Diskusije : Politika

 Komentar
Prljak je ziv i zdrav
lisabutterflay
30. novembar 2017. u 18.53
SVE JE IZREZIRANO,SVE.
konecenemora
(sofer aviona)
30. novembar 2017. u 18.55
Srela si ga negde?
Lorka
(поета)
30. novembar 2017. u 19.03
И мени је тај отров сумњив. Ватикан је стари мешетар... Аргентина беше сабирни центар нацистичких 'духова'... Вероватно није више.
Има Вавилон пуно простора за заметање трагова...
Novak
30. novembar 2017. u 19.27
Jeste sedi sa imenjakom i kaže, šta kases sto smo ih...
Novak
30. novembar 2017. u 19.42
Hteo sam u stvari da kažem niti je ziv niti ikad bio zdrav.
Da je bio zdrav nebi od one svoje lepe profesije postao los general,
pravosnažno osuđeni ratni zločinac koji je predao bitku neposredno
pre osvajanja svete slobode.
Naneo je stetu sebi, svojoj familiji svom narodu i državi, a za
uzvrat je dobrodosao među svoje žrtve kojima će se garantovano
motivisani njegovim primerom pridruziti još neki već vidjeni suicidni hrvati iz zločinacke udruge, ovaj put sve ovo uz mirno srpsko posmatranje bacene kocke koja je ugrozila mit domovinskog rata.
pestko
(odzacar)
30. novembar 2017. u 20.11
„ mit domovinskog rata”

Mit domovinskog rata nije ugrožen. Hrvate iz neoustaške genocidne zlotvorevine s centrom u Zagrebu nije mnogo briga za one iz Herceg Bosne, koje jesu podržali u ratu. Oni mrze Srbe daleko više od muslimana, a ti iz Herceg Bosne su čak s Srbima sarađivali.

Mit domovinskog rata tiče se najviše negiranja genocida u RSK, Bljesku i Oluji, te da su tu Hrvati bili „žrtve” agresije JNA još iz vremena dok ih niko nije priznao. Tu fikciju podgrevaju konstantno. A za neku tamo Bosnu, nije ih toliko briga.

Hrvati iz BiH dele sudbinu Srba iz RS ili RSK kao demonizovana, tek za nijansu manje, strana u Hagu.

Za Zapad, bolje je i nepravedno osuđen Hrvat iz Herceg Bosne, nego onaj iz redova Gotovine i pod direktom upravom Zagreba. Genocid nad Srbima se mora negirati, a sve ostalo mora se prilagoditi fikciji, makar to značilo i da se neki tamo hrvati iz herceg bosne osude.

Što se Praljka tiče, pustili su ga da umre. Mogli su mu lako isprati želudac i dati dijalizu. Ali nisu, namerno. Velika su đubrad holanđani, inače protestanti. Teza da rade za Vatikan je besmislena.
Novak
30. novembar 2017. u 20.36
Njegova smrt je samo steta za celokupnu hrvatsku stvar.
Nemaju srbi nikakve brze oslobajajuce bonuse.
Ko je bio nosilac snage SUBNOR a ko Udruge branitelja
do sami ucesnici i njihova partija na vlasti.
Smena generacije izrodice nove i mnogo bolje tipove
od novinara Stankovica koji će ofucanu komunjarsko-HDZovsku
platformu zarotitirati na identican način zarad populizma
koji uvek obecava i cveta na ovim prostorima.
Mit domovinskog rata nije veci od mita NORA i zasniva se
na lazima, nema podlogu za buducnost mladih, glavni problem
je nestanak Srba iz slobodne Hrvatske a to je ujedno, glavno i
finalno presusivanje izvora na kom se napaja hrv. nacizam.
Dana svec panicno vriskanje Kolinde Srbi su agresori lici na krik
zveri koja izdise.
pestko
(odzacar)
30. novembar 2017. u 20.50
Hag je 100% amnestirao Hrvate za zločine nad Srbima, Muslimane i šiptare je skoro potpuno oslobodio za zločine nad Srbima, tu i tamo je sudio i Makedoncima kao i Srbima za rat na Kosovu, a od ostalih sukoba, tu su još bili Hrvati s muslimanima. Da bi glumili objektivnost, i hrvate su tu tretirali kao zločince, a za daleko veće zločine nad Srbima su ih amnestirali.

Mi smo u Hagu postigli, uprkos teškim uslovima, nekoliko pobeda:

* Šešelj je do krajnosti porazio i obrukao tzv. tribunal.

* Uspeli smo da oslobodimo SRJ delimično odgovornosti, i pokazalo se (a presuda Praljku i co tome ide u prilog) da Srbija ništa više nije učestvovala u ratovima u BiH ili RSK, nego hrvatska u Herceg Bosni. Ratovi su bili građanski.

*Kod presuda za bitke na Kosovu, jasna je pristrasnost NATO. Milošević je odradio sjajan potez pre 10-15 godina, Milutinovic je oslobođen, a sem Pavkovica, koji izlazi za par godina, svi su odležali ono malo kazne.

