Diskusije : Obrazovanje

 Komentar
Zlatna medalja srpskom geniju!
gobe
((Atalanta))
01. april 2011. u 19.27
Zlatna medalja srpskom geniju!

Komentara 0 | veličina teksta:+-
Na nedavno održanoj matematičkoj olimpijadi Švajcarske (SMO) u Cirihu, na fakultetu ETH, maturant, Srbin, Nikola Đokić(18) iz Lucerna osvojio je zlatnu medalju koja mu otvara put za takmičenja i na internacionalnoj olimpijadi koja bi trebalo da se održi u julu u Amsterdamu.

Nikola će sa još šest odabranih predstavaljati Švajcarsku na toj olimpijadi i veoma je srećan zbog uspeha koji je postigao, a nada se dobrom plasmanu i na tom takmičenju.


NAJBOLJI ĐAK: Nikola Đokić

Iako je najbolji đak u gimnaziji koju trenutno pohađa, ovaj simpatični momak, naše gore list, kaže da mu je matematika dosadna u školi i da se za takmičenje prijavio, jer voli da putuje i upoznaje druge ljude koji se, kao i on, interesuju za matematiku i informatiku.


Nikola kaže da voli da diskutuje o sofisticiranoj matematici, ali ne krije ni svoje interesovanje za metal i pank muziku koju obožava.

- Posećujem razne kampove za matematiku, da bih mogao da rešavam razne, komplikovane, zadatke mada mi rangiranje nikad nije na prvom mestu. Drago mi je, naravno, kad se nađem na vrhu, to svakome prija, ali to nije najbitnije - kaže Nikola Đokić.

Poverio nam je takođe da će kad završi gimnaziju upisati studije matematike ili informatike na ETH u Cirihu.

- Talenat za matematiku kod njega otkrili smo još kad je imao svega dve-tri godine - priča Nikolina majka Svetlana, koja kaže da su se u Švajcarsku doselili pre desetak godina, kad je njen muž dobio posao inženjera u kompaniji Sviskom.
Tri takmičenja

Ponosna mama Svetlana nam je rekla da Nikola ide na tri olimpijade znanja - za matematiku, informatiku i fiziku - kao i da je prošle godine osvojio srebrenu medalju na olimpijadi informatike, a ove godne se „okitio” i specijalnom nagradom za kreativnost iz informatike.
Dzoli
(Sta ti je smisao zivota, da bi)
03. april 2011. u 23.42
Gledam i ne mogu da verujem da nema nijednog komentara na ovom postu.
Pomislih možda ljudi misle zato što je postavljen prvog aprila da je neka šala.Ali naši matematičari i ne samo oni , su poznati u svetu po svojim uspesima.Genijalno.Čestitam od srca!
sv_djordje
20. avgust 2011. u 06.29
sa zakasnjenjem čestitke i sa moje strane.
stvarno su naši djaci među najboljima!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.