Diskusije : Pravoslavlje

 Komentar
Европска унија против Грузијског Патријарха
ComingUp
(Busac)
29. mart 2016. u 05.15

У реферату од првог марта 2016 године Европска комисија за борбу против расизма и нетолеранције оптужила је Његову Светост патријарха Илију да говори „језиком мржње”: „Патријарх Грузије говори језиком мржње, јер је ЛГБТ-манифестације назвао ‘вређањем грузијског народа’, а хомосексуализам ‘болешћу’”,- каже се у 37. тачки реферата.

За портал Православие.ru догађаје су прокоментарисали Боржомски и Бакуријански митрополит Серафим, настојатељица манастира Великомученице Варваре у Тбилисију игуманија Серафима (Читанава) и предсједник националног савјета омладинског покрета Георгиј Габедава.

„Веома сам изненађен због ове оптужбе. У Светом Писму се каже да је хомосексуализам гријех. Црква све оне који пате од овог гријеха треба да позива да га се ослободе. Да ли ће прихватити овај позив или неће – њихова је ствар.

Ниједан свештенослужитељ не позива у – крсташке походе – и патријарх никога не вријеђа. А духовна лица су дужна да позивају паству на подвиг хришћанског живота и на смирење.

Хомосекусализам противрјечи националним вриједностима нашег многострадалног народа. Црква и сваки свештенослужитељ дужни су да с љубављу позивају људе да не гријеше, дужни су да подсјећају да је у Светом Писму више пута било ријечи о овом гријеху који је погубан по душу. А што се тиче реферата и оптужбе, они су с моје тачке гледишта неумјесни и врло некоректни.”

„Ове ријечи су у мени изазвале снажно негодовање. То није само вријеђање нашег вољеног патријарха, већ и цијелог грузијског народа. То је увреда за сваког Грузијца.
Како неко може да говори о расизму и нетолеранцији према вјерским мањинама ако на територији Грузије има преко 300 џамија! У нашој малој земљи живе људи различитих вјероисповјести. Не схватам и не прихватам ову критику и врло срамотну оптужбу.

Мислим да је то већ јавна и циљана борба против Православља. И против грузијског народа. Вријеђа и то што на територији Турске нема ниједне грузијске православне цркве. Цијела Европа ћути о томе! Зашто? Одговор је једноставан – то је борба против Христа!

Наша земља је удио Богородице, земља која ни у вријеме највећег атеизма није изгубила вјеру.

Иако су се непријатељи много трудили, никако нису могли да униште нашу земљу и нашу православну вјеру. Колико је мученика обезглављено и убијено у протеклим вјековима.

И шта – на земљи гдје је своју часну крв пролило толико мученика, гдје се чувају Хитон Господњи и часна риза Пресвете Богородице, треба склапати истополне бракове?!

Запањује ме то у којој мјери су прекорачили све границе. Срамота!
То да је наш патријарх далек од језика мржње зна сваки Грузијац. Ни мени, и никоме није потребна таква Европа која нам намеће своју похот. Ускоро ће вјероватно захтјевати свечана богослужења за вријеме ‘вјенчавања’ истополних парова. То се неће десити!”

„Мрска ми је таква Европа у којој људи прије свега вријеђају Господа нашег Исуса Христа. Нека Европљани живе по својим законима. То је њихова лична ствар… Да ли то желе? – нека удају своје дјечаке, нико им неће упадати у кућу и у стан. Позивам владу Грузије да захтјева извињење према сваком Грузијцу, према нашем народу, према Свјатејшим католикосом-патријархом Илијом! А он нека живи на многаја и благаја љета!”

Православље.ру
sns888
(yrke)
30. maj 2016. u 10.02
Мислим да Европска унија није само против православља, већ против хришћанства и Бога уопште. Неке појмове у Светом писму могу православци, католици и лутеранци да тумаче на различите начине. Али, има и пуно тога где једноставно нема места различитим тумачењима, већ си или за или против Бога. Знам да многи свештеници унутар лутеранске цркве у Шведској не прихватају одлуку руководства те цркве да прихвати хомосексуализам као нешто нормално. Па је део њих напустио цркву и основао нову лутеранску цркву која ће да служи Богу, а не Европској унији и сатанистичким режимима њених чланица. Због тога се ти људи данас излажу прогонима и малтретирањима од стране сатанистичких режима тих земаља. Европслка унија, према томе, није претња само православним, већ свим хришћанима, без обзира којој цркви припадали. Европска унија је у служби сатане.
sns888
(yrke)
30. maj 2016. u 10.07
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.