Diskusije : Neplodnost

 Komentar
Posle transfera..
madonna_bella
13. mart 2012. u 03.11
Sedim kod kuce evo danas je već 6 dan od transfera embriona..ubacili su ih 3..osluskujem svoje telo i od zbrkanih misli ne znam vise jesam li pozitivno ili negativno raspoložena..sve u svemu je zbrka..iscitavam tekstove i pokusavam pronaći sebe u svemu tome..te krvav braon iscedak te bolovi ili ne bolovi ..te ovo ili ono..test za trudnoću će biti sledeći utorak20.3...ali posto menstruaciju dobijam na vreme prepostavljam ako ne dobijem sada za vikend..onda će to znaciti to..
Kako biti opusten..kada sam sva u zbrci u mislima..mada ima momenta kada sam i opustena:)Naspavala sam se ovih dana :))Ne secam se kada sam ovoliko odmorila i naspavala :)
Nego imam povremene bolove da se prosto zabrinem šta je to..Sinoć sam osecala kao da mi je cela„ materica netecena i sva u modricama” otecena i bolna (takav je to neki subjektivan osecaj)..i boli...i onda taj bol mine.A juče sam isla kod svoje doktorice opste prakse da mi da inekciju progesterona treba da je primam 2 puta nedeljno..uzimam i 3 puta po dve vaginalane progesterona..da li taj bol izaziva progesteron nekom svojom reakcijom?.i sada samo osecam napetost unutra..pojma nemam...Grudi ništa bile u terapiji pred sva ova desavanja izuzetno natecene i bolne sada ništa..Najgore je ovo vreme dok se ceka..mada šta god da se desi opet se nešto neka druga faza ceka..Samo daj boze da se uhvati makar jedan embrioncic...
sandric79
(racunovodja)
13. mart 2012. u 16.21
I sama sam sve prošla isto kao i ti. Od histeričnog plača koji nisam mogla kontrolisati 3 dana, do tuge, brodoloma pa opet smjeh i kao da sam poludila. Valjda hormoni čine svoje pa se nekako prazni tjelo koje je već napeto od silnog dešavanja. Čitala sam ja i knjige, gledala filmove pa posle skontala da ništa nisam zapamtila niti se filna sjećam, misli otišle u svom pravcu i samo osluškivanje svakog signala u sebi. Stomak me je bolio i na dodir. Povremo sam u materici imala bolove što me podsjećalo na predhodne vanmaterične pa me znoj obljevao od straha svaki put. Slabo sam jela. Kao da ću dobiti svaki minut. Pa neka drhtavica i trema. I ne dobih ja nego stigoh do bete. I na uzv dva mala srca kucaju, blizanci.Sad ti kucam ovu poruku i gledam kako spavaju moja dva anđela, imaju 13 mjeseci.
Pokušaj da se opustiš. I ja sam koristila utrogestan vaginalno 3x2 i mirovala sam. Ustvari nisam imala snage ni da budem aktivna koliko sam bila izgubljena. I od straha i od sreće ako sve bude ok. I bilo je hvala Bogu i biće i tebi :))
madonna_bella
14. mart 2012. u 16.24
Jojj blago tebi:))
..Hvala ti sto si podelila sa mnom svoje iskustvo:))
..Mene je danas toliko boleo stomak kao da ću dobiti menstruaciju..ali nisam...definitivno se nešto desava dole...volela bih kada bi neko objasnio o cemu se radi..da li to progesteron utice na ovakve bolove...pitacu doktoricu na klinici kada budem prvom prilikom isla tamo..
Ali razmišljam prosto logicno ..znamo svi kako bolucka pred menstruaciju a ovo je nešto drugacije..znaci sigurno se nešto desava ..samo je pitanje hoće li organizam to prihvatiti ili neće..
Dace bog...
Nazalost meni vreme istice u junu punim 43..ali za divno cudo imala sam 13 jajnih celija..hormoni mi dobro funkcionisu još..ali kaže doktorica hvatam zadnji voz..sanse su mi da zatrudnim samo 7% a da rodim zivo dete 4%...
videcemo..
Neću da razbijam glavu...I za kraj i laku noc saljem dva poljupcica tvojim malim andjelima!!
sandric79
(racunovodja)
14. mart 2012. u 17.28
Ma biće sve ok... samo se probaj opustiti da puno ne razmišljaš. Hvala na poljupcima i javi rezultate :))
Gala06
(......)
15. mart 2012. u 06.24
Kako biti opusten..

