Diskusije : Obrazovanje

 Komentar
Za bolju budućnost naše dece
Dorpat
(istoricar)
08. septembar 2011. u 19.32
Pošto se engl., nem. i fr. mahom uče u školi, preporučujem svima, koji imaju dakako uslove, da decu upišu na tečajeve ruskog i rumunskog npr. Sa znanjem ruskog se i bugarskim brzo ovlada. Em što su to bratski nam pravoslavni narodi, to su i velika tržišta. Mislim da ni turski nije loše učiti, velika je to zemlja i tržište.
kobayashi
(haiku)
24. oktobar 2011. u 12.00
Da, naročito bugarski, posto su nam oni braca kakve nema.

Ima li jednog rata u kome nisu bili na suprotnoj strani (da bi pred kraj svakog rata, pred porazom, promenili vlast i iz rata izasli na pravoj strani), ima li jednog rata u kome nisu zvrski ubijali srbe, palili kuce...?

Slusao sam pricu jedne stare babe kako su iz jedne kuce u njenom selu dali bugarima devojcicu od 12 godina da se izivljavaju nad njom samo da im ne zapale kucu.

I sad još treba da ucimo njihov jezik.

Pa njih jedva ima 6 miliona, pola u Sofiji i ostatak na moru. Sva sela su im u mraku, napustena, po gradovima iskljucuju ulično svetlo pre ponoci (osim pred opstinom i sl.). I za šta će nam njihov jezik?

Bolje uciti neki od hindu jezika, ako se već neće kineski koji polako postaje sve trazeniji među neazijatima (kinezi često angazuju belce da glume neke strucnjake u njihovim firmama, cisto renomea radi, jer je to postalo stvar prestiza; ali ako još znate kineski, tim ćete pre dobiti dobro placen posao takvog glumca; ali i da nije u pitanju ta vrsta glume, i kao strucnjak ćete pre naći posao kod dobre kineske firme, jer već mnoge imaju predstavnistva po celom svetu).
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.