Diskusije : Emigracija

 Komentar
Schengen Area
Simo
09. januar 2023. u 10.09
Schengen Area koja je stigla na srpske granice veoma brzo će pokazati svu svoju surovost prema pravoslavnoj balkanskoj enklavi.
Za ulazak u tu zonu izgleda neće trebati nikakve administratine mere poput visa protiv srbijanskih putnika jer će putovanje od Beograda do ulaska na Shengen teritoriju potrajati na mnogaja casov i na mnogaja ljeta.
Čak ni prelazak velike prijateljske Vucic-Orban granice ne funkcionise ni blizu realno mogućeg. Rumunija i Bugarska će možda ugledati sengensku slobodu zajedno sa Srbijom i Pristinom i ostatkom Balkana ubrzo nakon otvaranja puta Kijev-Moskva,
Onaj kome je Shengen preci od ZSO na severu Kosova preporucuje se
AIR SERBIA. Srećan put dragi Slobodarci.
zoxthegreat
09. januar 2023. u 10.18
dobro ssime znamo da možeš s tvoja putovnica ili bez nje od zagorje do bec i nazad ali znaš kako se kaže :)

i bez sengen i sa sengen magare predje isti put do becc i iz becc
Seeb-VN1700
10. januar 2023. u 08.04

Na prelazu Madjarska-Srbija u oba pravca cekao sam nekoliko puta po 5 sati. Jedan od glavnih razloga sto vrlo rijetko putujem u Srbiju i to samo kad moram.
Ali ovo sad cekat 15 sati da predjes granicu je preslo svaku mjeru.

-
zlatiborac
11. januar 2023. u 09.32
'Schengen Area koja je stigla na srpske granice veoma brzo će pokazati svu svoju surovost prema pravoslavnoj balkanskoj enklavi.'

Aldeeee, zar nije bilo dovoljno bombardovanje 3x u pola veka, pa ostadosmo
živi? Zašto zuriti - odlaziti u Schengen kad je On uveliko stigao na Usce?

Inače Srbi su navikli i oguglali na surovost-sirovost, pa prema tome;
'svako cudo za tri dana'.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
11. januar 2023. u 09.48
sibe putovao si evidentno kad raja u velikom broju ide negde, i zašto to ne kažeš - zastoj su uvek organizovali madjari. - naročito im je, primetio sam, merak da !@#$ju za nas uskrs. govna mala.
-čak sam uredno poslao mail ambasadi njihovoj nekom prilikom za uskrs, posto je neko koga znam bio u ooooogromnoj koloni koju su madjari organizovali - fazon, ajde, ako cita neko od vas, da li mozete da cimate vase nadredjene pa da se nekako dodje do granicnog prelaza i da im se poruci da su idioti i da nema potrebe to tako da rade - uredno mi je ambasada odgovorila da im je zao, ali da nije u njihovoj jurisdikciji, i da nemaju ideju kako bi to moglo brzo da se izvede :)
windy-chicago
(windy-chicago)
11. januar 2023. u 10.12
Ja imam Americki pasos, i bas me briga za Sengen.
Mogu da idem gde god hoću.
A ko ne može…. pa to nije moj problem.
God bless America
Seeb-VN1700
11. januar 2023. u 11.29

„putovao si evidentno kad raja u velikom broju ide negde, i zašto to ne kažeš”
-

Dobra primjedba.
Ranije u vrijeme Milosevica srpski carinici bili nekorektni, nadmeni i bezobrazni. Pa su onda svi ko je god mogao ukljucujuci i Turke koji su bili u tranziti izbjegavali srpske prelaze i tražili alternative koje su bile dalje ali bez maltretiranja.
Tada su na svakih 100 m zaustavljali aute sa stranim tablicama i uzimali pare za kojesta.. dal imate rezervene sijalice, dal imate trokut, dal imate sajlu za slepanje.. I ako sve imaš onda ti kaže izvinite ali za nešto moram da vas kaznim „20 maraka sto niste imali pojas, dal je to u redu?”
Reko u redu je, iako svi imali pojase.