Dakle, teza da je Srbija kao Srbija agresor, neslavno je propala.

Još par stvari je postignuto, uz nehotimičnu pomoć samog tribunala:

*Tribunal je sam sebi pucao u noge x puta. Kredibilitet je uništen i tu su mnogi naši dali doprinos, ali je i ovaj potez Praljka doprinos tome.

*Ogromnom nepravdom prema Srbima je uništena kredibilnost suda. UVEK MORAMO ISTICATI koliko su zločini nad Srbima amnestirani, a zločini Srba tretirani daleko gore nego zločini ostalih (s izuzetkom Bosanskih Hrvata)

Ovo poslednje se mora okrenuti protiv srpskih dušmana našom aktivnošću. Kao bumerang im se mora vratiti.

Jer, to što je HAG amnestirao Gotovinu, Orića i Hajradinaja, mora mu se stalno spočitavati. To nije zato što nije bilo zločina, već zato što to nije sud, već inkvizitorska kuća.
lisabutterflay
30. novembar 2017. u 21.42
ON JE LAžNI PRLJAK...COVEK KAžE,DA SU PRAVOG UBILI U MOSTARU...IL JE I ON ZIV...UstašKA POSLA...
Werba
(N/A)
30. novembar 2017. u 22.15
Dulebgd i dan danas tvrdi da Cobe Milosevic nije umro, već da živi normalno i seta Moskvom...
Doduse to je govorio i za generala Mladica dok nije uhvacen.
Ko će ga znati, možda je za dulegba u Hagu lažni Mladic.
Lično bih voleo da je tako...
lisabutterflay
30. novembar 2017. u 22.25
sve je to pozorište za naivce. tip će „promeniti lični opis” i nestati iz vida javnosti. a za dve godine i „mrtav” lako može nestati. tome „sudu” i farsi veruju samo još naivci.

...a koga će kovčeg donijeti?




Kažu da je već na putu za Argentinu!
lisabutterflay
30. novembar 2017. u 22.37
'Upoznao sam Praljka u logoru, ljudi su bili kosturi, pili su urin' Ed Vulliamy, novinar britanskog The Guardiana, bio je jedan od trojice novinara kojima je bio dopušten ulaz u logor Dretelj. Sad je opisao svoja iskustva i susrete sa Slobodanom Praljkom Viber Email 109128 prikaza Foto: Goran Stanzl/PIXSELL 196 komentara Ušteda 230,00kn Saznaj više! Ušteda 350,00kn Saznaj više! Autor: Tina Ozmec-Ban Četvrtak, 30.11.2017. u 12:23 Nakon jučerašnjeg suđenja i samoubojstva Slobodana Praljka, britanski izvjestitelj iz ratom zahvaćene BiH, Ed Vulliamy, napisao je za The Guardian članak u kojem opisuje svoj prvi susret s Praljkom, 1993. godine. Britanski novinar svjedočio je 2006. godine na Haškom sudu u čak desetak suđenja. Osim Slobodanu Praljku, svjedočio je na suđenjima Radovanu Karadžiću te Ratku Mladiću, kao iskusan reporter iz ratom pogođene BiH. Na sudu je Vulliamy ispričao da je tragom informacije koju je imao, prema kojoj se u ratnim logorima nije poštivala Ženevska konvencija, pokušao ući u Dretelj - logor u kojem su hrvatske snage držale zatočene bošnjačke muslimane, stoji u Guardianovom članku. Tvrdi da je brojnim novinarima, među kojima je bio i on, više puta zabranjen ulaz u Dretelj. Za njega i još dvojicu novinara Praljak je ipak, nakon nekog vremena, osobno potpisao dopuštenje iz potpuno nepoznatog razloga. Tog listopada 1993. godine, Vulliamy je zajedno s još dvojicom novinara, kaže, ušao u samoproglašenu „republiku” Herceg-Bosnu. Prema Vulliamyjevom svjedočenju, u logoru su se nalazili brojni bosanski muslimani koji su bili maltretirani i ubijani. 'Gušili su se u vrućini i smradu. Pili su vlastiti urin' - U jednom hangaru bilo je stotinjak izbezumljenih muškaraca koji su sjedili ili čučali. Neki od njih bili su zatvoreni preko 72 sata, gušili su se u vrućini i smradu. Pili su vlastiti urin - opisao je u članku i naveo što je vidio. - Druga dva hangara bila su u brdu. Vrata su bila otvorena, ali je unutra bilo mračno. Zatvorenici su bili u užasnom stanju - mršavi poput kostura, nefokusiranih očiju i s jakim kožnim problemima. Rekli su nam kako su vrata često zatvorena i da su jedne noći pijani stražari počeli pucati kroz njih zbog čega je nekoliko zatvorenika ubijeno i ranjeno. Vidjeli smo rupe od metaka u vratima kao i udubine na stražnjem zidu tunela. Iako muslimani, brojni zatvorenici borili su se u sklopu HVO-a pod Praljkovim zapovjedništvom protiv zajedničkog srpskog neprijatelja, a sada su bili u zatočeništvu svojih bivših suboraca - napisao je Vulliamy u svom članku. Ed Vulliamy je inače prvi novinar nakon Nürnberških suđenja koji je svjedočio na nekom međunarodnom sudu za ratne zločine.

