Diskusije : Fotografija

 Komentar
alpskiSrbin
(Mile)
15. avgust 2014. u 14.09
Где су те винарије, није лоше. Негде би користио мало бољи кроп.

Radio_Bemba
(Muzicar)
15. avgust 2014. u 16.08

Lepo Makro svidaju mi se slike sa „wideangle zoom” objektivom . Da li je ova www.flickr.com/photos/zpgp/14737822640/in/photostream/lightbox „secena” ili je ovako ispalo.
Razmišljam i ja da kupim neki „siroki” trenutno sam negde imeđu ova dva. Tokina AT-X 11-16/2,8 Pro DX II ili Tokina AT-X 12-28/4 PRO DX kao i tvoj cinimise.

Pozdrav

MAKPO
(косингас)
17. avgust 2014. u 20.12
Alpski, pa piše ispod svake slike lokacija ;o) Chilon Castle u Svajcarskoj. Ta burad su prazna :( Inače imaju svoje vino na zalost belo samo, tako da nisam ni pazario.
Kad smo već kod vina, u Bledu ako se ode u dvorac/zamak imaš opciju da sam napunis vino, zacepis, zapecatis voskom, potpises se naliv perom na svedocanstvo...nešto sasvim drugacije i interesantno. To ti je u komsiluku, možeš ti to biciklom cas posla ;o)

Muzicar, ta fotka nije uopste secena, samo sam je okrenuo.
Jeste imam bas taj Tokina AT-X 12-28/4 PRO DX i zadovoljan sam s njime, jedina mana je sto slike ispadnu bledje, al' to se sigurno da popraviti ako se podese opcije u samoj kameri, sto ja na zalost nikako da se poigram s time, malo lenjost, malo stvar vremena. Ovako na brzinu pojacam boju kroz PS ;o)

Inače taj objektiv sam pazario preko camera paradise (ukucaj u gugl), mnogo jeftinije nego bilo gde (barem za moju eriju), i Nikon SB700 fles preko njih. Za sada (da kucnem u drvo) nikakvih problema.

Pozdrav
photomaestro
18. avgust 2014. u 13.11
Makro na ovoj fotografiji vidim da si koristio blic pravo u plafon zato ti je i pregorela gornja polovina ovog lepog sanduka,slececi put probaj skorz da okrenes blic iza sebe pod uglom od 45 stepeni,ili još bolje da koristis stativ...
Evo ja sam je prepravio u photoshopu,možda si mogao i ti jer je sanduk prelep ja takođe obozavam starine ali ako ti je već draga pomuci se malo u photoshopu meni je trebalo par sekundi...

http://www.muzika.ch/file/2013/12/makro.jpg
photomaestro
18. avgust 2014. u 13.12
Možda sam trebao još malo gornji deo da potamnim ili donji da posvetlim...
Radio_Bemba
(Muzicar)
18. avgust 2014. u 13.16
Video sam ovo „camera paradise” izgleda da ovo vazi tamo kod tebe i deo Azije. Kod mene je najeftini oko 650 evra mislim na nov. Pogledacu još okolo možda naleti neki polovni. Ne znam za podesavanje u kameri probao sam na mojoj, ali sad u glavnom koristim Standard ili Neutral. Imam Tamron 17-50 F2.8 koji daje malo tamnije slike.
Pa sam se prisilio da slikam na „manual” malo duza ekspozicija „korak” ili deo koraka i uglavnom bude OK. Možda bi na Tokini trebalo malo „kraca” ekspozicija.
Uglavnom planiram da slikam prirodu i arhitekturu pa i ako moram na „manual” nije važno nema tu zurbe.

Pozdrav
MAKPO
(косингас)
19. avgust 2014. u 18.00
Jeste, upravu si maestro. To mi je bilo prvi i da sam koristio blic, nastelovao ga kad sam fotkao neka vrata, lepo ispalo i tako da vise nisam ni proveravao. Samo ta prva vrata su bila dosta dalja nego ova sto sam fotografisao, pa je eto napravilo tu razliku.

Uglavnom, dopada mi se kako si doterao fotku, lepsa od originala ;o)

Muzicar u tom slučaju, šta da ti kažem, nego srećno da nadjes dobru cenu ;o)

Pozdrav
photomaestro
19. avgust 2014. u 18.44
Makro bas sam sad pogledao tu Tokinu koju imaš fini je to objektiv koji posedujes.
To sto ti fotke ispadnu bledje kako kažeš i to nije problem,ja u Nikonu pre sam fotkao na brilijant opciju i onda sama masina daje pojacane boje na fotografijama,međutim kako sam primetio da hoće da mi brlja fotografije lica nekad i nije dobro fotkati u brilijant pogotovu ako se radi o studijskoj fotografiji,onda ispadnu mrlje na licu ne mogu tačno da ti opisem na šta to izgleda i onda sam se odlucio za neutral.A što se tiče tih bledih fotografija kada fotkam predmete imam usnimljenu akciju u photoshopu i na jedan klik on odradi posao na svim fotkama i pojaca im boje.
Čak i to vise slabo koristim i odlucujem se za svaku fotografiju pojedinacno da je obradim,jer ne pali akcija na sve fotke uvek ima tamo gde omane...

Inače ako već ulozis trud za fotkanje ja bih ti zaista preporucio neki laksi stativ koliko da je stativ i da te ne opterecuje suvise i jednostavno bih izbacio blic iz upotrebe za vrste fotografija koje si prikazao i povecao iso.Ako se pojavi sum ispravices ga u photoshopu,takođe preporucujem filter Noise Njinja koji jednim klikom skine sum.
photomaestro
19. avgust 2014. u 18.45
I ja ga zovem „poruznjivac”..a ne blic :-)
MAKPO
(косингас)
20. avgust 2014. u 00.30

hehe stativ ;o) sve samo to ne ;o) Nemas pojma koliko mi je ta (jedna od najbitnijih stvari u fotografiji), stvar mrsko za koristiti ;o)

Ne bih se slozio sa laganim stalkom jer je veoma ne stabilno, naročito za napolju ako se fotka, i mali povetarac ga može malo zatreskati.

A tezi je već druga prica, treba tegliti to ;o)

Pozajmio sam s posla 'manfrotto' stativ koji je veoma stabilan al' je i tezak, pa mi se nije isplatilo da ga nosim u EU, i bolje sto nisam, jer sa klincima i turisticki (naročito taj zamak Chilon), i da sam imao stativ ne bih ga uspeo koristiti. Inače da, da sam postavio na stativ i malo promenio par opcija u kameri samoj, za blica nebi bilo ni potrebe.

U mene ti je sve jedna fotka iz ruke...jedino par njih naslonjene na stub zida il' ograde ;o)

Pocelo je polako da cveta po dvoristu, pa ću valja sad imati sanse da oprobam taj stativ vise ;o)

Pozdrav

photomaestro
20. avgust 2014. u 03.08
Onda je jasnija situacija i meni bi bilo mrsko,ja ga za nocne fotke moram tegliti tu idu ekspozicije na minimum 30 sekundi i bez njega ništa...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.