Odavno nije vise tako i srpska carina i policija je korektna i ok.
Nešto sam sređivao u Subotici i birokracija moram reci svaka cast, ni Njemci to bolje, strucnije i ljubaznije nebi uradili.

Da Madjari su problematicni bili uvijek.
Mislim da su nam na neki način još uvijek zavidni za bolji zivot nekad za razliku od njih.

Dakle primjedba ti je u redu.

-
Simo
11. januar 2023. u 11.47
Pravoslavna granica sa Shengenom ide od Herceg Novog, Una-Sava-Dunav Horgos. Ko hoće da udje u u EU zonu mora u red. Americki kao i svi ostali pasosi ne vrede ni pet centi. Mostar i Ljubuski su izuzetak gde su Hrv-Eu interesi prirodno i geografski zasticeni.
Americki pasos je iza hrv. putovnice po pitanju slobode putovanja po svetu i nema nikakvu vrednost na srpsko-Eu granici.
Srbi će u narednim godinama imati mnogo iznenadjenja na prelascima Eu
barikada koje je EU uklonila na svojoj teritoriji, zašto? pa samo zato što niko nema sto Srbin imade, balvane i barikade.
Prva parada je bila sada za Srpski Bozic koji je zasnovan na inatu, pa je usledeo i prikladan bozicni stilizovan poklon na vatikanskoj granici, i tako će biti za svaki separatisticki hrišćanski praznik koji ne postoji u EU.
Nazalost docekao sam da mi je rodno selo i kuca u Europi a Novosadska prestonica kulture ili srpska Atina ostade u Moskovskoj Aziji.
zlatiborac
11. januar 2023. u 15.33
'Prva parada je bila sada za Srpski Bozic koji je zasnovan na inatu, pa je usledeo i prikladan bozicni stilizovan poklon na vatikanskoj granici, i tako će biti za svaki separatisticki hrišćanski praznik koji ne postoji u EU.'

Pa neka bude, 'ko ih sisa', -:)

Oni su separatisti - otpadnici od hrišćanstva skoro hiljadu leta. Zato se
podelise u nekoliko sekti pocev od protestanata-luterana,metodista,jevovinih
svedoka - i da ne nabrajamo.

Zato nas i nazivaju pravoslavcima koji su im uvek trn u oku. I bas zato što
smo na 'vatikanskoj granici' nastao je i taj inat. Drugim rečima stovani
sogore; pusti Srbin je rođen iz inata - umesto iz mrznje kao nasi zapadni susjedi, pa prema tome; 'neka bude sto biti ne može'!
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
11. januar 2023. u 15.45
ne vidim šta će specijalno za nas da se promeni (osim sto će da nas klepe po sedam jura/3god), a u smislu da se ta granica pomerila nekih 500km zapadno - sa slo/cro na cro/sr. ovo okolo je već sve bilo schengen podrucje, i ništa specijalno, osim sto su madjari govna jedna mala. -mislim prelazio sam autom i iz mk u gr, i bulgarija/ bul/tr itd. -ništa specijalno, tu i tamo znam da su slovenci voleli da !@#$ju naše autobuse - sad će to isto da bude, samo će to da rade kroati.
sibe, mislim da su nemacki opstinski birokrate ipak malo bolji od najboljih ovde kod nas. doduse, takvo im je pravilo sluzbe, a nemci sto jes'-jes' - mozak je zabranjeno da se pali - nego bas k'o vojska - neko je već smislio pravila po kojima se radi - i oni rade po pravilima. pravila su im, najcesce, sasvim o-kej, i prilagodjena su, naravno, prosecnom glupanu-coveku, pa se nama prosecnim-običnim, i onima malo pametnijima učine tu i tamo glupava :) - al' nisu. uvek je bolji sistem sa kakvim takvim konsenzusom povodom kakvih takvih pravila, nego javasluk i anarhija - kako je kod nas recimo. mislim anarhija u onom smislu kako su komunisti predstavljali anarhiju.
Simo
11. januar 2023. u 15.53
U pravu si sogore molim te da strpljivo sacekas svoj red za prolaz na zacelju kolone, u protivnom bićeš sankcionisan po zakonu.
Usput Srbija je sada veoma bezbedna u Eu-NATO getu.
Čitam neki dan da je u Beogradu sada sasvim normalna stvar videti mladog coveka kako se krsti u autobusu koji prolazi pored crkve.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
11. januar 2023. u 16.02
aj' ne koristim gsp u principu, al' to je ono što se kaže pomodarstvo.
uzgred vindi, ovaj iznad post mislim da ti je u top 3 ne-bas-najpametnija :)
zlatiborac
11. januar 2023. u 16.08
„U pravu si sogore molim te da strpljivo sacekas svoj red za prolaz na zacelju kolone, u protivnom bićeš sankcionisan po zakonu.”

