Diskusije : Emigracija

 Komentar
Novosti dana o pusenju: USA / SRB
santa
27. april 2023. u 20.20
USA:

„Средином 1960-их у САД је било 42 одсто пушача, а прошле године свега 11 одсто. У 2020. и 2021. години било је 12,5 одсто пушача.”
https://www.politika.rs/scc/clanak/549993/sad-pusenje-gradani
-----------

Srbija prva u Evropi samo po broju pušača!

„O štetnosti ove pošasti ne priča se nigde - ni u medijima, ni u školama. Nema nikog da objasni našim građanima da u razvijenom svetu odavno nisi šmeker i nisi kul ako pušiš (zbog čega mladi inače počinju da puše) već te posmatraju kao primitivnog, nazadnog.”
https://direktno.rs/vesti/drustvo-i-ekonomija/422598/srbija-prva-u-evropi-samo-po-broju-pusaca.html
----- -------

5 razloga za prestanak pušenja„

Prestanak pušenja smanjuje rizik od srčanih bolesti. Pušači imaju mnogo već́i rizik od srčanog udara od nepušača. ...
Prestanak pušenja smanjuje rizik od raka pluća. ...
Prestanak pušenja poboljšava vašu plodnost. ...
Nepušači mogu uživati u boljem seksu. ...
Prestanak pušenja pomaže u povećanju nivoa energije.

Simo
27. april 2023. u 21.48
Ja sam u svojim tridesetim bio neko pucikalo, nikad pravi zavisnik.
Sam sam spoznao samo tri dovoljne stvari,
Nezdravo
Skupo
Smrdljivo prljavo.
santa
27. april 2023. u 22.01
U mom Health Update kartonu piše: Smoking Status; Never a smoker!
Power12345
28. april 2023. u 04.12
zoxthegreat

kad se državi radi o prihodu, porezu..
auti, industrija, teška zagadjenja ( odlaganje nuklearnog otpada )
sve vrste hemije, hemikalije, vojne industrije itd...
a za neke vrste droge kao i što je legalizacija u Holandiji ..kanadi, jamajki, urugvaju, gruziji, meksiku i drugim zemljama
Cigarete , duvan i zašto ljudi puše, piju ... proba i ovisnos
Neko i ko ima karakter a da je povezan sa mozgom
santa
28. april 2023. u 11.49
US Smoking statistics 2023

„The smoke rate is down, but it's still the leading preventable cause of death in the U.S., resulting in 1,300 deaths every day. Get updated tobacco facts, U.S. smoking stats, and smoking cessation statistics here.”

Stopa pušenja je opala, ali je i dalje vodeći uzrok smrti koji se može sprečiti u SAD, što rezultira sa 1.300 smrtnih slučajeva svakog dana. Ovde možete dobiti ažurirane činjenice o duvanu, statistiku pušenja u SAD i statistiku o prestanku pušenja.

https://www.singlecare.com/blog/news/smoking-statistics/
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
28. april 2023. u 13.39
bez da otvaram linkove, ne postoji opcija da ova nasa zadimljena nacija purnja vise od brace turaka. - mislim, u avrupskom delu turske živi u principu vise raje nego u pola preostalih avrupskih zemalja, pa se valjda onda i oni racunaju. - puse k'o turci, ooozbiljni igrači (bio/gled'o).
ovo ostalo, zapravo nisam siguran da li su podaci uopste tačni (iako ja isto pomalo verujem da jesu - u smislu povezanosti kardiovaskularnih bolesti i pljuganja. ono o xse-u je notorna glupost , i td.
ja isto, nikad zapalio pljugu. ustvari sad sam se setio jednom sam mislim bubnjaru na svirci u po' svirke zapalio pljugicu i dod'o mu odma.
mada, za svoje sviracke karijere, kapiram da sam kroz pluca prebacio jedno dve-tri pusacke norme. izuzetno me nerviraju likovi koji purnjaju u zatvorenom, i jako mi je lepo kad sam bio na par aerodroma van naše zemlje, pa su imali one smoking chambers, one cevi od pleksiglasa - i kao evo vam junaci, pa purnjajte.
inače mislim da država, u principu na akcizama za duvan inkasira oho-hoooo vise para, nego što se daju za lecenje eventualno onih kojima su pljuge malo pripomogle u njihovim bolestima (a lecenje kosta vise od koliko su oni za zivota uplatili u zdravstveni fond, plus taj pe-de-ve od tih pljuga sto su sprzili do tada). - posto da su u stvarnom minusu - stavili bi pljuge van zakona sa prestrogom kaznenom politikom (kao singapur za poneke supstance), i gotov pos'o. -prakticno svi prestali da purnjaju.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.