Diskusije : Neplodnost

 Komentar
Histeroskopija zbog 2 spontana
nunuc
(psiholog)
06. maj 2012. u 08.39
Nakon dva rana spontana pobacaja dobila sam gomilu nekih analiza da uradim, a između ostalog i histeroskopiju.
Nakon toga bih radila FET.

Volela bih da čujem vasa iskustva vezano za proceduru histeroskopije. Koliko traje, da li je bolna, koliko je vreme oporavka i sl.
Da li i u kojoj meri ova procedura može dati odgovor na pitanje zašto se desavaju rani pobacaji.
Kod mene su imunoloski i hematoloski parametri uredu ali mi DDimer skoci u trudnoći sto nije na vreme tretirano Heparinom/ Fraxiparinom. Možda je to bio problem ali to ne znam.

Sada mi je ostala još samo histeroskopija i više ne postoji nijedna dijagnosticka procedura koju sam preskocila.

Sva vasa iskustva i saveti su dobrodosli, a naročito po pitanju dva uzastopna spontana i onoga sto eventualno mogu da uradim da smanjim sanse da mi se to sve ponovi.

Hvala!

ljubicica_ns
07. maj 2012. u 09.03
zao mi je zbog toga sto ti se desava,ja sam radila jednom hister. i to u opstoj kratkotrajnoj anesteziji jer sam imala polipe u materici na zadnjem zidu...inače slučajjno vidjeni...nije ništa strasno,ja sam krvarila oskudno 2nedelje posle jer su meni to skidali, al mislim da kod tebe to neće biti slučaj...u svakom slučaju dobra dijagnosticka procedura jer će se sve lepo videti,kvalitet sluzokoze materice itd...nadam se da ti nešto znaci moje iskustvo i srećno
nunuc
(psiholog)
08. maj 2012. u 05.45
Hvala ti za komentar Ljubicica.
Uskoro me ceka histeroskopija, pa nije loše cuti tudje iskustvo.

Da li si je radila privatno u NS ili u Betaniji?
Ja se nešto premišljam gde mi je najbolje to da odradim. Inače, sam u Jevremovoj u BG ali je tamo procedura prilično skupa.
ljubicica_ns
08. maj 2012. u 15.15
ja sam radila u Betaniji,kod dr Kopitovic,prvi pregled i UZ sam u Genezisu al kod nje,tamo mi je i ona pronasla te polipe..ne mogu reci,bili su korektni,imala sam redovan uput od mog ginekologa, samo naravno tek kad sam uradila sve su mi rekli da trebam da platim ,8000 din tad(pre jedno 4god),kao isla sam preko reda mada sam na to cekala 3meseca..tako da ne znam koliki je red onda uopste postojao :-)...no,stvarno je bilo ok,malo bolovi posle toga al ništa posebno...
od svih tamo u Betaniji koji rade u tom timu za sterilitet,mene jedino vezu pozitivne emocije za nju,vrlo korektna i bez velikog mlacenja prazne slame,držim ti palceve pa javi šta si napravila...
majaman
(ekonomista)
08. maj 2012. u 18.01
histerosk sam radila iy sličnih rayloga kao ti u privatnoj klinici u Bg.traje veoma kratko,bolova posle nisam imala a sto je od svega najbitnije odmah posle mi je uspeo vto i evo sada uyivam u majcinstvu.

yelim ti sve najbolje
alskdjfhg
(//)
08. maj 2012. u 20.35
morala sam da googlam šta je hiperoskopija:) ovde u au- zovu to laparoskopija:)
naime, i meni su je predlagali nakon spontanog i ja sam odbila jer nisu mi dali dovoljno razloga da uradim (nisam imala ni jedan os simptoma endo.) , što se nakraju ispostavilo kao i moj pametan potez:) uradila sam zato biopsiju materice,(koja je daleko bezbolnija i brza) gde su mi ustanovili da imam killer cell u velikom broju i da je to razlog spontanih i neuspelih IVF.

moj savet, uradi biopsiju obavezno, možda čak pre hiperskopije, a na tebi je dalje šta ćeš...

da li hiperskopiju rade kroz pupak?

srećno!
nunuc
(psiholog)
09. maj 2012. u 15.50
Nemam pojma kako će da je rade ali u sklopu histeroskopije ide i obavezna biopsija. Razmišljam gde da je radim ali će to najverovatnije biti kod prof. Ljubica BG jer u njega imam poverenja.

Inače laparaskopiju sam već radila i tu je bilo sve OK mimo jednog neprohodnoj jajovoda.

Da li neko zna koliko vremena treba da prođe od histeroskopije do pokusaja ET ili IVF ili prirodnog? Nadam se da neću morati predugo da cekam da bi vratila zamrznute embrione.
nunuc
(psiholog)
09. maj 2012. u 15.57
Alsk šta su killer cells i koja je procedura ukoliko se one otkriju?
alskdjfhg
(//)
09. maj 2012. u 20.34
killer cells ima svako, ali predstavljaju problem kod zaceca ako se nalaze u vecem broju i u uterusu.
one 'služe' da se bore protiv virusa (svako ih ima i imaju važnu ulogu) , ALI u tom slučaju prepoznaju embrion kao 'virus' i ubijaju ga.
norm vrednosti 3-6 (ja recimo imam 12)

ne mogu se izleciti ali mogu 'suzbiti' tokom embrio transfera uzimanjem steroida kao i injekcija od ET sve do 3 meseca dok beba ne ojaca.

biopsija je skoro isti proces kao kod pap smear, samo što se uzima malo veci uzorak...bezbolno!
svima preporucujem, pa ko i nov kreće sa ivf procedurama da pored hormona, ultrazvuka i (ahm kod starijih zenica) da biopsija bude pod o b a v e z a n o da se proveri!
nunuc
(psiholog)
10. maj 2012. u 06.15
Hvala ti na ovim info. Niko mi to nije eksplicitno ni pomenuo u klinici u koju idem mada verujem da i to rade u sklopu histeroskopije. Ovako ću ih lepo i upitati na vreme.

Inače sam downloadovala čitav file analiza koja se rade u slučaju ponovljenih spontanih pobacaja. SVE sam ih uradila izuzev ove koju si mi pomenula. I hvala ti na tome. :)
majaman
(ekonomista)
12. maj 2012. u 10.01
ja sam radila kod DR LJubica ali privatno rekoh gore.

pitala si psole koliko moye vto,meni je radjen posle 2 meseca

srećno
alskdjfhg
(//)
15. maj 2012. u 18.41
„Inače sam downloadovala čitav file analiza koja se rade u slučaju ponovljenih spontanih pobacaj”

Nunuc, jel možeš da ostavis link ?
unapred hvala
nunuc
(psiholog)
16. maj 2012. u 11.32
Imam istampano na papiru ali ću sada da ti potražim. Čak ako se ne varam neko mi je bio ostavio dva linka na serbiancafeu bas o tome.
Javljam ti uskoro:)
nunuc
(psiholog)
16. maj 2012. u 11.36
http://www.fertilityplus.org/faq/miscarriage/rpl.html

Evo ovde je lista testova koje treba uraditi po mom mišljenju već nakon drugog spontanog, iako u Srbiji često cekaju i treci pre nego sto nekog upute na ispitivanje.
alskdjfhg
(//)
21. maj 2012. u 18.21
hvala još jednom.
ovo je super info za sve zenice koje su imale spontani...

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.