Pročitajte više na: https://www.24sata.hr/news/upoznao-sam-praljka-u-logoru-ljudi-su-bili-kosturi-pili-su-urin-550522?utm_medium=Status&utm_ source=Facebook&utm_content=550522&utm_campaign=24sata+Facebook+status - 24sata.hr
Ouija
(Dr)
30. novembar 2017. u 22.57
Ma goni te britanske „novinare” u PM... kada sam procitao „konc logor” odma sam znao da britansko govn** laže... isto tako su pricali i pokazivali na TV srpske konc logore gde su naterali par „ektomorfa” da stanu iza zice gde su onda objaviili da je to srpski konc logor za muslimane. Strasno! tako da iako je u pitanju ustaša iz bosne mislim da bi radije verovao njemu nego britanskom goventu koji je verovatno dosao u Herceg Bosnu da prenese ultimatume britanske Mi6 koji su hrvati odbili... pa je onda lepo napisao clanak kako je ovaj zločinac... i sem toga kako treba da izgleda zatvor za ratne zatvorenke u ratnim uslovima??? treba da imaju tv? ugodne krevete? poslugu? kupatila? ajde videlo smo kako amerikanci tretriaju svoje zarobljenike u Gvantanamobeju i po drugim zatvorima gde su ih gole vezali, pustali pse na njih, prikljucivali na struju, nasilno davili vodom itd itd itd... to nije ratni zločin? jok... tako da bi radije verovao najvecem ustaši nego običnom britanskom novinaru toliko...
Werba
(N/A)
30. novembar 2017. u 23.39

lisabutterflay

30. новембар 2017. у 22.25

Kažu da je već na putu za Argentinu!
========
nema greške, tamo su ga već docekali kamaradi,- 'momci iz brazila'...
DoktorStevan
(Ravna Gora Pobediti Mora)
01. decembar 2017. u 00.45
Jeste sedi sa imenjakom i kaže, šta kases sto smo ih...

================================

hha skupili se u rusiji, dva Slobodana pa na miru besede

i pvaj je, ko i nas Zlobo, bivši Srbin, garant

pestko
(odzacar)
01. decembar 2017. u 04.43
Taj Praljak je snimio par filmova, u saradnji s Abdulahom Sidranom, pre rata. Ti filmovi uopšte nisu bili loši.

Evo njegove imdb stranice:

http://www.imdb.com/name/nm0695182/?ref_=tt_ov_dr

pestko
(odzacar)
01. decembar 2017. u 05.21
Evo šta kažu Šešelj i Lazanski

https://www.youtube.com/watch?v=MCTJ_QTCHRA
konecenemoraPoruka negativno ocenjena. Pokaži

konecenemora
(sofer aviona)
01. decembar 2017. u 05.31
pestko,pestko otkrivas mek trbuh i postaje providno zašto branis praljka yebo te on u ljubicu rosnu...
Werba
(N/A)
01. decembar 2017. u 05.51


konecene mora
(sofer aviona)

01. децембар 2017. у 05.31

pestko,pestko otkrivas mek trbuh i postaje providno zašto branis praljka yebo te on u ljubicu rosnu...
==========

soferu sa zagrebackog Pantovcaka, kad' me kopiras uradi to da bude 100%.. a ne kao fol-gol zamaskirano da se ne primeti.
uzgred to se kaže:
'hebo te goodaganlija supak-meraklija u doope rosno i ti njega'...
:)
DrSrbivoje
(piroman)
01. decembar 2017. u 08.50
Samo crknut ustaša je dobar ustaša. Ovo se odnosi i na rahmetli prljka.
dulebg
(posmatrach)
01. decembar 2017. u 12.05
Намештаљкина намештаљка.

Ја сам читао: да су му дали отров и рекли „Није то ништа, попиј и бићеш мало укочен, па ће да прође”. Међутим то није тај отров, већ неки сасвим нормалан и јак. А да су Праљка цео сат држали у суду, док је дошла Хитна; да су болничари Трибунала више као нека панк-група (јер могли су на лицу места да му исперу желудац и дају макар инфузију); да је вожен по градској гужви у болницу удаљену сат времена, мада на 3 минута од Суда има врхунска болница.
Werba
(N/A)
01. decembar 2017. u 12.29
Secam se kad' su Seselja vozili iz cuze u bolnicu, morali su da razvaljuju prozor da bi ga izvukli napolje i strpali u kola hitne pomoći...
Nije mogao da izadje na regularna vrata, raširio se k'o steon krava.
I dan danas tako izgleda...

Prljak je otisao u vecna lovista, i sa tom epizodom je zavrseno.
Hrvatska će malo duže plakati, uz Bakirove povremene ubode.
Taman da se odrzi tenzija i u zalosti...
dulebg
(posmatrach)
01. decembar 2017. u 16.04
Вук баш лепо изгледа, ко момак.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.