Diskusije : Pravoslavlje

 Komentar
Наранџаста револуција у Руској Православној Цркви
Odesa
(надежда, вера и л)
29. februar 2016. u 09.18
...како је постало пусто. место овај православни форум ???!!!
Ипак, поставићу овај текст, можда неко случајно сврати и ...прочита:

Сценаристи катаклизме… наранџаста револуција у Руској Православној Цркви

Москва – Пузећа јерес екуменистичке револуције у Руској православној цркви коју спроводи „врхушка” епископа, из досадашње латентне фазе сада прелази у црквено-друштвено-значајну акцију.
Декларација, заједничких молитви, брзометно усвојена без саборне сагласности састанка догматско познатих лица и много других имплицитних и експлицитних кршења канонских правила Светих Апостола, Светих Васељенских и Помесних Сабора и Светих Отаца поставише јерархију у позицији, када по речима митрополита Венијамина Владивостокског и Приморског: „… Ми распаљујемо пожар међу својим стадом”.
А пошто симболички лик револуционарне „врхушке” заузима Првојерарх и Поглавар Помесне Цркве, а посебно место Главе Цркве и њеног набљудатеља, истовремено заузима и место – Исуса Христа, тада би било добро да се сетимо неких од догађаја и судбине других легендарних људи, који прођоше путем на који ступа и садашњи Патријарх Руске Православне Цркве.
1. Патријарх Јосиф II. Фераро-Флорентински сабор 1438-1442 год. Циљ – потписивање уједињења (уније) са латинима. Лични и интерни састанак православног Константинопољског патријарха Јосифа II, са папом Евгенијем IV. Константинопољски патријарх умире 8 дана након свог писменог одобрења „Filiokve” на интерном састанку византијске делегације и тако није доживео до потписивања Ороса (Одлуку Васељенског Сабора).
Митрополит Никодим (Ротов) замонашио калуђера Владимира Гунђајева 3 априла 1969 године.
Митрополит Никодим (Ротов) замонашио калуђера Владимира Гунђајева 3 априла 1969 године.
2. Митрополит Никодим (Ротов) водио је Православну Цркву ка уједињењу са латинском деноминацијом, саслуживао са јеретицима и причешћивао их, водио активну екуменистичку политику, са намером да сазове „Осми васељенски сабор” и снажно допринео његовој скорашњој реализацији, иницирао је Синод Руске Православне Цркве у доношењу одобрења причешћивања римокатолика у православним црквама, тамо, где нема католичких цркава и свештеника (касније повучено), предузимао низ мера да се у Руским црквама отпочне служење католичких миса, ширио језуитске идеје и делатност, лично је на руски превео дело Игњација Лојоле под називом „Духовне вежбе”.
(Игњацио Лојола, познати окултиста и оснивач језуита, написао је кратку књижицу „Духовне вежбе” која објашњава како се призивају демони, иако је он мислио да се тако призива Свети Дух. Највећа демонска превара је кад убеди људе да служе Богу, а уствари служе демонима).
Изненада умире приликом аудијенције новоизабраном папи Јовану Павлу I у Ватикану септембра 1978 год.
Старац, Архимандрит Павле (Груздев), познати духовник, био је у духовном општењу са Никодимом (Ротовим) и будући да се бринуо ради његовог одабраног екуменистичког пута, пре последње посете митрополита Никодима Риму, августа 1978 године, владику Никодима је упозорио речима:
– Владико, не иди у Рим!
Неки ове речи оца Павла препричавају нам мало елоквентније:
„Никодиме, не иди код римског папе да му целиваш папучу, а затим да умреш”…
3. Патријарх Кирил (Гунђајев). Лични и интерни сусрет са папом језуитом Франциском 12. фебруара ове године на Куби. Потписивање Декларације екуменистичке оријентације. 17. фебруара, авионом лети из чилеанског града Пунта Аренас на Антарктик. Изненада је пукао први заштитни слој предњег стакла авиона, што је претило да патријарха задеси: „трагична судбина”: јер се наводи, предње стакло се састоји из два слоја, а први слој који трпи највећи притисак се потпуно поломио. Пилот је прокоментарисао да је у питању веома опасна ситуација, те да је неопходно хитно се вратити како би се заменио авион„, – наводе РИА Новости речи примата Руске Православне Цркве.
unnamed (2)
Колико пута треба да стајемо но једне те исте грабуље, да би схватили да ђаво смртно мрзи Христа, патријархе и епископе Његове Цркве. Ђаво их има као средство, а отарасиће их се чим му обаве посао, док их нетакнуте штити неповређена апостолска вера и канони Христове Цркве и њихови Анђели-хранитељи.
Искрено бих пожелео да се патријарх сажали на своје стадо и свог Анђела-Хранитеља, да напусти самоубилачки клуб и да се обрати онима који га заиста воле – верним Христовим чедима Помесне Православне Цркве на Руском тлу.
Док још није разбијен други слој ветробранског стакла Божије дуготрпељивости…
Падо Андреј Германович
По материјалу са ”http://3rm.info/
Превод и приређивање: Славиша Лекић”
Efemeris
01. jun 2016. u 11.29
Odesa, o cemu piše ovaj clanak? Vrhuska RPC se osuđuje jer pokusava da uspostavi prijateljske odnose sa Rimom?
pravda_i_istina
16. oktobar 2016. u 02.17
zašto osuđuje? ja ovde vidim upozorenje kroz primere iz starije i novije istorije da ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se obijaju

p.s. malo je sad kasno da se prijateljstvuje sa rimom, imaju oni blize prijatelje kako papa rece, vanzemaljce i muslimane, pa neka sa njima prijateljstvuju
pravda_i_istina
16. oktobar 2016. u 02.20
i ako ovi trebaju da budu prijatelji, kome onda trebaju neprijatelji (pored ovakvih prijatelja) http://www.fsksrb.ru/fond-strateske-kulture/ostalo/vatikanske-igre-i-srbijanski-pajaci/
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.