Nema frke sogore,

Navikao sam svojecremeno na duigacke redove za sve i svasta. Pa čak i
zubnoj poliklinici po nekoliko sati da se plombira zub. I taman sto sednem
na stolicu,onda krene kafenisanje - pauza sa kolegama ...i tako jednog
zuba radi - dolazio svake druge nedelje do puna dva meseca - kužiš?

A bogme neki ulazili bez cekanja, čim ga-je opazi ona salterusa sto prima
zdrav. knjizice.
Simo
11. januar 2023. u 16.13
Sale ništa se neće promeniti osim sto će ti Hrvati vecito drzati do znanja da dolazis i pripadas drugom razredu i da si iz agresorske zemlje, te ne zasluzujes nikakvu dobrodoslicu.
Sa Madjarima ništa novo, oni nas pamte iz naših bahatih vrmena.
Znaš li ti šta su samo vojvodjanski Madjari radili po Madjarskoj u vreme druga Tita. Jesi li ti izlazio iz Madjarske prema Becu i secas li se tog prelaza na kom nije bilo madjarskih automobila, ali YU, e to je već nešto drugo.
Ulazim ja jednom prilikom sa dve dame u Szeged sa mojom Skodom coupe
i nakon urednog razgovora sa carinikom koji me ljubazno propusta palim Skodu, kad op cvrc neće, Znajuci za problem i zelju da se brzo sklonim, kažem ja njemu na madjarskom da nam samo malo pomogne da nas gurne,
Na lepom srpskom on meni odgovori... madjarsko kapetan ne guraaa.
Simo
11. januar 2023. u 16.55
Vojvodjanski Madjari (pobeglice) u Madjarskoj danas ne vole mnogo da pricaju o svom zivotnom stradanju ali se veoma lako razumeju sa krajisnicima u Srbiji.
zlatiborac
11. januar 2023. u 17.51
„Vojvodjanski Madjari (pobeglice) u Madjarskoj danas ne vole mnogo da pricaju o svom zivotnom stradanju ali se veoma lako razumeju sa krajisnicima u Srbiji.”

Hoćeš reci 'dodjosima' koji su dosli na folksdojcerska gazdinstva u APV ?
;-)
Simo
11. januar 2023. u 18.01
Ne sogore taj deo istorije je manje važan.
1918 vojvodjanskim Madjarima kao i Krajisnicima Budimpesta je postala inozemstvo. Kada se u Yu zakuvalo mnogi Madjari su pohrlili u svoju maticu na severu kao i Krajicnici ka istoku.
Zajednicko sto su doziveli je dobrodoslica i Saniticevo... sunce tudjeg neba...
zlatiborac
11. januar 2023. u 18.27
Tako je to u zivotu, svako se priseca svog dela istorije,

Recimo; moji dedovi su dobro upamtili svoje saplemenike pod komandom
Oskara Pocerekam u prvom, docim otac i stricevi oslobodiJoce pod Jozekovim
crvenim barjakom u drugom. I to na svojim ognjistima - kužiš? Oni nisu imali
gde da se sklone niti pak rezervnu Otadzbinu - kužiš?

