Diskusije : Obrazovanje

 Komentar
za decu iz dijaspore
generacija70
26. april 2010. u 18.11
Moje dete ima 15god,zavrsava u CH ecole secondaire, sekcija predgimnazija(francuski jezik).Odlično prica nas jezik,da cita i piše je naucilo u dopunskoj skoli,e sad, dete bi da upise ginaziju u Srbiji.Ideja prihvacena tu i tamo,neinformisani smo totalno,pa ako neko ima bilo kakvih iskustava molila bih da podeli sa nama.Unapred hvala
imenik
(za sada bez dobrog zanimanja)
30. april 2010. u 12.43
Moji prijatelj su uradili upravo ono to i vi želite, ali su svog sina tri godine spremali za tj upis. tj. decko je citao i ucio jezik kroz to citanje. Sada trenutno zavrsava drugi razred ali u prici sa njim znam da mu je jezik prestavljao malo veci problem, ne toliko izgovor i pisanje već razumevanje onih reci koje se stalno koriste a imaju nekoliko znacenja. Problem je predstavaljala i neprocitana takozvana lektira pa samim tim i ocena iz jezika je bila manja. Prošle godine je uzimao casove i ove godine koliko znam ima mnogo manje problema.
Moj savet je da pocnete sa priprmom i ucenjem jezika. Puno sreće u olucivanju i ucenju ako se odlucite.
Bora_Boric
(turista)
17. novembar 2010. u 12.18
Izvinite ali ovo su nebuloze. Ko normalan ko živi u Svici može da salje dete radi obrazovanja u Srbiju? To može samo neko ko je totalno neinformisan ili cije dete nije uopste za skolu. Razlika u obrazovanju između Svajcarske i Srbije je otprilike kao između Bundeslige i Srpske lige u fudbalu. Svajcarska je „proizvela” 26 nobelovaca. Svajcarski arhitekti su dva puta osvojili „Pritzkerovu-nagradu”. Umetnici „Fischli + Weiss”, P„ipilotti” Rist itd. su među vodecima u svetu. Inzenjeri svajcarski su izgradili svojevremeno ruske gradova, danas su vodeci u mostogradnji u svetu itd. Svajcarski fakulteti su najbolji van engleskog govornog podrucja: ETH, UNI ZH, HSG, EPFL Lausanne itd. zu zakon u svetu nauke itd. Pa, covece, da ti dete u Svici zavrsi skolu za domara, biće konkurentnije u svetu, nego da u Srbiji zavrsi bilo koju gimnaziju. Naravno, dat to ne znači da su deca u Srbiji gluplja nego deca u Svajcarskoj.Sve je kao i u fudbalu: Srpska liga slaba ali dobri pojedinci uspevaju u Celziju, Mancesteru itd.
janko70
05. decembar 2010. u 15.04
Turista,gde živis ti? Ljudi možda planiraju povratak za Srbiju i trebaju im informacie za upis dece u skole, iskustva drugih itd.. Teško je pronaći prave informacije,a ti im pametujes šta je dobro za njih,nebuloze,nobelovci.Ovi forumi su prepuni pametnjakovica,a malo je konkretnih odgovora i sugestija.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.