Diskusije : Obrazovanje

 Komentar
Etf ili arhitektura
Damon
22. jun 2013. u 19.59
Već dugo razmišljam da li je pametnije da upisem Etf ili arhitekturu i ne mogu da odlucim, nadam se da ćete mi vi pomoći. Unapred hvala.
Istina77
01. jul 2013. u 22.45
ako imaš smisla za crtanje, upiši arhitekturu.
Danas se sve vise izgrađuje na svim stranama pa nećeš imati problema za posao.

Srećno.
Vlada77
17. decembar 2013. u 23.32
Ukoliko nisi vanserijski talentovan/a za arhitekturu, i imaš jako uticajnu (čitaj bogatu porodicu) sa vezama sa arkitekturom možeš u Srbiji da se slikas. Isto tako i u belom svetu. Ako ne znaš nikoga i nemas iskustva, možeš da se slikas. Jedan od 10000 arhitekata uspe. Po obrazovanju i znanju su daleko nize of Gradjevinskih inzenjera.

Čak me cudi da se mislis između arhitekture i ETF-a. Jedno sa drugim ima jako malo veze.

Ukoliko uspes da upises i ZAVRSIS ETF, sva su ti vrata otvorena. Najkvalitetniji fakultet u Srbiji, bio i ostao. Pola mojih prijatelja koji su zavrsili ETF je ostalo u Srbiji, pola se razbezalo po Zapadnoj Evropi i Severnoj Americi. Svi su se snasli jako dobro, i u Srbiji i u inostranstvu. Svi imaju jako uspesne karijere. Vecina ih je iz prosecnih porodica.

Arhitektura ti ocigledno nije velika ljubav. Da jeste ne bih ni postavio/la ovo pitanje. Prema tome, ETF, ako možeš i sve najbolje.
Nata_Mata
(Accountant)
25. februar 2014. u 20.42
Potpuno se slazem sa postom iznad (Vlada77)!
Sa zavrsenim ETF-om imaš puno vise izbora. Ja radim već godinama
u inzinjerskim kompanijama (Canada) I ima dosta naših koji su se
sasvim lepo snasli I žive vise nego pristojno. Isto tako I u Srbiji,
imaš vise izbora I ja ti predlazem ETF.

Moraces dobro da zagrejes stolicu (sto bi moj tata rekao) I da zavrsis jer će ti se isplatiti!

Svako dobro!
markomarko12345
(Inzenjer)
08. avgust 2014. u 12.08
Moram da kažem da ne znam o arhitekturi mnogo. ETF sam zavrsio među prvih 20 po proseku na svim odsecima, za pet i po godina, i imao full score na GRE. Ono sto moram da kažem je da je ETF slabiji iz godine u godinu, da sa Bolonjom postaje vrsta megatrenda i da ovde s tim nema leba.

Ako si siguran da si u stanju da možeš da pretrpis još 5 godina u masini za mlevenje mesa zvanoj doktorat u Americi, upisi ETF. U suprotnom, to je samo još jedan faks koji je morski tezak a da ti jako malo toga vrati. Ja ne radim u struci i ne ubijam se od para, a eto, ovde sam. Dosta njih zavrsi elekroniku i telekomunikacije pa radi C ili C++ ili Javu. Za to je dovoljan i neki racunarski fax. Ovde VLSIi DSP ne postoji.

Ako nisi djak generacije što se tiče ЕТFa, a želiš ph d u USA, zaboravi slobodno na MIT i Berkli. Poenta je u tome da se pored GRE jako gleda preporuka, a nasi profesori nisu viable.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.