Diskusije : Religija

 Komentar
Zločini Rimokatoličke crkve – inkvizicija i holoka
Popaj
24. april 2023. u 22.34
Zločini Rimokatoličke crkve – inkvizicija i holokaust
nkvizicija koju je sprovodila Rimokatolička crkva je povijesni dokaz koliko je iskvarena i okrutna ova organizacija. Inkvizicija koja je zakonom donesena iz religioznih razloga, to jest suđenja onima koji su se pobunili protiv rimokatoličkog nauka, postala je transnacionalni ustav Rimokatoličke crkve. Osmišljena je da osudi one koje je crkva označila kao heretike, kršćane koji su ustrajali u otporu protiv nauka crkve i pape, i željeli živjeti isključivo prema Bibliji.

U nastojanju da vlada svijetom, papa je sprovodio mjere uništavanja i spaljivanja Biblija kako bi se ljudima oduzela mogućnost čitanja i spoznaje istine.
Tako je papa Aleksandar III. proglašavao hereticima sve one koji su čitali Bibliju, te im ograničavao prava i oduzimao imovinu. Papa Inocent (Nevini!?) III. uspostavio je inkviziciju i pokrenuo Križarske ratove da pokori krivovjernike. Ubijeni su brojni kršćani i oduzeta im je vlastita imovina i posjedi. Papa Grgur IX. najavio je kažnjavanje heretika koji se ne žele pokajati, te postavio Svetog (!?) Dominika kao inkvizitora. Papa Inocent IV. donio je bulu Ad extirpanda koja je eksplicitno prolongirala ovlasti da se muče i spale svi koji se protive katolicizmu.

Suđenje stoljeća bilo je astronomu Giordanu Bruni kojeg je Rimokatolička crkva osudila kao heretika i spalila na lomači. Razlog njegovog spaljivanja bio je negiranje geocentrične teorije i inzistiranje na heliocentričnoj teoriji. Nakon toga Galileo Galilei je potvrdio da se Zemlja okreće oko Sunca, ali je također proglašen heretikom i prisiljen da odbaci svoje heliocentrično gledište. Ivana Orleanska koja je spasila Francusku od krize proglašena je vješticom i spaljena na lomači. Kako se inkvizicija sprovodila godinama, papa je dobio proširenje ovlasti da optuži i eliminira sve one koje sama proglasi hereticima. Osoba koja bi bila jednom optužena za krivovjerje, nije imala pravo na žalbu, već se podvrgavala teškom mučenju i doživotnom zatvoru ili egzekuciji spaljivanjem.

Inkvizicija je bila najozloglašenija egzekucija u ljudskoj povijesti. Osmišljena i sprovođena čak 500 godina od strane rimskih papa kako bi održali svoju moć i kontrolu nad narodima. Samo da se zna, nijedan se od „svetih” i „nepogrešivih” papa koji su uslijedili nije javno ispričao.
„Ali dolazi čas kad će svaki koji vas ubije misliti da Bogu služi. I to će vam činiti jer ne upoznaše ni Oca ni mene.” /Ivan 16,2-3

Povjesničari su procijenili da je u Srednjem vijeku i ranoj reformacijskoj eri nestalo više od 50 milijuna mučenika od strane papinstva. Drugim riječima, tijekom tzv. mračnog doba ubijeno je 50 milijuna ljudi. Sa ciljem da poveća svoje bogatstvo i silu Rimska crkva je pobila brojne mučenike, one iste koje sada pripisuje sebi. Isti taj duh ubio je i apostola Petra kojeg su kasnije pripisali sebi. Kako sramotno da je organizacija sebi pripisala apostole i pravednike koje je pobila.
https://biblijaiznanost.net/zločini-rimokatolicke-crkve-inkvizicija-i-holokaust/
Popaj
24. april 2023. u 22.59
Ad Extirpanda (latinski: istri...iti) je papski dekret. Objavio ga je papa Inoćentije IV 15. maja 1252. godine. Radi se o mjerama za borbu protiv navodnih heretika. Ad Extipanda je poznat kao dekret kojim je papinska strana po prvi put dozvolila mučenje kao instrument za pronalaženje istine u suđenjima. Stoga ovaj dekret predstavlja važan dokument u istoriji inkvizicije.
Popaj
24. april 2023. u 23.04
INKVIZICIJA pravo lice Katoličke crkve - Dokumentarni Film
https://www.youtube.com/watch?v=skwrYolybnc
Bazorilo
29. april 2023. u 15.42
Zanimljivo je da su istrebljeni narodi,koristili Srbicu.Nisu li to ona tri plemena najavljena u Otkrivenju Isusa Hrista,koja će smetati malom rogu?
Bazorilo
30. april 2023. u 15.59
Mislio sam na Katare,Albigenze,Bogumile,Patarene i dr.
Popaj
04. maj 2023. u 17.37
Ja sam protiv rušenja vjerskih objekata. ali bi dao izgraditi polumračan tunel na ulazu u svaku katoličku crkvu. U tom tunelu bi bili svi „izumi” Inkvizicije kojima su mučili ljude, a na kraju tunela, ispred ulaza, elektronsku lomaču u prirodnoj veličini.
Dograditi, a ne rušiti!
Qlex
(HAKUNA MATATA)
04. maj 2023. u 18.58
@Popaj

:(

:)
Bazorilo
30. maj 2023. u 19.35
1572 - U noći praznika Svetog Vartolomeja u Parizu je počeo pokolj hugenota (francuski protestanti), u kojem je do septembra pobijeno oko 70.000 ljudi širom Francuske. Smatra se da je nalog za pokolje u „Vartolomejskoj noći” dala Katarina Mediči (Catherine de Medicis), majka francuskog kralja Šarla IX (Charles) u dogovoru s papom Grgurom XIII.
Bazorilo
22. jun 2023. u 19.16
Popaj
21. decembar 2023. u 05.28
VELIKI INKVIZITOR /// Kratki film,po motivima F.M. Dostojevskog (Braća Karamazov)
https://www.youtube.com/watch?v=UgzY8K8kJeU
revizor
(pilot)
25. decembar 2023. u 02.02

PALILI CRKVE KAO SRPSKE, OBNAVLJAJU IH KAO ALBANSKE: Novi skandal Prištine - Pravoslavnu crkvu kod Mitrovice proglasili katoličkom

http://tinyurl.com/2thwjw4z
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.