Diskusije : Neplodnost

 Komentar
Hsg u soldo med
nunuc
(psiholog)
13. novembar 2009. u 06.52
Pretpostavljam da ovo nije nova tema za mnoge žene na diskusiji ali bih najlepse molila one koje su radile HSG u opstoj anesteziji u Soldo medicini u BG da mi prenesu možda koju korisnu informaciju.

Nikada nisam bila u opstoj anesteziji i malo se plasim pa bih volela cuti vasa iskustva, nadam se pozitivna.
sekaneno
(mama jednog malog princa)
13. novembar 2009. u 08.26
cao,da ti prenesem moje iskustvo sa HSG-a meni je radjeno bez ikakve anestezije malo boli ali nije ništa strasno i nije nešto što se ne moze izdrzati,pa mi sve radimo za naše bebe :-).pozdrav i srećno.
Milica83
(trgovac)
13. novembar 2009. u 08.34
Ja sam radila takođe bez anestezije, vrlo malo je bolelo kao jači pms, a i postupak sam traje pet minuta, duže mi je trebalo da se popnem na sto, skinem a i da Dr namesti one cevcice, ja sam htela bez anestezije bas zbog tog straha od opste anestezije, jer smatram da je intervencija bezazlena i da nema potreba za uspavljivanjem
nunuc
(psiholog)
13. novembar 2009. u 08.47
Hvala vam puno na odgovorima, tako da ću svakako još razmisliti da li da uzimam anesteziju.

Minjaa
13. novembar 2009. u 09.54
Radila sam HSG u državnoj bolnici bez anestezije i to da samo malo boli kao sto neko rece gore sad mi zvuci bas smesno, boli prilično.
Obično se rade 3 rendgenska snimka ali su meni radili samo 2 jer se još na prvom pokazalo da je kontrast probio kanal pa nije bilo potrebe,naravno ako se ponavlja ubrizgavanje sva 3 puta traje i duže i vise boli.
Mogla sam da idem na anesteziju ali nisam htela sto zbog stetnosti totalne anestezije sto zbog neznanja koliko će stvarno boleti:)
preporucujem ti sonograf, ako imaš da izdvojis 30.000 dinara koliko to sada kosta i odes privatno.Nema anestezije jer je nepotrebna posto ništa ne boli i nema sto je najbitnije zracenja kao na rendgenu.
HSG je napustena metoda na zapadu zamenio ju je sonogram iliti kako ga neko zove vodeni UZ.samo se još u Srbiji radi HSG.
caki81
(ribar)
13. novembar 2009. u 10.18
ja sam radila u Soldo medici sa anestezijom ,ništa strašno stomak posle intervencije boli sat vremena
Banisa
(Profesor)
13. novembar 2009. u 13.16
Ja sam takođe radila bez anestezije,i mene je uzasno bolilo.Svima koji mogu,da biraju moj savjet je anestezija.Svi su govorili kao malo neugodno,ali dr koji mi je radio jedini je bio iskren i rekao da će da boli,i tako i bi.
nunuc
(psiholog)
13. novembar 2009. u 13.28
Iskreno kada pogledam razlika između hsg/a i sonografa je mala u smislu cene.
Lecim se kod Ivanovica i doktorka me je uputila na hsg. Nekako verujem da bi mi preporucila i sonograf da je to dobra alternativa.
Idem u opstu anesteziju da me ne boli pa kako god da ispadne.

nera2005
(sanjar)
13. novembar 2009. u 16.39
Radila sam u Soldu pre manje od godinu dana i sve je bilo mnogo lakse nego sto sam ocekivala.Imala sam zakazano kod dr. Đukanovića ili tako nekako(preporuke sa neta),međutim i posle dva sata cekanja nije se pojavio.Pošto sam resila da tad to uradim kad sam već cekala odlucim da mi Hsg uradi lekar koji bio tu(mislim da je Ilic,ili tako nekako,stariji brka).Odveli su me u jednu minijaturnu „svlacionicu”(kao hodnicic),skines se do pola i dobijes komad platna,papira da se pokrijes dok ne legnes na sto.Tu nastupa anesteziolog koji te sve vreme drzi u nekoj „plitkoj' anesteziji.Proceduru nisam ni osetila.cinilo mi se da smo samo nešto pricali(sve vreme te zapitkuje anesteziolog neke gluposti cisto da zna gde si), i to je to.Posle 10-15 min. kažu ti da je gotovo,sednes,pa polako ustanes,posle par minuta odes da se obuces pa kod doce.Hvala Bogu meni je bilo sve dobro,pozvala sam taksi i sama otisla kuci,lezala još to vece vise zbog anestezije nego zbog bolova i sutra sve ok.Ovo je moje iskustvo,ali sve je individualno.Nemoj mnogo razmišljati o tome,nego samo resi i zavrsi još taj ”zadatak„.Soldo-moja preporuka:)”
babydoll_sw
13. novembar 2009. u 18.22
Evo, moji „taze” uspomena sa HSG, jer sam ga radila u utorak. Radila sam ga bez ikakve anestezije (jer u USA ne daju istu), popila sam 600mg iboprufena i trajalo je sve zajedno 5 minuta. Bolelo me je najviše namestanje „skalamerije” , a onda kada su krenuli da ubrizgavaju kontrast, nisam ni osetila dok u jednom trenutku nisam dobila kao menstrualne bolove. To je bilo onda kada je na ekranu već bilo jasno da je tecnost prošla kroz jajovode i vidim kako se izliva u trbusnu doplju.