A što se tiče Panonije, ona je oduvek bila naseljena izbeglicama, i po
velikoj nuzdi i kazni u mocvare iz cele prosvecene Europe...

P.s. A ponajvise Srbalja pod krstas-barjakom A. Carnojevica.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
11. januar 2023. u 23.34


windy-chicago
(windy-chicago)

11. januar 2023. u 10.12

Ja imam Americki pasos, i bas me briga za Sengen. 
Mogu da idem gde god hoću. 
A ko ne može…. pa to nije moj problem. 
God bless America

_____________________________

Opet ti lažeš.

Jedna obična kontrola i idete svi kuci

momentalno u papucama.

EU, imaš dva prolaza.

Jedan je za EU Citizens, drugi je Non EU

Citizens.

Ti znaci ides na taj drugi kao i oni iz

Srbije sa Srpskim pasosima, sto mogu kao i

ti gde hoće da putuju.

USA pasos u Evropi vredi manje od Srpskog.

Možeš sa Srpskim raditi u Nemackoj a sa USA

samo uci.

Ove izbeglice iz HR, što se ovde hvale.

Da ga niste Srbiji zavukli sa vasim oruzanim

balvan revolucijama i invazijom na Srbiju,

uzimanje radnih mesta i svega ostalog,

izbeglicki status profitera po USA i slično,

bilo bi bolje i Srbiji.

Gledam Srbe, ne zna se ko je veci talog,

ovi iz Srbije poput ovog povetarca iz Cikaga

ili te izbeglice.

Windy, jedna kontrola i idete kuci.

Udje Immigration i kod Bogica u restoran,

zatvor u Bafalu, dok ih ne izruce.

Imaju tamo obrok, free rent, internet.

Americki San.

Ovaj Simo, hvali se sa Ustaškom Putovnicom,

sutra kuka sa Jasenovcem.

Niste Jevreji, pamet vam nije jača strana

licnosti, tako da je sve to zapravo od vas

realno.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
11. januar 2023. u 23.45

Inače ovi što se hvale iz HR i ta Jasenovac

Ekipa iz HR, pokazuje kolika je to patetika

od ekipe.

Slično onim našima iz USA, hvale se tim

papirima, go klosar do klosara.

Slo i HR u Evropi ne postoje.

To je Istok Evrope, realno ništa.

Oni se prodaju toj bivšoj Jugi, dok su

realno Zingaro iza zice.

Slovenac se tamo prodavao kao Hong Kong,

dok je u Italiji imao status iza zice.

To je samo nešto sto nasi ne znaju, isto

i Hrvat, sinonim za Zingaro.

Onda se Hrvoje prodaje kod Muje i Hase da je

on neko i nešto kao i Jurij.

Dva Cigojnera, dok ovi ne kapiraju pricu

ostali, misleci da su ova dva Cigojnera

uspela u zivotu.

Austrijanci ih ne bendaju 3%, Orban takođe.

Onda i ova Izbeglaja, prodaje se i on.

Gledam samo, kakva Cirkus ekipa.

Ja se ne hvalim, sedim sa strane i posmatram.

Windy, poradi malo na Engleskom, kontrola

kada krene oko CDL, ima svi na NBC da

zavrsite kao Slavni i Poznati.

Cikaski Sibicari, krajni domet prevariti

nekog za bilo šta i proglasiti se pederom

zarad papira.

Nacija bez postovanja za sebe a ni klikera

im u glavi.

