Diskusije : Fitnes

 Komentar
Trudnoća i vjezbe
malamazaa
(Maza)
30. mart 2010. u 02.12
Dragi moji,

Ne znam da li neko ima iskustva sa teretanom i trudnoćom. Inače prije trudnoće redovno sam se bavila sportom, a teretana mi je bila bas nešto par puta sedmicno neophodna.
Evo sada me nekako strah, pa reko da vidim da li neko ima iskustva, jer mislim da bi u trudnoći bilo važno da se odrzi kondicija i bavi nekom fizickom aktivnoscu...
Hvala
Daca83
(Veb Dizajner/Programer)
30. mart 2010. u 08.16
Ukoliko si vezbala pre trudnoće onda možeš i da nastavis. Samo telo će ti reci ako budes se previse opteretila. Trebaš voditi racuna da pijes puno tecnosti tokom treninga i da se ne pregrejes. Umereno vezbanje je od velike koristi u toku trudnoće samo zapamti da ne treniras za maraton :) Obično se intenzitet vezbi umanji u drugom stanju. Takođe proveri sa svojim lekarom.

ana-gard
30. mart 2010. u 09.46
Ja smatram da trudnoća nije bolest, prema tome može slobodno da se nastavi sa vjezbanjem to se čak i preporucuje.

Naravno vrsta vjezbi se treba prilagoditi novom stanju. Ja predlazem plivanje, duge setnje ili recimo brzo hodanje na krace razdaljine, voznju bicikla i naravno iztezanje tjela. Sve zavisi kako se osjecas ali gore navedene aktivitete možeš kombinovati i raditi svaki ili svaki drugi dan. Važno je da vodis racuna šta jedes i da jedes kontrolisano i zdravo i umjereno. U trudnoći nije potrebno jesti za dvoje, preporucuje se samo 200kcal eksta sto je jedna banana i casa mlijeka. Vjeruj mi da ćeš imati mnogo laksu trudnoću uz vjezbanje i zdravu ishranu nego da prestanes trenirati i pocnes jesti nekontrolisano. Kilogrami se lako nagomilaju a teško se skidaju kasnije.

Ja sam dobila 16kg u trudnoći i trebalo mi je godinu dana da budem u formi i da imam kilazu koju sam imala prije trudnoće. Sada treniram 3 puta sedmicno po sat vremena.
Teogopa
(HECTBAPHA)
06. maj 2010. u 19.04
ako si se redovno bavila sportom onda ne bi trebalo da bude problema. Moj kickbox instruktor je vodila cas dok se nije porodila
skoro do poslednjeg dana
:)
Njanja
(*)
29. januar 2016. u 06.33
Test
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.