--------------

Ne znam. Najbolje je biti opusten, ali ja, na zalost, nikako nisamuspevala da se opustim.
Bila sam u haosu, agoniji, bila sam ubeđena da nije uspelo jer sam imala bolove u stomaku koji su me nekada i nocu budili. Grozno mi je bilo cekanje te bete. I kada je dosao taj dan da vadim betu ona je bila trocifrena(203) yeeeee.A onda je dosao još gori period- cekanje prvog UZ koji je pokazao da nosim jednu bebicu. Bolovi u stomaku su trajali domoje 12-te nedelje trudnoće.
Šta da ti kažem ja se nisam opustila dok se nisam porodila. Sada moje dete ima 2.5 godine, i bas mi je krivo sto nisam bila opustena u trudnoći.
madonna_bella
15. mart 2012. u 07.26
Uhhh..Danas definitivno imam PMS simptome..puna enrgije..pije mi se voda do besvsti..na sreću ništa me ne boli bolelo me je juče..malo sam pospremala lagano po kuci ..i prosetala do doktorice na inekciju progesterona..svratila do prodavnice..jer izludela sam od lezanja ovih dana...Nadam se da je PMS samo u prolazu...ovaj vikend ako ne dobijem onda sam blizu da je pozitivno krv vadim u utorak...#
Verovatno lepo zvuci kada pricaas nekome drugom budi pozitivna..Svi koji znaju šta mi se desava to mi kažu;:)
A ja sam samo realna..Ovo mi je drugi put!
Prvi put sam toliko bila ubeđena da ću ostati trudna da se moja doktorica na klinici cudila kako sam sigurna..ali nije uspelo:(..a bila sam tako pozitivna i sigurna u sebe..
Sada sam realna..znam da nemam mnogo sanse po statistici..ali nekako verujem da neću ovaj zivot provesti a da nemam svoje dete..i nadam se ludoj sreći da ipak uspe..
alskdjfhg
(//)
15. mart 2012. u 19.16
saljem ti pozitivne misli!

srećno i da nam uskoro javis lepe vesti...
madonna_bella
17. mart 2012. u 07.13
Danas je 27 dan ..dan kada bih trebala dobiti menstruaciju po kalendaru(dobijam na 27 ili 26 dan)..nocas me je probudio jak menstrualni bol ..trk u wc još najmanje 30 puta i ni kap krvi...uhhh koji stres napetost nervoza..onda one vaginalne tbl progesterona dok se cede sve imam osecaj da sam dobila a ono opet ništa ...ubi me PMS nervoza..morala sam izaci iz kuce malo da prosetam napolju je divan dan..u licu ne licim na sebe..9 dana lezanja ostavilo je traga na moje lice i telo mislim i da sam se ugójila...otvorio mi se apetiti pogotovo izjutra sam gladna..a sobzirom da sam mnogo lezela ovih dana a kretanje nula ne smem ni da mislim o visku kila koga i inače imam ..inače pijem i kortikosterodine tbl(one otvaraju apetiti) ..primam inekcije za trombozu ..pijem neke tablete za podmaldjivanje već 3 meseca DHEA(od kojih se jako lepo osecam psihicki) se zovu i aspirin..i svi ovi lekovi služe da se plod zadrzi
Sada se evo opustam uz lepu umirujucu muziku..čini mi se da se nešto ipak desava sa mnom..Imam napade vrucine..cele ove nedelje me na momenta hvata u toku dana najviše izjutra napad vrucine sva budem mokra i preznojim se..čitam kako je to takođe znak...pojma nemam šta da mislim..Izludi me ova nervoza od PMS i napetost u stomaku koja za sada stoji..
megi35
(Eurokrem +Plazma=Palačinka)
19. mart 2012. u 09.14
Draga, razumem te u potpunosti jer prođoh kroz isto. Sada, kada je sve to iza mene i imam devojčicu od 2.5 godine mogu da ti kažem da je tvoj organizam sa terapijom za vantelesnu sada kao pokterna apoteka. Znači, puna si hemije. Onda ti je rađena aspiracija ili ti ,,čupanje,, jajnih ćelija sa zidova materice što znači da je materica malo iziritirana. Onda su ti vratili 3 embriona kojima je potrebno ( i inače prirodnim putem) 1-2-3 dana da se prikače za zid te iste iziritirane materice. Pored toga primaš dodatne doze progesterona svaki dan, plus tvoji lični hormoni koji počinju prirodno da bujaju kada se embrioni zakače. I tako :-)))

E, zato te boli stomak. Posle će te boleti zato što će ti se materica širiti kako plod-više njih :-))) budu rasli.

