Diskusije : Obrazovanje

 Komentar
Engleski za dete - kako?
mornar_popaj
(revolucionar)
08. novembar 2010. u 16.14
Imam jednu dilemu. Poceo sam da ucim moje dete (4,5 godina) engleski jezik. Poceo sam tako što mu govorim reci na engleskom i prevod sa srpskog. Npr: haus - kuca, kar - auto i sl.
Nisam zadovoljan bas kako nam ide, ali nisam ni siguran da je ovo dobar način za ucenje deteta.
Molim vas za predloge i sugestije.

hvala
Tenesi-boj
08. novembar 2010. u 18.21
Moja kcerka je naucila Engleski gledauci crtane filmove. Nikad u kuci ne govorimo Engleski, i ona sad prica oba jezika perfektno.
Alex-64K
(bio jednom inzinjer)
11. novembar 2010. u 14.33
junior phonix, ako si na teritoriji SAD (za Kanadu je skupa postarina) možda i mogu da posaljem kasete i neke delove blokova reci ti bi onda platio samo postarinu.
takođe pomaze Sezame Street i ostale decje emisije teletabi, itd za decu od 3-4 godine.
BLBehar
11. januar 2011. u 14.30
Batali to ucenje jer nisi ni kvalifikovan niti imaš uslove za pravilno obrazovanje (taj sistem obrazovanja nikada neće dati konkretne rezultate). Bubanje ne daje rezultate pogotovo ne u jezickom obrazovanju koje se oslanja na koristenje vise razlicitih čula...

Pogledaj prilozene linkove i daj djetetu nek se igra ili gleda programe. Kupi DVD programe na engleskom, upisi dijete u bilo kakav program gdje se govori iskljucivo na engleskom (bez potrebe za pisanjem ili citanjem, sasvim je dovoljno da se uce sporazumjevati usmeno jer će dijete na osnovu sluha nauciti princip na kojem se zasniva engleski jezik).

Ukoliko ne koristis metodu koja privlaci djeciju paznju, nećeš postici rezultate. Dijete tog uzrasta trazi vizuelnu i usmenu stimulaciju kao sto su crtani filmovi, pjevanje i crtanje jer na taj način spoznaju nove stvari.

Dora the Explorer je fantastican crtani obrazovni program za djecu (zasniva se na dobro istrazenom principu instrukcionog dizajna), a slijede Sesame Street, Teletubbies.

Najkvalitetnije djecije programe ima PBS:

http://pbskids.org/
http://pbskids.org/teletubbies/teletubbyland.html
http://pbskids.org/games/alphabet.html
http://pbskids.org/games/music.html
Imported_from_SERBIA
15. januar 2011. u 23.20
Ako si sa ove strane bare, dete će da nauci engleski u kratkom roku da ćeš imati muku da sacuvas maternji jezik kod deteta, oaim ako si u Srbiji pa želiš da ti dete nauci engleski.
Ovde se deca uklope međusobom sa sporazumevanjem za godinu dana, i posle samo ide „punjenje” fonda reci i znanje.

xxxxx
(ece)
10. april 2011. u 19.15
i moj sin je naucio engleski uz Doru i Diega kad je imao 3,5 -4 godine
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.