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
12. januar 2023. u 03.33
prosecni nemac ili holandez ili francuz itd - o kroacijenima misli isto sto i o nama srbima, za njih su to sve jugoslavieni - dakle stoka sa coska evrope. sloveni. to onako duboko, iskonski, iz dna duse, iskreno misle o svima koji nisu oni. (iako su dostignuca slovena daleko ispred germana, franaka itd)
e sad, hrvati jadni bas nikad nisu imali državu sem ove sadasnje, pa je kod njih taj podanicki/sluzince mentalitet i dalje izrazen - slično kao u onim konc logorima svojevremeno - najprljaviji posao je odradjivao kapo barake, a ne nacos-vojak - i kapo je uvek bio iz redova tih suzanja, a ne nemac. -tako i hrvati - duboki kompleks će evidentno još dugo vuci, ako se ikada i osveste, i jedina tacka njihovog ujedinjenja, bas kao i bosnjaka iz bosne je - mrznja prema nama. -znači da nema nas - bukvalno nisam siguran da bi ideologije zvane religije bile tolike tacke njihovih ujedinjenja kao sto je mrznja i opterecenost nama. - sto je i normalno za sluzincad - kad sluge postanu gospoda tako što im je gospodar ras!@#$o svoje imanje - prvo sto urade je da se rese tog sada sebi ravnog gospodara.
mi-srbi smo imali svoju državu, oni nisu. mi- srbi smo žrtvovali svoju državnost za njihovu - oni nisu žrtvovali ništa - osim naših zivota - kojima je nasa državnost bila placana i placena.
zoxthegreat
12. januar 2023. u 10.07
God bless America

ma yes a vozis nemacki bmw, fufice serbomericka
Seeb-VN1700
13. januar 2023. u 07.53
„prosecni nemac ili holandez ili francuz itd - o kroacijenima misli isto sto i o nama srbima, za njih su to sve jugoslavieni”
-

Tačno.
O Jugoslaviji su imali daleko puno bolje mišljenje i postovanje nego sto imaju danas za ove banana države.

-
Seeb-VN1700
13. januar 2023. u 08.00
„mi-srbi smo imali svoju državu, oni nisu. mi- srbi smo žrtvovali svoju državnost za njihovu - oni nisu žrtvovali ništa - osim naših zivota - kojima je nasa državnost bila placana i placena”
-

Pa u borbi samo za Trst poginulo je 2000 Rjecana. Istra je puna partizanskih spomenika.

Isto to stalno „oni nisu imali državu” „mi smo izgubili državu”..!?

Pa niko ni kod prve, ni kod druge Jugoslavije, nije ništa pitao ni Srbe ni Hrvate, ni Bosnce, ni Slovence, ni Albance..
Daj shvatite jednom ljudi.

-
windy-chicago
(windy-chicago)
13. januar 2023. u 08.02
Ahahahahahahahahaha
Ja imam Americko državljanstvo veoma, veoma dugo.
Dobio ga pre mnooogo godina … green card lottery.
Engleski govorim perfect.
Ja nisam kriv sto vi nikada, nikada, necete imati Americki pasos u rukama.
Meni je America dala sve, bas sve.
Vasa ljubomora, zavist, me uopste NE interesuju.
Vi ste mali, jadni, ubogi. stvorovi, koji
Nikada ništa neceti imati.
Samo mrznju.
America je najbolja zemlja na svetu.

God bless Amerika
Seeb-VN1700
13. januar 2023. u 08.05
Za vrijeme Jugoslavije Hrvati koji su radili po inostranstvu usrali bi se od straha kad bi ih na carini sluzba sa petrokrakom nešto pitala, isto je vazilo za miliciju.
I sad se se cudite sto Srbi cekaju na svakom granicnom prelazu, bilo na madjarskom, bilo na slovenskom, bilo na bosanaskom, bugarskom, hrvatskom, albanskom.. i da dalje ne nabrajam.
zlatiborac
13. januar 2023. u 08.38
„Za vrijeme Jugoslavije Hrvati koji su radili po inostranstvu usrali bi se od straha kad bi ih na carini sluzba sa petrokrakom nešto pitala, isto je vazilo za miliciju.”