Ništa STRASNO!!! Bolelo je kao kad dobijas onako jacu menstruaciju ali posto traje sve ukupno 5 min.- uradila bih ga još 10 puta, samo da znam da će da pomogne!

Ako ga radis sa anestezijom tek onda nema šta da se brines-samo opusteno :-)

Srećno i javi se sa dobrim rezultatima :-)

lana83
(dadilja)
14. novembar 2009. u 18.08
Ja sam otisla malo nepripremljena. Nisam znala šta me ceka. Mislila sam da će samo da mi uguraju onaj kateter malo pogledaju ultrazvukom i to je to. Kad mi je dr rekao da će da mi ustine grlic materice nekom stipaljkom da se materica ne pomjera preplasila sam se. I to je boljelo,bila sam svjesna svo vrijeme te stipaljke. To mi je najgore bilo. Ostalo manje vise, napetost u stomaku se dala izdrzati. Sve je trajalo oko 20 min. Malo sam se prepala kad sam vidjela da krvarim,ali mi je objašnjeno da je to normalno zbog onog stipanja grlica. Olaksavajuce je bilo to da su oba jajovoda prohodna. Kad sam dosla kuci imala sam jak napad bola,pa sam popila tabletu. Poslije 15 min se smirilo. Par dana sam blago krvarila i imala bolove u stomaku. Ali to je sve cijena koju moramo da platimo. Svaka od nas to dozivi drugacije. Meni je bilo neprijatno iskustvo,ali meni je i obični pregled kod ginekologa neprijatan i ne mogu da se opustim.
d77
(dipl.pravnik)
16. novembar 2009. u 06.59
I ja planiram da uradim HSG početkom decembra u Soldo. Ne bojim se anestezije, već rezultata. Mada me i moj suprug nervira, neće da uradi spermogram. Smatram da je poželjno pre HSG, videti i njegove rezultate...
Milica83
(trgovac)
16. novembar 2009. u 07.57
D77 ne da smatras, nego je neophodno, dzaba radis Hsg ako mu je rezultat los, od svih analiza poslednji sam radila Hsg, i mesec dana nakon toga sam krenula sa IUI, do tad su svi rezultati bili dobri, kao i Hsg, spermogram mm srednje očajan, ali sam ipak uradila i Hsg, i tad smo otklonili svaku sumnju sa mene, i ustanovili da je problem kod mm
Sandra1512
16. novembar 2009. u 08.28
I ja sam se spremala za HSG ovog meseca, ali u Narodnom frontu. Nazalost, radila sam testove na genitalne mikoplazne i hlamidiju u okviru pripreme za intervenciju i ustanovljeno mi je da imam hlamidiju.

U Frontu se radi u opstoj anesteziju. Pravo da vam kažem, ja bih platila da radim privatno, pa bih platila i taj sonogram od 30.000, ali moj lekar će mi raditi HSG u Frontu i njemu neizmerno verujem. Da je bilo koja druga situacija u pitanju, obavila bih to privatno. U Frontu te drže i dan, dva u bolnici, klistiraju te varvarski sa crevom (ovaj deo mi se bas ne dopada), međutim istrpecu sve samo da uradim HSG kod svog lekara. Samo naravno da se oslobodim hlamidije...
Milica83
(trgovac)
16. novembar 2009. u 11.54
Sandra verovatno sto rade sa anestezijom pa te klistiraju, pristupaju tome kao da je neka vrsta intervencije/operacije. Želim ti da se sto pre otarasis hlamidije i krenes u nove pobede!
d77
(dipl.pravnik)
17. novembar 2009. u 05.16
Sinoć sam obavila UZ i dr je konstatovala da je endometrijum hiperehogen, 17mm, jajnici-bo sa sitnim folikulima i da mi je 3.novembra bila lažna menstruacija. Pošto sumnja na trudnoću, uradila sam test, ali je rezultat negativan. O HSg nije htela ni da prica, jer je ubeđena da nema potrebe...čak je i rekla da su mi jajovodi prohodni, jer je malo vremena prošlo od operacije
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.