Diskusije : Politika

 Komentar
Kina - Super sila, na meti zapada: WW3
K-MC
(llkktt)
14. oktobar 2021. u 06.32
Rat sa Kinom je sve verovatniji i sve blize,

Kina napreduje i jača vojno kao nijedna sila u istoriji

Amerika zna da će uskoro (ako već nije) biti pregazena od Kine, ne samo ekonomski nego i vojno. Sto duže ceka sve gore po ameriku.

Obzirom da Kina jača, ona ima sve veci apetit na okolnu teritoriju. Prvi cilj je Tajvan, staviti ga pod svoju kontrolu i zaustaviti americki uticaj i interes u Tajvanu.

Ta ideja se nikako ne svidja Americi a ni njihovim anglosaxim saveznicima poput Australije i Engleske. Ako Kinezi uzmu Tajvan pod svoje, sto je predsednik Kine obecao, Amerika je gotova.

Ovde vrlo realna i interesantna debata o tome.

https://www.youtube.com/watch?v=kA2KaEKs1LA
zupa
(DR.MR)
14. oktobar 2021. u 08.20
Аустралија је као мали брат разбојник послат да изазива горостаса а
онда да побегне иза његових леђа нема од рата ништа.
K-MC
(llkktt)
14. oktobar 2021. u 10.36
Ovaj MI obavestajac kaže da se kinezi pripremaju za rat:

https://www.youtube.com/watch?v=x0CjXkb99Z4
Milles_Broker
14. oktobar 2021. u 10.42
Тројни пакт је недавно склопљен. УСА, АУ и Гр.Бр.

G3

Руси су вратили Крим.
Кина ће да врати Тајван.

Краљица може само да прди.

bezdomni
(maestro)
14. oktobar 2021. u 10.43
Kina nikada kroz duuuuuugu istoriju nije imala apetite prema tudjoj teritorij. Tajvan nije tudja teritorija no kineska i Kina će samo vratiti Tajvan matici kao sto je i Hong Kong vratila.
Mi ne smemo Kim da vratimo matici od mocnog nato saveza predvodjenog amerima pa me bas raduje da ima neko ko će ipak oteto smeti da vrati.
Čim Kinezi zavrse sa Tajvan om treba im ponuditi da iznajme Kim od Srbije na 50 godina za ca desetak dinara godisnje.
Neka crpe rudu i obradjuju zemlju.
K-MC
(llkktt)
14. oktobar 2021. u 11.02
Tajvan, bio kineski ili ne, imala Kina pravo da ga okupira ili ne, nebitno

Penta jest, ako Kina uzme Tajvan pod svoje, Amerika je gotova,

Jer to bi bio drugi daleko veci samar Americi nego sto je Avganistan, a pored toga, Amerika ima veliki profit od Tajvana. Treće, Tajvan je izuzetno bogata država i proizvodi kvalitetnu robu, za razliku od Kine koja pravi smece od robe.
Milles_Broker
14. oktobar 2021. u 11.07
bezdomni
(maestro)
14. oktobar 2021. u 10.43

Kina nikada kroz duuuuuugu istoriju nije imala apetite prema tudjoj teritorij. Tajvan nije tudja teritorija no kineska i Kina će samo vratiti Tajvan matici kao sto je i Hong Kong vratila.
Mi ne smemo Kim da vratimo matici od mocnog nato saveza predvodjenog amerima pa me bas raduje da ima neko ko će ipak oteto smeti da vrati.
Čim Kinezi zavrse sa Tajvan om treba im ponuditi da iznajme Kim od Srbije na 50 godina za ca desetak dinara godisnje.
Neka crpe rudu i obradjuju zemlju.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Тако је,

А ми Срби ће да једемо слепе мишеве, мачке и керове луталице доклен они рударе и баве се земљорадњом .
И напокон Имали бисмо и ми раj и благостање барем тих 50 годдина док нам они буду орали и копали :))

D-Man
(Analyst)
14. oktobar 2021. u 11.46
K-MC,

На шта конкретно мислиш кад кажеш да би Америка била готова уколико би Кина вратила Тајван под своју контролу?