Koliko mi je poznato, ne samo Hrvati već ostali gastarbajteri, prelazili
su granicu u Sloveniji umesto u Srbiji - kužiš?
Simo
13. januar 2023. u 09.11
Srbija je oduvek granicila sa Eu u Horgosu dok u Sezani i Sentilju bilo je i carinika iz Srbije.
Patriotizam je kad cuvas gradis i volis zemlju u kojoj si se rodio, sve ostalo je izdaja a naročito ugradnja nacionalizma u religiju sa ciljem
sitnosopstvenickih interesa.
Najbolja zemlja na svetu je bila Jugoslavija a odmah iz nje Canada, tj bolje za sada nemam.
Seeb-VN1700
13. januar 2023. u 09.13
„prelazili su granicu u Sloveniji”
-

Pa ti mislis ili si uvjeren da su Slovenci bili carinici u Sloveniji?
To je sve „sluzba” a sluzba je imala centar u Beogradu.

Sad su slovenski carinici na garanici Austrije i Hrvatske.. ali ne možeš nijednog vidjet. Nema nikog ni austrijski, ni slovenski a sad ni hrvatski carinik. Samo su ostale prazne zgrade i kontrolne kucice, prazne, nema nikog.. tako je sa ove strane Drine.

-
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
13. januar 2023. u 09.41
Vindi, jako nam je drago zbog tebe i zbog juesofa passporta, a i državljanstva. -al' kako bismo ti rekli - ima nas i koji nismo zainteresovani za isti, ni na koji način. ono - imaš passport - good for you - ako dodjes tim pasosem na bilo koji granicni prelaz sa eu na kome ima „eu passports” i „non eu passports” - ides u taj drugi red.
eventualno može carinik da ti ga provuce kroz skener, njegovo je pravo, ali može i da te o'ladi isto k'o i bilo kog drugog talibana.
recimo kada sam isao u tursku, stao sam greškom autom u eu lane, pri tom oba passporta srpska, srpske tablice - bugarin mi rekao - batice, ovo ti je za eu passporte, - ja rekoh na srpskom ovoj mojoj, -jebo ga, zafrkao sam se, sad ima da me ...u k'o vola - i bulgar je evidentno razumeo srpski, posto se samo nasmejao, jer je moj komentar bio ono refleksan, skontao je odma da nisam, standardno za SVE narode ove planete usao u red u kome nema niko, da bi izbegao onaj drugi u kome je bilo 20ak vozila, nego da sam se naprosto zafrkao - i rek'o covek, stani, daj pasose - provukao ih kroz skener i pozeleo nam srećan put.
-znaci to može da ti se isto desi sa juesofa pasosem, a mogu i da te uredno vrate na kraj onog drugog non-eu reda. -dakle nikakva prednost ti nije usa passport, a ako se nadjes na madjarskom ili hrvatskom prelazu - i on skonta da si srbin, koji se kurci usa pasosem (kao ovde nama - koje, ponovimo, bole uvo ko koji pasos ima) - racunaj da će da te prcaju u svojim zakonskim okvirima bez greške.
Simo
13. januar 2023. u 10.06
US pasos nije losa stvar kad ulazis u USA.
Pre desetak godina imao sam tri gosta iz Zagreba i isli smo za Chicago autom.
U Detroitu su nas izveli iz auta i pravac u neku sobu punu tehnike i odvratnih naoruzanih i raznobojnih uniformisanih neprijatnih faca.
Putnike sa putovnicama su tretirali kao zadnji olos, uzimajuci im otiske prstiju uz postavljanje svakakvih pitanja. Mene sa kanadskim pasosem jednostavno nisu ni konstatovali osim u jednom momentu kada mi je jedan garavi do zuba naurzan rekao da izvadim ruke iz dzepova dok sam u office.
Kada smo sve uspesno zavrsili gosti su dobili putovnice gledajuci u moj pasos koji je bio sve vreme kod mene i samo progundjali, Boze kakavo tretiranje i diskriminacija.
Seeb-VN1700
13. januar 2023. u 11.07
Mislim da je najjači izraelski pasos.
Hrvatski pasos je problematičan jer se lako moglo doći do njega, svako ko je imao dosta para. Pa je hrvatski pasos čest kod svjetskih kriminalaca i muljatora.

