Diskusije : Fitnes

 Komentar
Diskutitis!
azza
(nista)
11. maj 2010. u 05.35
Već nekoliko meseci imam bol u krstima, ali samo npr. kad dugo sedim i kad ustanem, ili ako duže hodam pa treba da se sagnem itd.
Radila sam magnetnu rezonancu i pokazalo se da imam malo suzenje između dva donja diska u lumbalnom delu i upalu tkiva između.
Idem na fizikalnu terapiju (8 tretmana). Tu spada kineziterapija, laser, struje, masaza i magneti.Sve traje oko sat i 15 minuta.
Pošto vezbam u teretani da li neko zna koje vezbe ne smem nikako da radim?
muzika_malo_tise
(sumar)
02. jun 2010. u 09.27
azza,
izbegavaj ono sto treba da izbegavaju i ljudi koji nemaju problema sa kicmom, a to je da se ni u jednoj vezbi ne naginjes previse u nazad i time povecavas pritisak na kicmene diskove.

Kada radis vezbe u stojecem, sedecem ili lezecem polozaju, leda savijaj u nazad samo do normalnog, slično slovu S, polozaja NE dalje od toga.

Kada radis trbusne misice, nikada ne ispravljaj leda potpuno. Rameni pojas uvek mora da bude odignut od klupe ili poda. Donji deo leda treba, ali gornji deo leda i rameni pojas nikada ne smeju da dotaknu pod ili klupu, time nikad nećeš imati bolove u donjem delu leda dok radis trbusne misice.

Znaci, ako pravilno radis vezbe, sa pravilnim drzanjem tela, onda nemas nikakvih ogranicenja u teretani i imaces samo koristi snaznih misica, a to su pravilno drzanje tela i smanjen pritisak na diskove kicme, kao i poboljsana cirkulacija i ishrana problematičnih zona.

Pozdrav :-)
tidej
(stjuardesa)
13. jun 2010. u 15.13
Pošto već idete na fizioterapiju, treba da se konsultujete sa fizioterapeutom koje vezbe mezete da radite u teretani a koje ne.
Nije preporucivo da se ikakve vezbe rade dok se ide na fizioterapiju izuzev onih koje vam dava fizioterapeut.
On ili ona treba da zna kako radi sva motorika kod zdravog tela kao i kod bolesnog.
Fizioterapeut bi trebao tačno da zna kada je vreme da prede i na koje krardio vezbe, poslije terapeutskog rada sa vasim problemom.
Ako na svoju ruku idete u teretanu i radite vezbe, od fizioterapije vam nema velike pomoći, čak mozete da pogorsate situaciju.

Fizioterapeut
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.