnost. Bila je jedra, zdrava, uvek nasmejana, pričaju prijatelji i kolege.

Stomatološkinja se prošlog meseca verila.

''NE ZNAM KAKO SE ZARAZILA, PRIČALA JE DA ŽELI DA RAĐA, PA NIJE BILA SIGURNA TREBA LI DA SE VAKCINIŠE. MOGUĆE JE DA SE ZARAZILA NA RADNOM MESTU, TO NEĆEMO NIKAD ZNATI'', svedoči njena koleginica.
Popaj
19. oktobar 2021. u 02.16
Sahranjena dr Ivana (27): U utorak bila pozitivna, u nedelju je nije bilo. Verila se pre mesec dana
https://tinyurl.com/s6m96kt6
CPHA
(Чувари ћирилице)
19. oktobar 2021. u 02.52
Хало ба антитематичари.
Отворите тему везано за смрт невакцинисаних особа!
Држите се теме колико је могуће.
Хвала.
Поздрав Стари.
Jocko4
(observer)
19. oktobar 2021. u 11.56
СРНО,

>'NE ZNAM KAKO SE ZARAZILA, PRIČALA JE DA ŽELI DA RAĐA, PA NIJE BILA SIGURNA TREBA LI DA SE VAKCINIŠE. ...'
- - -

Тема је о вакцинисању трудница ...
Можда је била трудна ?

Помиње се и да је смрт убрзао тромб, а зна се да код оболелих са тежом клиничком сликом има појаве тромбова.

Твојој снајки желим свако добро и нека избегава све непотребне контакте, без обзира да ли се вакцинисала или није.
CEKAC
19. oktobar 2021. u 12.16
ntrigue
18. oktobar 2021. u 17.40
чекај да срачунам , 13 година . ми смо више другари него зет и ташта . :))
=====================================================================

Pazi da se ne poskliznes, ako već nisi?
intrigue
19. oktobar 2021. u 12.18
Извињавам се Срни што смо јој упропастили тему . Није то први пут , реч по реч и оде воз у кукуруз . :)

Елем , ево још пар речи које би могле да помогну . Можда Сморрко после овога престане да једе говна , колика му глава ...

https://www.alo.rs/vesti/drustvo/555619/mnogi-su-je-obozavali-naročito-deca-tuzna-ispovest-majke-mlade-doktorke- 27-koja-je-umrla-od-korone/vest

Елем , ево главног дела , изјаве њене мајке .

- Nije što je moje dete, ali svi su je obožavali. Deca su joj donosila crteže što nacrtaju, a ona bi im puštala crtane filmove na svom telefonu. Bila je nasmejana i vedra. Jako je volela svoj posao. Obožavala ga je. Meštani su čak odlazili kod nje na pregled dok je radila u Padini, mestu pored Kovačice. Bila je vukovac oduvek i završila je studije u roku. Nije se vakcinisala, iako mi jesmo. To je bila njena odluka, a ja sve ovo pripisujem sudbini. I njenoj i našoj - govori majka sa suzama u očima.
intrigue
19. oktobar 2021. u 12.22
CEKAC ,
Врагец , едан ...матори перверзњак . :))

пс.
јел ти било мало лакше кад си видео да би могао да постоји још један случај сличан твом !? :))
CEKAC
19. oktobar 2021. u 12.42
Ja sam unikat.
Milles_Broker
19. oktobar 2021. u 13.11
CEKAC
19. oktobar 2021. u 12.42

Ja sam unikat.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ма не бре,ти си наша Љубичица...

Бела :)

PS, Jel bre, jeste li utvrdili kako je drug Krcun udario u ono drvo ?
CEKAC
19. oktobar 2021. u 13.21
Nezvanicno, ali istinito: drug Krcun je vozio tada...
Milles_Broker
19. oktobar 2021. u 14.51
CEKAC
19. oktobar 2021. u 13.21

Nezvanicno, ali istinito: drug Krcun je vozio tada...

**************************************************************

Хмм ммм

Мора да се само једном руком држао за волан а другом се ослањао на
другарцу Силвану.

CEKAC
19. oktobar 2021. u 16.27
Ne! Silvana je drzala drzak od violine.
Kužiš?
K-MC
(llkktt)
20. oktobar 2021. u 03.47
I za taj problem je ovde odgovor:

https://www.youtube.com/watch?v=JV3kV3KauZQ
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.