Kako da se smiriš i kuliraš? To zavisi od tebe same. Svako je ličnost za sebe.

Ja sam toliko popizdela od svega unazad, da sam se jedno jutro probudila i rekla sebi da to sada mora uspeti jer je bilo dosta više i da sam zaslužila posle svega da ostane barem jedna beba. Naravno da mi to moje ubeđenje nije donelo dete ali je mene psihički skroz smirilo. Celu terapiju za vantelesnu, aspiraciju, transfer, čekanje te ,,proklete,, bete...ja sam bila u tom ubeđenju i mirna.
madonna_bella
20. mart 2012. u 06.39


Da ne otvaram novu diskusiju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Trudna sam:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
HCG u krvi je 55ml(ja sam u Austriji ) kažu da je minimum 5 a kod mene je 55 znaci dobro je;))))
Koji sam stres dozivela cekajuci nalaz iz labaratoije..bez obzira sto sam radila juče test iz apoteke:)bez obzira na mucninu koja me prwati evo već tri dana :))
Ipak nadam se najboljem ..i hvala vam svima na podrsci ..
Trebace mi dobra sreća usadili su 3 embriona..videcu na ultrazvuku sledeće nedelje (ja mislim da će biti )šta se primilo od svega toga pa ću vas daj boze u zdravlju i sreći obavestiti!!!!
Pozdrav i hvala vam svima!!!
megi35
(Eurokrem +Plazma=Palačinka)
22. mart 2012. u 06.21
E, zato te boli stomak. Posle će te boleti zato što će ti se materica širiti kako plod-više njih :-))) budu rasli.

-------------------------

Rekoh ja tebi :-)))

Srećna ti i laka trudnoća bila :-))) Čestitam od srca !!!
madonna_bella
23. mart 2012. u 10.02
Hvala ti:)))
Prestali su bolovi oni menstrualne prirode..još tih dana kada sam ocekivala mentruaciju..sada me samo ponekad malo cima u materici kao da se nešto mrda pomera ne znam ni ja..ne boli ništa ali osecaj da se nešto desava:)I mucnina izjutra:)Blagoslovena mucnina:)
Hvala na lepim zeljama:)
mocica
23. mart 2012. u 19.24
Cestitam Madonna Bella!!!!
Meni je bio transfer 1 Marta isto 3 embriona vracena.
Ja treba da idem na ultra zvuk 3 Aprila.
Veliki pozdrav!!!!
madonna_bella
24. mart 2012. u 03.38
Draga Mocice hvala ti i tebi želim sve najlepse i najbolje!!!Meni je transfer bio 8 marta ...a prvi ultrazvuk je 30 .3..nudili su mi i 2.4 ali nisam imala strpljenja da toliko cekam:)..mada ne znam šta će se videti tako rano..hoće li se uspeti videti sve sto je unutra:) jer je još malecko u 6 nedelji je kažu velicine zrna graska:)...Ali sa tim ultrazvukom zavrsavam sa klinikom za oplodnju..to je njihova zadnja kontrola da vide da li je sve u redu..Nadajmo se i tebi i meni najboljem...Molim te pisi mi [email protected]
Da razmenimo iskustva:)
Slobodno ko želi da razmenimo iskustva u ovim danima ili bilo šta drugo vezano za trudnoću i vestacku oplodnju neka mi se javi:)Lepse prolazi vreme kada imaš oko sebe prijatelje koji prolaze kroz iste situacije:)
megi35
(Eurokrem +Plazma=Palačinka)
06. april 2012. u 08.20
Prođe 30.03. a ti se ne javljaš? Šta bi na UZ ?
shnalica
04. april 2014. u 03.25
cao
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.