Готова војно, економски, политички?

САД може само додатно да изгуби свој статус силе и дежурног дркаџије на светској сцени уколико Кинези врате Тајван под своје.
Тај статус су већ много пута губили кроз историју (примера ради због Вијетнама) али су се увек, дрско и силеџијски, враћали на тај пут изазивања потреса у свим деловима света.
Повлачењем из Афганистана су, исто тако, изгубили и образ и било какво поштовање које је било ко могао да има у односу на њих али они ће се увек враћати у друге делове света где ће правити циркус. Балкан им је изузето плодно тло за прљаве работе који ће им одржавати рејтинг подлости и покварености у свету.

Неће САД ни НАТО никад на Кину. Они нису смели никад ни на Иран а камоли на Кину. Они бирају слабије над којима се иживљавају. Они користе историјске тренутке када у свету, више, мање, нема друге силе па могу да раде шта хоће.
Данас је ситуација другачија. Не само да је Русија јака већ и по први пут имамо и трећу силу која утиче на цели свет; наравно, реч је о Кини.

Просечан Американац не би данас могао да поднесе ни 6 месеци неког светског рата док исти просечан Кинез може да трпи годинама. Ето, разлика је баш у томе.
Амери ће морати да се помире са чињеницом да ће морати светски утицај да деле и са другим силама. Наравно, увек ће роварити али ће и Русија и Кина вратити све под свој утицај све оно што мисле да је њихово.

На жалост, Амери ће онда посветити пажњу другим деловима света где ће моћи да показују своју циљ а Балкан је најпогодније тло. Ту им једино, донекле, сметају Срби.
Кључно питање за нас Србе које се тиче нашег опстанка је колико су Руија и Кина спремне да стану иза нас.

K-MC
(llkktt)
14. oktobar 2021. u 12.39
D-Man

Kao sto rekoh, ako Kina uzme Tajvan, Amerika je gotova. Vraca se u status obične države ,,nekada jake i mocne,,

Zašto i kako ?

Zato sto Kinezi onda preuzimaju ekonomiju u Tajvanu i kontrolu nad morem oko Tajvana, tu vise Amerikanci i Britanci nebi smeli da pridju. Ogromna je ekonomija Tajvana, izvoze ogromnu robu sirom sveta, proizvode izuzetno kvalitetnu i cenjenu robu. Trenutno, Amerika ubire veliki profit od toga, tako da bi izgubili i to.
Zatim bi imali dva velika poraza u redu, Avganistan i Tajvan, a u isto vreme Iran i Irak sve vise napadaju americke kasarne u Iraku itd sa ciljem da ih odstrane sa tih prostora. Pitanje je samo vremena kad će Amerikanci da se sasvim povuku iz Iraka i okoline. I šta im ostaje, mali balkan? To nije dovoljno uopste. Sigurno bi onda i Nemacka tražila nacina da se oslobodi od Amera, i to bi bio potpuni slom vojno. A ekonomski, to je već na pomolu, beskucnika pune ulice po Americi i nezaposlenih. Kina preuzela proizvodnju, Rusija preuzela prodaju sirovina. Ostalo bi samo još da manipulisu na berzi.

Nema dileme, ako Kina uzme Tajvan, USA je istorija kao sila.
bezdomni
(maestro)
14. oktobar 2021. u 14.38
Tajvan je kineska teritorija i Kina to preuzima najvjerovatnije bez veleupotrebe sile. A Amerika ima vise biznisa u Kini nego na Tajvanu tako da ne vidim razloga zašto će izgubiti biznis na Tajvanu. Kad im Kinezi dozvoljavaju da prave milijarde i milijarde profita u samoj Kini dozvolice im i na Tajvanu.
Sad što se tiče vojne nadmoci u tom regionu i u svetu to je druga prica.
bezdomni
(maestro)
14. oktobar 2021. u 14.44
Stanovnici Tajvana poznajem ih par lično nisu izmislili neku novu naciju Tajvan ili slično nego svi kažu da su Kinezi.
CPHA
(Чувари ћирилице)
14. oktobar 2021. u 14.56
Америка би лако могла да се распарча на државе.
D-Man
(Analyst)
14. oktobar 2021. u 17.25
„Stanovnici Tajvana poznajem ih par lično nisu izmislili neku novu naciju Tajvan ili slično nego svi kažu da su Kinezi.”