-
Simo
13. januar 2023. u 11.37
Japanski pasos je broj jedan.
zoxthegreat
13. januar 2023. u 11.39
ssime sto im nisi odbrusija „ja radim(spij) za svetsku vladu”
Simo
13. januar 2023. u 12.11
Jesam Zoki čak sam i tebe spomenuo i onda su pitali za celo drustvo sa SC.
zlatiborac
14. januar 2023. u 07.36
'Pa ti mislis ili si uvjeren da su Slovenci bili carinici u Sloveniji?
To je sve „sluzba” a sluzba je imala centar u Beogradu.'

Ne mislim nego sam se svojevremeno uverio na licu mesta dok sam sluzio
vojnu obavezu u SLO na granici.
Karaula je bila u neposrednoj blizini granicnog prelaza, tako da smo svakodnevno bili u posrednoj i neposredoj vezi upuceni na zajednicku saradnju. A to što ti iz nekih samo svojih ličnih pobuda i nezadovoljstva za sve svoje nevolje krivis Beograd, nije ništa novo niti neuobicajeno. A to je
reklo bi se nemoc i zavist koje pokusavas opravdati čak i na vulgaran način.

A sada kada si konacno oslobodjen od tamo neke srpske diktature i hegemonije koja dolazi iz BG-a, evo prilike da se izjadas, ali ne i da
zadovoljis ličnu sujetu - kužiš?
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
14. januar 2023. u 10.28
carinici u slo su bili iz slo, carinici na cro prelazima iz cro, srbija kraisnici i iz srbije :) , makedonija iz makedonije, cna gore iz crne gore, i granicni prelaz / luka ploce/kardeljevo - iz bosne i hercegovine.
sib lupeta, sto je standardno za njega, doduse.
zlatiborac
14. januar 2023. u 13.34
'sib lupeta, sto je standardno za njega, doduse.'

Ako mu je za utehu nije usamljen. Ovde bar ima 'rame za plakanje',
pa nek se izjada do mile volje. Odrastao i formirao cova u sredini i
okruzenju kojima sve nedace dolaze sa 'neprosvjecenog' Istoka, docim su
oni odrastali na prostoraima 'kulturtregera'.

He he, nije nego...
prekodrinski
(Å¡loser)
18. januar 2023. u 09.13
Vecina carinika su bili Slovenci, koliko se secam. Uvek su mi se obratili na cistom slovenackom. A ovo o pasosima, papirima, avionima, kamionima, jedan red, drugi red,... to je glupost i carinici koji se ponasaju bahato su glupi, vise stete svoju državu.
Ma samo nek smo mi živi i zdravi, pa će biti svega.
Juga nije ni trebala postojati ali su nam je Englezi uvalili, da bi nas čim vise imali pod kontrolom. To je dokazano,i nije tu kriv kralj Aca, niti iko drugi.

Sa Hrvatima je trebao pasti dogovor , Z4, ali nas Sloba pusti niz vodu, i to za dzabe. Previse se sanjalo o Jugi i Kompartiji i Titi, a ništa o Srbima. Ma moglo je i gore, kakve smo Vozde imali...
Simo
18. januar 2023. u 09.42
„Z4, ali nas Sloba pusti niz vodu”
Neke niz vodu a mene preko vode do slobode.
Umrecu zlikovcu oprostiti neću.
prekodrinski
(Å¡loser)
19. januar 2023. u 07.17
Da ,samo imali smo mi tu i naše lokalne „junake”, napr. Martića. On nije nikako smeo za vodju države, nije imao kapacitet.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
19. januar 2023. u 10.22
kad pogledas danasnja desavanja, i palamudarije na tv - onda recimo se primeti da su, pazi sad - sviiiii iz sps-a, dakle slobina ekipa, opusteno agentura kgb-a. narativ je, paaa gori nego kad ti prica vlad the tzar lično. -tako da je jasno da nije sloba bio usamljeni ludak koji je poslednji se palio na eseseser, nego je cela njegova stranka (ili barem vrh), opusteno radio za kgb. -dakle nikakva pogresna procena, samo su momci radili svoj posao. koji nas je kostao, doduse.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.