То што си написао јесте тачно али они на те ствари гледају територијално и тако се и деле а не национално тј. етнички како смо ми навикли.

K-MC
(llkktt)
15. oktobar 2021. u 03.04
bezdomni

Amerika gubi sa biznisom sa Kinom, bas zbog Kine u Americi vlada velika nezaposlenost. Jer se produkcija preselila u Kinu, puno je jeftinije. Tramp je to hteo da povrati. Da ne pricam šta će Kinezi kao sledeće da urade, povecace cene produkcije/robe i tako postati još jači a Amerika će morati da placa vise i biće im još teze.

Ako Kina preuzme Tajvan, to će za Ameriku znaciti ogroman gubitak na vise nacina, to u Avganistanu je skroz sitno u poredjenju sa ovim. A posebno je loše sto bi taj cin pokrenuo lavinu u tom smeru, Irak bi bio prvi a zatim Evropa, u potezu da skine Ameriku sa grbace.
bezdomni
(maestro)
15. oktobar 2021. u 04.46
Prvo u Americi nije velika nezaposlenost ne znam ko ti je to slagao a što se tiče americke produkcije onda bi im bas i odgovaralo da poskupi produkcija u Kini pa da produkcija vrate u USA.
Osim Kine dosta se produkcije preselilo i u Indiju Pakistan Bangladesh koji rade još jeftinije od Kineza.
CAHJAP
15. oktobar 2021. u 05.10
Ne propada amerika zbog Kine, već zbog toga što je udarila na Srbiju kao i sve prethodne svetske sile i imperije kojih više nema.
K-MC
(llkktt)
15. oktobar 2021. u 08.37
K-MC
(llkktt)
15. oktobar 2021. u 08.44
K-MC
(llkktt)
15. oktobar 2021. u 08.45
bezdomni
(maestro)
15. oktobar 2021. u 09.36
Šta ti postavljas video sa nezakonitim imigrantima da pokaze strasnu nezaposlenost u USA???
Nezaposleno je oko 6% radno sposobnih.
Najmanja ikada zabiljazena nezaposlenost je bila 3.5%.
Za vreme prvog udara korone je bila otisla na 14%.
Tako da se ne može reći da je sada velika nezaposlenost u USA.
Kraj_Sveta
(socijala)
15. oktobar 2021. u 22.25
Procenat zaposlenosti ne dokazuje ništa!
U robovlasnickom drustvu zaposlenost među robovima je bila 100%. Danas, u nekim zemljama rade i deca, Bangladesu, na primer.
Kad su zapadnjaci poceli da otvaraju fabrike u Kini, nije bio razlog da ih sto vise zaposle i podignu im zivotni standard, nego da ih plate sto manje.
Sada izgleda da stvari idu u obrnutom smeru.
dr-mors
18. oktobar 2021. u 14.20
Руси су вратили Крим.
Кина ће да врати Тајван.

Краљица може само да прди.
------------

pa i žene prde..:)

Evo i Ludak (predsednik Vucic) ima da vrati KIM u sastav Srbije.;)
Popaj
19. oktobar 2021. u 02.43
Čuveni francuski vojskovođa i car Napoleon Bonaparta jednom je rekao: „Tu leži usnuli div. Pusti ga da spava! Jer kad se probudi, uzdrmaće svet. ” Ovo se odnosilo na Kinu, i prilično predviđanje za nekoga ko je živeo samo do 1821.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.